‘Ik heb het idee dat hij weinig goed kan doen bij de Feyenoord-fans’

Maandag, 20 maart 2017 om 07:15

Feyenoord leek zondag punten te verspelen tegen sc Heerenveen, maar door doelpunten van Nicolai Jörgensen en Tonny Vilhena trok men toch nog aan het langste eind. De tegentreffer werd ingeleid door Miquel Nelom, die een strafschop veroorzaakte. Willem van Hanegem neemt het nu voor de linkerverdediger op.

De analyticus constateert in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat de 26-jarige Nelom ‘bakken vol kritiek’ krijgt, maar dat hij niet de enige is die zijn niveau niet altijd haalt. “Ik krijg al veel langer het idee dat deze jongen niet veel goed kan doen bij zijn eigen supporters. Dat vind ik vreemd. Nelom is een zelf opgeleide speler. Bovendien iemand die ik nooit hoor zeuren, die bescheiden is en nooit nare trekjes vertoont.”

Van Hanegem vindt niet dat alleen Nelom moet worden aangekeken op de matige eerste helft van de koploper van de Eredivisie: “Waar was Eric Botteghin dan voor rust? En Dirk Kuyt als rechterspits? En Steven Berghuis en Jan-Arie van der Heijden? Wat dat betreft heeft Nelom geluk dat hij een trainer heeft die zijn oren niet laat hangen naar de schreeuwende massa.” Nelom speelde tot dusverre 144 wedstrijden voor Feyenoord.


Poll

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door makaay32)

Komt omdat hij ook een hoop fout doe gister ook geeft een penalty weg geeft alleen balletjes over 5 meter altijd terug ja daar worden mensen gek van🙄

Er zijn wel meer spelers die hen gewenste niveau niet altijd halen inderdaad maar Nelom speelt wel erg veel erg matige wedstrijden. Die strafschop gisteren zie je van een kilometer aankomen en toch trap hij er in. Nelom komt gewoon te kort voor Feyenoord daar kan Nelom niets aan doen maar het is als supporter wel ergerlijk om hem keer op keer domme dingen te zien doen. Daarbij helpt zijn uitstraling ook niet echt mee, hij straalt altijd een soort gemakzucht uit hij zal ongetwijfeld zijn uiterste best doen maar zo ziet het er vaak niet naar uit.

20 maart 2017 om 10:22

Zijn uitstraling niet mee hebben? Dat is nogal een understatement. Ik vind het zo onbegrijpelijk dat deze flapdrol steeds mag invallen, puur en alleen door zn mentaliteit. Dan neem ik zijn veel te gebrekkige niveau niet eens in ogenschouw.

Ik heb een aantal thuis- en uitwedstrijden bezocht van Feyenoord, en wat me telkens opviel was hoe deze dweil er steeds bijliep. Warming up gebeurde alsof hij er helemaal geen zin had, rende niet ,zette geen stap teveel. En dan hoor je laatst tegen Sparta toen hij moest invallen, dat hij een uitbrander kreeg van Kuyt omdat hij zijn warming-up niet serieus deed. Dan sta je met 1-0 achter he en dan mag je invallen.

Ongelooflijk dat deze speler na al die matige jaren nog steeds bij de selectie zit.

Nee Willem. Heeft ook gewoon bewezen te kort te komen voor Feyenoord. Rent rond als een parade paardje en verliest veel ballen. Gisteren speelde hij redelijk maar veroorzaakte ook een strafschop.

Nelom zeurt idd niet maar heeft daar ook geen rede toe ziet zelf denk ook in dat hij te kort komt.

Van Bronckhorst moet gewoon Woudenberg op gaan stellen kan het nooit minder doen en heeft veel meer groeipotentie.
Ik hoop dat Kongolo weer terug is tegen ajax. Dat is toch wel een belangrijke schakel.

20 maart 2017 om 07:57

Woudenberg komt ook veel te kort, als hij aanwijsbaar veel beter zou zijn dan Nelom zou Gio hem wel opstellen. Schijnbaar doet Nelom het op de trainingen prima en in de wedstrijden valt hij ook wel mee. Het enige wat hem tegenspreekt is de gemakszucht die die heeft al zou der meer strijd bij hem zijn een opstootje uitlokken kijkt men al anders naar hem

20 maart 2017 om 08:13

Die strafschop zag je echt van mijlenver aankomen. Dat was echt onkunde.

20 maart 2017 om 08:52

Volledig mee eens, echter vind ik hem persoonlijk voor het aanvallende spel van Feyenoord nog niet te kort komen. Hij bezit voldoende snelheid om over of Elia of Kuyt heen te komen en daarnaast als de puur op de back speelt dus niet het centrum in komt valt het allemaal ook wel mee

20 maart 2017 om 10:13

Hij heeft er misschien de snelheid voor, maar dan komt er meestal een belabberde voorzet. Of wat gisteren ook een aantal keer gebeurde; hij staat voorin het veld stil met de bal en weet gewoon niet wat hij ermee moet. Hij levert zo vaak de bal onnodig in, en dat is dan meestal alleen nog maar aanvallend. Verdedigend kun je eigenlijk gewoon niet op hem rekenen. Willem heeft gelijk dat je het niet op Nelom kunt afschuiven dat Fetenoord een slechte eerste helft speelde. Echter komt het maar sporadisch voor dat Nelom een voldoende scoort, gewoon te matig voor Feyenoord. Woudenberg blijkbaar echter ook, anders had hij er wel in gestaan.

