Jupiler League-topper blijft onbeslist; Ajax-talent valt op met heerlijke pass

Jong Ajax en MVV Maastricht hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden. Op Sportpark De Toekomst remiseerden de nummers twee en vier van de Jupiler League met 1-1. Het gelijkspel is goed nieuws voor VVV-Venlo, want Jong Ajax kon het gat met de koploper verkleinen tot vier punten.

/

Vlak voor rust bezorgde Noussair Mazraoui zijn ploeg een verdiende 1-0 voorsprong. De rechtsback was met een afstandsschot goed voor het enige doelpunt van de eerste helft. Die was begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet Keizer. Daarna wist Vaclav Cerny zich geen raad met een één-op-één-situatie, werd een uithaal van Abdelhak Nouri gepareerd door Bo Geens en schoot Frenkie de Jong via de keeper tegen de paal.

Het doelpunt hing dus in de lucht en kwam er uiteindelijk dankzij Mazraoui. In de tweede helft voorkwam Geens erger voor MVV na een heerlijke pass van Ajacied Carel Eiting, terwijl collega-doelman Norbert Alblas een schot van Luís Pedro tegenhield. Dankzij een prachtige vrije trap van Alessandro Ciranni kwam MVV uiteindelijk toch langszij. De Limburgers blijven vierde in de competitie en boekten voor de derde keer in de laatste vier competitiewedstrijden een gelijkspel.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

1
2

Mazraoui stond toch links/rechts buiten? Mooi om te zien dat Jong Ajax het zo goed doet na een moeilijk begin. De laatste wedstrijden even wat minder, maar toch mooi om te zien dat de meeste spelers zich goed ontwikkelen. Van dit elftal gaan er zeker een paar doorgroeien naar Ajax 1. Denk dan aan oa De Jong, De Ligt, Nouri, Eiting, Zeefuik, en Cassierra.

Zullen we anders niet overdrijven met die 'overheerlijke' steekpass? Hij is nagenoeg uit stilstand, er word geen druk gezet en de aanvaller beweegt ook niet veel. Maar Eiting word straks al weer de nieuwe Iniesta genoemd ofzo..

14 februari 2017 om 22:24

Eiting is een '6', waarom zou iemand hem Iniesta noemen? Is toch een mooie pass, van zoiets kunnen mensen wel genieten. Hij heeft zo'n pass in de benen en dat laat hij vaker zien, een verder weinig attractieve tweede helft maakt het mogelijk zo'n momentje even aan te geven. Vond het middenveld van eerste helft goed spelen, toen Nouri eruit ging werd het wel minder.

14 februari 2017 om 22:27

Het was een mooie bal en getuigt van een goed overzicht en hij geeft hem ook perfect op maat. Eiting is een 6 die heel goed kan voetballen. Speelt bijna alles naar voren, heeft een goed overzicht en een goede techniek. Wat hij in de a1 liet en nu in Jong Ajax laat zien belooft gewoon veel goeds. De nieuwe 'dit of dat' wordt ik ook erg moe van, maar verdiep je anders eerst even in een speler voordat je je mening klaar hebt. Dat bedoel bedoel ik overigens niet persoonlijk naar jou, maar in het algemeen. We zijn in Nederland erg goed in het hypen van spelers, maar nog beter in het afzeiken en afbreken van zelfvertrouwen.

Ajax overklast Mvv totaal..
Mooi clubje top talenten.

14 februari 2017 om 22:36

Ajax had veel meer balbezit en 3 goede kansen in de 1e helft . Maar MVV had in de 2e helft ( Pedro 2x alleen voor de keeper ) net zo een goede kansen .

14 februari 2017 om 22:43

Welke wedstrijd heb jij gezien? 2de helft duidelijk voor MVV en MVV veel sterker. Zodra MVV de druk opvoerde bij balbezit Ajax was het 100% balverlies voor Ajax.

1e helft voor Ajax. Goede maar geen mooie 2de helft voor MVV. Mvv kwam agressief uit de kleedkamer en hield Ajax mooi in toom.

Sinds De Graafschap uit is Cerny zijn zelfvertrouwen volledig kwijtgeraakt.
Ook vanavond weer heel veel ongelukkige acties. Ik vrees dat dit niet meer
goed komt. En Cassierra lijkt voor het Ajax spelletje te weinig techniek te
hebben. Al blijft het voor al de jonge spelers uit dit team natuurlijk afwachten
of het eerste elftal op den duur haalbaar is.

15 februari 2017 om 17:29

Ik denk dat het niks meer wordt die Cerny, ik heb nu aantal wedstrijden gezien en als je ziet hoe hij er bij loopt. er gaat ook niks van hem uit. Ik zei al als Cerny die laatste vrij trap gaat nemen dan gaat hij huizenhoog over, dat voel je gewoon. Dat is ook een fout van van de Beek en de trainer. Die moeten dat aanvoelen en ingrijpen. Je bent niet voor niks aanvoerder.

Leuke wedstrijd gezien. Ajax heeft duidelijk meer talent in de ploeg, maar maakte erg veel fouten en was na een uur leeg. Donnie vd Beek nam het in eerste instantie goed op in de tweede helft, als vervanging voor een matige Appie, maar ging toen later ook lopen kloten.
Ik vond Carel Eiting vandaag 1 van de minderen, normaal veel balvaster. Frenkie de Jong haalde een goeie voldoende.
Was wel leuk hoe Sjaak Swart Donnie nog even de huid vol schold vanaf de skybox na de mislukte vrije trap in blessure tijd, hopen dat hij nog lang bij ons blijft.

15 februari 2017 om 17:36

Denk dat hij het tegen Cerny had, maar dat voelde je gewoon dat als hij hem ging nemen dat de bal huizenhoog over zou gaan. Van de Beek had hem moeten nemen, was ook een vrije trap voor een rechtspoot trouwens. Maar Donny had hem weg moeten sturen en anders de trainer.

Vraag me af waarom puntverlies van Ajax goed nieuws is voor VVV ?? Ajax kan niet promoveren .

15 februari 2017 om 00:56

Ajax kan wel kampioen worden.

Wat is er geweldig aan die pass? In iedere willekeurige Jupiler wedstrijd komen dit soort momenten voor, waarbij men een bal ongehinderd vooruit kan spelen. Voetbalzone zal het er druk mee krijgen als ze die allemaal laten zien. Of is het eigenlijk ajaxophemelzone.nl?

15 februari 2017 om 10:39

Boehoehoe... Geef maar eens een paar voorbeelden van zo'n pass dan. Is gewoon een knappe pass van een jong ventje. Als jij t niks vindt, dan lekker niet. Zal de rest van de wereld een worst wezen.

15 februari 2017 om 19:21

Alsof de wereld op jouw mening zit te wachten. Of ik op de mening van de wereld......

Wat heb ik genoten van deze wedstrijd, 1e helft van ajax en 2e helft van mvv. En wat een geweldige centrale verdediger loopt er rond bij mvv, die steven pereira, zeer sterke speler. ik had alleen wel meer verwacht van nouri, is toch ene jongen die tegen het eerste aanhangt.

Laten we eerlijk zijn; elke speler die in de jeugd van Ajax speelt gaat gewoon een topper worden. Allemaal fantastische talenten, stuk voor stuk. Snap hierom ook niet dat iedereen zegt dat het zo slecht gaat met het Nederlandse voetbal, ik zou gewoon alle Nederlandse spelers van Ajax oproepen en dan heb je een geweldig team