‘Ik wil nu niet van keeper wisselen, daar heeft Vermeer begrip voor’

Vrijdag, 17 februari 2017 om 14:16

Kenneth Vermeer was vorig jaar de onbetwiste nummer één onder de lat bij Feyenoord, maar moest door een vervelende blessure een streep door een groot deel van het huidige seizoen zetten. De doelman is inmiddels weer fit en zit aankomend weekend voor het duel met ADO Den Haag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Op een basisplaats hoeft hij echter voorlopig niet te rekenen.

“Kenneth heeft een nu weer een aantal wedstrijden gespeeld en ik kan hem weer selecteren voor zondag. Ik heb Brad Jones echter medegedeeld dat hij eerste keeper blijft”, doet Giovanni van Bronckhorst uit de doeken tijdens een perspraatje. “Ik wil in deze fase geen keeper wisselen. Het is een moeilijke beslissing, maar Kenneth heeft er begrip voor. Hij ziet dat het team draait en dat het staat.”

Naast de keeperskwestie kwam ook Dirk Kuyt ter sprake. De routinier liet onlangs publiekelijk zijn onvrede blijken over het feit dat hij afgelopen weekend genoegen moest nemen met een plek op de bank: “Als aanvoerder is hij altijd belangrijk, in het veld en daarbuiten, maar dat betekent niet dat hij een streepje voor heeft. Zeker niet in deze selectie. Iedereen die niet speelt mag teleurgesteld zijn, maar het gaat om Feyenoord. Dat beseft Dirk zich ook. Hij mag zijn teleurstelling uiten, dat is logisch. Maar hij had in zijn interview wel voor andere woorden kunnen kiezen om ophef te voorkomen.”


Poll

Wie moet volgens jou de eerste keus zijn bij Feyenoord?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door joeri87)

Helemaal eens met Gio in beide kwesties! Lullig voor Vermeer maar momenteel is er gewoon geen reden om iets te wisselen aangezien Jones het prima doet.

17 februari 2017 om 14:27

Jones doet het inderdaad prima, maar ben benieuwd of Vermeer daar ook voor een rel gaat zorgen. Eerst Kramer al, toen Kuyt en nu Vermeer?

17 februari 2017 om 14:33

Sorry, maar wat voor "rel" heeft Kuyt eigenlijk veroorzaakt?

Overdrijven is ook een vak.

17 februari 2017 om 14:42

Dat relletje waarin zijn emotie een beetje de overhand nam ten opzichte van zijn ratio misschien.
Het is een relletje als een Kramer boos is. Maar als een aanvoerder gaat muiten heb je echt een groot probleem.
Ben het met je eens dat er nu van een krasje meteen een barst gemaakt is.
Maar toch had van Kuyt iets meer tact verwacht.

17 februari 2017 om 14:42

@ Michiel2424

Schijnbaar genoeg dat er een gesprek is geweest tussen Gio en Dirk, en schijnbaar ook genoeg dat het nog een keer uitgelegd moet worden. Gio geeft hier trouwens wel het enige juiste antwoord. Terwijl het niet media training standaard is zeg maar.

Kuyt is heel erg belangrijk, maar hij moet wel zijn plaats kennen en is lid van de selectie. Gio geeft hiermee duidelijk af aan Kuyt dat hij de baas is en niet Dirk Kuyt.

17 februari 2017 om 14:45

Precies, dat is het. En meer niet.

Nergens staat overigens dat er perse nog een gesprek moest zijn of is geweest.

Het grappige is dat iedereen Kuyt hier altijd bekritiseert omdat hij altijd maar zegt wat iedereen wil horen, en als het een keertje niet doet, iedereen alsnog over hem heen valt.

Gelukkig is dit overal een issue, behalve binnen Feyenoord zelf, zo lijkt het. En zo hoort het.

17 februari 2017 om 14:53

@ Michiel2424

De woorden van Kuyt waren simpelweg niet acceptabel, zo openlijk je coach en team genoten af vallen mag niet. Zeker niet als ervaren man en aanvoerder. Dus het zou niet meer dan logisch zijn wanneer hier een gesprek over is geweest.

17 februari 2017 om 15:03

Dat is wat jij, de buitenwacht er van maakt.

Binnen Feyenoord zelf valt het allemaal wel mee.

En dat is wat telt.

Ik vond het ook niet handig, maar onacceptabel? Neuh.

17 februari 2017 om 20:13

Bij elke club gebeurt wel wat. Of moeten ze allemaal als "dorpspastoors" op de bank zitten en hun mond houden? Stoorzendertjes heb je altijd.
Gelukkig snapt Gio dat en heeft met iedereen gesprekken gehad. In het geval van Jones, is dat een gesprek van hem , Vermeer , de keeperstrainer en Gio geweest.
Dus loop niet zo te hopen op een rel: Je lijkt de pers wel.
(dat rijmt ook nog!)

Uitstekende reactie van Gio. Fijn dat Vermeer het ook begrijpt. Hij is toch een van de weinige die kampioen is geworden en met zijn ervaring kan hij ook in de kleedkamer en op de training van belang zijn voor het team.

Logische beslissing, maar het is wel heel sneu voor Vermeer. Hij komt nu weer in precies dezelfde situatie terecht waaraan hij dacht ontsnapt te zijn na zijn transfer. Dat verdient Kenneth niet.

17 februari 2017 om 14:26

Met het verschil dat het nu waarschijnlijk maar tijdelijk zal zijn.

17 februari 2017 om 14:39

Dat wil ik nog wel eens zien, als Jones zo blijft keepen zie ik niet in waarom zijn contract niet verlengd word.
Zoals hij nu keept is hij bijna gelijkwaardig aan Vermeer op de lijn, maar in de lucht en coachend ziet het er bij hem veel gemakkelijker uit en lijkt de verdediging veel beter te staan.
Zou me niks verbazen als Jones een nieuw contract krijgt en dat Vermeer aan een buitenlands avontuur gaat beginnen na dit jaar.

17 februari 2017 om 14:42

Dan is het dus nog maar tijdelijk

Hij zal niet lang op de bank zitten, zoals bij Ajax.

17 februari 2017 om 15:29

En met de overeenkomst dat het weer een oud-NEC-keeper is die hem uit de basis houdt... Grappig detail.

17 februari 2017 om 14:48

We zijn geen liefdadigheidsinstelling. Voor dat salaris zou ik wel meer kunnen incasseren. Bovendien was het gewoon pech dat die een langdurige blessure had. Volgend seizoen kan het zomaar weer anders zijn.

17 februari 2017 om 15:08

Er is wel een verschil, want Vermeer is gewoon beter dan Jones. Het is gewoon logisch dat je achterin niet zo een grote verandering wilt doorvoeren en Kenneth heeft daar alle begrip voor. Eind dit seizoen staat hij met de schaal en begin volgend seizoen staat hij weer onder de lat.
Wat een luxe positie is dit en dan te bedenken dat niet zo heel lang geleden Mulder nog onder de lat stond.

17 februari 2017 om 15:13

Misschien nog wel lulliger dat zijn laatste seizoen bij Feyenoord tot dusver dat seizoen was met die dramatische verliesreeks. Nu stond hij een tijd aan de kant en plots is Feyenoord titelfavoriet. Ik zeg natuurlijk niet dat dat met hem te maken heeft; het team is dit jaar gewoon veel beter op elkaar afgestemd, maar het moet je toch wel een naar gevoel geven. En de kans om nu nog eventueel een wezenlijk aandeel te hebben in een kampioenschap wat steeds meer een werkelijkheid lijkt te worden, krijg hij waarschijnlijk ook niet meer.

17 februari 2017 om 15:15

Met het verschil dat het nu niet ondubbelzinnig is of dit is vanwege het feit dat hij Jones beter vindt of dat hij het beter vindt om nu niet van keeper te wisselen.

17 februari 2017 om 16:22

Dit is een totaal andere situatie. Hier is hij tijdelijk gepasseerd omdat hij geblesseerd was en waarschijnlijk is hij volgend seizoen gewoon weer de nr1. Bij Ajax werd hij gepasseerd omdat FDB cillisen beter vond. Hij zou daarna ook geen nr1 worden.

Wat een verademing toch altijd die Gio in de persconferenties, zegt altijd het juiste!

Maar wel zijn aanvoerder en die heeft er geen begrip voor , dat is een stuk lastiger te managen. Op zich gun ik het de club Feyenoord wel weer een keer , maar ik vrees dat ze het uiteindelijk toch weer laten liggen.

17 februari 2017 om 14:27

Voorlopig vind ik hem dit anders prima managen.

Ik denk dat Kuyt niks geks meer zegt vanaf nu. Waarschijnlijk speelt 'ie zondag ook nog, dus niks aan de hand.

De week daarna maar weer verder zien.

Uistekend

Volgens seizoen mag Vermeer weer. Nu even geen gekke dingen doen.

Erg jammer want vind Vermeer wel een sympathieke vent.

Maar snap het wel en hij gelukkig ook.
Laat wel zien hoe belangrijk geluk jouw carriere kan beinvloeden.

Je zou gek zijn als je nu je keeper wisselt, stel dat je aankomende zondag tegen ADO verliest, toevallig een fout van Vermeer en je wordt gefileerd

Uitstekend gereageerd door Gio op beide kwesties. Hij maakt zijn punt betreft Kuyt nog even goed duidelijk, al hoop ik dat Dirk zelf ook heeft geluisterd, waar ik wel vanuit ga.

Als groot criticus van Gio heb ik de persconferentie met grote tevredenheid bekeken. Hij draait er niet omheen en ik vind dat hij deze twee lastige kwesties goed oplost. De resultaten van Feyenoord, en prestaties van Toornstra en Jones in het bijzonder, onderschrijven zijn beslissingen volledig. Hoewel ik van mening ben dat er regelmatig nog wel wat op Gio aan te merken valt, zie ik dat hij als trainer stappen maakt. Mooi.

Goede keuze, hij is de basis van het succes. Straalt rust en degelijkheid uit, een heel belangrijke eigenschap in deze fase.

Vermeer zal er nu wellicht begrip voor hebben. Maar leuk zal die het niet vinden.
En als ie de rest van het seizoen niet komt te spelen en volgend seizoen ook als tweede keus zou moeten beginnen zal die zeker willen vertrekken lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

136 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst: ‘Hij kan vaste spits worden van Feyenoord, dat geloven wij’

Dylan Vente rammelde dit seizoen al voorzichtig aan de poort bij Feyenoord en hoopt na de zomer nieuwe stappen te kunnen zetten. De ambities van de negentienjarige spits zijn duidelijk, al...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren