Blunders Hart staan eerste verlies Internazionale sinds 1994 in de weg

Internazionale heeft zaterdag genoegen moeten nemen met een punt. Het team van Stefano Pioli speelde met 2-2 gelijk bij Torino, dat al sinds februari 1994 wacht op een thuiszege op i Nerazzurri. Geoffrey Kondogbia en Antonio Candreva profiteerden van gepruts van Joe Hart. Door de remise komt Inter op 55 punten, één punt minder dan nummer vier Lazio. De Romeinen komen zondagmiddag in actie bij Cagliari.

Na negen minuten had Mauro Icardi de bal reeds achter Joe Hart gewerkt, maar hij stond buitenspel toen Ever Banega de pass gaf. Het duel in Turijn ging op en neer, met schoten van Daniele Baselli en Ivan Perisic. Kondogbia maakte na dik twintig minuten de 0-1. De middenvelder baande zich een weg in het strafschopgebied, waarna hij zag hoe Hart blunderde met zijn diagonale schot: 0-1.

Torino kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Cristian Molinaro verlengde een corner van Adem Ljajic, waarna de geheel vrijstaande Daniele Baselli van dichtbij voor de 1-1 kon zorgen. In de 56e minuut had de doelpuntenmaker een tweede keer kunnen scoren. Samir Handanovic keerde een van richting veranderde vrije trap van Andrea Belotti met zijn benen, waarna Baselli de rebound verprutste.

Drie minuten later was het alsnog raak. Afriyie Acquah ontving de bal van Juan Manuel Iturbe en schoot het leer in één keer buiten het bereik van Handanovic in de verre hoek: 2-1. Inter had slechts drie minuten nodig om de tussenstand te nivelleren en weer had Hart een negatief aandeel in de treffer. De doelman miste een voorzet van Cristian Ansaldi, waarna Candreva de bal met een volley in het lege doel kon werken. Hart voorkwam daarna een nederlaag door een inzet van Eder op uitstekende wijze te keren, terwijl Perisic daarna tot tweemaal toe een kans op de 2-3 liet liggen.

Denk jij dat Internazionale bij de eerste vier gaat eindigen?