20 maart 2017 om 08:47

Hoewel ik vind dat Nelom tekort komt voor het niveau dat Feyenoord na zou moeten streven vond ik gisteren eigenlijk niet zo veel op hem aan te merken. Aan die strafschop kon hij ook niet zo heel veel doen trouwens. Hij stond een andere speler te dekken die hij los moest laten en wordt met een schaar uitgespeeld door een linksbenige speler die er rechts langsgaat. Dat was gewoon een hele goede actie van die speler van Heerenveen en dit had ook bij een verdediger van wereldklasse kunnen gebeuren.

20 maart 2017 om 09:19

Twijfel zelfs of hij het niveau van de eredivisie wel aan kan. Wellicht bij een degradatie kandidaat. Alhoewel, daar worden weer andere capaciteiten gevraagd die hij ook niet bezit. Willem, nu stoppen met deze onzin want het is schandalig dat Nelom het shirt van Feyenoord mag dragen. Kijk ik puur naar het voetbal. Elk seizoen weer denk ik "waarom is Nelom nog niet verkocht". Verwacht dat geen enkele club interesse in hem heeft. Zulke spelers kosten je gewoon het kampioenschap. Heb het nu niet alleen over gisteren, maar eigenlijk altijd wanneer hij speelt. Volgend seizoen zal hij toch wel mogen vertrekken neem ik aan, wanneer ze kampioen zijn geworden en willen doorgroeien met de club.

Ik snap de kritiek die iedereen op hem geeft, maar hoe zou het voor hem zijn? Doet zijn uiterste best en weet zich door haast geen supporter gesteund in de wedstrijden... en dan ben je nota bene ''kind van de club''. Ja hij maakt fouten de laatste tijd, maar we moeten niet doen alsof hij nooit iets goeds gedaan heeft. Zo was hij erg sterk in de lastige uitwedstrijd tegen ADO (liep goed door en gaf de assist op de 1-0) en thuiswedstrijd tegen Sparta.

Nelom is sinds de wederopstanding van dit Feyenoord al bij de selectie en speelt meestal als backup voor de linksbackpositie. Hij klaagt nooit en is dankbaar het shirt te dragen. Hij heeft zich ieder jaar ook mee-ontwikkeld, maar de spelers om hem heen worden ook steeds beter, dus hinkt hij steeds tegen de basiself aan. Bij blessures staat hij er altijd en klaagt nooit in het openbaar over zijn rol. Een goede speler om erbij te houden en als het Feyenoordlegioen hem hard zal aanmoedigen (wat nu al helemaal nodig is) zal hij hopelijk gemotiveerder/geconcentreerder spelen.

20 maart 2017 om 09:23

Wat heeft dat er nu allemaal mee te maken? Je dient te kijken naar de voetballende capaciteiten. Feyenoord komt wellicht uit een diep dal, maar het is echt te hoogste tijd om afscheid te nemen van Nelom. Totaal niet relevant of een speler nooit klaagt. Dat zou er nog eens bij moeten komen.
Het legioen moet hem ook nog eens aanmoedigen want dan doet hij misschien wel een goede warming up? Het moet niet gekker worden.

20 maart 2017 om 10:02

Beste Objectief2,

Ik ben het er zeker mee eens dat wanneer Feyenoord (ervan uitgaande dat de club kampioen wordt) in de zomer een Champions League waardig team maakt, Nelom er geen deel van hoort uit te maken. Stellen dat het ''totaal niet relevant is of een speler nooit klaagt'' vind ik echter onjuist. Spelers die klagen krijgen vaak al helemaal geen kans van de trainer meer. Nelom wil gewoon voetballen en deel uitmaken van het team van zijn geboortestad Rotterdam. Niet klagen is dus voor hem zeker van belang en hij wacht altijd rustig op zijn kans (die hij door blessures op de linksbackpositie jaarlijks ook krijgt).

De trainer kent deze jongen al zo lang, net als dat hij Kongolo en Woudenberg jarenlang kent. Zal Van Bronckhorst het echt zo bij het verkeerde eind hebben? Over het aanmoedigen gesproken. Dit is puur speculeren, dus ik zeg het maar alvast: de meeste 'moderne' voetballers zijn actief op social media. De kracht hiervan wordt echt onderschat. Nelom wordt op internet werkelijk altijd de grond ingeboord door de eigen supporters en bij een goede prestatie krijgt hij ook de credits niet. Nee, hij is niet de beste speler, maar is het zo gek om te denken dat hij van wat meer positieve insteken van buitenaf, ook lekkerder in zijn vel zou zitten?

"bovendien iemand die ik nooit hoor zeuren, die bescheiden is en nooit nare trekjes vertoont.” Deze prutser pakt 5 ton per jaar, nee die weet heel goed dat die op een plek zit waar die eigenlijk niet hoort te zitten met zijn matige kwaliteiten dus die houdt slim zijn mond dicht, dat zou ik ook doen in ieder geval.

Berghuis heeft indd in de eerste helft totaal niet meeverdedigd. Wat een gat daar. Maar indd Nelom.. Wanneer wordt Gio wakker?? Bij een Jupiler ploeg zou hij nog echt moeten vechten voor een plekje in de basiselftal. Over manieren gesproken: vorige week wilde hij amper warmlopen. Dirk Kuyt moest hem dat vertellen. Die strafschop was zoo dom. Je weet dat als je hem zo neerhaalt een 100 penalty weggeeft. Wat een domme actie. Net als de bal over de zijlijn spelen. Dit zie je bij de C Jeugd

Manier van verdedigen van hem snap ik ook niet. Hij wilt met zijn lichaam tegen de man aan en dan schuren ofzo? (vergelijkbaar met een chick schuren in de discotheek) Is vrijwel altijd te laat en positioneel kiest hij heel rare posities. In de eerste helft zie je dat ook wel heel duidelijk. Deze man staat in de 16 ipv de flanken te verdedigen. Ongeloofelijk

Nelom is gewoon kwalitatief veel minder dan de andere basisspelers. Bijvoorbeeld zijn voetbalinzicht is ver onder niveau en balcontrole zo matig. De bal springt haast altijd van zijn voet af. Gister speelde Heereneevn in de eerste helft alles over rechts, omdat ze wisten dat daar onze zwakste schakel stond.

Ik ben opzoek naar iemand die mij kan uitleggen waarom Nelom een profvoetballer is? Zie de meerwaarde niet?

Het grootste probleem is dat Feyenoord wel haar voetballers voor het uitkiezen heeft, maar niet haar supporters. En voetbalsupporters, zo ook die van Feyenoord, staan nou eenmaal niet bekend om hun realisme, nuance en respect voor andere. Nelom is voor Feyenoord gewoon een redelijke en bruikbare speler en spelers van zijn kaliber zal je altijd in de top van de eredivisie terug vinden.
En ja, die strafschop was onnodig en je kon het zien aankomen, maar die fout van Nelom is niet groter dan het balverlies vooraf en het missen van kansen door de spitsen.

Nelom is een degelijke back maar niet voor Feyenoord.
Dat weet iedereen, kan je Nelom kwalijk nemen voor zijn kwaliteit? Natuurlijk niet!
De trainer stelt hem op, en hij doet zijn uiterste best om te presteren.
Overigens gisteren was het Berghuis die zijn man Continue liet lopen waardoor Nelom overrompeld werd aan zijn kant. ( je zag dat in de tweede helft dat beter ging omdat Bottegin en Karsdorp de linksback van Heerenveen continu moest overnemen.

Maar indien Feyenoord CL gaat spelen ben ik van mening dat er afscheid genomen moet worden van de volgende spelers:

- Nelom
- Bilal
- Kramer
- Veijnovic

Nelom is veruit de zwakte schakel van Feijenoord. Daarnaast is het ook niet iemand te zich helemaal kapot werkt voor zijn team. Dus dan is het logisch dat er commentaar is op hem.

Nelom moet gewoon weg! Heeft niet het niveau van Feyenoord! Sjokt maar over t veld, ongemotiveerde houding! Heb mij gisteren echt staan ergeren aan hem! Wat een slap excuss voor een voetballer! Duidelijk zwakste schakel

Nelom is een prima jongen en een prima prof voor een club van het niveau Groningen, Fc Utrecht, Heerenveen. Dat segment zo'n beetje. Voor de Nederlandse top komt hij tekort, ook als invaller is helaas gebleken.

Waarschijnlijk zal Feyenoord komende transferperiode dan ook proberen afscheid te nemen van Nelom. Hij zal overigens niet de enige zijn; hopelijk gaat Bilal ook vertrekken en denkelijk zullen Vilhena, Berghuis en wellicht Kongolo en zelfs Vermeer hem volgen, daar ik in Jones ook komend seizoen nog de eerste keeper zie.

Heel pijnlijk om het over een feyenoordspeler te zeggen maar Nelom is echt gewoon niet goed genoeg.
Speelde gister echt weer zo dramatisch. Nu is dat geen enkel probleem als dit een incident is, alleen gebeurd het elke week weer.
Voor het penalty moment gister had hij ook al een aantal ongelofelijk zwakke momenten.
Ik begin me toch echt af te vragen hoe matig Woudenberg dan wel niet moet zijn als Gio Nelom toch telkens weer de voorkeur geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

32 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren