Gudde: ‘Chelsea en Liverpool staan ook bovenaan en spelen niet in Europa’

Woensdag, 11 januari 2017 om 21:30

Eric Gudde denkt dat de Europese uitschakeling van Feyenoord voordelig kan uitpakken in de strijd om de landstitel. De Rotterdammers vonden hun Waterloo in de groepsfase van de Europa League en kunnen zich in de tweede seizoenshelft richten op de Eredivisie en de KNVB Beker.

/

"Dat we ons niet meer om de paar weken hoeven op te laden voor Europees voetbal, voelt niet lekker", benadrukt de algemeen directeur van Feyenoord voor de camera van RTV Rijnmond. "Voor het imago van de club, voor je spelers en voor jezelf wil je gewoon Europees voetbal spelen. Maar het heeft ook een keerzijde, zoals elke medaille."

"In die weken kunnen we dan gewoon trainen. In Engeland staan Chelsea en Liverpool ook bovenaan en zij spelen toevalligerwijs ook geen Europees dit jaar", zegt Gudde met gevoel voor ironie. "We hadden graag weer de reizen georganiseerd, maar ik zie niet in waarom je beide kanten van de medaille niet kunt belichten."


Poll

De Europese uitschakeling van Feyenoord is over het geheel...


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Als Feyenoorder hoop ik altijd dat Van Geel, Gudde e.d. zo weinig mogelijk zeggen in de pers. Ik heb helemaal niet de behoefte om te weten hoe zij naar dingen kijken. het leidt alleen maar af van de kern van de zaak: voetbal.
Ik snap dat Gudde met de pers moet praten, dus ik verwijt hem ook niks. Maar dit zeggen en van Geel die zegt dat Feyenoord titelkandidaat nummer 1 is.... ik word er niet vrolijk van.

11 januari 2017 om 21:40

Tja zo werkt de wereld gozer...iedereen mag zeggen wat die wil en als je het niet wil horen, dan kan je gericht luisteren en/of lezen...die mannen wordt hun mening gevraagd en doen hun best onze club op de beste manier te vertegenwoordigen...er komt geen slecht woord voor de club uit en ik heb liever dat zij over de positieve richting praten dan dat er relschoppers hun daden laten spreken...we gaan goed en laten we maar zorgen dat alles zo blijft gaan!

11 januari 2017 om 22:12

Ja, je hebt gelijk man. Ben gewoon bang dat iets Feyenoord uit deze flow haalt haha. Het enige wat ik wil horen is dat ze geconcentreerd bezig zijn voor de volgende pot. Alle andere informatie vind ik eng haha

Liverpool - Feyenoord zou een leuk affiche zijn voor een oefenduel, Gudde!

11 januari 2017 om 22:13

Of zo'n zomertoernooi met Liverpool, Feyenoord, Celtic en Dortmund. Dat wordt in ieder geval sfeer :P

12 januari 2017 om 03:34

hadden ze een aantal jaar geleden : Port Tournament heette het geloof ik

Leicester werd zelfs kampioen, en ze speelden niet Europees. Dit jaar wel, en wat zie je: ze staan onderaan.

Natuurlijk heeft Europees voetbal effect op de prestaties in de competitie. Teams zonder Europees voetbal hebben gewoon een voordeel. Maar goed, iedereen speelt natuurlijk ook graag in Europa. Elk voordeel heb z'n nadeel zullen we dan maar zeggen.

Volgens mij zeggen ze beiden niets vreemds. Ze geven hun meningen en ik kan ze allebei volgen. Feyenoord staat halverwege eerste, dat hadden ook Ajax en PSV kunnen zijn, maar het is Feyenoord op dit moment. Statistisch gezien heeft Feyenoord toch de meeste kans om kampioen te worden? En ook Europees voetbal, daar zit wat in. Maar daar zie ik het voordeel niet per se van in voor Feyenoord, ook met Europees voetbal staan ze bovenaan. Voor PSV kan het een groter voordeel zijn, vooral omdat zij dompers kregen te verwerken vanwege het niveauverschil

Iedere club is anders.....
De ene haalt de laatste 16 van de CL en wordt door een grote fout van de koploper nog kampioen, een ander team komt niet door in de groepsfase en gaat het uiteindelijk toch net niet redden.
Je weet niet of Feyenoord een vormdip krijgt, of spelers zelf denken al dat de titel in zicht is. Het kan van alles zijn, kijk maar naar Ajax vorig jaar. Speelde geen Europees voetbal werden uit de beker gegooid, en op de laatste dag verprutsen ze alles....

Ik vind het nog steeds een schande dat feyenoord eruit ligt

11 januari 2017 om 23:57

Wat Europa? Feyenoord had de moeilijkste loting van zowat alle ploegen United fener

11 januari 2017 om 23:58

In een poule met Fenerbahce en United? Er had meer ingezeten misschien, maar een schande is het echt niet.

Hey Eric,

Toevallig verbouwen zoals Liverpool als Chelsea hun stadion.hup, Feyenoord-City de prullenbak in. Iedere medaille heeft zijn keerzijde!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren