FC Twente herstelt zich en wint derby van het Oosten

FC Twente heeft zich vrijdagavond hersteld van de nederlaag tegen Vitesse, een week geleden in Arnhem. Het team van René Hake was in eigen huis met minimaal verschil te sterk voor streekgenoot Heracles Almelo, dat in 1985/86 voor het laatst geen tegengoal in Enschede in competitieverband om de oren kreeg: 1-0. Heracles kwam in slechts één van zijn laatste twaalf uitduels in de Eredivisie tot winst en blijft voorlopig elfde staan. FC Twente nestelt zich door de zege dichter bij nummer zes FC Utrecht.

/

FC Twente startte goed aan de wedstrijd en nam al na tien minuten een 1-0 voorsprong. Na uitstekend voorbereidend werk van Mateusz Klich en Bersant Celina knikte de vrijstaande Joachim Andersen de bal bij de tweede paal tegendraads in de kruising. Het initiatief lag in de eerste 25 à 30 minuten volledig in de handen van de thuisploeg, dat in het laatste kwartier van het eerste bedrijf echter meer te duchten van de bezoekers had.

Tot echt grote kansen van Heracles leidde dit echter niet. Het meeste gevaar kwam van de hard werkende Samuel Armenteros, die iets minder slordig dan de rest van zijn collega's was. Bram Castro moest in de laatste tien minuten voor rust bovendien nog in actie komen op pogingen van Dylan Seys en Celina.

In de tweede helft kwam Heracles beter voor de dag, maar het scorebord kwam niet in beweging. Nick Marsman had een antwoord op een knal van Brandley Kuwas uit een vrije trap en een inzet van Thomas Bruns, eveneens uit een vrije trap, ging maar net over het doel van de Enschedeeërs. Twente liet zich na ruim een uur spelen evenmin onbetuigd. Een scrimmage in het Almelose strafschopgevied leverde echter niets op en Seys kon het leer na een individuele actie niet in het doel van Castro krijgen.

In het laatste kwartier ging het duel op en neer, met kansen voor beide ploegen. Vincent Vermeij kwam erbij in de spits naast Armenteros, in de hoop voor meer gevaar te zorgen. De beste kansen richting het laatste fluitsignaal waren echter voor FC Twente. Enes Ãœnal stuitte tien minuten voor tijd op Castro en luttele minuten later belandde zijn inzet in de verre hoek op de paal. De rebound van Seys ging net naast.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

1
2

Was nog even billen knijpen omdat de 2de niet viel. Al met al toch een verdiende overwinning!

Het niveau was laag, maar heb wel genoten. Een pot vol vechtvoetbal waarbij Twente de eerste helft domineerde en de tweede helft zich helaas vooral verdedigend opstelde. Mokotjo was zichzelf nog niet helemaal, maar Ter Avest, Klich, Marsman en Seys scoorden wat mij betreft een dikke voldoende. Heerlijk sportieve revanche van Twente op het kinderachtige kladwerk van Heracliedjes deze week.

20 januari 2017 om 22:13

Ik kon het helaas niet zien maar ben blij met de overwinning natuurlijk. Toch hoop ik dat Heracles zich wel gaat herstellen, ze moeten niet in degradatienood komen

20 januari 2017 om 22:21

Heracles is ook wel sterk genoeg om dat te vermijden. Over vermeijden gesproken: die Vermeij was op zijn zachtst gezegd niet heel erg scherp vandaag, haha!

20 januari 2017 om 22:33

Andersen speelde ook erg sterk, en was bovendien matchwinner. Ook niet onbelangrijk.

20 januari 2017 om 22:38

Wat een onzin kraam je uit Jansen Joenite. Dat zielig gedoe over dat bekladden, hoevaak is dat nu over en weer gebeurd? Altijd maar die slachtoffer rol innemen. Jullie hebben de afgelopen tegenover heel Nederland een beetje kinderacthtig kladwerk financieel gedaan, niet?
Een gelijkspel was in mijn ogen zeer terecht geweest! Gefeliciteerd met de overwinning!

20 januari 2017 om 22:57

Kinderachtig kladwerk is mijn mening, maar ik begrijp dat je wat gefrustreerd bent, haha. Ik vond dat 2-0 terecht was geweest omdat ze op 1 lijn stonden en dus niet buitenspel. Toch bedankt voor de felicitatie.

20 januari 2017 om 23:03

Achusie, toch op een bepaald onderdeel getrapt? Dat je je zo druk maakt over dat soort kinderachtige acties (aan weerszijden) valt me tegen Jansen en maakt je post toch tsja..net zo kinderachtig?

20 januari 2017 om 23:24

En jij dacht als iedereen kinderachtig doe dan kan ik niet achterblijven

20 januari 2017 om 23:34

Mij trap je niet op onderdelen. Vernieling hou ik sowieso niet van, en datzelfde geldt voor wat onze supporters aanrichten. Sportief winnen we weer. Heerlijk!

20 januari 2017 om 23:39

Ik heb het even opgezocht want ik had het niet gehoord, en is verder ook weinig interessant, tot het bericht van Jansen die het na de wedstrijd nog even wil vermelden. Voor de rest, zogezegd weinig interessant en dat ik op je reageer is eigenlijk verspilde tijd. Dus, succes daaro verders met de kroam.

20 januari 2017 om 23:48

Dank je! Fijn weekend! :D

20 januari 2017 om 23:50

Dank je. Fijn weekend! :D

Tweede helft, was niet om aan te zien.
Slecht/slordig van beide kanten.
Gelukkig wint Twente, drie punten zijn meer dan welkom.
Vooral met het oog op de komende twee wedstrijden.
Uit naar Groningen, daarna Feyenoord thuis.

20 januari 2017 om 22:39

PEC uit Groningen is de laatste wedstrijd en die is thuis

20 januari 2017 om 22:49

Ja, natuurlijk, ik zie het nu ook.
Bedankt voor de correctie.

Twente is de terechte winnaar van deze derby. Dom dat ze het niet eerder hebben afgemaakt.

Commentator van NPO had het de hele tijd over djã©boah in plaats van Yeboah? Prima overwinninkie verder.

wat een belabberde wedstrijd van beide kanten. heb in het uitvak gezeten en wat eeger ik me mateloos aan sommige spelers die denken het even te maken. en waarom wers in godsnaam duarte gewissel. waarom deze man werd gewisseld is mij nog steeds een groot vraagteken, lerin was vandaag de beste man van het veld aan onze kant en dan haal je hem eruit. haal die bruns er dan alstjeblieft uit. die man rent als een kip zonder kop door het veld, kan geen fatsoenlijke bal over een lengte van 20 meter of meer geven en is vedomme een aanvallende middenvelder met 0 goals, NUL!!. ook nog even een stukkie over de geweldige kuwas die er wederom heen kloten van heeft gemaakt en alles alleen wil doen. en dan hebben we onze kleine vriend van mieghem nog die nog te beroerd is om met de man mee te lopen. gelukkig zag stegeman dit ook en werd hij gelukkig gewisseld voor navratil (die in mijn ogen niet veel beter deed maar iniedergeval met de man mee liep en hiel verdedigen) en dan ook nog even over de corners beginnen. Heracles Almelo heeft dit seizoen precies 100 corners gehad en ja je raad het al. er is er GEEN EEN!!! in geschoten. een belachelijke vertoning van ons vandaag. twente fans, gefeliciteerd. volgende week maar hopen op een puntje tegen psv. FORZA HERACLES

Eerste 20 minuten had Twente het al af moeten maken. Twente speelde sterk en hield de druk er goed op. Daarna ging het tempo elke 5 minuten of zo wat achteruit, maar als nog vele malen sterker in de eerste helft. Heracles maakte hun eigen aanvallen kansloos.

Tweede helft was echt waardeloos. Een Twente op een heel laag tempo en een Heracles dat de eind pass niet goed kon brengen. Het top punt was wel de laatste 15-20 minuten waar Heracles bijna niks anders deed als ballen pompen in de 16 en Twente die ballen na 10 poging weg kreeg.

Ik krijg sterk het gevoel dat Thesker niet in het centrum thuis hoort. Ook is het hopen dat Assaidi snel aansluit, want met Yeboah is het huilen. De beste man heeft zeker een actie in huis, maar bij het maken van keuzes kiest hij altijd de verkeerde keuze. Hij gaat vaak voor een dribbel maar dribbelt te lang door en loopt zich altijd vast.

Positieve punten deze wedstrijd, Marsman die ballen vast had al was het wel veel op de keeper schieten. Seys voor mij man van de wedstrijd. Klich, ter Avest, v/d Lely en Andersen vond ik ook goed spelen.