Messi neemt Barcelona bij de hand in duel met zes doelpunten

Zondag, 19 maart 2017 om 22:36

Barcelona is Real Madrid tot op twee punten genaderd, al heeft de koploper van LaLiga nog een wedstrijd te goed. Barcelona kwam zondagavond op achterstand tegen Valencia en kreeg later nog met een man meer de gelijkmaker om de oren, maar wist uiteindelijk wel met 4-2 te winnen. Lionel Messi scoorde twee keer.

Valencia voetbalde in het eerste kwartier heel aardig mee, maar daarna poogde Barcelona snel afstand te nemen van de tegenstander. Een inzet van Lionel Messi werd echter gekeerd op de doellijn en de Argentijn schoot even later net naast. Aan de andere kant hadden Carlos Soler en Munir El Haddadi de score kunnen openen, maar zij faalden in de afronding. Na een half uur was het wél raak: Eliaquim Mangala torende bij een hoekschop boven alles en iedereen uit en vond met een kopbal de verre hoek. Valencia kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want Luis Suárez maakte er na een snel genomen inworp na 35 minuten 1-1 van.

Eliaquim Mangala incasseert zijn tweede gele en dus rode kaart.

Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart, want er werd een rode kaart uitgedeeld en er vielen nog twee treffers. Mangala ontving zijn tweede gele prent en mocht gaan douchen, waarna Messi vanaf elf meter de 2-1 voor zijn rekening nam. Vrijwel direct na de aftrap van Valencia werd het weer 2-2: El Haddadi schoof uiteindelijk binnen na een uitstekende aanval. Voro, de trainer van de bezoekers, voerde in de rust één wissel door en liet Aymen Abdennour invallen voor Fabián Orellana. Barcelona ging direct op zoek naar een nieuwe voorsprong en kreeg kansen via onder anderen Neymar.

Het was Messi die Barcelona uiteindelijk weer op sleeptouw nam, want hij jaste de bal na 53 minuten met zijn rechterpoot in de korte hoek. El Haddadi, Andrés Iniesta en Neymar (lat) kregen daarna de beste kansen om nog op het scorebord te komen, maar alleen André Gomes pikte nog een treffer mee. De Portugese invaller prikte na een balletje van Neymar binnen en bepaalde daarmee het slotakkoord in het Camp Nou. Het Barcelona van trainer Luis Enrique treft na de interlandperiode Granada en zal zich dan ook stilaan moeten voorbereiden op het Champions League-tweeluik met Juventus.

Leo Messi is de EERSTE speler uit LaLiga die in de afgelopen acht seizoenen steeds ten minste VEERTIG keer heeft gescoord over alle competities. 🔥 #LEGENDE

Geplaatst door voetbalzone op zondag 19 maart 2017


Poll

Denk jij dat Barcelona dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door lemessias)

Een vermakelijke wedstrijd tussen Barcelona en Valencia en meteen een wedstrijd die de zwakten van het 3-4-3/3-2-3-2-systeem aantoont. Opbouwend geeft dit systeem Neymar, Messi, Iniesta en Rafinha meer ruimte, maar zorgt er ook voor dat de vleugelaanvallers van de tegenstanders in aanvallend opzicht meer ruimte krijgen om de buitenste centrale verdedigers op te zoeken. In dit geval waren dat Umtiti en Mascherano, die niet in staat waren om het centrum dicht te houden bij counteraanvallen van Valencia.

Vandaag zag ik een ijzersterke Lionel Messi, maar ook een sterk spelende Montoya en Munir. Die twee jongens kennen Camp Nou natuurlijk als geen ander in hun team en waren erop gebrand zich te laten zien tegen hun voormalige club. En als je dan bijvoorbeeld Montoya ziet spelen... Waarom zit Barcelona dan achter Joao Cancelo aan? Die liet vandaag eens te meer zien niet te kunnen verdedigen zonder een overtreding te maken en opbouwend nog niet eens heel geweldig te zijn. Montoya was (en is misschien wel) een klasse beter. Verder zie je dat een beweeglijke en actieve Munir een gevaarlijke spits is, maar die nog wel moet werken aan zijn overzicht. Kreeg namelijk een aantal kansen waarbij hij beter teamgenoten kon aanspelen dan voor eigen geluk te gaan.

Als Barcelona trouwens echt werk wil maken van dit 3-4-3-systeem, dan is de behoefte voor de transferperiode van komende zomer iets anders dan we zouden denken. Hector Bellerin lijkt het voornaamste doelwit te zijn, maar als je 3-4-3 speelt heb je meer aan een echte rechtsbuiten als Ousmane Dembele (die nu weer wordt gelinkt aan de club). Ach, we zien wel wat de nieuwe coach wil! En laat dat alsjeblieft een Cruijffista zijn!

19 maart 2017 om 22:49

Wat als je de 3-4-3 en de 4-3-3 combineert? De tegenstander een kleine verrassing bezorgen, door af en toe te combineren. Nu werkt het bijna nog goed. Om eerlijk te zijn, helemaal geen fan van. Je kan in paar min tijd dankzij de vleugelaanvallers toch goaltjes incasseren. Blijft wachten op een stabiele verdediging.

19 maart 2017 om 22:56

Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar dat doen ze nu eigenlijk al. Bij balverlies schuift de rechtermiddenvelder terug naar de rechtsbackpositie, de rechtsbuiten terug naar rechtsmidden en blijft Messi voorin hangen. Eigenlijk is bij balverlies een 4-4-2 en in balbezit een 3-4-3/3-2-3-2. Wat alleen nu het probleem is, is dat in de omschakeling nog altijd Busquets wordt geisoleerd omdat Rafinha als rechtsbuiten nooit van zijn leven snel genoeg terug is om Busquets te ondersteunen. Dat is nog een probleem aan dit systeem, maar daar valt aan te werken. Ben allang blij dat Lucho eindelijk tactisch durft te innoveren, iets waar deze selectie om snakt.

19 maart 2017 om 23:05

Dan zou ik proberen een 3-1-4-2 opstelling te hanteren.
Aanval: Neymar - Suarez
Aanv. middenveld: Alba - Iniesta - Messi - Rafinha
Verd. middenveld: Busquets
Verdediging: Umtiti - Piquã£â£ã¢â© - Mascherano/sergi Roberto

Jordi Alba dus in plaats van een vleugelverdediger eigenlijk een linkshalf of linksvoor, dus nog net iets aanvallender ingesteld dan zijn vorige rol. Neymar wat centraler zoals bij Brazilie. Iniesta naast Messi op het middenveld als spelmakers. En Rafinha als rechtshalf / rechtsvoor.

Busquets als controleur met vaak ondersteuning langs de flanken van Rafinha en een terugkerende Jordi Alba of Iniesta.

In verdedigende fase zou Barca dan in een 3-3-1-3 of 3-4-3 terectkomen waarbij het middenveld komt meeverdedigen, en dus geprobeerd wordt om met meestal 6 spelers mee te verdedigen en waarin meestal 4 spelers voorin blijven.

Het verschil in deze opstelling zit hem met Jordi Alba terug in de opstelling te plaatsen maar verder voorin staat, hij krijgt de ruimte om de hele linkerflank voor zich te houden omdat Neymar voorin meer naar het centrum gaat en Umtiti als LB of linker centrale verdediger speelt. Daardoor blijft het veld breed. In verdedigende situaties moet Neymar naar de linkerflank en blijft Messi voorin hangen als rechter aanvallende middenvelder of rechtsback.

Officieel speelde Barca vroeger in een 4-3-3 en nu eerder een 3-4-3 of 3-2-2-3. Maar tijdens de wedstrijd zie je meestal maar 3 verdedigers en 1 controleur op het middenveld wat ook vroeger steeds het geval was met de opkomende backs. Vaak kreeg je dan situaties met 3-3-4 of 3-1-5-1 of 3-1-4-2 als het ware. Ik denk door Jordi Alba de linkerflank te gunnen dat er defensief iets meer aanspeel mogelijkheden komen en ze ook defensief sterker zullen staan. Dit gaat ten gevolge van Rakitic maar Messi komt in het middenveld zijn rol vervullen en door Rafinha ook in deze opstelling te houden zijn er genoeg middenvelders in het veld om zelfs over te schakelen naar het vertrouwde 4-3-3 wanneer het te riskant wordt.

19 maart 2017 om 23:11

Het verhaal dat de tegenstander aan 100 pct afwerkt en de ander alle kansen verkwanselt.

Dan had Barcelona er vandaag 7 of 8 moeten scoren ; jouw verhaal raakt kant noch wal.

Alleen Neymar had er al drie moeten maken en heeft niet gescoord.

Ronalinho tijden keek ik met plezier naar Barcelona, ok ik ga niet veel terug, Guardiola tijden waren ook leuk om te zien. Maar dit Barcelona ga ik nooit meer naar kijken. Toeschouwers zijn stil en het spel van Barcelona is niets anders dan geef de bal zsm aan M, S of N. Die zoeken alleen maar elkaar op. Bah.. Bah!.. zonde van mijn tijd.

19 maart 2017 om 22:50

Helemaal mee eens. Dit barca is 2,3 niveaus minder dan aantal jaar geleden

19 maart 2017 om 23:17

Nu dat Barcelona eindelijk wel supporters heeft die constant kabaal maken (de eerste ring kant noord) wordt er nog iets gezegd over het gebrek aan sfeer.

Toevallig blijkbaar Iniesta niet gezien vandaag ? En dat je gebruik maakt van Msn, toch maar logisch ? Overigens vormen 3 spelers al meer dan 25 pct van je elftal...

Je hebt wel gelijk dat het minder is dan in 2009 ; dat team was dan ook een van de beste uit de voetbalgeschiedenis...

Ik neem overigens ook aan dat je niet gedwongen wordt om te kijken ; als je denkt iets beters of leukers te kunnen doen, dan moet je dat vooral maar gaan doen.

19 maart 2017 om 23:43

Het is idd niet zo goed als eerder, maar de boys voorin zijn in bloedvorm. Verdedigend en op het middenveld is het iets minder, maar er moet niet worden gedaan of het koekenbakkers zijn. En vergeet niet, Iniesta, Piqué en de rest worden natuurlijk ook steeds ouder.

20 maart 2017 om 08:41

Toeschouwers stil? Iets wat ik ook verwachtte voordat ik gisteravond mijn plaatsje op de tribune mocht innemen. Het tegendeel werd bewezen. Sfeer was er wel degelijk. De sfeer werd continu ingezet door de supporters aan de noordzijde. Misschien nog geen PL sfeer maar het was er zeker wel. Ook het moment dat sergi roberto binnen de lijnen kwam in de tweede helft. Publiek ging helemaal los. Bekijk zijn Twitter maar. Geweldige avond gehad.

De systeem 3-4-3 werkt goed. Opbouwen gaat vlotjes, maar dit moet je alleen doen tegen de zogenaamde kleintjes. Ploegen als Granada ofzo. Perfect voor als je in nood zit aan backs. Tegen stugge ploegen gaat het gewoon niet werken. Het ruimte langs de flanken zal je niet kunnen opvangen tijdens de counters, het gaat gewoon niet werken. Een voorlopige systeem is altijd prima, maar in godsnaam, zorg dat dit niet de vaste systeem word.

Middenveld wordt nog steeds overlopen. Overwinning verbloemt het een beetje.

Wel weer een pracht vertoning van Messi. Die steekpassen....had hier makkelijk 4 assists kunnen hebben.

Mijn favoriete speler Iniesta begint zijn vorm te hervinden. Vandaag zweer genoten van hem en msn. Ook mooi om te zien dat het publiek klapt voor Munir bij zijn wissel. Gomes eindelijk van zijn vloek af tegen zijn ex club hahah ? Hij "was" een goeie speler bij Valencia maar man man wat is hij dramatisch deze jaar. Ik hoop voor hem dat volgend jaar veel beter gaat. In vorm kan hij zeker wel iets toevoegen aan deze barça. Maar voor nu hou hem aub op de bank als je nog voor de titel wilt meestrijden. Dan praat ik over basis zoals tegen depor en alle andere wedstrijden dat we punten lieten liggen met hem erin.

19 maart 2017 om 23:19

Gomez goed?Zat me juist kapot te ergeren aan deze man, te lage handelingssnelheid + nonchalant in duels + bal aanname. Zn goal verbloemde gelukig zyn belabberde spel. Verder was rafinha heel slecht, dus was geshocked dat ie raki eruit haalde ipv die rafinha. Hopelyk is de volgende trainer tactisch sterker dan LE

20 maart 2017 om 00:01

Ik zeg nergens dat hij goed speelde deze wedstrijd maar wel dat hij een goeie speler was toen hij voor valencia speelde. Dat had je wel kunne begrijpen als je mijn reactie niet te snel had gelezen 😉

Heerlijke wedstrijd en zeker terecht gewonnen al werd het voor Valencia natuurlijk wel erg lastig dat ze de halve wedstrijd met een man minder speelde maar ja dat risico nam Mangala verder wil ik nog wel even kwijt dat Umtiti geweldig speelde deze jonge is natuurlijk nog jong en niet heel ervaren maar heeft een geweldige toekomst voor zich nu de interlands en hopelijk komt iedereen heel terug

Voor mij was Neymar toch de beste aan de kant van Barã§a. Al een tijd overigens. Tegen PSG ook de enige die thuis gaf zowel uit als in Camp Nou. Liep vandaag de longen uit zijn lijf en had zomaar een paar goals op zijn naam kunnen hebben zij het niet door die Diego Alves. Voor mij toch wel de man of the match en niet Messi.

19 maart 2017 om 22:53

Neymar was de beste speler de afgelopen week bij Barca, maar deze wedstrijd was het duidelijk Messi. Tal van succesvolle dribbels en kansen gecreeerd die helaas werden verzuimd.

19 maart 2017 om 23:00

Ben ik niet mee eens. Hij had een goede dribbel in de tweede helft, maar het was Neymar die die de bal op Suarez gaf voor de gelijkmaker, het was Neymar met zijn rush en assist die voor de 4-2 zorgde en het was Neymar en zijn dribbels die Valencia's verdediging continu uit elkaar speelde. Hij heeft van het gehele trio voorin de meeste kansen op doel gehad om te scoren. Trok steeds naar binnen om te schieten of af te leggen. Hij was voor mij de meest dreigende speler van iedereen. Messi wordt alleen als man of the match uitgeroepen vanwege die 2 goals.

19 maart 2017 om 23:07

"messi wordt alleen als man of the match uitgeroepen vanwege die 2 goals"

Je kunt het ook omdraaien en zeggen je vindt Neymar alleen maar Motm omdat de twee kansen die hij creeerde zijn omgezet tot een goal. Messi creeerde veel meer deze wedstrijd, maar op een of andere manier kan Barca simpele kansen niet meer afronden.

19 maart 2017 om 23:13

Het ligt er maar net aan waar je meer waarde aan hecht. Ik vond Neymar veruit de meest dreigende speler voorin en creã«erde naar mijn mening ook de meeste (dreigende) kansen voor zijn teamgenoten. Maar dat is gewoon hoe ik naar de wedstrijd gekeken heb. Heb ook wel genoten van Messi hoor, daar niet van.

19 maart 2017 om 22:55

Ben ik helemaal mee eens. neymar speelt de laatste tijd echt heel goed. alleen erger ik me eraan als hij het spel een beetje vertraagt verder vond ik hem goed spelen en jammer dat hij zn goaltje niet meepikt

20 maart 2017 om 00:03

Neymar speelde een prima partij maar had toch zeker 1 of 2 goals minimaal moeten maken. Naar mijn mening was Messi de motm niet alleen door zijn goals maar zijn passes fenomenaal!

Erg leuke wedstrijd tussen beide ploegen, alleen maakte Barca het zichzelf onnodig moeilijk met zoveel gemiste kansen. Aan de tegentreffers was het duidelijk te zien dat met het 3-4-3 systeem verdedigend niet zo goed staat. De tweede treffer was wel slecht verdedigd en dat ook nog eens tegen 10 man van Valencia. In de tweede helft had Messi er overduidelijk zin in, heerlijke passes en de goal. Daarna verwachte ik eigenlijk sneller de 4-2, alleen de kansen werden steeds gemist. Dan zul je zien dat vlak voor tijd Valencia scoort, gelukkig gebeurde dat niet en leuk voor Gomes dat hij dan de 4-2 binnenschoot ook nog tegen z'n oude club. Aks ik Barca was zou ik Munir een kans gaan geven volgend seizoen, speelde opnieuw prima tegen Barca en vond Montoya ook niet slecht spelen.

Càncelo in deze vorm is dramatisch - maar tot voor de winterstop was ie wel on fire.. Dan kwamen de geruchten en een paar artikels van heel betrouwbare bronnen dat hij persoonlijk rond was met Barça ên dat zn vrouw op haar naam een huis gekocht had in barcelona.. sedertdien speelt die dramatisch - en zn prijs zakt elke speeldag... toeval?

Was dit ook niet Mascherano zijn 1e assist in dienst van barça? Verbeter mij als ik het mis hebt.

19 maart 2017 om 23:00

Hij heeft wel vaker een assist gegeven maar nog nooit voor barca gescoord

19 maart 2017 om 23:03

Niet lang geleden had Mascherano nog een geweldige assist op Messi (die met het hoofd scoorde).

Als Neymar wat aan zijn afronding doet, zal hij meermaals de gouden bal winnen. Buiten de zestien een geweldige voetballer, komt ie erin wordt t minder..

Volgens media in België is sampaoli afgeschreven door bestuur van Barça. Blijven over - ernesto Valverde - koeman en unzue..

19 maart 2017 om 23:16

Onze media moet je ook nooit geloven. Volgens hun maakte België een serieuze kans op de wk van 2014 en EK 2016. Met een korreltje zout nemen dus.

19 maart 2017 om 23:30

Zeker als ze over de nationale ploeg schrijven of over Belgische clubs.. maar dit was n betrouwbaarder artikel ;-)

3-4-3 is een leuke aanvallend tactisch stramien maar als je dit doet tegen Juventus, dan ga je er uit. De flanken die constant open liggen, dat zullen die Italianen wel leuk vinden.

Niet doen dus ; 4-3-3 en enige balans behouden ; geen open deur achterin.

19 maart 2017 om 23:51

Ja inderdaad als je met dit 3-4-3 systeem tegen juve speelt,dan is het gewoon zelfmoord.dit barca is verdedigend gewoon matig.je hoopt gewoon dat lucho zijn les getrokken heeft uit die 4-0 nederlaag tegen psg.helaas zie je hem keer op keer rare beslissingen nemen.

Dit barca gaat een nieuwe pakslaag never nooit goedmaken,zeker niet tegen een sluwe tegenstander als juve.die lucho moet gewoon een goed middenveld (al zal dat de eerste wedstrijd moeilijk worden zonder busquets) en een stabiele verdediging neertzetten.

Helaas is hij gewoon een rare trainer en is tactisch niet zo goed.ik zie het nog gebeuren dat hij gewoon hetzelfde gaat doen als vandaag en gewoon achterin openlaat.ach ja we zien het wel.

Ik lees al 4 wedstrijden hetzelfde over het 3-4-3 systeem.

En dan durven een aantal VZ leden nog te beweren dat Messi niet meer zo goed is.

8 seizoenen lang minimaal 40 doelpunten maken. Haha is toch niet meer normaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3560 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Toen ik thuiskwam, zei ik: ’Caramba! Ik heb gegeten met Messi!‘’

Philippe Coutinho verkaste afgelopen transferperiode van Liverpool naar Barcelona voor het minimale bedrag van 120 miljoen euro, een som die met variabelen nog met tientallen miljoenen euro's kan oplopen. In gesprek...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren