Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hij zei dat ik nog nooit voor iets heb moeten werken door mijn opvoeding’

Laatste update:

De achtergrond van Patrick Bamford is iets anders dan de gemiddelde voetballer. De spits, die afgelopen winter overstapte van Chelsea naar Middlesbrough, komt uit een welgesteld milieu en liep bijna stage op Harvard. Burnley-manager Sean Dyche dacht dat Bamford daardoor niet hard genoeg was voor het profvoetbal.

/

Tijdens de huurperiode bij Burnley kwam de spits amper aan spelen toe. In de eerste seizoenshelft kwam Bamford tot zes wedstrijden voor the Clarets. “Er waren een aantal opmerkingen. Dyche zei dat doordat ik van Chelsea kwam en door de manier hoe ik opgegroeid ben, ik nog nooit voor iets heb moeten werken. Mijn achtergrond is niet relevant en ik brak niet eens door bij Chelsea”, zegt Bamford in gesprek met de Daily Mail.

“Ik begon bij Nottingham Forest met het schoonmaken van de toiletten en de douchevloer. Dus wat Dyche zei, deed pijn. Ik ging iedere dag naar huis, piekerend hoe ik in het team van Burnley kon komen”, stelt de 23-jarige spits. “Het was: Je bent goed opgevoed en alles is je aan komen waaien. Is dat wat mensen denken, alleen maar omdat ik naar een privéschool ging en een instrument bespeel? Dat mensen denken dat het me niet uitmaakt als ik niet speel, is het allermoeilijkste. Op de tribune zitten is een nachtmerrie.”

Kan Patrick Bamford volgens jou nog een stap hoger maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geef die jongen helemaal gelijk. Dat je het goed hebt gehad in je jeugd, wil niet zeggen dat je er minder voor zal doen als voetballer. Natuurlijk kan de kans hierop groter zijn, maar je kunt moeilijk stellen dat hij niet hard genoeg is/werkt omdat hij uit een goed financieel milieu komt.

3 februari 2017 om 11:39

Je kunt zelf zeggen dat als je uit een welgestelde familie komt, succes (en de weg daarnaartoe) je met de paplepel ingegoten wordt. Geen enkel succes komt aanwaaien.

3 februari 2017 om 13:50

Nou voor sommige mensen... ik kom zelf uit rotterdam zuid, en heb 2 jaar op een ouderwetse 'kak' school gezeten. Het overgrote deel van wat daar zat voerde geen flikker uit, pestte alles wat minder geld had dan hun pappie en mammie en gingen er van uit dat het succes van hun ouders ook al hun succes was..

In mijn ogen is het vaak niet zozeer het feit dat je veel geld hebt wat de indruk wekt dat je geen harde werker bent, maar je eigen mentaliteit. Ik heb geen enkel problemen met mensen die goed boeren (mijn vriendin komt uit de 'upper class' maar vaak heb ik het idee dat ik als minder word behandeld omdat ik niet de basis heb die zij wel hebben. Daarbij denk ik niet dat Sean Dyche dit puur zei omdat Bamford uit een welgestelde omgeving komt, hij zal zijn uitlatingen ook wel hebben gebaseerd op wat hij heeft gezien van Bamford vermoed ik zo..

Gewoon elke training als eerste op het veld staan en als laatste vertrekken. Laat zien dat je ervoor werkt. Loop voorop bij het warmlopen, fel tijdens de duels en probeer hiermee anderen mee te krijgen. Ergens hard voor werken is het makkelijkste dat er is, zeker als je doel helder is en het is wat je echt wil. Als ik het zo lees, is dat bij hem het geval, maar dan moet hij in plaats van mekkeren in de media er vol voor gaan.

3 februari 2017 om 11:12

Dus hij moet harder lopen, eerder komen, en langer blijven dan de rest van de groep?

3 februari 2017 om 12:50

Jup, natuurlijk moet hij niet alleen dat doen en de rest laten versloffen, maar ja. Als een trainer ziet dat jij meer tijd en energie erin steekt, werkt dat altijd. Ook op het werk of in je privé leven. Niks geks aan.

3 februari 2017 om 13:05

Dus jij vindt het niet gek dat iemand meer moeite moet doen dan anderen, omdat hij toevallig uit een familie komt met wat geld? Dat vind ik nou gek!

3 februari 2017 om 14:59

Je houdt er een vreemde redenatie op na. Degene die onterecht wordt benadeeld is volgens jou degene die dat moet corrigeren door extra inspanning te leveren?
Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

3 februari 2017 om 15:10

Dat deze voetballer vindt dat hij onterecht wordt benadeeld wil nog niet zeggen dat dit ook zo is

3 februari 2017 om 15:23

@wandering Dat klopt! Maar we praten hier over wat hij in dit artikel zegt. Als volgende week een artikel voorbij komt waarin betrokken mensen zeggen dat het onzin is wat hij beweert, kunnen we daar weer over praten. Anders zou het forum wel op 98% van de vz artikelen uitgezet kunnen worden.

3 februari 2017 om 18:18

Deze reacties zijn weer lekker representatief voor de slachtoffersmentaliteit van de millenials.

Een stage op harvard, dat is niet niks. Ik had het wel geweten, leuk en aardig al dat voetbal maar op een van de beste universiteiten van de wereld te zitten lijkt mij (persoonlijk) een stuk mooier.

3 februari 2017 om 10:49

Uit de tekst kan ik niet opmaken dat hij zelf afgezegd heeft, dus of hij die keuze echt zelf kon maken ooit is onbekend... Daarbij, hoe lang duurt een stage en wat heb je aan alleen de stage?

3 februari 2017 om 10:55

@ de toekomst

ik heb het volgende op de engelse wiki gevonden:

Bamford was offered a football scholarship by Harvard University, but he rejected the offer to continue his football career.

3 februari 2017 om 10:57

Zelfs als hij alleen stage heeft gelopen op harvard kan hij daarna alsnog naar een andere hoog aangeschreven universiteit. Dus je hebt er uiteindelijk heel veel aan omdat je op een universiteit als harvard veel meer kan doorgroeien in je ontwikkeling dan als je een prof voetballer wordt.

3 februari 2017 om 11:03

Voetballer kan je zijn tot je 35e. Op de universiteit zitten kan je je hele leven.

En dan nog: deze keuze is voor ieder individu gewoon anders. De een wil zich intellectueel ontwikkelen, de ander zou een moord doen om voetballer te kunnen zijn. Dus er is op geen enkele manier vast te stellen wat "beter" of "slechter" is.

3 februari 2017 om 11:06

Studeren aan een top universiteit kan altijd nog, als je daarvoor de mentale capaciteiten hebt. Profvoetballer zijn houdt voor de meesten toch wel op na de 35. Snap zijn keuze dus wel, zeker als je de inkomsten vanuit beide carrièreperspectieven gaat vergelijken.

3 februari 2017 om 12:02

Heb je die salarissen gezien in China en het midden oosten voor middel atige spelers. Moet je toch wel een aardige baan krijgen met je harvard opleiding, wil je dat soort bedragen verdienen.

3 februari 2017 om 10:52

Nou als ik kon kiezen tussen harvard en prof voetballen bij een topclub, had ik voor voetbal gekozen.

3 februari 2017 om 11:09

Ik had het ook wel geweten. School is voor een groot deel zinloos en als voetballer kan je veel geld verdienen met je hobby. Simpele keuze.

3 februari 2017 om 11:44

School zinloos?

Nou ben ik ook van mening dat school niet alles is, maar dat papiertje opent wel degelijk veel meer deuren dan wanneer je het papiertje niet hebt.

En educatie is nooit zinloos.

Het is het educatiesysteem dat een beetje crap is. Maar studie is nooit zinloos in mijn ogen. Je kan nooit teveel leren.

4 februari 2017 om 17:43

Daarom zeg ik ook voor een groot deel. Zoals jij zegt gaat het vooral om dat papiertje, maar met dat papiertje kan deze man waarschijnlijk nooit zoveel verdienen als mogelijk is met voetbal, zeker in Engeland.

En het ligt inderdaad aan het educatiesysteem dat ik dit zeg. Leerlingen worden niet goed genoeg begeleid indien nodig, leerlingen worden beoordeeld op dingen die helemaal niet nodig zijn om te leren waardoor je ze beter zou kunnen laten focussen op het leren van wel nuttige dingen.

Als je gewoon goed kijkt zie je dat het grootste deel van school niets toevoegt en dat maakt het dus naar mijn mening zinloos wanneer je dat zou kunnen vervangen voor de juiste begeleiding.

3 februari 2017 om 12:19

Natuurlijk ook een leuke uitdaging, maar bij mij zou het voetballen toch echt wel voor gaan. Lekker ballen, meer geld verdienen etc.

Ach daar is ie weer. Hã¨t stokpaardje voor alle trainers. Hard werken, meters maken, eerste en laatste op de training noem maar op. Tuurlijk moet je je best doen, maar weet je welke lui dat altijd zeggen? Jongens die zelf niet goed genoeg zijn en dat moeten compenseren door het vuur uit hun sloffen te lopen. Zoiets wordt altijd gezegd als je niet wordt opgesteld.

Het is in de voetballerij helaas veel te gewoon om op basis van vooroordelen en cliche's een oordeel te hebben over anderen. Kennelijk gebeurt dit ook onder directe collega's. Ik vind dat stuitend. Beoordeel die jongen gewoon op wat je op het veld ziet. Je kan hem elke dag zien spelen, dus wat wil je als trainer nog meer. Er zijn zat spelers die uit een armer milieu komen en die te lui zijn om de ene voet voor de andere te zetten. Dus waarom zou je dan een speler uit een rijker milieu zomaar vertellen dat hij niet hard genoeg werkt? Dat zegt alleen iets over de beperkte blik van die trainer. Verder niks.

Ach geeft maar weer eens aan dat de meeste Engelse trainers vastgeroest zitten in stereo typen (working class vs. upper class). Aangezien de meeste Engelse clubs nog steeds een apprentice systeem hebben moet elke jongen, uit welk milieu dan ook afkomstig, gewoon schoenen poetsen en netjes poetjes.
Trouwens Frank Lampard is ook naar een dure prive school gegaan, net als Scott Parker, zijn toch jongens die wel iets hebben gedaan in hun carriere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren