Vilhena redt Feyenoord: ‘Daar ben ik natuurlijk heel blij mee’

Zondag, 19 maart 2017 om 21:30

Tonny Vilhena kroonde zich zondagmiddag tot de matchwinner door in de tweede helft het winnende doelpunt te maken voor Feyenoord (1-2). “Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, maar het belangrijkst is dat we als team voor de drie punten hebben gevochten”, aldus de middenvelder op de website van de Rotterdammers.

Vilhena vond Feyenoord in de eerste helft niet goed spelen, maar zag dat de formatie van Giovanni van Bronckhorst na de verplichte onderbreking liet zien ‘wat we echt in huis hebben’: “In de kleedkamer zeiden tegen we elkaar: we moeten gaan voetballen, dát is waar we goed in zijn. Dat hebben we gedaan en doordat we ook beter in de duels kwamen, kwamen we ook beter in de wedstrijd. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.”

Van Bronckhorst oordeelde voor de camera van FOX Sports dat Feyenoord ‘karakter’ heeft getoond: “We stonden achter, zaten niet in de wedstrijd en wisten het toch om te buigen. Dat getuigt van karakter”, zei hij. Door het puntverlies van Ajax heeft Feyenoord nu zes punten meer dan Ajax.Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door feye88)

Lastige vraag wie is (in potentie) beter vilhena of bazoer?

19 maart 2017 om 22:22

Vilhena voetballend niet bijzonder? Hoe kom je daarbij? Kijk de wedstrijd van vandaag nog even terug.

19 maart 2017 om 23:19

Vilhena begint juist steeds volwassener te voetballen en alles in het teken van de overwinning te stellen. Cijfert zichzelf ook vaak genoeg weg om het teambelang. Met dat soort spelers kom je veel verder dan van die sierpaardjes. Terechte oproep dan ook voor Oranje. Daar kunnen ze zo'n type maar al te goed gebruiken.

19 maart 2017 om 21:53

Dat is voor mij allang geeen vraag meer. Bazoer bankzitter en uiteindelijk mislukt bij Ajax en Vilenha een van de dragende spelers de koploper.

19 maart 2017 om 22:35

Domme opmerking. Vorig jaar was Bazoer ook een dragende speler bij de koploper. Bovendien is hij 2 jaar jonger dan Vilhena.

19 maart 2017 om 22:56

Lezen blijft moeilijk, maar ik zal je even helpen ...

Bazoer bankzitter en uiteindelijk mislukt bij Ajax ...
Bazoer bankzitter (en uiteindelijk mislukt) bij Ajax ...
Bazoer bankzitter bij Ajax ...

Het zijn slechts de feiten die ik benoem om er vervolgens (mijn) conclusie aan te verbinden, maar ik begrijp dat jij hem niet deelt... En je hebt zo'n mooie Nick.

19 maart 2017 om 22:19

Bazoer is beter qua techniek en inzicht... Maar de Feyenoord fighting spirit in Vilhena is ook een machtig wapen.. als de spirit er niet is kan dat ook compleet de andere kant op werken, zoals we vorige seizoenen vaak hebben gezien..

19 maart 2017 om 22:53

Ik denken dat bazoer beter word puur omdat hij 2 a 3 jaar jonger is.

20 maart 2017 om 07:08

Mijn nichtje is nog 15 jaar jonger, dan zal die ook wel beter worden...

20 maart 2017 om 07:07

Wat heeft Bazoer laten zien dat deze vergelijking uberhaupt rechtvaardigt? Vilhena is in potentie en realiteit gewoon veel en veel verder dan Bazoer.

20 maart 2017 om 10:12

Vilhena is op dit moment veel beter dan Bazoer.

20 maart 2017 om 11:32

Kijk die klassieker van vorig jaar in de arena terug, die waar basket die mooie 2-1 maakten. Heel de wedstrijd en je zult zien dat Vilhena nazomer HE LE MAAL koud maakten. Nazomer kregen de bal niet, kwam er niet in. Alleen dat ene moment. Vilhena speelt nu al een heel seizoen geweldig en nazomer heb ik niet meer dan 2 wedstrijden een constant niveau zien halen. Lijkt me heel erg duidelijk: Vilhena

20 maart 2017 om 11:35

Basket en nazomer = Bazoer Kregen = kreeg

Klasse 2de helft gevoetbald en gebikkeld als mannen.

Dat uitgerekend Vilhena, die eigenlijk geschorst had moeten zijn, de winnende bij Feyenoord maakt maakt de wanvertoning van tegen Excelsior nog zuurder voor ons Ajaxieden. De titelkansen zijn nu toch langzaamaan wel uit zicht helaas.

19 maart 2017 om 21:35

Tja. Dat er niet 200 herhalingen zijn geweest van Klaassen's en Kluiverts elleboog/slaande beweging vandaag is dan weer je voordeel. Dat is wat zuur voor ons Feyenoorders. You win some, you lose some.

19 maart 2017 om 22:21

Ik heb die knal van Klaassen net gezien, daarbij was de vermeende elleboog van Vilhena kinderspel. Erg opvallend dat ze die actie van Klaassen nergens op tv vertonen je zou bijna denken dat de media (Fox / NPO) een clubvoorkeur heeft....

19 maart 2017 om 22:26

Waar kan je dat zien ?

19 maart 2017 om 22:29

http://imgur.com/a/lzfdr
http://imgur.com/a/ivayb

20 maart 2017 om 10:13

Hahaha ach kom nou, ben je nou echt serieus? Wat een hoop zielepieten zitten hier toch ook op dit forum zeg. En dan ook weer de media=Ajax kaart spelen, om je te bescheuren. Feyenoord had zich geen betere dag kunnen wensen maar toch zijn er nog jongetjes die het hier over willen hebben?

20 maart 2017 om 11:30

Klaassen slaat toch gewoon? Waarom mogen wij dat daar niet over hebben? Waarom mogen wij het er niet over hebben dat we het erg opvallend vinden dat de vermeende ellenboog van Vilhena tot in den treure wordt herhaald en dat je van de klap die Klaassen wel degelijk uitdeelt nergens melding gemaakt wordt? Je kan toch niet ontkennen dat het erg opvallend is? Deze actie van Klaassen had natuurlijk best wel wat meer aandacht van de voetbaljournalisten verdiend.
Dat heeft niets te maken dat Feyenoord verder in uitgelopen op Ajax gisteren maar gewoon met de zoals blijkt gekleurde media, want waarom laten ze de overduidelijke tik die Klaassen uitdeelt nergens zien??

20 maart 2017 om 11:55

Goh spandoek. Vorige week had je nog allemaal grote praatjes over dat we die schorsing moesten accepteren en niet moesten zeuren. Nou dan zou ik als Ajaxzijnde maar een verzoek sturen om Klaassen te schorsen. Sportief is dat dan toch?

19 maart 2017 om 22:15

Hoezo had hij geschorst moeten zijn? Ben je in jouw rechtsstaat schuldig totdat het tegendeel bewezen is? Zolang er nog geen uitspraak is is Tonny nog niet schuldig en mag hij gewoon meespelen. Lijkt me een fundamentele waarde van onze rechtsstaat en ik snap dan ook niet waarom er zo'n heissa over is. Frustratie wellicht?

19 maart 2017 om 22:20

Het is wel raar dat de knvb zo druk was afgelopen week dat die zaak niet behandeld kon worden. Bovendien vind ik dat elke keer maar in beroep gaan ook raar. Je hoort niemand van Feyenoord zeggen dat zon vilhena die elleboog niet uit had moeten delen, altijd maar de speler in bescherming nemen.

19 maart 2017 om 22:23

Niet de knvb, de aanklager en de beroepscommissie, die zijn onafhankelijk en staan volledig los van de Knvb.

