Excelsior houdt matig FC Twente opnieuw in bedwang

Excelsior en FC Twente hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Nadat de Rotterdammers in de Grolsch Veste met 1-2 hadden gewonnen, werd het op Woudestein 1-1. Beide ploegen speelden niet hoogstaand; de bezoekers hadden het merendeel van het balbezit, maar deden daar te weinig mee om Excelsior echt in de problemen te brengen. De ploeg van René Hake blijft achtste, terwijl de Kralingers in ieder geval tijdelijk stijgen naar plek veertien.

/

Excelsior trad aan in een speciaal ontworpen lichtgroen shirt. De club vroeg aandacht voor de strijd tegen alvleesklierkanker van Feyenoord-clubarts Casper van Eijck, maar arbiter Danny Makkelie vond het shirt eigenlijk te veel lijken op het lichtblauwe uitshirt van FC Twente. Desondanks kon de wedstrijd 'gewoon' doorgaan als gepland. Makkelie eiste na dertien minuten opnieuw een hoofdrol op, toen Nigel Hasselbaink leek te scoren. In de ogen van de arbitrage stond de aanvaller buitenspel; het werd niet duidelijk of dat ook zo was.

Hasselbaink was teleurgesteld, maar twee minuten later maalde niemand er nog om op Woudestein. De spits dook andermaal op voor het vijandelijke doel, werd bediend door Khalid Karami en toucheerde de bal eerder dan keeper Nick Marsman: 1-0. FC Twente was niet slecht begonnen aan de wedstrijd, maar keek dus al vroeg tegen een achterstand aan. Na het doelpunt was het spel van beide kanten ondermaats. Uit het niets wist Fredrik Jensen echter gelijk te maken, nadat de bal via de hand van Excelsior-verdediger Jordy de Wijs terechtkwam bij de Fin.

/

Jensen mocht van dichtbij uithalen en liet Warner Hahn kansloos. Daarmee bepaalde de middenvelder de ruststand. Excelsior had direct na rust op 2-1 moeten komen, maar Hasselbaink hielp een gigantische kans om zeep. Na een scherpe pass van Stanley Elbers stuitte Hasselbaink vlak voor het doel op Marsman, die een uitstekende redding in huis had. Aan de overzijde miste ook FC Twente een goede kans, via Joachim Andersen. De Enschedeërs kwamen steeds beter in de wedstrijd. Oussama Assaidi stuitte op Hahn en kopte daarna over het doel. In de slotfase zette Excelsior zonder succes aan, waardoor beide teams een punt overhielden aan het duel.

Verdiende een van beide ploegen meer?

1
2

Wat een hopeloze wedstrijd, met als dieptepunt Yeboah. Als je die man laat staan wil jou ook echt niet winnen. Helaas volgende week beter!

12 februari 2017 om 14:35

denk dat je het niet helemaal los kunt zien van de huurconstructie met city. Seys was er al niet, ede is niet wat, celina was er niet. Als je yeboah dan nog niet opstelt ga je trammelant krijgen met city denk ik, spelen toch nergens meer voor behalve zo hoog mogelijke positie

Kunnen we nu heel lang over praten, maar het was gewoon een kloten wedstrijd en geen van beide verdiende de winst..... dus verdiend gelijkspel.

Enige positieve tijdens deze wedstrijd was het uitvak.

Wat een slechte wedstrijd, Twente zeker de bovenliggende partij maar kon niks afdwingen. Excelsior heeft in minuut 5 tot 15 wat laten zien en scoorde er ook 1x in. Ik geloof niet dat het buitenspel was bij de afgekeurde goal maar door het te kort aan camera's zullen we het nooit zeker weten. Twente kwam wat later terecht op gelijke hoogte en ik denk dat Excelsior hier wat geluk bij heeft want het had ook zo me 10 man verder kunnen gaan als je zo hands maakt.

Tweede helft start Excelsior sterk, maar na 10 minuten was Twente de dominerende partij. Helaas heeft Yeboah laten zien dat hij geen basis plaats verdiend en toen Jensen er uit ging voor Ede was het voor 100 zeker dat Twente niet meer zou scoren. 2 spelers op de zijkant die niks brengen en een Assaidi die uitgeput was. Het resultaat, Twente dan domineert maar niks kan brengen en een Excelsior dat moe was en niet ver meer van eigen helft kwam.

Ede moet met pensioen, Yeboah mag terug naar de bank en Thesker moet ook naar de bank. Zou zeggen Marsman ook maar we hebben geen keeper die fit is en beter. Hopelijk zijn de zieke spelers er weer bij tegen Heerenveen want met Ede en Yeboah ga je niet winnen.

12 februari 2017 om 14:56

Ach hoe kun je nou zeggen dat dat een rode kaart had kunnen zijn, die handsbal van de wijs? Die was puur aangeschoten (al wordt daar inderdaad heel inconsequent mee omgegaan, zie de verschillen in de penaltysituaties van Ajax en Feyenoord), maar het is zeker nooit rood.

12 februari 2017 om 15:08

Klopt helemaal, daarom zeg ik ook "kan".
Makkelie maakt wel vaker een rare beslissing in de 16. Het zou hands zijn die een goede of wel 100 scoringskans ontneemt. Rood zou inderdaad erg zwaar zijn, maar tegelijkertijd niet ondenkbaar. Zoals Martijn al aangeeft, hij had al geel in minuut 2.

Aad heb je de wedstrijd gezien? Hij had al geel, hands is normaal geel. Twee keer geel is?

Wat een drama wedstrijd. Echt alles was vervelend om naar deze wedstrijd te kijken. Twee slechte ploegen die heel slecht voetbalden, kunstgras wat er niet uitziet, twee oerlelijke tenues (ook al is die van excesior voor een goed initiatief), weinig doelpunten en een bloedeloos gelijkspel. Dit hadden ze beter schriftelijk af kunnen doen.

Waarom werd Bijen na éã©n slechte wedstrijd naar de bank verwezen terwijl Thesker, week in - week uit verantwoordelijk voor puntverlies, mag blijven staant? Ongelooflijk. Snel Peet weer in de basis. Verder is het voorin wel heel pover, vooral zonder Celina. Niemand (afgezien van misschien Jensen) kan een fatsoenlijke kans creã«ren. Zie ons niet veel verder komen dan de achtste plek, maar dat is ook prima in dit stadium.

12 februari 2017 om 15:05

Als Twente in het linker rijtje eindigt hebben ze het boven verwachting goed gedaan, omdat Twente het redelijk doet hebben wij als supporters de verwachtingen naar boven bijgesteld, maar dat is niet helemaal eerlijk tegenover de selectie, maar verwacht dat er nog 4 punten nodig zijn om veilig te zijn en dan ben ik tevreden.

12 februari 2017 om 15:15

Mijn gedachte precies, de laatste wedstrijd van Bijen was niet eens slecht. Alleen ongelukkig een eigen doelpunt, waar hij niet veel aan kon doen. Ondertussen mag aanvoerder Thesker zoals je aangeeft, week in - week uit "amateuristische" fouten maken.

Lekker de jonge jongens de kans geven. We staan al boven verwachting hoog en zijn al veilig. Bovendien zal het een verbetering zijn. Te corners zijn ook al een tijd om te huilen en deze zullen ook gevaarlijker worden met Bijen erbij.

Als voor voorin, denk dat Jelle van der Heyden ook nog wel wat toevoegt.
Heb alleen gemist waarom hij er niet in kwam, zat hij wel op de bank?

Wederom dom op achterstand door een blunder van Marsman. Zelfs als hij op amateur basis zou willen blijven, moet Fc Twente dat niet doen. Fc Twente is nu toch wel veilig dus zet aub Drommel in de goal. Die kan daar alleen maar van leren voor in de toekomst en slechter als Marsman kan hij echt niet zijn. En ga aub eens trainen op corners en vrije trappen. Volgens mij is Fc Twente de enige club die dit seizoen nog niet heeft gescoord uit een corner. Volgende week zijn Celina en Seys er weer bij dus ik denk dat Yeboah voorlopig zijn laatste minuten bij Fc Twente heeft gemaakt. Wederom waren de supporters het beste bij Fc Twente. Als je na zo'n dramatische wedstrijd toch nog zo wordt bejubeld en bezongen, heb je echt fantastische supporters.