Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain buigt vroege achterstand om tegen Depay en consorten

Paris Saint-Germain heeft duur puntverlies in de strijd om de Franse landstitel weten te voorkomen. De nummer twee van de Ligue 1 kwam vroeg op achterstand tegen Olympique Lyon, maar kantelde de wedstrijd: 2-1. Alle doelpunten vielen voor rust. PSG komt op drie punten van koploper AS Monaco; Lyon staat nog altijd vierde.

Met Memphis Depay in de basis kende Lyon een droomstart in het Parc des Princes. Alexandre Lacazette kopte bij de tweede paal binnen, nadat Rafael de bal uit een corner had verlengd met het hoofd. Het was alweer seizoenstreffer nummer 23 voor Lacazette en bovendien het snelste tegendoelpunt van PSG in de competitie, dit seizoen. De wedstrijd was pas vijf minuten bezig. Lyon bleek geenszins vermoeid van de midweekse Europa League-wedstrijd tegen AS Roma (2-1 nederlaag) en kwam bijna op 0-2. Kevin Trapp bokste de kopbal van Mouctar Diakhaby tegen de paal.

PSG was ongeslagen in de voorgaande achttien thuisduels, maar kon zich moeizaam onder de druk van Lyon uit spelen. Pas naarmate de eerste helft vorderde, oogde PSG wat dreigender. Ángel Di María en Julian Draxler deden vanaf de flanken van zich spreken, al bleef de achterhoede van Lyon als een huis staan. Toch slaagde PSG erin om de wedstrijd nog voor rust volledig te kantelen. Adrien Rabot combineerde fraai met Di María om vervolgens van dichtbij af te ronden, waarna Draxler zijn club op voorsprong zette. Na een heerlijke pass van Javier Pastore schoot Draxler in één keer raak.

Zo spectaculair als de eerste helft eindigde, zo kleurloos begon het tweede bedrijf. Lyon was bij lange na niet zo agressief als in de openingsfase van de wedstrijd en had niet de inspiratie om PSG in de problemen te brengen. De achterhoede van de thuisploeg hoefde zelden in actie te komen en PSG kreeg enkele kansen om de score uit te breiden. Di María schoot maar net naast op aangeven van Maxwell; Blaise Matuidi mikte zes minuten voor tijd naast met een afstandsschot. Tussendoor was Depay bij Lyon naar de kant gehaald. Doelpunten vielen er niet meer in Parijs.

Wordt Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk?