Jensen en Ãœnal bezorgen Twente de zege en Roda grote zorgen

Roda JC heeft de overwinning op FC Groningen van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Voor eigen publiek ging de ploeg van trainer Yannis Anastasiou hard onderuit tegen FC Twente. In Kerkrade werd het 0-3, mede door twee doelpunten van Fredrik Jensen. De Tukkers stijgen door de zege naar een gedeelde vierde plaats met FC Utrecht.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Dani Schahin genoeg kansen om op voorsprong te komen. Maar het vizier van de Roda-voorhoede stond niet op scherp, waardoor de doelpunten uitbleven. Aan de andere kant had Jensen niet veel kansen nodig om tot scoren te komen. De Finse spits werd na een halfuur de diepte ingestuurd door Mateusz Klich en rondde bekwaam af. Nog voor rust zou hij de score verdubbelen. De achterhoede van Roda stond te slapen en liet hem volledig vrij. Oog in oog met Benjamin van Leer schoot Jensen raak: 0-2.

Na de thee zette Roda alles op alles om wat aan de score te doen en zodoende terug in de wedstrijd te komen. Maar Twente bleef relatief eenvoudig overeind en wist de score verder uit te breiden via Enes Ãœnal. De huurling van Manchester City werd weggestoken door Yaw Yeboah en schoot de derde Twente-goal tegen de touwen. Met nog ruim tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld.

Door de nederlaag wordt Roda JC dieper in de zorgen gedrukt. De ploeg uit Kerkrade is terug te vinden op de zestiende plaats met 23 punten, slechts drie meer dan hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat later dit weekend nog in actie komt tegen PEC Zwolle. ADO Den Haag, de nummer zeventien op de ranglijst, gaat op bezoek bij AZ.

Handhaaft Roda JC zich dit seizoen in de Eredivisie?

1
2

Een nette 3-0 overwinning. Roda had de grootste kansen de eerste helft, maar Marsman hield ons op de been. Uiteindelijk wel een terechte overwinning natuurlijk. Fredrik ontwikkelt zich wel ontzettend goed! Een behendige speler met flair die hard werkt en een fantastisch loopvermogen heeft. Goede speler!

17 maart 2017 om 23:18

Hopelijk veranderd het beeld van Marsman nog een beetje. Op z'n minst een degelijke keeper voor de middenmoot of subtop en dit blijkt ook uit statistieken. Het beeld wat nu overheerst door wat opzichtige fouten is natuurlijk wel extreem negatief

17 maart 2017 om 22:31

De 2-0 in de eerste helft was zeker geflatteerd, maar de 3-0 over de hele wedstrijd zeer zeker niet. Twente voorin veel krachtiger en hadden uiteindelijk nog veel verder uit kunnen lopen. Thesker had overigens geel mogen hebben, maar Twente ook minimaal twee penalty's.

17 maart 2017 om 23:15

Misschien beter opletten, 1e helft werd de bal gewoon met de hand gespeeld door een verdediger van Roda, de 3 0 is trouwens wel geflatteerd.

17 maart 2017 om 23:16

Op een gegeven moment worden een paar seconden na elkaar zowel Jensen als Ünal naar de grond getrokken in de 16 van Roda, waar best voor gefloten had kunnen worden. Zeker in het geval van ünal waar de verdediger hem met twee handen om z'n lichaam vastgrijpt

Het laatste kwartier live gezien op TV. De verslaggever van Fox noemde dat Twente de arbitrage tegen had met een penal en onterechte buitenspel situatie. Dus wellicht was je toch even weggedommeld?

18 maart 2017 om 00:12

Onopzettelijk hands is ook hands. Zn arm was niet langs zijn lichaam en de bal werd erdoor van richting veranderd: dus een penalty volgens de spelregels

18 maart 2017 om 12:34

door een arm boven je schouder stekem neem je het risico hands te maken. Logische reflex, maar geen noodzakelijke positie. Bal tegen de hand: dus hands en een strafschop.
Overigens mis ik soms wel de gulden middenweg; een indirecte vrije bal.

Blij met de overwinning. Ik had een meer ingekakt Twente verwacht omdat we eigenlijk nergens meer voor spelen. Jensen samen met Mokotjo en Marsman de uitblinker. Respect trouwens voor de de supporters van beide clubs, sfeertje zat er lekker in!

18 maart 2017 om 06:47

Ze spelen nog wel voor de eer en status van de vierde plek, aldus aanvoerder Thesker gister. Persoonlijk vind ik dat ook een mooi streven na alle sores en ellende op financieel en sportief gebied

Tja, ze schieten de ballen nog net niet zelf erin. Zou ze waarschijnlijk ook nog eens niet lukken want afwerken kunnen ze niet bij Roda. Zie het weer aankomen dat we na dit weekend weer laatste staan en dan moeten ze ADO uit volgende week wel winnen.

17 maart 2017 om 23:12

Er zit nog een interlandweek tussen. Goed nieuws, want dan hebben ze genoeg tijd om te trainen op afwerken.

De uitslag geeft een erg vertekend beeld van de wedstrijd. Twente schiet bijna iedere kans die ze krijgen erin en Roda krijgt de kansen maar maakt het niet af. Qua spelbeeld vond ik dat Roda en Twente elkaar niet veel ontliepen, al voetbalde Twente in de tweede helft wel wat makkelijker gezien de voorsprong. Erg jammer en onnodig, want als je zelf iets beter had afgemaakt had je niet hoeven verliezen vandaag. Schahin weer matig vandaag, zie de volgende keer liever Papazoglou aan de aftrap.

Vandaag gezien dat we wel degelijk kansen kunnen creëren. Schahin, ondanks dat hij 2 grote kansen miste, heeft laten zien een goede, sterke én beweeglijke spits te zijn. Jammer dat Rosheuvel zelfs niet een balletje erin kan lopen... Twente kwam de eerste helft goed weg, jammer dat we in de tweede helft niet die lijn door kunnen trekken. Roda wist geen vuist te maken. Het geluk was zeer zeker aan Enschedese kant vanavond. Met een scherper Roda had hier makkelijker gelijkgespeeld. Een offday van de verdediging hebben we namelijk maar eens in de zoveel tijd... Had trouwens wel een moment waar Twente een pingel had kunnen krijgen, het moment waar Ünal naar beneden ging maarja, het was toen toch eigenlijk al gespeeld. Vond het eerder in de pot geen erge handsbal van Ananou (als dit een penalty was geweest had die smerige wegsla actie van Thesker rood moeten zijn). Jammer dat we niet een beetje lekker gevoel mee de week pauze in kunnen nemen! Had zoveel meer gekund vanavond!!