Besiktas grijpt koppositie bij Aissati en Plet na eerste doelpunt van Babel

Besiktas is de nieuwe koploper van de Turkse Süper Lig. De regerend landskampioen profiteerde maandag optimaal van de nederlaag die Istanbul Basaksehir een dag eerder incasseerde bij Fenerbahçe. Besiktas won zelf met 1-4 van Alanyaspor, mede door het eerste doelpunt van Ryan Babel voor zijn nieuwe club. Daardoor hebben De Zwarte Adelaars een voorsprong van twee punten op Basaksehir.

/

Binnen vijf minuten had Besiktas al vijf hoekschoppen gekregen. Het was typerend voor het hoge tempo in de openingsfase, waarin beide ploegen de aanval zochten. Na twaalf minuten leverde dat een eerste doelpunt op van competitietopscorer Cenk Tosun. De aanvaller, die later in de eerste helft geblesseerd zou uitvallen, kopte raak na een afgemeten voorzet van Ricardo Quaresma. De 0-2 van Babel werd in minuut 32 afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar even daarna kwam de Nederlander alsnog op het scoreformulier. Hij werd gelanceerd door Tolgay Arslan, omspeelde keeper Zdenek Zlámal én een verdediger en werkte binnen in een leeg doel.

Kort na rust mocht Quaresma aanleggen vanaf elf meter, na een onhandige handsbal van Alanyaspor. De Portugees ontfermde zich met succes over de buitenkans. De wedstrijd leek binnen, maar een vermeende overtreding van Fabricio Agosto Ramírez betekende dat ook Alanyaspor een penalty mocht nemen. Vágner Love faalde niet. Via voormalig PSV-verdediger Marcelo werd de marge toch weer drie: de Braziliaan kopte binnen na een hoekschop van Quaresma. Dusko Tosic van Besiktas raakte in de slotfase nog de lat. Twaalf minuten voor tijd maakte Glynor Plet als invaller zijn rentree bij Alanyaspor; het was zijn tweede optreden voor de laagvlieger. Ismaïl Aissati deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg.

Wordt Besiktas opnieuw kampioen?

1
2

De wedstrijd leek al gespeeld, toen de arbiter dacht dat de resterende 40 minuten te saai zouden worden en een hele goedkope strafschop gaf aan Alanya. Een ploeg dat kapot was, kwam daardoor weer tot leven en had nog 2-3 goede kansen op een tweede doelpunt. Een paar minuten later durft de scheids Guerrier geen tweede kaart te geven. Door zijn overtreding moet Gokhan Gonul er later geblesseerd uit. Vorige week werd een doelpunt onterecht afgekeurd en floot de scheids niet voor een overduidelijke strafschop. Maar wij worden natuurlijk al heel het seizoen door de arbiters geholpen.

Deze overwinning zegt niet zo veel. Alanyaspor miste iets van 6 basisspelers door blessures, schorsingen en de Africa Cup. Vorige week miste Osmanlispor 3 basisspelers door dezelfde redenen. Belangrijk is dat we de 3 punten pakken, maar voetballend moet het beter. In korte periodes van de wedstrijd komen we er totaal niet uit en lijden we te veel balverlies. Quaresma overduidelijk man of the match, een van zijn beste wedstrijden in dit shirt. Mooie goals van Cenk en Babel, maar ik hoop niet dat het bestuur nu denkt dat we geen transfers nodig hebben. Dat zou de grootste fout zijn die ze kunnen maken. Conclusie, we staan weer waar we horen te staan.

23 januari 2017 om 20:14

Iedereen riep natuurlijk het eerste seizoenshelft dat wij alleen maar werden geholpen door de scheidsrechters wat reuze meeviel. Helemaal als je dat vergelijkt met onze concurrenten, die net zo goed werden 'geholpen'. Nu gaan die scheidsrechters weer traditioneel tegen ons fluiten. What's new?

Is er nog geld over voor een nieuwe speler dan? Gezien het feit dat Olcay en Kerim voor de meest belachelijke bedragen weg zijn gedaan. Voor die spelers had je toch minimaal 4,5 miljoen kunnen pakken i.p.v. de 2,7 miljoen die je nu hebt gepakt. Als ik jou was zou ik maar niet rekenen op een transfer.

23 januari 2017 om 20:20

Haha, omdat een paar beslissingen tegen jullie zijn geweest, willen jullie de discutabele momenten van afgelopen periode die positief voor jullie uitkwam in het niets doen laten verdwijnen. Besiktas zal dit seizoen nog vaker geholpen worden door de scheids.

23 januari 2017 om 20:49

Dit zijn in twee wedstrijden al 4 belangrijke fouten van de arbiters. Een onterecht niet gegeven strafschop, een onterecht gegeven strafschop, een onterecht afgekeurd doelpunt en een niet gegeven rode kaart. We zijn inderdaad een paar keer geholpen door de scheids dit seizoen, maar jullie doen alsof iedere beslissing in ons voordeel was, wat helemaal niet zo is. En dan heb ik het niet over deze twee wedstrijden alleen.

23 januari 2017 om 21:09

Als Galatasaray supporter heb je helemaal geen recht om te klagen over de scheidsrechters. Al een kwart eeuw worden jullie bevoordeeld ( van Arif Erdem tot Burak Yilmaz met hun belachelijke penals). Zelfs in 2011 met de corrupteschandaal, is Galatasaray weer bovenop gehaald door Feto, terwijl ze 8e waren beeindigd. Vervolgens 3x kampioen in 4 jaar.

Hakan Sukur en Arif Erdem worden beide gezocht. Arif is gevlucht naar Griekenland en Hakan Sukur naar Amerika.

23 januari 2017 om 21:24

Drama is nog zacht uitgedrukt. Het is gewoon verschrikkelijk.

23 januari 2017 om 21:46

Benoem dan ook even dat Quaresma rood had mogen krijgen. Als je dat er bij had benoemd dan had ik je serieus kunnen nemen. Maar dat geklaag altijd over scheidsrechters. Ik begrijp dat niet.
Ik feliciteer alle Bjk supporters voor deze verdiende overwinning.

23 januari 2017 om 21:51

Waarvoor moest hij rood krijgen dan?

Ik denk dat het dit seizoen erg spannend wordt..

Besiktas, Basaksehirspor, Galatasaray en Fener zullen denk ik tot de laatste speelronde meedoen. Wie weet krijgen we zo'n gekke speelronde waar iedereen van elkaar afhankelijk is. Dat zou denk ik niet goed zijn voor onze harten.

Dit is natuurlijk waar ik op hoop.
Wie weet met Fener als kampioen!

Voorlopig staat Besiktas aan kop

23 januari 2017 om 20:15

Persoonlijk denk ik dat Basaksehir wel zal afzakken na week 23/24. Vooral Fenerbahce en Besiktas zullen uiteindelijk strijden om de titel.

Dit Besiktas wordt dit jaar kampioen. Er zit zoveel kwaliteit in de selectie, daar kan ik als GS supporter alleen van dromen. Ik zie mijn club alleen nog kampioen worden als Fatih Terim deze periode nog wordt aangetrokken.

23 januari 2017 om 20:52

In vergelijking met vorig seizoen vind ik ons eigenlijk minder. Individueel zijn we er een beetje op vooruit gegaan met de komst van GG, Caner, Adriano, Babel en Talisca (tã¶re, Sosa en Gomez hebben we moeten inleveren), maar qua speelstijl en 'team chemistry' zoals ze het mooi noemen bij Fifa zijn we er duidelijk op achteruit gegaan.

Rayn Babel word denk ik in maart opgeroepen door Blind. Doet het al een tijdje heel goed.

25 januari 2017 om 14:54

Dost is een spits en Babel een link/rechtsbuiten. Zijn concurrenten zijn Depay, Elia, Berghuis, Promes en Lens

Heerlijke wedstrijd, maar goed Alanyaspor mag onze veters natuurlijk niet eens strikken met alle respect. Wij domineren nu inmiddels al 3 jaar in de turkse competitie! Ook onder Bilic speelden we veruit het beste voetbal, maar gaven we het zelf de laatste 4/5 weken weg. Vorig jaar overduidelijk een klasse verschil en dan dit jaar weer een enorme klasse verschil! en dan doel ik natuurlijk op het vertoonde spel. We spelen om het zo even te noemen, absoluut geen vergelijking met barca, de tikkietakke van Turkije. We tikken teams weg alsof ze er niet zijn. Terwijl we op zoveel posities zijn gewijzigd. Dat is gewoon dikke respect. Wij zijn de enige titelfavoriet, een tweede is er niet! Pas wanneer wij het verspelen maken zij kans. Als we nog een spits halen, ik hoor veel over Mandzukic, dan zijn we nu per direct kampioen!

Scheids dit dat zus zo, maar hoe geef je in godsnaam daar een penalty voor? Fout maken oke, maar wat moet hij daar gezien hebben? Aparte gast

23 januari 2017 om 20:54

Mandzukic geloof ik niks van, speelde gisteren nog in de basis bij Juve en we kunnen hem helemaal niet betalen. Misschien in de zomer, maar op dit moment is het onmogelijk.

Bro, we moeten niet te hard van stapel lopen. Puntenverschil is niet zo groot, 1 keer verliezen en ze hijgen weer in je nek. Vanaf nu is iedere wedstrijd weer een finale.

Ik als Fener supporter zeg na vandaag dat Besiktas 99,9% kampioen is. Oke 1ste helft van het seizoen hier en daar een help handje van de scheidsrechters maar ze spelen gewoon veruit het beste voetbal. Ik zie Besiktas tegen geen ene Anadolu club punten verspelen. Enkel Basaksehir uit Galatasaray uit en thuis tegen ons zouden ze punten kunnen verspelen wat maximaal 9 punten verlies kan zijn. Dan moeten wij of Galatasaray niet meer dan 3/4 punten verspelen om na ronde 34 boven Besiktas te eindigen wat ik eigenlijk onmogelijk zie.