Suárez wil nog van waarde zijn voor Ajax: ‘Dan moet je niet 35 of 36 zijn’

Vrijdag, 17 februari 2017 om 14:45

Luis Suárez vertrok in 2011 bij Ajax en beloofde op een dag terug te keren in Amsterdam. Via Liverpool kwam de Uruguayaan in Barcelona terecht, waar hij nog een contract tot 2021 heeft. Als Suárez terugkeert in Amsterdam, wil hij dat niet pas op late leeftijd doen.

“In het voetbal weet je nooit hoe het loopt. Als ik zeg dat ik terugkom naar Ajax, wil ik het team helpen. Dan moet je niet 35 of 36 zijn”, zegt de 30-jarige spits in gesprek met RTL Boulevard. Als zijn contract bij Barcelona afloopt, is Suárez 34 jaar. De Uruguayaan kijkt nog altijd met plezier terug op zijn verblijf in Nederland.

“Ik mis Nederland. Als je als jonge voetballer in Europa komt spelen, is Nederland het beste land om in te wonen. De mensen daar zijn ongelofelijk. Ze hebben me erg geholpen en Amsterdam is een hele leuke stad”, vertelt Suárez, die de laatste jaren in het veld wat rustiger lijkt geworden. “Ik denk dat als je een rustiger leven hebt, je ook rustiger in je hoofd bent. Door twee kinderen verander je.”


Poll

Denk jij dat Luis Suárez nog terug zal keren bij Ajax?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door siepie)

Heb liever dat hij bij ons komt afbouwen, fantastische speler

17 februari 2017 om 14:49

Misschien daarna, als hij 35 of 36 is...

17 februari 2017 om 15:49

Ik weet niet zeker of het aan de band lag maar Ajax wilde niet betalen wat Groningen er voor wilde hebben toen. Toen werd Suarez een beetje boos en heeft hij een rechtzaak aangespannen. Omdat hij in Amsterdam meer kon verdienen dat bij ons.

17 februari 2017 om 16:31

Denk dat Suarez wel meer redenen had om naar Ajax te gaan dan enkel het feit dat hij meer zou verdienen.

17 februari 2017 om 19:21

Vind je het gek? We stonden halverweg het seizoen 3e dacht ik en draaiden goed mee.
Verder bood ajax maar 2,5 miljoen..lachwekkend voor zo'n groot talent.
Hij liet zijn kop gek maken door ajax en spande een rechtszaak aan omdat hij geld rook.
Gelukkig won Groningen de rechtszaak.
Maar hij moet niet vergeten dat hij het vooral aan Groningen heeft te danken..die heeft hem een kans gegeven en het risico genomen destijd om hem naar Europa te halen.

Die voetbalt nooit meer in Nederland. Geloof er niks van dat hij nog terug komt. Zal vast wel ergens zijn zakken gaan vullen. Wel fantastisch hoe hij in zijn loopbaan telkens een stapje omhoog is gegaan: Groningen-Ajax-Liverpool-Barcelona. Slim geweest qua planning.

17 februari 2017 om 15:12

De kans dat Suarez terugkeerd is natuurlijk uitererst klein. Er zijn genoeg spelers geweest die in het vereleden hebben aangegeven dat ze heel misschien terug zullen komen. aan het eind van het liedje is dit bij geen enkeling het geval geweest. Dat maakt ook niet uit, want gezien de bepertke salarissen en de bijbehorende belastingen is het natuurlijk niet heel interessant om naar Nederland terug te keren. Het idee zou juist moeten zijn om een nieuwe Suarez te ontdekken. Veel jonkies kunnen leren van zijn tomeloze inzet.

17 februari 2017 om 15:28

Omdat geld verdienen voor veel mensen leuk is, ook als je niet meer nodig hebt. Er is een minderheid die zegt "ik heb genoeg, ik ga nu doen wat ik het leukst vind". Maar de meesten die pakken in die laatste 1-2 jaar nog zoveel mogelijk geld mee. Want daarna hebben ze nog decennia de tijd om te doenwat ze leuk vinden.

17 februari 2017 om 15:29

Tevez had ook al tientallen miljoenen verdiend, ging afbouwen bij zijn oude liefde Boca, maar vertrok daarna toch naar China om nog te cashen. Dus deze uitspraken moet je altijd met een korreltje zout nemen.

17 februari 2017 om 15:33

Ik zeg dit wel vaker. Wanneer je die miljoenen hebt ga je er ook naar uitgeven. Ferrari hier, landhuis daar, dan nog een boot enz. Voetballers hebben een relatieve korte periode om geld te verdienen. In engeland zie je bijv. Veel spelers die na hun carrière failliet gaan door dergelijke praktijken. Zo'n suarez verdient momwnteel veel, maar zal ook veel uitgeven. Het lijkt mij niet dat hij voor een mil. Per jaar in a'dam gaat voetballen als hij in China bijv. Nog minimaal 20 mil per jaar kan pakken. Het is leuk dat ze aangeven dat ze terugkomen, maar vind het verre van realistisch.

17 februari 2017 om 16:31

Jij leeft denk ik naar wat er binnenkomt. Dat zal hij waarschijnlijk ook doen. Dat maakt dat 20 miljoen per jaar voor een betere buffer zorgt dan 1/ 1.5 miljoen per jaar. Ze zijn er echt nog wel, spelers met clubliefde, maar let wel; Nederland is niet zijn thuis.

17 februari 2017 om 15:00

Waarom zou hij zijn zakken ergens hoeven vullen? Dat doet hij bij barca momenteel ook al. Ik weet het niet zo goed met Suarez, ik denk wel dat hij het oprecht meent, maar ik moet het nog maar zien of het ook werkelijk gebeurt.

17 februari 2017 om 15:01

Hoe kom je erbij dat deze man ergens zijn zakken gaat vullen?
Omdat hij uit Uruquay komt soms en daardoor armoede kent?
Vind het een gemakkelijke conclusie die je daar trekt. Als je t verhaal van Suarez een beetje kent, weet je dat hij altijd alles voor zn vrouwtje over hebt. Zn vrouwtje zit al jaren in Barcelona, vandaar ook dat hij naar Europa kwam.
Zolang zn vrouw in Barcelona zit, zie ik hem niet vertrekken buiten Europa.
Als hij dan toch echt geld wil maken, zal dat buiten Europa moeten, gezien hij bij Barca al knijters met geld verdiend.

17 februari 2017 om 16:42

Slim geweest? Die jongen is zo dom geweest dat het haast niet te begrijpen dat hij überhaupt weet hoe je moet voetballen. Dat hij het heeft gered heeft niks met slim zijn te maken, puur en alleen met zijn kwaliteiten die clubs geld opleveren. Een mindere voetballer had met zijn fratsen een permanente ban gekregen van alle voetballen. Al helemaal in de jeugd, maar deze jongen had zoveel kwaliteit dat je het een liefdes beet noemt en er miljoenen voor vangt.

Als hij nog een keer gaat verlengen bij Barca, komt hij niet meer.
Als hij niet meer verlengd, dan zou hij op zijn 34e misschien wel komen, mits Ajax er dan nog wel zin in heeft.

17 februari 2017 om 15:32

Wereldsterren zijn niet per definitie over 4 jaar nog steeds wereldsterren. Kijk naar Van der Vaart. Die wil Ajax echt niet meer terug hebben, en terecht. Hoe goed hij destijds ook was, en hoeveel interlands hij ook gespeeld heeft.

Het ligt er tegen die tijd aan hoe goed Suarez nog is, als hij nog top is dan is het een no-brainer. Als hij niet meer top is maar nog wel goed genoeg, dan hangt het er vanaf welke spelers je nog meer in je selectie hebt.

Maar ik geloof er eerlijk gezegd niks van. 90% van de voetballers die dit zeggen, zie je nooit meer terug. Niet omdat ze niet willen, maar omdat hun tijd gewoon beperkt is. Ze hebben een window van 1 of 2 jaar waarin ze nog een oude club kunnen terugzien. Maar daarnaast hebben ze andere opties. Dus een terugkeer naar Ajax moet concurreren met andere opties, en die concurrentie verlies je gewoon vaak.

17 februari 2017 om 16:13

Van der vaart was nooit in zijn carrière zo goed als dat Suarez nu al 5 jaar is. Ik weet zeker dat een 35 jarige Suarez hier nog steeds de beste is

Suarez op zijn 36e is nog altijd beter dan younes op zijn 23e toch?

17 februari 2017 om 16:45

Dat is appels met peren vergelijken. Het is al vaak genoeg gebleken dat toppers op andere posities ineens geen toppers kunnen zijn.

Suarez natuurlijk zou het een droom zijn, om deze geniale gekkie terug te zien bij mijn cluppie. Maar ik heb er ook begrip voor, als hij in het prachtige Spanje blijft wonen en bij Barca blijft. Voor mij blijf je hoe dan ook een van de grootste helden, zijn wilskracht en doorzettingsvermogen is zeer zeldzaam.

17 februari 2017 om 15:43

Het zou ook voor het aanzien van de Eredivisie erg goed zijn, maar ik zie het helaas niet gebeuren. Ik heb inmiddels al aardig wat interviews over zijn toekomst gelezen en ik heb gemerkt dat hij vaak het voor het publiek meest wenselijke antwoord geeft. Toen hij laatst door een Uruguayaans medium werd geã¯nterviewd zei hij nog dat hij graag eens met Nacional in de Copa Libertaadores wil spelen. Toen hij de Gouden Schoen uitgereikt kreeg, zei hij juist weer dat hij bij Barca zou willen afsluiten.

17 februari 2017 om 17:40

Het moet blijken, maar ja voetballers zijn net mensen, meerdere dingen kunnen hun leuk lijken om te doen maar het wil niet zeggen dat het allemaal lukt. Ik heb zelf bijv. altijd gezegd dat mijn favo drie plekken in de wereld om heen te gaan Moskou, Istanbul en Japan zijn, ik ben nu alweer 30 en ben vooralsnog op nog geen 1 van die plekken geweest . Er komen allerlei factoren bij kijken en voetballers stoppen vrij vroeg met het boefenen van hun vak, er is beperkt tijd. Hij zal niet tot zijn 36e bij Barcelona in de basis staan denk ik zelf, dus verwacht dat hij of naar huis gaat naar Uruguay of nog 1 a 2 jaar van Amsterdam komt genieten...en wij hopelijk van hem op het veld =)

20 februari 2017 om 10:01

Nooit te veel uitstellen. In Augustus heeft KLM weer werelddeal weken, dus ga ervoor. Ik zou zelf voor Japan gaan trouwens, echt een prachtig veelzijdig land.

Wat betreft Suarez snap ik dat het kan dat meerdere dingen je leuk lijken, maar ik wilde alleen even het enthousiasme temperen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Nederlandse fans teleurgesteld raken door loze beloftes van spelers.

Hij is echt éã©n van de weinige spelers die heeft beloofd ooit terug te zullen keren bij Ajax. Het blijft natuurlijk altijd afwachten of het nog ooit echt gaat gebeuren, maar ik vind het wel heel mooi om te zien hoe hij praat over Ajax en Amsterdam. Dat deed hij al toen hij bij Ajax was, toen hij er vertrok en hij doet het nu nog steeds. Ik juich zijn terugkeer van harte toe, zelfs al zou hij 34/35 jaar zijn, ik denk dat hij met zijn kwaliteiten dan nog steeds van waarde zou kunnen zijn. Hoe dan ook heb ik veel respect voor Luis. Hij vertoonde wel eens merkwaardig gedrag (bijten e.d.), maar dat lijkt er nu ook uit te zijn en daarnaast is het een absolute professional die er alles aan doet om zijn team naar de overwinning te helpen.

Suarez geloof ik in tegenstelling tot veel vandie slappe Hollanders zoals (sneijder, van der Vaart) wel, als hij zegt dat hij terug wilt komen. Huntelaar mag deze zomer laten zien hoe ver zijn liefde voor de club gaat, het kan niet bij praten blijven. Ibrahimovic heeft destijds gewoon gezegd, het gaat hem helaas niet worden waarschijnlijk, hij houdt de boel tenminste niet voor de gek.

Suarez is denk ik nog topfit op zijn 33-34 ste en het zou een droomscenario zijn als hij en bv. Verthongen dan terugkomen, als je dat hebt, met de huidige kwaliteit van opleiden of nog beter, een paar gerichte aankopen dan kun je denk ik werkelijk potten breken in Europa.

17 februari 2017 om 15:19

Inderdaad, ook mooi dat hij er constant zelf steeds over begint. Dat toont toch wel aan dat hij echt ooit terug wil komen. Erg trots op hem hoe ver hij is gekomen, ik vind hem toen bij Ajax al erg goed, maar had nooit durven dromen dat hij zou uitgroeien tot een van de beste spitsen in de wereld.

17 februari 2017 om 15:49

Aan de andere kant komen deze verhalen telkens tevoorschijn in Nederlandse media en komt dus voort uit vragen van Nederlandse journalisten. Als hij het een keer zou zeggen in de Spaanse media, dan zou het oprechter overkomen. Nu lijkt het er toch wel op dat hij zegt wat het publiek graag wil horen.

Maar.. Ik hoop uiteraard dat ik het mis heb en hij het oprecht meent, maar als je zijn uitspraken van alleen het afgelopen jaar bekijkt dan zou hij naar Ajax en Nacional willen terugkeren en willen afsluiten bij Barcelona.

17 februari 2017 om 16:43

Vertonghen wordt in mijn optiek zwaar overschat. Suarez is uiteraard wel internationale top.

Enerzijds geloof ik er niks van dat Suarez terugkomt, anderzijds heeft ie geen enkele reden om er mee te schemeren als het totaal niet in zijn planning ligt. Het zal hoe een Ajacied naar Suarez kijkt niet veranderen als ie zou zeggen dat ie niet terugkomt.

Zou leuk zijn dat Bakkal dan ook weer op de velden te bewonderen zou zijn. Kijken of Suarez op late leeftijd nog steeds zo'n doorbijtertje is

Dat zou voor Ajax wel een sensationele speler zijn om erbij te hebben. Al betwijfel ik of hij daadwerkelijk terugkomt, zou dat voor de Eredivisie ook een enorme boost zijn. Zo'n speler maakt de competitie toch erg aantrekkelijk en Suarez heeft wel een speelstijl waarmee hij nog best een aantal jaren van waarde kan zijn voor het voetbal.

Deze uitspraak verklapt eigenlijk wel dat hij niet meer terug komt, tenzij hij nu al bezig is met een terugkeer, maar dat geloof ik niet. Want tot hij 35 is, kan hij nog gewoon in de Europese top aan de slag. Hoewel hij van mij altijd terug zou mogen keren tot hij 40 is, gewoon absolute wereldtop die ook dan nog van waarde kan zijn.

Bij Suarez spelen gevoel en intuã¯tie een belangrijke rol. Daarom zou het me niet verbazen dat juist hij nog 1 of 2 jaar bij Ajax wil spelen en om die reden daar vervolgens ook een iconische status krijgt.

Een gifkikker van het niveau Suarez heeft Ajax broodnodig.
Goed om jongens als Ziyech op hun flikker te geven, want dat ontbreekt
er bij Ajax aan. Van de technische staf hoef je niets te verwachten. Die
zitten als dooie mussen langs de zijlijn terwijl in het veld iedereen maar
wat aanrotzooit. En haal direct ook een fatsoenlijke linksback. Kan
Sinkgraven in Jong Ajax daar gaan spelen.

Van mij mag ie gerust op z'n 33e nog terugkomen . Dit soort verhalen valt wel onder het kopje 'het moet blijken', sommige mensen geven ook terecht aan hier dat hij dit vooral bij Nederlandse media aangeeft, misschien zegt dat idd ook wel wat. Op zich vind ik Suarez niet een typische geldwolf, als hij dit niveau nog even vasthoudt gok ik dat hij Bij Barcelona blijft en dan afsluit bij bij of Nacional of Ajax.

Het zou prachtig zijn mocht hij ooit nog terugkomen, maar ik zie het niet gebeuren.

Mooi hoe het filmpje onder dit artikel juist gaat over het afsluiten van zijn carriã¨re bij Barcelona. En dan noemen ze Kuyt een demagoog

Zoals hij al zegt je weet het nooit met voetbal maar ik geloof oprecht dat hij het wel meent en zou willen. Maar zo ver is het nog lang niet en ook al is die tijd aangebroken is het natuurlijk nogsteeds niet zeker dat het ook zal gebeuren maar ik geloof hem wel.

niet iedereen heeft een berenconditie zoals Dirk! hij moet wel snel terugkomen dan!

Die schiet op z'n 35e nog steeds met 2 vingers in de neus Coen Dillen uit de recordboeken. Het zou geweldig zijn om hem nog eens terug te zien bij Ajax en in tegenstelling tot velen zie ik hem nog wel daad bij woord voegen ook.

Ik zou het mooi vinden als het zo is ik geloof wel dat hij het overweegt maar het hangt zeker van de factoren af we wachten af .....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1010 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren