‘Pogba sprak zijn broer vanavond meer dan ik die van mij in vijf jaar’

Vrijdag, 17 februari 2017 om 08:05

Het duel tussen Manchester United en Saint-Étienne donderdagavond in de Europa League stond in het teken van de strijd tussen de gebroeders Paul en Florentin Pogba. De twee zochten elkaar voor, halverwege en na de wedstrijd nadrukkelijk op en daar stoorde Roy Keane zich enorm aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Manchester United titelfavoriet in de Europa League?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Dit zegt dan meer iets over Keane

17 februari 2017 om 09:01

ik kan me roy keane ook niet echt herinneren als een 'sympathieke' speler.

17 februari 2017 om 10:29

Wat een zeikerd eerste klas, het zijn broers mijn god.

Zuurpruim. Broederliefde sterft uit in de individualistische Westerse wereld

17 februari 2017 om 08:20

Ik wil hetzelfde schrijven. Wat een zuurpruim! Het is toch heel bijzonder dat je elkaar als broers tegenkomt op dat niveau. Dat vond ik bijvoorbeeld ook van Cavani en Suarez. 2 Vrienden, geboren en getogen in dezelfde stad en dan elkaar ontmoeten op CL niveau.

17 februari 2017 om 08:21

Beetje tegenstrijdig met dit artikel, niet?

17 februari 2017 om 08:34

Ik denk dat het in dit geval meer aan Keane ligt dan aan de westerse wereld

17 februari 2017 om 09:28

@ozi38 OK jij wil er meteen een "westerse wereld" vs "arabische broeders" verhaal van maken?!!!

Daar heeft dit helemaal niks mee te maken, meer over hoe je topsport bedrijft. Ik kan mij persoonlijk zeer goed vinden in wat Keane zegt..ok het is je broer en je bent close met hem, maar om elkaar nou de hele tijd op te zoeken als je tegen elkaar speelt..

17 februari 2017 om 09:36

Right, die duivelse Westerse Wereld ook. Praat voor jezelf. Juist in een individualistische wereld vinden veel mensen houvast/gezelligheid in/met familie buiten de competitieve en drukke samenleving. Dat is hier in 'de Westerse Wereld' eerder het geval.

17 februari 2017 om 10:20

Daarom zijn er ook nog nooit zoveel eenzame en depressieve mensen geweest als in het huidige Westen. Niet meteen in de verdediging schieten, maar verdiep je in de feiten. Een goed boek hierover is 'Borderline times' van Dirk de Wachter. Een aanrader.

17 februari 2017 om 10:24

In een individualistische samenleving maakt met minder tijd voor elkaar dus ook voor familie. Waar deze uitspraak op gebaseerd is snap ik dan ook niet helemaal.

17 februari 2017 om 10:34

Je hebt daar zeker een punt Fcu75, maar het lijkt me sterk dat iemand die op 'broederliefde' doelt op de geluksnorm van de westerse samenleving.

Zijn stof zijn goede dingen om over na te denken, maar het is geen bijbel he, meer dat mensen bewust worden van dingen en negatieve dingen kunnen accepteren. Daarom leef ik gewoon altijd met de gedachte 'shit happens' en op die manier zet je makkelijk dingen van je af. Ik zie het dus meer dat die stof belangrijk is om over na te denken, maar zozeer direct invloed heeft op de individualistische westerse wereld.

Misschien niet zo goed beschreven, maar dat is soms ook niet mijn sterkste punt

17 februari 2017 om 11:04

Fcu75

Lijkt me zonder gekheid een interessant boek.

Maar als je mij verwijt me niet in feiten te verdiepen en zelf aankomt met een boek van de gedachtegang van 1 persoon (psychiater, dat dan weer wel) vind ik dat aardig vreemd. Het zal best dat veel mensen ongelukkig zijn, maar is dat iets dat de Westerse Wereld en de bewoners ervan typeert t.o.v. andere delen van de wereld? En is dat in andere gedeelten van de wereld niet net zo?
Wel vind ik dat we in de Westerse Wereld dankbaarder mogen zijn voor wat we hebben t.o.v. andere (armere) gedeelten van de wereld, maar dat is een 2e discussie.
Ik ga het boek overigens bestellen.

17 februari 2017 om 11:16

Het is een van de vele boeken hierover, maar een goed beginpunt. Vanuit de filosofie en psychologie is er veel aandacht voor de steeds groter wordende groep mensen die af moet haken uit onze individualistische prestatiecultuur. Het vele 'hebben' is niet alleen een zegen. Veel leesplezier!

17 februari 2017 om 10:14

Gij snapt er ook helemaal niets van he, om maar even plat maar toch nog correct te laten weten dat ik dit soort uitspraken afkeur in de zin van in totale onwetendheid dingen te gaan roepen.

Lijkt me sterk dat je doelt op de hierboven genoemde theorie van Fcu75

17 februari 2017 om 16:53

Ik weet het zo net nog niet, in Nederland is Broederliefde een aardig populair concept.

Die Keane blijft maar bezig. Stel je niet zo aan man

Ze hebben met 3-0 gewonnen de return is een formaliteit laat die jongen hier lekker van genieten, zo vaak gaat dit niet gebeuren! Dat kean zijn broers weinig spreekt wil niet zeggen dat anderen dezelfde band moeten hebben.

Wat een gezeik van die Keane. Hij zit toch niet tijdens de wedstrijd met zijn broer te dollen. Tegenwoordig mag bijna niks meer als voetballer

Keane moet niet zoveel azijn drinken, maar zich meer met wedstrijden bezig houden.

Waar moeit die vent zich mee? Ergerlijk figuur, ben ik blij dat mijn jeugdidool na zijn actieve carriere niet zo'n zagevent is geworden zeg, jezus.

17 februari 2017 om 16:00

Oh Keane was ook al zo tijdens zijn actieve carrière hoor. Is altijd al een moeilijke vent geweest, wel een hele goeie leider. Dat dan wel weer.

Wat een onzin opmerkingen van Keane, die broers zien elkaar waarschijnlijk weinig en zoeken elkaar rond en tijdens deze wedstrijd op, pfff wat maakt dat nou weer uit!
Het is niet zo dat het resultaat hierdoor beã¯nvloed is.
Wat een zeikerd is het, ga zinnige dingen over voetbal zeggen, al heb ik het idee dat hij weinig zinnige opmerkingen heeft. Was een goed en harde voetballer, maar met zijn uitspraken wordt hij denk ik steeds minder serieus genomen.

Keane brengt de boodschap een beetje kil en onsympathiek, maar inhoudelijk valt er geen speld tussen te krijgen! Hoezo moeten ze elkaar zo opzichtig opzoeken voor het oog vd camera en teamgenoten? Ik neem aan dat ze achter de schermen voldoende tijd hadden om met elkaar te spreken dus waarom voor/tijdens en na de wedstrijd op het veld ook? Geef elkaar een knuffel/hand voor de wedstrijd en na en thats it.

17 februari 2017 om 10:55

En waarom mogen ze elkaar niet even opzoeken terwijl de camera's op hen gericht zijn? Gelden er opeens andere regels wanneer er televisie in het spel is? Ik zag twee broers die genoten van een bijzonder moment. En duidelijk een goede band onderhouden. Mooi om te zien. Als ik de broer van Keane was zou ik hem waarschijnlijk ook minder vaak zien in vijf jaar. Dat gezeik ben je snel zat....

17 februari 2017 om 11:23

@fcu75 Grappig dat je vraagt waarom er andere regels gelden wanneer er televisie in het spel is.

Wat denk je zelf: 2 broers die amateur voetballers zijn en toevallig tegen elkaar spelen, wat zou je zeggen: die gaan elkaar voor,tijdens,na de wedstrijd constant opzoeken..of zullen ze gewoon voor en na de wedstrijd een handje geven en buiten de lijnen een praatje maken?

Ik moest trouwens wel lachen om je opmerking over de broer zijn van Keane en ben het met je eens

17 februari 2017 om 11:44

Voor een prof is er om wedstrijden heen minder tijd. En deze jongens wonen niet in hetzelfde land. Ik begrijp overigens nog steeds niet waarom er dankzij jouw argument er andere regels moeten gelden. Haha, het zal je broer zijn...

17 februari 2017 om 12:08

Fcu75 Wen er maar aan dat mensen soms een andere mening hebben.

Jij begint over het feit waarom er andere regels zijn wanneer er televisie in het spel, met mijn voorbeeld stel ik dus juist Dezelfde vraag: waarom zou jij je anders gaan gedragen als er TV in het spel is door opzichtig elkaar op te zoeken? Dat zouden ze ook niet doen als ze amateur voetballers zouden zijn.

Ik ben trouwens een vrij gezellige broer

17 februari 2017 om 12:26

Ik heb geen probleem met andere meningen, hoor. Ik probeerde slechts jouw argument wat duidelijker voor mezelf te krijgen. Dat ze elkaar niet zo opzichtig op zouden zoeken wanneer ze amateurs waren geweest, is natuurlijk een stuk invulling van jouw kant. En niet te testen, aangezien ze beiden profs zijn. Op mij kwam het allemaal oprecht over, daarom vond ik het mooie momenten. Fijn om te weten, ik geloof dat ik het ook wel redelijk doe als broer. Maar dat zou je aan mijn zusjes moeten vragen. (:

Om op de pol te reageren, denk dat Manutd het moet afleggen tegen AS Roma als het zo ver mag komen.

wat een zure reactie zeg, hoe vaak maak je dit nou weer mee. Speelt in andere landen en dan kom je net elkaar tegen in de EL. Zo vaak zien ze elkaar waarschijnlijk ook niet. Wat een zeikerd zeg.

Hoe blunt Keane ook is, I like him en zijn uitspraken zijn vaak cru maar hebben altijd een kern van waarheid. Zolang de voetbalwereld zo 'verpussyfied' en rivaliteit minder aanwezig is, mag hij van mij dit soort dingen blijven roepen en met alle recht.

Je hoeft maar 1 filmpje van hem te kijken en dan zie je dat hij het toonbeeld is van rivaliteit, maar ook professionalisme als je wat meer van zijn carriere weet. Vraag maar aan Ronaldo

Met z'n alle roepen 'daar komt hij weer met zijn zure comments' vind ik een normale reactie, maar als je erover na gaat denken zou het wel goed zijn als spelers wat meer rivaliteit en professionalisme uitstralen. Het is niet zo dat de gebroeders Pogba elkaar buiten de wedstrijd om niet kunnen zien.

Die Roy Keane is ook een bekrompen geest zeg. Het niveau van de hedendaagse analisten gaat hard achteruit. Naast het feit dat ik me kan voorstellen dat als je zo zuur in het leven staat, je je eigen broers nooit spreekt vind ik dat hij niet moet oordelen over wat anderen doen tijdens rust momenten voor, tussen en na een wedstrijd. Als je dan ontspannen met iemand van de tegenpartij kletst, is er niks aan de hand. Voor mij getuigd dat juist van het feit dat er meer is in de wereld dan voetbal, belangrijkere zaken zoals je familie. Uiteindelijk is dat hetgeen wat blijft ondanks winst of verlies.

Nu denkt iedereen dat Keane amper met zijn broers praat, maar dit moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen.

Ik probeer Keane te begrijpen. Als je op het veld staat moet je dat even van je kunnen afsluiten. Ben zelf niet zo een grote fan van Pogba en vind hem soms naar overkomen met zijn hiphop gedoe en dansjes. Ik vind dat hij wel iets professioneler mag gaan spelen want hij begint net iets te veel van de aandacht genieten, hoort ook bij de leeftijd natuurlijk.

Wat een domme opmerking. Het is z'n broer, laat ze lekker met elkaar praten. Het is toch prachtig als je als broers z'n niveau in de voetballerij hebt bereikt. Maar goed, Keane doet graag stoere uitspraken. Wat een bad ass is het ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool7143
5.Chelsea6325
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Bayern München is van plan om een transfer van Robert Lewandowski naar het geïnteresseerde Real Madrid te blokkeren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren