Feyenoord sluit akkoord: ‘Een van de grootste ontwikkelingen in tien jaar’

Woensdag, 11 januari 2017 om 18:50

Feyenoord en de gemeente Rotterdam zijn akkoord over de komst van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. De koploper van de Eredivisie wilde al lange tijd een nieuw complex bouwen op het voormalig terrein van VV Hillesluis, maar het was onzeker of dat kon doorgaan. Inmiddels is het hoge woord eruit.

/

De eerste training op het nieuwe terrein moet begin 2018/19 plaatsvinden. "De ondertekening van deze overeenkomst is een cruciaal punt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat", vertelt algemeen directeur Eric Gudde in zijn nieuwjaarsspeech. "In mijn ogen is de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal en de Academy en sportclub een van de belangrijkste ontwikkelingen bij Feyenoord van de afgelopen tien jaar."

Gudde geeft aan dat Feyenoord wel al beschikt over kwaliteit in de selectie en de staf. "Maar pas met deze nieuwe accommodaties krijgen diezelfde spelers en stafleden vanaf het seizoen 2018-2019 eindelijk de topsportfaciliteiten die horen bij hun torenhoge ambities én die van onze club", stelt de beleidsbepaler vast.

Feyenoord City
De grote langetermijndroom bij Feyenoord is en blijft de realisatie van Feyenoord City met als centraal punt een nieuw stadion voor 63.000 mensen. De Kuip wordt opgeknapt en het hele omringende gebied wordt gemoderniseerd. "Als club en als stad dienen we durf te tonen", vindt Gudde. "Dit is een verantwoord en kansrijk totaalplan. De vergelijking met eerdere projecten die deze stad groot hebben gemaakt is treffend, denkend aan de huidige Kuip, de Erasmusbrug of het Centraal Station. Tot 2022 moeten we nog geduld hebben met de realisatie maar dan hebben Rotterdam en Feyenoord ook iets staan."Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Ein-de-lijk. Het huidige complex is een club als Feyenoord onwaardig. De helft van de eredivisie heeft betere faciliteiten.

11 januari 2017 om 19:50

Absoluut, ik heb zelf een paar keer op Varkenoord moeten spelen, en niks is strak. De kleedkamers zelfs aftands en de velden zien er niet echt uit. Blij dat er eindelijk stappen genomen worden om de faciliteiten van Feyenoord te verbeteren.

DAt zijn 2 zeer belangrijke dingen die gerealiseerd gaan worden. Nu zal echter dat laatste horde ook snel genomen moeten worden. Het zal klaar zijn volgens verwachting in 2022 maar het besluit moet nog genomen worden volgens mij. Als dat rond komt heeft Gudde samen met de investeeerders een wereld prestatie geleverd. Weet iemand wanneer het besluit over Feyenoord city genomen gaat worden?

Laat Feijenoord eerst maar eens weer kampioen worden... klopt ze zijn een grote club in Nederland... maar geen top!! PSV en Ajax dat is de top. Kampioen meerdere malen in 10 jaar tijd, dat meerdere periodes en daarna zeg ik dat ze top zijn! Nu is Feijenoord nummer 2 in Nederland qua stadion en supporters, maar dat heeft niks met top te maken

11 januari 2017 om 19:14

En begin niet over vroeger, toen waten de wielen ook van hout

11 januari 2017 om 19:56

Dan zou ik beginnen met de naam goed te schrijven, het is namelijk al een paar decenia geen Feijenoord meer maar Feyenoord. Over de rest, laat ik maar zeggen dat Feyenoord een club is met vele dalen en enkele pieken, geen structurele topclub, maar in allure en zeker in historie (want ja daar kan je niet omheen) zeker een topclub. We hebben echter wel nieuwe faciliteiten nodig om echt aan te kunnen haken en een structurele topclub te worden, daarom ben ik erg blij met dit nieuws.

11 januari 2017 om 20:41

Gelukkig weten we over welke club we het hebben 😉... wel vraag ik me af waarom die accomodaties nou net dat verschil zijn! Als je de juiste spelers hebt dan maakt het niet uit of je een straat over moet steken om te trainen. Begrijp je wat ik bedoel?

11 januari 2017 om 21:45

Faciliteiten heb ik het hier in brede zin over, dus ook een nieuw stadion, waardoor de begroting van Feyenoord omhoog kan, als de begroting omhoog gaat is aansluiting vinden een stuk makkelijker.

12 januari 2017 om 01:41

1. Denk je nu echt dat het trainingscomplex alleen voor de selectie van Feyenoord 1 is? Jeugd en ook aankopen kijken wat een club te bieden heeft. 2. Jouw hele reactie betreft topclub of niet raakt kant noch wal. Ik snap niet wat je met zo'n reactie wil bereiken dan behalve wat stoken. 3. Oversteken is het enige argument wat jezelf kin bedenken? Het feit dat er pas sinds een paar jaar veldverwarming ligt en zo dus ook winters door getraind kan worden, zegt volgens mij genoeg over de staat van het complex. En dan heb ik het nog niet eens over het aantal velden en hoe die erbij liggen, fitnessruimte, kleedkamers, faciliteiten voor verzorging, wedstrijdanalyses etc. Begrijp je wat ik bedoel?

12 januari 2017 om 09:21

@josdillen

Accomodaties zullen niet doorslaggevend zijn, maar ieder beetje extra topsportcultuur binnen de club is een verbetering.

11 januari 2017 om 20:25

Wat heeft het kampioenschap van Feyenoord enerzijds te maken met het verbeteren van de accommodatie van Feyenoord anderzijds? Het is toch gewoon belangrijk dat een topclub in Nederland fatsoenlijke faciliteiten ter beschikking heeft.

11 januari 2017 om 21:55

Tja het is maar net hoe je het bekijkt... Een sfeerloze betonnen bak die heel vaak alleen op "papier" vol zit...

Voor de mensen die denken dat dit in de weg zou staan voor de jeugd van Feyenoord omdat ze nr een ander terein moeten. Dat is niet zo kan ik vertellen uit eigen ervaring. Er staan daar iets van 5 clubs en ongeveer 12 velden en er is altijd meer dan genoeg ruimte.

Een positieve ontwikkeling dit nieuwe complex van Feyenoord. De faciliteiten zijn al jaren ondermaats en hiermee kunnen ze het hele jeugdcomplex een positief impuls geven met passende aanpassingen waardoor iedereen beter gaat presteren. Laten we hopen dat het nieuwe stadion ook snel gerealiseerd wordt waardoor Feyenoord hopelijk weer terug aan de top zal komen. Met name het aantal jeugdspelers wat de laatste jaren is doorgestroomd vanaf Varkenoord is best karig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6348
2.Ajax5836
3.PSV5227
5.AZ376
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Eric BotteghinVerdediger243
Rick KarsdorpVerdediger241
Jens ToornstraMiddenvelder249
Nicolai Jörgensen Aanvaller2415
Brad JonesKeeper230
Tonny VilhenaMiddenvelder223
Dirk KuytAanvaller227
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 februari
Barcelona zal grof geld moeten betalen om Ronald Koeman naar het Camp Nou te krijgen. Lees verder

Online Soccer Manager

Online Soccer Manager OSM

(Advertorial) Word nu ook manager van je favoriete voetbalclub. Laat de wereld zien dat jij de beste manager bent! Meer...

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren