Update: Bazoer hakt knoop door en wordt vervangen door De Jong

Maandag, 20 maart 2017 om 11:38

Riechedly Bazoer werd deze week opgeroepen voor Jong Oranje, maar twijfelt om in te gaan op de uitnodiging van Art Langeler. De bondscoach merkte in een gesprek met de middenvelder van VfL Wolfsburg dat de absolute wil ontbreekt bij de ex-Ajacied en wanneer hij besluit af te zeggen, kan dat in de toekomst gevolgen hebben.

Het is afwachten of Bazoer volgende week aan de aftrap verschijnt bij de oefenduels met Jong Finland en Jong Oostenrijk. “Je speelt niet alleen in Jong Oranje als het je als speler of club goed uitkomt. Je speelt altijd voor Jong Oranje”, stelde Langeler zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports. ”Straks gaan clubs en spelers ongetwijfeld weer denken dat het vriendschappelijk is en dat het niet belangrijk is, maar dat ze er wel bij willen zijn als het om een belangrijke wedstrijd gaat. Maar zo werkt het bij mij niet.”

Bazoer twijfelt volgens Langeler omdat hij net in de basis staat bij Wolfsburg. “Dat is typisch een voorbeeld van een jongen die bij zijn club even meedoet en Jong Oranje komt dan even niet zo goed uit. Ik heb tegen hem gezegd dat hij zelf moet kiezen”, vervolgde de keuzeheer. “Als hij afzegt, kan dat consequenties hebben. Als hij straks op de bank zit bij zijn club of het wordt vervelend voor hem daar, ga ik hem niet zomaar weer oproepen. Ik heb hem even de tijd gegeven om daarover na te denken, maar het zou me niet verbazen als hij niet voor ons gaat spelen.”

Langeler wil dat er een einde komt aan de afzeggingen voor Jong Oranje wanneer het gaat om oefenwedstrijden. “Je moet gewoon heel graag willen en je moet altijd heel graag willen. Als je niet wil of niet kan, prima, dan gaan wij verder met jongens die wel heel graag willen. Ik denk dat dat de manier is om het te doen.”

Update maandag 20 maart 11.38 uur – Bazoer hakt knoop door en wordt vervangen door De Jong
Riechedly Bazoer heeft zich afgemeld voor Jong Oranje. Hij wordt vervangen door Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, voor wie het de eerste keer is dat hij wordt opgeroepen. De ploeg van bondscoach Art Langeler speelt op vrijdag 24 maart tegen Finland. Drie dagen later speelt Jong Oranje tegen Oostenrijk.


Poll

Art Langeler moet Riechedly Bazoer nooit meer oproepen voor Jong Oranje als hij weigert


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Begrijp best dat Bazoer geen zin heeft om tegen Jong Finland te voetballen nu hij net in Duitsland zit.

19 maart 2017 om 12:51

Kan hij toch juist uitblinken lijkt mij, als hij zichzelf zo goed vindt.

19 maart 2017 om 13:24

Ja, of een fikse blessure oplopen vanwege overbelasting. Ik snap wel dat hij hiervoor bedankt. Belangrijk rustmoment om krachten te verzamelen voor het restant van de Bundesliga onder Jonker.

19 maart 2017 om 13:57

Overbelasting? Hij heeft bijna niks gespeeld dit seizoen en net een winterstop gehad...

19 maart 2017 om 14:11

Het zijn gewoon interlandverplichtingen. Maar Bazoer voelt zich natuurlijk te groot voor jong oranje. Dat ego van die knul is echt enorm. Bah.

20 maart 2017 om 12:12

Oja? Ken je hem persoonlijk of is je mening gebaseerd op hoe de media het brengen?

20 maart 2017 om 12:13

Bazoer speelt nu net een paar wedstrijden in de basis bij Wolfsburg. Knap dat hij zich nu al in de basis heeft gespeeld. Logisch toch dat hij zich eerst even 100% op zijn club en zijn positie daar concentreert? Hierna komt (jong) Oranje zeker weer. Heeft in mijn ogen weinig met ego te maken.

20 maart 2017 om 12:13

Onana kreeg alle bijval en Bazoer is de gebeten hond. Meten met twee maten noem je zoiets. Bazoer heeft dankzij de vele berichten, terwijl hij zichzelf gewoon netjes hield en hij tevens niks heeft gedaan wat niet mocht, de schijn standaard tegen bij veel personen.

20 maart 2017 om 14:34

Sjiek, dat focussen op je club, maar heel de club is leeggestroomd omdat iedereen interlandverplichtingen heeft, zit je daar in je eentje.

Klinkt me meer als , ik voel me hier te goed voor.

19 maart 2017 om 14:32

Ik begrijp het niet dat je niet voor land wilt uitkomen.

Nooit meer selecteren, ook niet bij het grote Oranje.

Snap het van twee kanten wel. Beetje zelfde als Onana die niet naar Kameroen wil omdat hij net een basisplek had. Beste oplossing is gewoon niet meer oproepen voor Jong Oranje, alleen nog voor het grote oranje.

19 maart 2017 om 12:59

Met dat verschil dat de speelkalender van Jong Oranje het speelschema van Wolfsburg niet in de weg zit. In tegenstelling tot Onana zal Bazoer geen wedstrijden van Wolfsburg missen.

19 maart 2017 om 13:00

Ja maar stel dat je onverhoopt geblesseerd raakt (al kan dat in Duitsland natuurlijk ook)

19 maart 2017 om 13:30

Klopt maar ik denk dat een weekje rust Bazoer best goed uit zou komen. Die jongen moet vreselijk wennen aan het tempo in Duitsland, bij Ajax was het al niet degene met het hoogste tempo. Ik snap dan best dat als je nu de keuze hebt tussen een vrije week of 2 oefenpotjes dat je ervoor kiest om weer een op te laden.

Off: Ik vind het trouwens bezopen dat nu in elke competities de beslissingen gaan vallen en het erop of eronder is de Uefa besluit om even een interland periode in te lassen. Hoe verkoop je het aan een club als Real Madrid, Monaco, Ajax, Tottenham als straks 4 basisspelers geblesseerd terug keren? Echt belachelijk, wat is er mis met een interland weekend in mei als alle competities gespeeld zijn?

19 maart 2017 om 13:31

Hoe het bij jong oranje zit weet ik natuurlijk niet, maar bij het grote oranje krijg he toch gewoon betaald voor een wedstrijd? Situatie met onana is niet te vergelijken door boven genoemd argument. Je zit geen speelkalender in de weg. En een blessure kun je ook oplopen in de tuin of in de kroeg dus dan doen we dat ook maar niet meer. He begint er een beetje op te lijken dat bazoer het een beetje in de bol geslagen is. Eerst al dat vedette gedrag als bankzitter en nu dit. Heeft het in mijn ogen wel een beetje verbruid.

19 maart 2017 om 17:15

Ik vind het ook heel dubbel. Het begint in Duitsland natuurlijk net voor hem te draaien. Van de andere kant hoe groot is de kans dat je er niet meer in staat als je voor jong oranje kiest ?

Laat die jongen zich eerst f settelen bij zijn nieuwe club. Vind het ook weer erg extreem om dan te gaan dreigen.

19 maart 2017 om 13:02

Langerer is een zielige amateur psycholoog van het niveau like me vestje ... Alsof Bazoer hiervan wakker ligt , je bepaalt ten alle tijden toch zelf.

19 maart 2017 om 13:56

Ja maar dan dan bepaald langerer straks als het ergens om gaat.

19 maart 2017 om 14:12

@ajaxlwd daar heeft Langeler toch alleen zichzelf mee? Als Bazoer presteert bij Wolfsburg komt hij vanzelf in aanmerking voor het grote Oranje. Als Langeler misschien wel zijn beste middenvelder niet wil oproepen, omdat die jongen geen risico wil nemen nu hij net een basisplek heeft, moet Langeler dat vooral doen. Ik denk dat Bazoer daar echt niet van wakker ligt.

19 maart 2017 om 13:05

Zo gek is dat niet. Deze coach van Jong Oranje heeft ook gewoon een vaste selectie nodig. Aan de andere kant kan Bazoer inderdaad zich wel beter richten op Wolfsburg.

19 maart 2017 om 13:26

Als coach van Jong Oranje heb je nooit een vaste selectie. Dat is juist de uitdaging van zo'n elftal, jongens klaarstomen voor een hoger niveau. Prestaties doen er veel minder toe, ontwikkeling telt. En de beste stromen door naar het grote Oranje.

Nou nou, wat een stoere spierballen taal Art.
Logisch lijkt me dat Bazoer zich eerst vol wil focussen op zijn werkgever en daar vol voor wil strijden. Het risico dat je in een oefenpot geblesseerd raakt terwijl je je eerst nog wil bewijzen in Duitsland is gewoon iets dat hij niet kan gebruiken. Lekker meelevend Artje.

19 maart 2017 om 18:37

Als je bang bent om geblesseerd te raken in een oefenpotje kun je net zo goed ook niet meer met Wolfsburg voetballen, want stel je raakt geblesseerd? Bazoer moet iets aan zijn mentaliteit doen

19 maart 2017 om 20:47

Met Wolfsburg, zijn werkgever, speelt hij competitie duels en geen oefenpotjes die nergens over gaan. Als ik je het verschil van belang tussen die twee moet uitleggen en waarom je die niet gelijk kan trekken dan kunnen we beter stoppen hiermee.

20 maart 2017 om 12:47

Een voetballer die bang is om te voetballen haha

Weer makkelijk scoren dit van Langeler. Je hoort iedereen wel over dat Blind een voorkeur heeft voor Ajax maar over dat Langeler een voorkeur heeft voor PSV hoor je niemand. Belachelijk dat iemand als Rosario oproept en Frankie de Jong, die al geregeld meedoen in het 1e, thuislaat. Zelfde geldt voor dat ie Van Bruggen oproept, ontzettend matige verdediger die het 1e bij PSV nooit gaat halen.

19 maart 2017 om 13:03

Frenkie de Jong doet al geregeld mee met het eerste? Die gast speelt alleen maar bij Jong Ajax en zelden doet ie mee met Ajax 1. Daarnaast vind ik de keuzes van Langeler niet zo opvallend als de keuzes die Blind maakt. De Ligt en Tete oproepen is echt een lachertje. In zijn selectiebeleid zie je heel duidelijk dat hij bepaalde clubvoorkeur heeft.

19 maart 2017 om 13:33

Ik heb veel wedstrijden van Jong Ajax gezien en het is gewoon belachelijk dat van bruggen er bij zit. Die kan er niks van. Je gaat Dankerlui ook niet oproepen. Frenkie De Jong is volgens het VI klassement de 2de beste speler van de JL en viel donderdag nog in in de EL.

19 maart 2017 om 13:34

Zet je bril af. Hoewel je met tete wel deels gelijk hebt ( daargelaten dat ik hem daadwerkelijk na karsdorp absoluut de beste back van oranje vind) heeft die met de ligt gewoon groot gelijk. De rest van de beschikbare cv's zijn of niet goed genoeg/ geen potentie. Dan kun je wel jan Arie mee gaan nemen, maar ik neem aan dat het gaat als absolute opvulling en dan maakt het geen donder uit of je de ligt of jan Arie oproept. Er valt op deze hele selctie weinig af te dwingen. De nrs 1 en 2 van Nederland leveren de meeste spelers. Precies zoals het hoort dus.

19 maart 2017 om 18:17

Jong Ajax heeft 21 goals meer tegen dan Jong Psv. Jong PSV is na VVV de minst gepasseerde ploeg en daar heeft ook v Bruggen in groot aandeel in.

Ik ben het volledig met Langeler eens. Als je niet voor je land wilt spelen in minder belangrijke wedstrijden, dan hoef je ook niet te verwachten dat je wordt opgeroepen voor kwalificatiewedstrijden of toernooien. Het is graag of niet, en als Bazoer weigert hoeft hij naar mijn mening nooit meer opgeroepen te worden voor Jong Oranje. Ook bij het grote Oranje hoeft hij er niet in als hij weigert. Ik heb sowieso het idee dat Bazoer een ontzettende kutmentaliteit heeft, loopt altijd te zeiken als iets niet helemaal naar wens verloopt.

19 maart 2017 om 13:07

Inderdaad. Nu kan hij natuurlijk ook een blessure veinzen maar het is wel veelzeggend hoe deze jongen erin staat. Dat was met Dirk Kuyt niet gebeurd.

19 maart 2017 om 14:44

Leuk dat je het met hem eens bent maar probeer je eens in te leven in Bazoer zijn situatie.

Misschien voelt hij zich niet fit of voelt het aan alsof hij op zijn tippen moet lopen om bij te blijven. Even rusten kan deugd doen voor zo'n speler. Echt dom dat er zo gedreigd moet worden en dat er weer een publieke opinie gevormd moet worden, allemaal dankzij de media. Wij hebben hier niets over te zeggen. Dit gaat puur tussen de coach en de speler.

19 maart 2017 om 18:36

In zo'n situatie krijgt Bazoer toch wel snel het nadeel van de twijfel. Lijkt me toch iemand met een te slechte mentaliteit voor de top. Komt op mij niet bepaald snugger over.

Groot gelijk, die Langeler. Zometeen wilt De Ligt niet meer naar Jong Oranje omdat hij al bij het grote Oranje zat? Ramselaar en Riedewald gaan toch ook gewoon mee bij Jong Oranje? Die Bazoer moet juist het goede voorbeeld geven, zou notabene aanvoerder kunnen zijn van dit elftal.

Als ik Bazoer was had ik ook afgezegd. Jong Oranje speelt nergens om, de houding van de selectie bij jong Oranje deugd al niet. Kom eerst met een goed plan en daarna stel je eissen.

Als iedereen besluit om voor Jong Oranje te spelen wanneer het hem uitkomt hou je bij sommige wedstrijden geen spelers meer over. Het is een eer om voor je land uit te mogen komen. Heb je geen zin tegen de kleintjes? Prima, maar dan hoef je ook niet tegen de grote aan te treden. Ik geef Langeler dan ook groot gelijk in deze kwestie. Net als dat Bazoer mag weigeren om mee te gaan, mag Langeler besluiten om hem gewoon helemaal niet meer op te roepen in het vervolg.

20 maart 2017 om 12:42

Dat is op zich zo'n ramp niet - Jong Oranje is er voor de ontwikkeling van de jonge spelers, als extraatje boven hun ontwikkeling bij de clubs. Als die ontwikkeling bij de club al erg goed gaat en hij overbelast dreigt te worden, dan ga je toch lekker niet mee?

20 maart 2017 om 13:47

Dat is helemaal prima als Bazoer dat vindt. Maar dan moet hij niet gek opkijken als Langeler de volgende keer de voorkeur aan een andere speler geeft die wel graag wil.

Logisch dat die jongen niet wilt en zich even wil concentreren op zijn club waar hij maar net kan aanhaken. Heeft daar alle energie voor nodig en het is ook de club die zijn salaris betaalt dus die heeft het recht dat ie zich eerst op de club concentreert.

Iedereen die vind dat bazoer nooit meer opgeroepen moet worden is echt hypocriet. Want toen onana een basisplaats had bij ajax en niet naar de africa cup wou ( een toernooi in plaats van een domme oefenwedstrijd ) vond iedereen dat hij gelijk had want hij had tenslotte nog maar net een basisplaats blablabla.

19 maart 2017 om 14:23

Tja ga dan eens naar de speelschema's kijken.
Ajax speelde gewoon 4 wedstrijden in die periode, terwijl Bazoer bij Wolfsburg geen wedstrijden hoeft te missen.
Dit is gewoon niet te vergelijken.
Daar komt bij dat Bazoer zijn mentaliteit flink te wensen over houd.

Beetje rare reactie dit van langeler. Zoiezo al een beetje een rare vent na zijn uitspraken over ajax jeugd. Maar nu dreigen terwijl je niks meer bent een jeugdtrainer.

Onbegrijpelijk dat spelers dit niet willen. Het is toch een eer om voor je land te spelen? Lijkt me goed om dan vervolgens ook de regel te maken dat als je bedankt voor Jong Oranje, je ook niet hoeft te rekenen op een selectie bij het Grote Oranje.

Bazoer is bezig om een volwaardige basiskracht te worden bij Wolfsburg en dan moet hij net nu hij zijn draai begint te vinden een risico lopen voor een oefeninterlandje, die Langeler vind zichzelf wel heel erg belangrijk. Bazoer heeft niet eens afgezegd maar twijfelt wat verstandig is en dan gaat meneer Langeler de strenge schoolmeester uithangen.

Zo werkt het natuurlijk niet he, dat je alleen de leuke interlands er uitpikt en bij de minder interessante wedstrijden lekker thuis blijft. Je bent beschikbaar of niet, punt. Als hij hier geen zin in heeft, dan moet de Knvb hem voorlopig maar eens schorsen voor interlands. En dan niet alleen voor Jong Oranje, maar ook voor het Nederlands Elftal.

Ik vind dat bazoer gewoon voor oranje had opgeroepen moeten worden hij speelt basis bij een hele grote club. Ik vind het sws raar dat er maar 3 verdedigende middenvelders zijn opgeroepen voor 2 posities en maar liefst 9 verdedigers voor 4 posities.

19 maart 2017 om 17:41

"ik vind dat bazoer gewoon voor oranje had opgeroepen moeten worden hij speelt basis bij een hele grote club"

Hij staat sinds twee weken in de basis bij de nummer 15 van Duitsland en dan vind jij dat Strootman, Wijnaldum, Sneijder, Vilhena, Toornstra of Klaassen maar meteen voor hem het veld moet ruimen? Slaat nergens op.

19 maart 2017 om 17:56

Dat zijn toch maar 3 verdedigende middenvelders? Ik zou bazoer selecteren ipv tete of veltman wat moet je met drie rechtsbacks?

Langeler is niet geschikt dus als coach van jong Oranje, normaalste zaak van de wereld als een speler net een transfer heeft gemaakt hij een oefenduel over slaat, helemaal als je ook nog is geen lekkere start hebt zoals Bazoer. En dreigen met consequenties gaat al helemaal nergens over.

Heel snel die man eruit gooien wat die heeft niks te zoeken bij jong Oranje met zo'n mentaliteit.

Dit kun je voorkomen door een regel op te stellen dat weigeren voor Jong Oranje gelijk staat aan weigeren voor Oranje. Maar als er nu geen straffen mogen worden gegeven als bij Oranje dan moet Langeler zijn mond houden en even goed in de spiegel kijken. De jeugdopleiding van de KNVB presteert al jaren onder de maat. Natuurlijk hebben ze wel eens wat gewonnen maar structureel is het zwak. Geen uitstraling, geen binding met fans etc.. Kijk maar eens naar Jong Spanje in de afgelopen 15 jaar. Snap niet waarom er nooit echt serieus werk gemaakt wordt van kwalificatie voor OS. Zoveel gemiste kansen.

Als ik Bazoer was zou ik ook alles op alles zetten voor die basisplaats, als hij in de basis kan blijven spelen bij Wolfsburg mag hij naar het grote oranje. Als hij die basisplaats niet vast kan houden dan blijf hij met die clown Langeler opgescheept.

Wth....hoe kan je als speler weigeren om voor je land te spelen. Het maakt geen reet uit of het jong is of grote Oranje. Feit blijft je wordt opgeroepen voor je land. Dat zulke gasten opgeroepen worden pff.. Nooit meer selecteren !!! Er moet een verplichting komen namens de Knvb dat iedereen die opgeroepen wordt verplicht moet opdagen, tenzij bijzondere gevallen.(in overleg met de clubs) Ondankbaar gewoon...

Bazoer voelt zich te goed voor jong Oranje? De komende twee jaar maar niet meer oproepen. Bazoer kan ook best gemist worden trouwens zo'n bijzondere voetballer is het niet. De Jong lijkt mij een uitstekende en gemotiveerde vervanger.

Wat bazoer doet moet bazoer weten. Ik lees verschillende reacties van mensen maar wie zijn jullie om te zeggen dat hij niet meer opgeroepen moet worden. Lekker tegen Jong finland spelen en dan een erge blessure oplopen wat gaat art dan doen? Wie is dan de dupe de coach of de speler. Wat wij in Nederland moeten doen is stoppen met zeiken voor alles. Wat zou jij doen als jij in zijn schoenen stond?

Schandalig om je af te melden voor Jong oranje omdat je er geen zin in hebt.
Arrogantie ten top, gelukkig is Frenkie de Jong wel gemotiveerd.

Voor de toekomst in Oranje liever een jongen die trots is het oranje te dragen zoals een Marten de Roon ipv een in potentie betere voetballer als Bazoer.

Als een speler moet gaan nadenken of die voor zijn land wil uitkomen moet je meteen iemand anders nemen.
Dat Langeler hem die tijd gaf vind ik netjes.
Bazoer had eerlijk moeten zijn en zeggen dat hij zich te groot vind voor Jong Oranje.
Wat ik mij ook kan voorstellen, maar je moet ook reã«el blijven.

Die Bazoer wordt een gevaarlijk ventje om in je ploeg te hebben. Hij heeft op veel te jonge leeftijd al vedette neigingen, terwijl hij nog werkelijk waar niets gepresteerd heeft op een serieus niveau. Zijn neus ophalen voor jong Oranje, hij mag blij zijn dat hij überhaupt nog in de gaten gehouden wordt door de bondscoach!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper00
Wesley HoedtVerdediger00
Jeremiah St. JusteVerdediger00
Karim RekikVerdediger00
Hans HateboerVerdediger00
Derrick LuckassenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

111 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
2016/2017 Ajax 5 0 0 0
2015/2016 Ajax 29 5 4 0
2014/2015 Ajax 17 1 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren