Juventus boekt benauwde zege, Lazio komt niet langs laagvlieger

In de strijd om de Italiaanse landstitel heeft Juventus geen fout gemaakt op bezoek bij Sampdoria. De koploper van de Serie A was met 0-1 te sterk voor de nummer acht van de competitie. Lazio kwam uit tegen Cagliari niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Waar er nog een sprankje hoop was op het kampioenschap, is die na vandaag definitief vervlogen voor de Romeinen.

Sampdoria – Juventus 0-1
De Oude Dame zat al vroeg in de wedstrijd op rozen. Juan Cuadrado kopte Juve al na zeven minuten op voorsprong. Het was Kwadwo Asamoah die vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet afleverde, waarna de Colombiaanse buitenspeler de bal snoeihard tegen de touwen werkte. De bezoekers kregen voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar doelman Christian Puggioni bleek een sta-in-de-weg. In de slotfase was trainer Massimiliano Allegri genoodzaakt verdedigend te wisselen. Gonzalo Higauín werd vervangen door Stephan Lichtsteiner en met een extra verdediger in de ploeg werd de overwinning uit het vuur gesleept.

Cagliari – Lazio 0-0
Stefan de Vrij en Wesley Hoedt startten vanuit de basis en het centrale duo, dat zich maandag mag melden bij het Nederlands elftal, maakte de negentig minuten vol. Lazio was de bovenliggende partij op bezoek bij de laagvlieger uit de SerieA, maar kwam niet tot scoren. Op slag van rust kreeg Balde Keita de grootste kans namens de bezoekers, maar hij faalde in de afronding. In de slotfase kreeg het kansen missend Lazio bijna nog een tegendoelpunt om de oren. Joao Pedro schoot de bal maar net over namens Cagliari. Door het puntverlies is de achterstand van Lazio op koploper Juventus opgelopen naar zestien punten.

Stefan de Vrij en Wesley Hoedt moeten het centrale duo vormen bij Oranje tegen Bulgarije