Heracles wordt wakker en bezorgt FC Utrecht nederlaag in extremis

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een nipte overwinning op FC Utrecht geboekt. De ontmoeting in Almelo eindigde in 2-1, door doelpunten van Brandley Kuwas, Thomas Bruns en Yassin Ayoub. De treffer van Bruns viel vlak voor tijd. Door de nederlaag blijft FC Utrecht op 41 punten staan en kunnen AZ en FC Twente zondag op gelijke hoogte komen. Heracles neemt momenteel een negende plaats in.

De eerste helft in Almelo was zonder meer enerverend te noemen. Beide ploegen kozen voor opportunistisch voetbal, maar FC Utrecht liet zich nadrukkelijk gelden en kwam ook tot de meeste kansen in de eerste 45 minuten. Bram Castro werd meermaals aan het werk gezet en na 26 minuten kwam dan ook het scorebord in beweging.

Soufyan Amrabat kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld en bediende Sebastien Haller, die op zijn beurt het leer richting Gyrano Kerk werkte. De aanvaller stuitte op Castro, maar de rebound was een prooi voor Ayoub. FC Utrecht speelde de eerste helft vervolgens professioneel uit, met minder fouten tot aan de openingstreffer.

Heracles schoot uit de startblokken na de onderbreking. Een lange bal van Justin Hoogma was perfect op maat voor Kuwas, die David Jensen te slim af was en het leer daarna in het lege doel werkte: 1-1. De gelijkmaker ten spijt, Heracles kwam aanvankelijk niet uit de verf en hield zich hoofdzakelijk bezig met het tegenhouden van FC Utrecht.

Naarmate de tweede helft vorderde, had Heracles toch uitzicht op een tweede treffer. Samuel Armenteros kwam net niet bij een bal, Kevin Conboy voorkwam maar net dat Tim Breukers de bal in het doel kon lopen na een pass van Bruns en een vrije trap van Kuwas ging rakelings naast. Enkele minuten na een kans voor Giovanni Troupée zorgde Bruns voor het klassenverschil. De middenvelder zag zijn eerste inzet na een counter gekeerd worden door Jensen, maar kopte de rebound alsnog binnen: 2-1.

Gaat FC Utrecht als vierde eindigen?

1
2

Zo zonde dit, zo onnodig. Eerste helft had je al 0-3 moeten voorstaan. Zo gaan we die 4e plaats snel kwijtraken. Eerst vorige week, nu dit.

12 maart 2017 om 02:59

Maar wat denk je van het gat naar de top3. ...... pffff dat is wel enorm!
Zegt veel over de kracht na de top 3 🙄

Poehh.. Deze is wel heel pijnlijk en zwaar onnodig. 1ste helft ben je heer en meester en moet je meerdere doelpunten maken en de wedstrijd killen. Dat laat je na door arrogant en onutregs met de kansen om te gaan. Zelfs in een slechte 2de helft krijgt je nog 2 mega kansen... Ongelooflijk wat vergooi je vandaag kostbare punten. Net zoals vorige week...

Gelukkig verliezen de andere concurrenten voor plek-4 ook punten. Denk dat je daarom nog steeds favoriet bent voor plek-4, maar we hadden er nog beter voor kunnen staan. Doodzonde.

11 maart 2017 om 22:05

Vind wel dat de eerste helft meerdere kansen waren ma 3 a 4 -0 vind ik niet en tevens had de scheids 2x geel mogen geven aan de speler die werd gewisseld in de rust 2de x was gewoon vast houden en staat geel op dus rood en 2de helft hadden wij ook aardig wat kansen om op 2-1 te komen gelukkig voor ons werd het dat in de 89ste minuut beter moment kan niet

11 maart 2017 om 22:10

Bedoel je echt die actie met Mark van der Maarel? Hij had best voor een vrije trap kunnen fluiten hoor, maar geel was het natuurlijk nooit. Denk dat je trouwens sowieso weinig te klagen hebt qua scheids.

Het is zeker niet de reden dat we verloren hebben, maar hij floot op cruciale momenten wel tegen ons. Jullie doelpunt viel bijvoorbeeld uit de counter die ingeleid werd uit een vrije trap, wat natuurlijk nooit een overtreding van Haller was. Maar nogmaals, wil dat zeker niet de schuld geven.

1ste helft waren we absoluut beter en creerde we de ene na de andere kans. Daarom ben ik van mening dat 0-3 inderdaad minimaal was. Denk dat als je de wedstrijd terug ziet wel met mij eens zal zijn. 2de helft was gelijkwaardig met een licht overwicht voor Heracles. Hoe dan ook is deze nederlaag heel heel zuur en totaal onnodig.

Laten we maar hopen op een revanche in de play-offs

11 maart 2017 om 22:17

Het was een veel belovende aanval waar mark vd Maarel vasthield dus geel maar had de wedstrijd niet ten goede gedaan over de hele wedstrijd gezien had Utrecht meer verdiend maar gelukkig voor ons hielden we de punten thuis

11 maart 2017 om 22:49

Hij heeft hem een halve miliseconde aangeraakt. Dat is echt nooit geel en bovendien was het rust. Als dat trouwens geel was had Bruns er ook wel afgekund. Die schopte op alles wat bewoog geloof ik en zo waren er wel meer overtredingen van een Heraclesspeler, maar wederom wil ik benadrukken dat de schuld dit keer niet bij de scheidsrechter lag hoor, haha

Heracles de gelukkige winnaar inderdaad. Mag trouwens ook wel eens, want zovaak is het kwartje voor jullie niet de goede kant opgevallen.

Het was een leuke wedstrijd, niet goed, maar wel leuk. Overigens heeft dat Heracles wel een paar leuke spelers. Doen jullie altijd wel keurig met zo'n beperkt budget.

11 maart 2017 om 23:14

Vind onze leukste speler petersen snap niet dat Utrecht hem heeft laten gaan. Was net nog bij samenvatting bij nos studio sport dat het wel geel had mogen zijn voor vd Maarel haha maar voor de wedstrijd was dit super en is zeker keer leuk dat het onze kant opvalt

12 maart 2017 om 00:21

FOX zei van niet. Overigens gaat Utrecht en de NOS ook niet bepaald samen zoals je wel weet. Die hebben ook niet voor niets onlangs publiekelijk hun excuses moeten maken, maar dat terzijde.

Peterson was ik persoonlijk wel liefhebber van, maar voor welke positie zal hij in aanmerking komen? Denk dat we gewoon betere spelers hebben rondlopen dan hij liet zien. Bovendien drukte hij bij ons zwaar op het salarishuis. Was voor alle partijen de beste oplossing.

Ik vind trouwens Darri beter, Pelupessy heb ik een zwak voor. Bruns vind ik een enorme klootzak, zoals ik al eens eerder zei schopt hij op alles wat beweegt. Alleen dat is dan wel een reden waarom ik hem graag bij Utrecht zie. En Armenteros en Kuwas zijn natuurlijk gewoon subtopspelers wat mij betreft.

12 maart 2017 om 09:09

Darri kan geweldig voetballen maar kan het ook zo niet laten zien en dat is jammer dan zwerft hij teveel en dat kost ons punten. Peluphessy is inderdaad geniaal en gaat na dit seizoen denk ik ook weg. Bruns zal weg moeten. Te wierik vertrekt na Groningen en dan hebben we onze held castro nog geweldige keeper voor heracles. Helaas heeft Armenteros maar voor 1 seizoen getekend dus hopelijk staat verwij er volgend jaar.

Deze overwinning had ik niet verwacht. In de eerste helft was Utrecht een stuk sterker. Heel eerlijk gezegd zou ik niet raar hebben opgekeken als Utrecht dit duel won.

Wedstrijd van weinig kansen, eerste helft voor Utrecht, tweede helft ' gedomineerd ' door Heracles. Uiteindelijk toch een enigszins terechte uitslag.. Utrecht liet het gebeuren, Heracles hapte vanuit eigen kracht graag door! Goede scheids overigens!

Heerlijke overwinning waar misschien wel een gelijkspel verdiend was. maar wat was bram castro goed zeg. op dit moment zeker 1 van de betere keepers van de eredivisie. ook bruns was zeer goed vandaag op zn fout na maargoed die heeftie wel weer goedgemaakt😉 nu verder naar boven kijken en hopen op een plek in de playoffs!