19 maart 2017 om 22:25

Ja Oke, ik beschuldig de knvb ook niet van competitie vervalsing ofzo. Ik ben benieuwd waar die aanklager of beroepscommissie het nou zo druk mee had

19 maart 2017 om 22:29

Er is ook maar één keer hoger beroep aangevraagd. De eerste keer is een schikking, wat dus betekent dat je het zonder rechtzaak accepteert. Ben het wel met je eens. Nu komt het ons goed uit en hoor je mij niet klagen, maar dit moet niet kunnen. Het hoger beroep had deze week moeten plaatsvinden.

19 maart 2017 om 22:36

Die commissie bestaat uit juristen die dit naast hun normale job er een beetje bijdoen. Dan kan het weleens voorkomen dat ze weleens geen tijd hebben, hoe onprofessioneel dat ook kan zijn van de KNVB. Dat het een rare gang van zaken is ben ik met je eens.

19 maart 2017 om 22:56

Tja, HveenBayern. Er zijn dus blijkbaar belangrijkere zaken voor deze juristen geweest die voorrang hadden. Dit is dus niet eens zo heel gek.

20 maart 2017 om 06:12

Weet je wat apart is?! Aan de ene kant heb je gelijk. Aan de andere kant is het op z'n minst frappant te noemen dat de elleboog van Klaassen nagenoeg niet herhaalt is. Terwijl de elleboog van Klaassen ook nog eens stukken roekelozer leek. Voordat we alles gooien op dat Vilhena geschorst had moeten worden ben ik benieuwd of ook.een Klaassen nu een zaak aan zijn broek krijgt.

Tja het recht en de regels van Nederland en de knvb zorgen ervoor dat hij kon spelen. Natuurlijk van de zotte dat de knvb geen tijd heeft om dit te behandelen. Dit kan je feyenoord niet aanrekenen . Feyenoord gebruikt de regels en de knvb kan daar niet tegenop.

Wel blij dat hij kon spelen hadden hem vandaag echt nodig. Ik hoop dat Elia over 2 weken weer fit is en Kongolo ook. Dan heb je Toornstra op de plek van vilhenna en kuyt op 10.
Weinig veranderingen heb je dan.

19 maart 2017 om 23:23

De aanklager en beroepscommissie hadden geen tijd in hun agenda, wellicht dat er een iets belangrijkere zaak wachtte op hun gezien dit hun "bijbaan" is. Verder ben ik het eens met je bericht. En dan Nieuwkoop ergens tweede helft brengen voor Kuyt om was frisse wind te brengen, want op het middenveld speelt hij ook erg goed.

Was echt het symbool van de wederopstanding in de tweede helft. Droeg het team waar andere bepalende spelers (El Ahmadi, Toornstra) dat nalieten. Wat een seizoen speelt hij en hoe knap is dat met alles wat hij heeft meegemaakt. Een man met karakter.

Wat een mazzel had Feyenoord. Ze hadden eerste helft niks maar dan ook niks te zeggen in Abe Lenstra stadion. Dat Heerenveen niet 2 a 3-0 voorsprong had was echt zo een geluk voor Feyenoord. Vilhena die 3 wedstrijden geschorst moest zijn en als nog speelt omdat er geen Jurist is segt alles over de KNVB. Werkelijk mazzel ook met de 1-1 echt ongelooflijk. Feyenoord gaat deze maZzel niet altijde hebben de komende 7 wedstrijden ik zie nog heel wat gebeuren deze weken. We gaam het zien. Jullie zijn er nog lang niet. Na de Arena wil ik het nog allemaal zien

19 maart 2017 om 23:25

En Heerenveen had de tweede helft niks in te brengen en hadden geluk dat we dit niet met 1-4 wonnen. Hoezo moet een momenteel nog onschuldige speler een schorsing krijgen? Zo werkt het rechtssysteem nou eenmaal. Klaassen zal de klassieker wel missen na zijn klap. Aangezien jullie niet in beroep zullen gaan en de straf zullen accepteren?

20 maart 2017 om 01:19

Onschuldige speler? Daarom had Pogba een bult onder ze oog. Lachwekkend dit. Jullie zijn de rotterdamse Valdorama kwijt voor 3 wedstrijden alleen door onkunde knvb natuurlijk 1.westrijd te laat. Jullie gaan het niet redden.....Ajax gaat Feyenoord een oor wassen jn de Arena

20 maart 2017 om 09:37

Als er iedere keer dat er contact tussen spelers is een schorsing moet volgen dan houdt je geen teams meer over. Het feit dat Pogba een bult onder zijn oog heeft wil niet zeggen dat het een bewuste elleboogstoot was. En dan moet Ajax Klaassen ook missen in de Arena omdat die ook een slaande beweging maakte.

20 maart 2017 om 01:31

Manmanman... Hoe kan je dit nou toch zeggen na die weergaloze vertoning die Ajax vanmiddag op de mat heeft gelegd. Akkoord Feyenoord was de eerste helft een triest niveau. De tweede helft was degelijk. Maar dat jij durft te zeggen dat Feyenoord een oorwassing krijgt na de vertoning die Ajax vanmiddag op de mat heeft gelegd vind ik toch een gedurfde uitspraak. We gaan het zien

20 maart 2017 om 07:10

Waarvan akte!

19 maart 2017 om 23:44

Uhm ajaxfan de knvb kan hier niks aan doen dit wordt door een onafhankelijke commisie gedaan die bestaat uit juristen die dit naast hun baan doen. Zij hadden waarschijnlijk belangrijkere dingen te doen. Tuurlijk is dit misschien een vreemde gang van zaken en zou dit anders moeten maar we leven is een rechtstaat waar je in beroep mag gaan tegen een veel te hoge straf. Ajax gaat de staf die tete en klaassen gaan krijgen voor hun klappen natuurlijk wel accepteren zodat ze niet tegen feyenoord kunnen spelen als het aan jou ligt ofniet ? De knvb helpt feyenoord juist niet door vilhena 4 wedstrijden te willen schorsen voor dat vergrijp. Ik hoop dat jij je frustraties een beetje kunt laten gaan volgende week krijgen jullie een kans om het gat te verkleinen. Goodluck

20 maart 2017 om 00:28

Ongelofelijk dat jij met jouw nickname komt praten over een clubvoorkeur bij de KNVB... Tis toch ook triest ook dat wanneer Feyenoord volledig via de regels maar door geklungel van de comissie over Vilhena kan beschikken, alle ajacieden gelijk in de bres schieten

20 maart 2017 om 01:02

Is toch logisch? Met voetbal kunnen ze ons dit seizoen blijkbaar (nog?) niet aan. Dus dan gaan ze naar onzin zoeken.

Mooi om te zien dat iedere keer weer een andere speler uitblinkt. Dit keer was het Vilhena. Is het Vilhena niet, dan is het Jorgensen wel die een hattrick scoort. Scoort de spits even een paar wedstrijden niet dan zijn Toornstra of Elia wel weer beslissend. Dit heb ik in al die jaren niet gezien en is dit seisoen denk ik echt de doorslaggevende kwaliteit van dit team!

20 maart 2017 om 09:41

Conclusie is dus dat het beste team boven aan staat en dat is misschien niet eens het team met de beste spelers. Het collectief wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

351 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0
2013/2014 Feyenoord 32 6 5 0
Laatste voetbalnieuws

Elia: ‘Bij sc Heerenveen waren ze al blij als hij één goede actie had’

Eljero Elia kan deels wel verklaren waarom Feyenoord het succes van 2016/17, waarbij de landstitel werd veroverd, geen vervolg kon geven. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst won afgelopen seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren