AZ loopt vierde plaats mis na blunder in extremis van Krul

AZ heeft zondag een mogelijkheid laten liggen om de vierde plek over te nemen in de Eredivisie. De subtopper stevende af op een 0-1 overwinning op Willem II, dankzij een inzet van Derrick Luckassen in de tweede helft. Een fout van Tim Krul leidde in blessuretijd echter tot de 1-1: de keeper tastte volledig mis en zag Erik Falkenburg scoren.

Als AZ wat zorgvuldiger was geweest, kon het voor rust al op voorsprong komen. Het rustsignaal kwam als geroepen voor Willem II, want AZ was sterk in de laatste fase van de eerste helft. De beste mogelijkheid was voor Mats Seuntjens, die van dichtbij mocht aanleggen na knullig uitverdedigen van Willem II. De aanvaller mikte naast. Ilias Bel Hassani zag zijn poging gepareerd worden door Kostas Lamprou, terwijl Ridgeciano Haps en Ben Rienstra eveneens de Griekse doelman op hun pad vonden. Al die mogelijkheden waren in de laatste vijf minuten van de eerste helft.

Wout Weghorst juichte na de veelbesproken 0-1.

Aanvankelijk was het een open wedstrijd, al hanteerde Willem II een counterstrategie. De Tilburgers kregen al binnen vijf minuten te maken met een forse tegenvaller. Katuku Tshimanga was na een botsing met Wout Weghorst niet in staat om verder te gaan en werd afgelost door Jordy Croux. AZ opereerde bij tijd en wijle slordig, waardoor Willem II er af en toe uit kon komen. De bezoekers moesten het voornamelijk hebben van afstandsschoten, bijvoorbeeld via Bel Hassani en Muamer Tankovic. Lamprou pakte bovendien een inzet van Weghorst en overleefde dus de kansenregen vlak voor de rust.

Ook in de tweede helft lieten beide teams zich niet onbetuigd. AZ startte sterk, maar Willem II kwam steeds beter in de wedstrijd. Toch kwam de ploeg van John van den Brom op voorsprong, dankzij een discutabel doelpunt. Negentien minuten voor tijd slingerde Bel Hassani een hoekschop voor het doel, waarna Weghorst en Lamprou in duel raakten. Arbiter Dennis Higler floot niet. Bij de tweede paal werkte Derrick Luckassen de bal binnen via een Tilburgs been: 0-1. Weghorst en Bel Hassani waren vervolgens dicht bij de beslissing, terwijl Fran Sol faalde oog in oog met Tim Krul. Diezelfde Krul blunderde in blessuretijd echter. Hij miste een voorzet van Obbi Oulare, waardoor Falkenburg binnen kon knikken.

Had het doelpunt van AZ afgekeurd moeten worden?

1
2

Echt een succes tot nu toe het halen van Krul, mijn god..

19 februari 2017 om 14:32

Op deze wijze ben je beter af met Rochet. Voor Krul zal het uiteraard gewoon goed zijn om onder de lat te blijven staan en heel veel ritme op te doen. Nog elf wedstrijden om weer richting het oude niveau te geraken. Van wat ik zie ben ik blij met de keuze van Bosz om trouw te blijven aan Onana.

19 februari 2017 om 14:38

Het is echt erg, hij heeft nog niets laten zien. Sterker nog, ik vind hem de slechste keeper die wij de afgelopen jaren hebben gehad. Wat mij betreft zet John Rochet er weer in, die is zelfs beter.

19 februari 2017 om 15:18

En dit is dus precies waarom ik er niet rouwig om ben dat hij bij Ajax alweer os vertrokken. Afgelopen winterstop met de oefenwedstrijd waarin hij speelde, speelde hij al ontzettend slecht.

19 februari 2017 om 15:27

Ik zei het eergisteren nog in een artikel over Onana. Ik heb echt zwaar mijn twijfels of Krul weer terug op zijn niveau kan komen. Krul zit volgens mij nog met zijn blessure in zijn achterhoofd. Hij zei het een tijd terug nog in een interview op Ajax tv, dat hij bang was om weer geblesseerd te raken. Dat is denk ik ook de reden dat hij niet vrijuit durft te keepen, waardoor hij dus fouten gaat maken en meer op safe keept. Als je mentaal niet in orde bent, dan gaat het gewoon een moeilijk verhaal worden. Ik hoop voor AZ en voor Krul dat hij zich weet te herpakken, maar ik zie het somber in.

Hoeven we helemaal niet over te discussiëren. Doelpunt van AZ had nooit goedgekeurd mogen worden.

Een valse start voor Krul tot dus ver.
Hopelijk herpakt hij zich en komt hij in goede vorm.

19 februari 2017 om 15:07

5 wedstrijden 14 goals tegen ofzo?

Az mazzelt hier, wel de hele wedstrijd beter. Maar doelpunt van AZ had niet mogen tellen.
En ja dan blundert Krul in de laatste minuut., of het nou echt een versterking is betwijfel ik

19 februari 2017 om 14:36

Als je keeper in de laatste minuut een blunder maakt kan je niet echt spreken van mazzel hebben volgens mij..

19 februari 2017 om 15:26

Ik vond dat daar niet veel aan de hand was. Gewoon een duel.

Weghorst geeft Lamprou gewoon een body check in de vijf meter en Higler geeft AZ gewoon het doelpunt. Na die schwalbe van Unal moest nu ook AZ geholpen worden? Hoe dan ook maakt Krul er een potje van. Op deze manier ben ik blij dat Onana het zo goed doet. Zo een doelpunt mag Krul echt niet krijgen.

En mensen willen Krul alweer in Oranje zien. Die jongen gaat tijd nodig hebben om enige vorm te hervinden na zo'n lange blessure + gebrek aan ritme.

AZ was de betere vandaag maar helaas door een blunder werd het nog 1-1.
Het doelpunt van AZ was terecht. Weghorst ging voor de bal & Lamprou greep mis

19 februari 2017 om 15:11

Hoe kan je dat nou zeggen. Lamprou greep mis door een bodycheck van weghorst. Keeper mag niet aangevallen worden in zijn 5 meter gebied.

19 februari 2017 om 17:46

Dat is natuurlijk altijd een overtreding. Denk dat elke andere arbitrage het wel zou hebben gezien. Maar uiteraard vandaag weer niet, erg toevallig dat Higler een keer niet in het voordeel van de Tilburgers fluit..

De scheidsrechter is de laatste maanden ook slecht aan het fluiten elke week een dikke onvoldoende

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Een gelijkspel was terecht. Hopelijk voor AZ komt Krul in vorm want het blijft natuurlijk gewoon een goede keeper.

Mijn god wat was het weer beroerd, het hele seizoen twee a drie knappe wedstrijden gezien van AZ. Verdedigend en aanvallend een puinhoop en als slagroom op de taart een dure keeper die in vier wedstrijden er 10 om zijn oren krijgt. Wat een zootje, eigenlijk bizar dat we nog vijfde staan.

Iedereen valt over az, maar ik vind dat Willem 2 zichzelf te kort heeft gedaan. Dit komt mede door de opstelling. Willem 2 heeft een chronisch tekort aan scorend vermogen, waarom stel je Falkenburg dan niet op in de basis? Sol wil wel eens een doelpunt maken, maar voetballend is het echt een heel matige spits. Nee met dit materiaal moet je meer kunnen scoren. Dat mag de degelijke trainer van Willem 2 zichzelf verwijten.

19 februari 2017 om 15:13

Falkenburg is drama laatste tijd. Meer dan een punt zat er niet in voor Willem II. Gewoon rustig het seizoen uitspelen en dan doorselecteren. Geloof niet dat je dit jaar nog in degradatienood komt.

19 februari 2017 om 19:04

Je kan op zijn minst spelers op gaan stellen die wel scorend vermogen hebben. Die huurling van Feyenoord scoorde enorm veel in zijn Feyenoord tijd. Toen hij een basisplaats kreeg, maakte hij ook gelijk de winnende. Willem 2 heeft gewoon echt te weinig scorend vermogen. Falkenburg kan dan wel drama zijn de laatste tijd. hij is wel een speler die met regelmaat scoort. Het gaat uiteindelijk om doelpunten maken, niet meer niet minder.

19 februari 2017 om 21:01

Schuurman ben ik met je eens. Moet meer kansen krijgen. Falkenburg is echt een drama die speelt al een tijdje echt slecht en scoort niet veel dit seizoen. Heeft genoeg kansen ervoor gehad.

Vorige week werd Krul nog geopperd als keeper van Oranje, omdat iemand Zoet niet genoeg uitstraling vond hebben. Inmiddels heeft krul in 4 wedstrijden 10 keer mogen vissen met in totaal maar 18 schoten op doel, laten we die momenteel maar niet oproepen.

AZ had het sowieso niet verdient om te winnen
Dit is nou precies het punt waarom het zo lang duurde voordat vd Brom zijn contract werd verlengd: hij blijft maar op zijn "gevoel" afgaan ipv de beste spelers op te stellen
Krul en ook bijv. Weghorst zijn duidelijk niet in goede doen, zet ze op de bank net zo lang tot het wel goed is

Echt blij dat Krul geen kans bij Ajax heeft gehad. Wat een blunder weer zeg waardoor je 2 punten mis loopt.

Jammer dat Krul nog steeds niet zijn oude niveau haalt. Zit waarschijnlijk tussen de oren. Voor AZ een gok, maar tot nu toe geen verbetering t.o.v. Rochet. Vreemd eigenlijk dat AZ zo snel heeft gehandeld terwijl Ajax de voorkeur gaf aan Onana ( veel minder ervaring). Iets te opportunistisch. Over een paar maanden is Krul weg en zit je mogelijk met een gedemotiveerde keeper (rochet).

AZ heeft legio mogelijkheden gehad om de wedstrijd te beslissen. Met name Bel Hassani had zelf 1x moeten afronden en 1 x moeten afgeven staande 4m naast de goal en met voldoende AZ spelers voor de goal.
Nu gaat AZ weer de boot in omdat het afhankelijk is van Krul. Met deze keeper moet AZ minstens een marge hebben van 2 goals voordat het gas terug kan nemen.

Ik begrijp dat gebrek aan wedstrijd ritme niet, al helemaal niet bij een keeper. Is een schot of voorzet in een wedstrijd anders dan tijdens een training? Is het doel kleiner tijdens de training, zijn de ballen anders?

Kan iemand mij uitleggen waarom een vechtsporter die éã©n a twee keer per jaar vecht het woord wedstrijdritme niet eens kent. Ja het verschil is dat die moet wel fit zijn anders krijgt hij een pak rammel.

Dat is natuurlijk het verschil met de top 3, maken de kansen af en zijn sterker om de 0 vast te houden.
Tim Krul moet is kijken , hoe piet schrijvers uit kwam, gooi je sterke lijf in de strijd en je slaat die bal weg.
Voorin de mooiste kansen gemist. Bel Hassani is wat egoistisch.dit voelt als een nederlaag.

19 februari 2017 om 20:15

Achteraf bij het interview stelt hij dat hij dat duel gewoon verliest, oftewel wie het dan ook was van Willem 2 (kon het niet goed zien) heeft zich flink verzet.

Erg vreemd dat deze wedstrijd op zondag 12.30 uur na een Europees duel van AZ is gespeeld. Het partijdig beleid van de Knvb heeft AZ vandaag indirect punten gekost.

Kan iemand mij uitleggen waarom het doelpunt zogenaamd "sowieso ongeldig" zou zijn?

Ik kijk misschien door een AZ-bril maar Weghorst gaat daar toch eigenlijk voor een kopbal, wat normaal gesproken een duel tussen keeper en spits oplevert?
Lamprou is een stuk kleiner dus dan ziet het wat apart uit, maar... als we bijvoorbeeld bij de goal van Willem 2 kijken komt daar toch ook een Willem 2 speler tegen Krul aan?

20 februari 2017 om 13:23

Eigenlijk vrij simpel: bij de goal van AZ hindert Weghorst de keeper binnen het 5 meter-gebied, bij de Willem II-goal vindt dit plaats buiten het doelgebied (als je hier al van hinder kunt spreken). Overigens lijken sommige mensen hier niet erg bekend te zijn met de beschermde status van de keeper binnen het doelgebied: het gaat om het hinderen van de keeper, wat los staat van de intentie. Bedoeld of onbedoeld, het hinderen van de keeper binnen het 5-metergebied is een overtreding.

20 februari 2017 om 17:28

@miesj

Heeft de scheidsrechter achteraf verklaard er compleet naast te zitten?

Volgens mij is de interpretatie zoals ik hem aangeef de juiste, dat doet immers niet af aan de beschermde status van de doelman.