‘Het is een probleem, want Özil kan iets extra’s brengen in ons team'

Maandag, 13 februari 2017 om 16:14

Mesüt Özil steekt de laatste tijd niet in zijn beste vorm. De Duitse middenvelder miste tegen Hull City een goede kans om zichzelf eindelijk weer eens op het scorebord te zetten. Na het laatste fluitsignaal verdween Özil direct in de spelerstunnel, zonder de fans van Arsenal te bedanken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Mesüt Özil komende zomer moet vertrekken bij Arsenal?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door mrmitch88)

Het is dat we niemand anders hebben, maar anders had ik hem misschien wel op de bank gezet tegen Bayern. Ozil heeft het meestal lastiger in topwedstrijden, maar nu is hij ook nog eens uit vorm dus ben benieuwd wat we aan hem hebben. Ik heb dan liever iemand die wel keihard werkt, maar meestal laat hij dan eerder z'n koppie hangen.

Hoop dat we tegen Bayern met Perez ipv Iwobi of Walcott op de flank spelen.

13 februari 2017 om 11:47

Ox, Iwobi of 442 spelen. Welbeck, Perez en Sanchez wil ik voorin zien, liefst met Welbeck op 9. Maarja, zal toch weer dezelfde opstelling zijn en "tactieken".

13 februari 2017 om 12:32

Zal weinig veranderen inderdaad. De enige vraag is of Perez eens een kans krijgt of dat Walcott weer mag starten.

13 februari 2017 om 14:27

En toch is het dit seizoen meestal wel terecht geweest dat Walcott startte. Heeft toch al aardig wat goals gemaakt, in tegenstelling tot Iwobi. Ik heb vaak op Walcott gezeurd, maar dit seizoen vind ik zeker dat hij moet spelen. Ik zou zelf eerder eens Iwobi aan de kant zetten in sommige wedstrijden. Iwobi heeft belachelijk veel krediet lijkt het, terwijl hij nog steeds gewoon een talent is. Ja hij speelt goede wedstrijden en laat zien mee te kunnen, maar moet hij dan gelijk bij de vaste 11 horen? Ik zou graag Perez eens op links willen zien, met Walcott op rechts en Alexis in de spits. Je voegt toch een stuk doelgerichtheid toe aan je team, en ik denk dat we dat tegen Bayern absoluut nodig zullen hebben. Het liefst zie ik Welbeck spelen eigenlijk, maar dat gaat lastig worden .

13 februari 2017 om 14:42

Ik vind van niet, Walcott voegt niets toe. Het is een soort Immers, scoren, maar totaal niet toevoegen. Vond het in het begin van het seizoen ook terecht hoor, maar als je dan het voetballend vermogen van Perez ziet....

13 februari 2017 om 18:05

Dat ben ik zeker met je eens, maar met al die breiende voetballers bij ons ben ik soms wel blij met een beperkt renpaard die ze er dit seizoen geregeld in knalt. Er moet toch iemand het eindstation zijn buiten Alexis, want anders is het veel te makkelijk voor de tegenstander. Nou wil ik absoluut meer zien van Perez, maar dan liever een keertje ten koste van Iwobi, die wel eens mag voelen wat concurrentie betekent in mijn ogen.

13 februari 2017 om 19:10

Ben ik ook weer mee eens, maar op dit moment komen we niet eens voorbij het middenveld. Ozil zou de bron moeten zijn van Walcott zijn kracht, maar hijzelf verzaakt als nummer 10. Daarnaast hebben de overige vleugelsspelers ook genoeg diepgang en scorend vermogen, hun taak moet gewoon duidelijk worden omschreven door Wenger.

13 februari 2017 om 20:49

Klopt helemaal. Toch zie ik geen van de andere wingers echt diep gaan zoals Walcott dat wel doet. Dat is denk ik waarom ik voor Walcott zou kiezen. Iwobi komt altijd in de bal, Perez wil de bal ook best graag aan zijn voet hebben, Alexis wil de laatste tijd te graag beslissend zijn en wil alles opeisen.. Dan wordt het weer voorspelbaar voetbal. Als we zoals in het begin van het seizoen spelen, met continu diepgang en beweging voorin, dan zou ik het prima vinden om met Iwobi en Perez te spelen. Helaas is dat niet het geval. Misschien is het dan nog wel een betere optie om met Welbeck in de spits en Alexis en Lucas te spelen? Ik ben er in ieder geval niet bepaald gerust op...

13 februari 2017 om 21:06

Dat is dus wat ik wil, Welbeck in de punt en perez/Alexis op de vleugels. Welbz is voor mij nog steeds de nr1, grenzeloze vertrouwen in hem.

Ben dat divagedrag zat van hem, ook van Alexis. De fans niet bedanken of dat gedrag wat ze laten zien op het veld. Wereldvoetballers, vooral Alexis, maar als ze denken dat ze groter zijn dan de club mogen ze van mij vertrekken. Het gedrag dat ze de laatste tijd laten zien past niet bij Arsenal en heb ik echt in jaren niet gezien. Ik houd van passie, maar in mijn ogen is het op dit moment diva gedrag. Teken bij of vertrek, en als ze er nog over nadenken laat dan dat gedrag achterwege en ga niet uistralen alsof je er zit met alle tegenzin.

13 februari 2017 om 13:07

Niet helemaal mee eens. Als je ziet dat veel supporters van de club aan het morren zijn over Wenger en de filosofie van de club, snap ik ook wel een beetje dat Ozil en Alexis het gehad hebben. Ik dacht dat Ozil had gezegd dat hij wil blijven als Wenger ook blijft. Als dan die beste man wordt uitgefloten, snap ik ook wel dat je het publiek niet wil bedanken

13 februari 2017 om 13:59

Denk je dat ze het doen voor Wenger? En waarom denk je dat supporters morren, om niks? Ozil en Alexis bedanken niet, omdat ze zich groter voelen dan de club. Vooral Alexis heeft ons in de houdgreep gezien zijn contractsituatie. Persoonlijk weiger ik om ye blijven hopen en smeken dat hij blijft, ik wijs hem graag de deur als hij niet wilt blijven. Btw, Ozil wilt duidelijkheid omtrent de manager, hij heeft niet gezegd als hij blijft blijf ik.

13 februari 2017 om 14:06

Laatst ook nog vernomen van arsenalfantv dat sommige spelers wel klappen, maar dat richting een vak doen waar hun familie en vrienden zitten, waaronder koscienly. De supporters zijn zo ondergewaardeerd.

13 februari 2017 om 18:34

De supporters zijn niet ondergewaardeerd. 95% van de fans klagen ieder jaar over Wenger. Een trainer die vasthoudt aan de identiteit van de club, die altijd achter zijn eigen spelers staat en ze veel vertrouwen geeft, een trainer die jarenlang het elftal oogstrelend voetbal heeft laten spelen en die als enige van de top5 heel erg op de centjes moest letten vanwege het nieuwe stadion, welke in record tijd is afbetaald. Arsenal is tenminste nog een club waar niet ieder jaar een dozijn nieuwe spelers bij komt en evenveel weer de club moeten verlaten. Ook al winnen ze haast nooit geen prijzen meer, ik blijf altijd graag naar wedstrijden van die club kijken. (ook al ben ik geen fan) Wat betreft Ozil en Sanchez kan ik best wel begrijpen dat ze liever wachten totdat ze wat meer duidelijkheid hebben. Daarnaast spelen er mischien wel verschillende dingen waar wij helemaal niks vanaf weten en liggen de spelers nog langer dan een jaar vast. Tijd genoeg voor hen om een goede beslissing te maken over hun eigen toekomst. Vergelijk het eens met je eigen baan, het is nooit verkeerd om af en toe rond te kijken en een weloverwogen beslissing te nemen.

Ik zou ozil lekker op de bank laten zitten. Speelt echt waardeloos en loopt erbij alsof die er geen zin in heeft. Gewoon iwobi op tien speelt heerlijk en Perez op de linksbuiten positie

13 februari 2017 om 18:41

iwobi speelt op 10 heerlijk. qua voetballend vermogen mag iwobi de schoenveters van ozil nog niet strikken. ook geef je aan dat hij geen zin heeft, waar is dat op gebaseerd als ik vragen mag ?
het is maar goed dat jij geen trainer bent. iemand op de bankzetten die vorig seizoen in 35 wedstrijden 28 grote kansen heeft gecreã£â«erd en 6 goals gemaakt moet je altijd laten staan. hij kan komende wedstrijd zomaar weer beslissend zijn met 2 assists.

edit: iwobi heeft vorig seizoen in 34 wedstrijden slechts 5 goede mogelijkheden gecreã«erd en ook nog eens 1 doelpunt minder gemaakt.

Ik zou ozil lekker op de bank laten zitten. Speelt echt waardeloos en loopt erbij alsof die er geen zin in heeft. Gewoon iwobi op tien speelt heerlijk en Perez op de linksbuiten positie

Ozil moeten we gewoon op 10 laten staan. Zeker tegen de Duitsers zal hij weer willen knallen. Hij kan vooral in de omschakeling erg belangrijk zijn door zijn passes te strooien. Daarnaast denk ik dat we vooral harde werkers in het team moeten opstellen tegen Bayern.

Verdediging keeper hoeven we niet over te discussiã£â«ren.(al mag er deze zomer echt wel een nieuwe linksback gehaald worden) Mocht Bellerin nog last hebben van zijn hoofd, zal Gabriel een topwedstrijd moeten spelen of zou je (hoe gek het ook klinkt) Oxlade daar neer kunnen zetten. Die kan naar mijn mening met zijn felheid en conditie dat ook prima kan invullen.

Het blok op het middenveld moet gevormd worden door onze vriend Coquelin samen met the Ox(of Xhaka). Coqblock voor het vieze werk en The Ox voor de energie en pit die hij zowel in de duels als in aanvullende impulsen met zich meebrengt.

Op de buitenkanten zou ik kiezen voor Perez en Iwobi. Beide spelers zijn snel, technisch, werken hard en zijn niet vies van een stevig duel. Ik denk ook dat een basisplek is wat vooral Perez ondertussen wel verdiend heeft de afgelopen tijd. Theo kan prima de 60e minuut invallen voor 1 van deze 2.

In de spits vind ik dat Alexis dat het beste moet kunnen invullen tegen Bayern. In de omschakeling zijn we dodelijk met Alexis en hij trekt de verdediging met zijn loopacties veel meer uit elkaar dan Giroud. Daarnaast vind ik dat Giroud tegen de 70e/75e minuut meer kan brengen tegen Bayern, dan als je hem vanaf het begin in het veld zet. Het liefste zie ik Welbeck, maar ik heb geen idee of hij al wedstrijd fit is.

Cech
Bellerin
Mustafi
Kos
Monreal
Coqblock
Ox
Perez
Ozil
Iwobi
Sanchez

Waar zou hij dan naar toe moeten als hij het iet eens bij Arsenal kan bolwerken allemaal? De echte top van de wereld zit niet op een wisselvallige speler te wachten die eens per 3 weken schittert tegen de kleintjes. Ozil wordt niet beter, de reden waarom Real hem weg heeft gedaan ooit. Ze hebben het goed gezien destjds. Een sierlijke speler maar in de top wordt er veel meer van je verwacht da alleen leuk te zijn met de bal aan je voet. Bij een betere club dan Arsenal belandt hij regelmatig op de bank.

13 februari 2017 om 18:54

"de reden waarom Real hem weg heeft gedaan ooit"

Ik zou zeggen, doe eerst je huiswerk goed voordat je dit soort reacties plaats.
Geen mens die je nog serieus neemt op deze manier.

Ook bij Arsenal doet hij het niet onaardig:
But at least their German Assist King can now say he has officially had the most creative Premier League season on record.

Yes, Ozil has now broken the record for most chances created in a Premier League season since 2003.

Stuur Ozil maar naar Bayern. Produceert veel te weinig en wordt te hard op handen gedragen bij Arsenal. Heeft dat halve seizoen gehad waarin hij ongelooflijk veel assists had, maar sinds nieuwjaar '16 is het allemaal flink naar beneden gedaald.

13 februari 2017 om 14:19

Eens. Maakt zo af en toe een werelddoelpunt tegen een basel, maar is nu nauwelijks meer beslissend. Het is ook een beetje gek dat een zogenaamde wereldvoetballer nu al een halfjaar het onderwerp is in grapjes dat hij vermist is.

13 februari 2017 om 16:31

Wel, als hij al een halfjaar vermist is, vind mij dan eens een tiental spelers die dit seizoen meer kansen voor ploegmaats creã£â«ren dan Ozil.

Verder dan Eriksen, de Bruyne en Sanchez zal je niet komen.

Dat hij niet zo vaak beslissend is in de vorm van assists, ligt aan de anderen die zijn kansen niet afwerken. Geef hem Agã£â¼ero, Sanchez en Reus rond zich en Özil zit elk jaar aan 25 assists.

13 februari 2017 om 18:07

Waarom moeten het een tiental zijn? Het feit dat iemand als Eriksen die voor minder van de helft al dik een jaar beter speelt dan Ozil is al tekenend voor het gebrek aan niveau bij de duurste speler uit de geschiedenis. Je hebt teveel een gebruiksaanwijzing nodig met Ozil, het moet allemaal precies goed zijn of hij heeft een excuus om niet thuis te geven.

13 februari 2017 om 18:37

Payet, die staat inmiddels bovenaan met 66 key passes.

Of Arsenal kan is een keer Ramsey op 10 zetten. Bij Wales was hij echt heel goed op het Ek als nmmr 10. Nu Ozil zo dramatisch is kan je hem is een keer proberen.

13 februari 2017 om 13:52

Ramsey moet zsm verkocht worden. Bij Wales een uitstekende speler, maar komt inzicht en handelingssnelheid tekort voor Arsenal, waar je veel minder ruimte krijgt dan bij Wales.

Dat is ook een beetje het probleem met Ozil. Als hij goed speelt, is hij voor letterlijk elke club een aanwinst, maar heeft te vaak periodes in een seizoen waarin hij totaal niet thuisgeeft. Dat is ook de reden dat Real Madrid hem zo makkelijk weer verkocht en de reden waarom hij nog steeds bij (met alle respect) Arsenal speelt. Bij Real Madrid had hij exact hetzelfde. Wisselde geweldige periodes af met zeer matige periodes en dat heeft hem op een gegeven moment zelfs zijn basisplaats gekost.

13 februari 2017 om 14:32

En toch hebben zijn vervangers het niet per se beter gedaan bij Real. James zit op de bank, Isco is niet onomstreden, Di Maria had 1 geweldig seizoen maar was ook wedstrijden onzichtbaar. Qua assists is geen van deze spelers in de buurt gekomen van Ozil, dus het is niet dat ze beter hebben gepresteerd. Özil was juist goed bij Real omdat daar wereldspelers zitten waar hij de bal bij kwijt kon. Özil laat een goed team nog net iets beter voetballen, maar het is inderdaad geen speler die een team in zijn eentje omhoog trekt. Maar als je dat weet van hem, waarom verwacht iedereen dat dan nog steeds wel van hem? Als club moet je er dan voor zorgen dat je die sterren naast hem hebt zodat je die extra stap kan zetten.

13 februari 2017 om 14:54

Ozil krijgt royaal betaald om zijn wedstrijden te spelen. Een club gaat echt geen spelers aantrekken om Ozil zijn zwakke punten te compenseren. Ozil zal gewoon moeten uitvoeren waarvoor hij gehaald is. Doet hij dat niet, dan krijgt hij kritiek.

Ozil heeft de capaciteiten om een team op sleeptouw te nemen, maar lijkt gewoon niet de mentale weerbaarheid te hebben om op belangrijke momenten op te staan. Zijn techniek, overzicht en passing zijn van een absoluut topniveau. Dan heb je dus alle voetballende kwaliteiten om op elk moment een wedstrijd te kunnen beslissen.

Talent gaat maar tot een bepaald punt en daarna zal de mentaliteit van een speler de rest moeten doen. Helaas mogen we inmiddels concluderen dat daar het breekpunt van Ozil ligt. Het is een geweldige speler en zeker een speler van wereldformaat, maar mentaal is het voor een absolute topspeler net wat te mager.

Divagedrag? Egoïst? Slechte speler? Waar hebben jullie t over....Ozil is niet te spreken over t feit dat de afspraken met hem niet worden nagekomen. De contractverlenging van Wenger, de trainer die hem haalde, blijft uit en ook.de kwaliteitsinjectie die hen.beloofd was, blijft uit. Dit ligt op het bestuurlijke niveau waar ook Wenger geen invloed op.heeft. Dit wordt mede gecreëerd door aandeelhouders die worden gedreven door geld, geld en geld. De toekomst van Ozil ligt of in Muenchen of in Barcelona.

13 februari 2017 om 16:50

Hoe kom je erbij dat hem/hen versterkingen zijn beloofd? Bron daarbij of gewoon uit je duim gezogen? En waarom zou je met de trainer verlengen om 1 speler tevreden te houden? Dat slaat helemaal nergens op.

Je hebt een contract waar je je aan moet houden, waar hij ook nog eens flink betaald krijgt. Als je dan zo richting de fans doet en met gebogen hoofd over het veld loopt, dan vraag je om problemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1191 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren