wk2018

‘Lazio hangt prijskaartje van zestig miljoen euro om nek van De Vrij’

Woensdag, 11 januari 2017 om 14:42

Virgil van Dijk wordt al geruime tijd in verband gebracht met de top van de Premier League en hij is wellicht niet de enige Nederlandse stopper die op weg is naar de grote Engelse clubs. Het Italiaanse Sport Mediaset weet namelijk te melden dat Stefan de Vrij ook op de radar is verschenen bij Manchester United en Chelsea.

/

Lazio hoopt een vertrek van de Nederlander echter te voorkomen met een vraagprijs van zo’n zestig miljoen euro. Als de Romeinen erin slagen inderdaad zoveel te vangen voor de Nederlander, dan zouden zij een flinke winst maken. I Biancocelesti betaalden Feyenoord immers 2,5 jaar geleden ‘slechts’ 7 miljoen euro voor de 24-jarige De Vrij.

Chelsea en United zijn overigens niet de enige topclubs die naar verluidt geïnteresseerd zijn in de centrale verdediger. Bayern München zou namelijk ook wel wat zien in de komst van De Vrij.


Poll

Denk jij dat Stefan de Vrij in de zomer een transfer naar een topclub gaat maken?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door jlenders)

Verdedigend probleem bij Oranje??

11 januari 2017 om 14:48

Nja, van Dijk heeft onlangs pas de stap gezet naar een echte topverdediger en de Vrij was langdurig geblesseerd. En wie hebben we naast deze 2?

11 januari 2017 om 14:59

Ake en kongolo om maar 2 hele grote talenten te noemen. Nee we hoeven ons over de verdediging geen zorgen te maken in de toekomst. Alleen die spits positie is echt een probleem.

11 januari 2017 om 15:04

Ja snap ik ook. Maar die speelden afgelopen interlands niet. Ze komen er nu aan, maar stonden er de vorige interlands nog niet. Wie weet hoe lang het duurt tot zij ook top zijn

11 januari 2017 om 15:28

Niet mee eens Jochem,

Ten eerste mag je Bruma best in dat rijtje noemen, die gozer is behoorlijk op dreef geraakt bij Wolfsburg. Ten tweede vind ik dat je Van Dijk te kort doet. Zijn overstap naar Celtic was al bijzonder goed, en hij flikt het nu gewoon weer bij Southampton. Verdedigen bij een middenmotor in Engeland vind ik echt wat anders dan bij een topclub. Hoe gek het misschien klinkt maar verdedigers bij topclubs zijn toch vaak meevoetballers met lange passes ipv spijkerharde spelers. Als ik eerlijk ben vind ik Blind (bij topclub MU) minder dan Van Dijk (bij middenmotor Southampton). Tel daar De Vrij bij op en je kan toch bijna niet ontkennen dat er een goede verdediging staat? Kongolo bijvoorbeeld heeft me ook zeer positief verbaast en Ake al helemaal. Aangevuld met een Karsdorp (en ik blijf erbij) Tete, moet er toch iets van te maken zijn.

Als je nu over de spitsen zou beginnen..... Maar goed, subjectief natuurlijk.

11 januari 2017 om 15:54

Ja verdedigend staat het prima en met Stekelenburg, Zoet en Cillessen sta je ook niet voor lul tijdens het WK 2018. Met Daley Blind Kongolo of Willems (mocht hij in de komende anderhalf jaar zijn vorm hervinden) doe je het ook prima. Voor de rechtsback positie moet je hopen dat tete en Karsdorp zich door blijven ontwikkelen of misschien hebben we geluk en speelt Veltman een goed seizoen in de Spaanse of Duitse competitie. Van een middenveld met Strootman, Wijnaldum, Sneijder, Klaassen, Bazoer al die andere talenten moet in de zomer van 2018 ook wel iets te maken zijn. Robben en Promes kunnen ook nog wel iets op de flanken. Depay en Janssen vallen alleen heel erg tegen. Als die hun vorm hervinden dan gaan we het aardig doen op het WK. Ow wacht even...we hebben natuurlijk een coach die er niks van snapt....hmmmm

11 januari 2017 om 16:12

Ook daar heb je niet perse een probleem! Dost doet het goed, maar is een spits die bediend moet worden, laat Robben links spelen en Promes rechts en je bent eigenlijk klaar!

11 januari 2017 om 17:45

Cillessen ? Hoop niet dat blind een bankzitter van Barca gaat oproepen !

11 januari 2017 om 19:14

De spits positie een probleem, terwijl verdedigend toekomstig wereldtop is. Is ook al eens anders geweest...!

11 januari 2017 om 19:28

Van Dijk en Blind is appels met peren vergelijken. Van Dijk is een natuurlijke RCV en Blind een natuurlijke linkshalf of Lcm. Ik vind dat Van Dijk De Vrij nu wel inmiddels voorbijgestreefd is hoor. De Vrij heeft er zooo lang uit gelegen en Van Dijk is alleen maar beter geworden. Bovendien is Van Dijk als verdediger ook veel completer dan De Vrij. Voetballend is De Vrij beter maar een verdediger moet primair verdediger zijn. Hoe je het ook wendt of keert, De Vrij mist fysiek en leiderscapaciteit. Dus nee, ik denk niet dat hij een echte wereldtopper wordt. Hij kan het beste naar Engeland gaan. Bij Bayern zijn zowel de druk als het niveau te hoog. Ikdenk dat er inmiddels consensus over is dat Van Dijk als RCV onbetwist is in Oranje. Hij is ook veel beter dan Bruma namelijk. Hij kan alleen nog aan zijn bovenlichaam werken en ik zou em adviseren om zn hoofd kaal te scheren en een ringbaardje te laten staan. Hij ziet er nu nog heel verwijfd uit, is nog geen kerel. Dat staartje kan natuurlijk absoluut niet, is uberfout. Een centrale verdediger met de uitstraling van een psychopaat staat bwv al met 1-0 voor. Met Jaap hadden we dat voordeel ook altijd.

11 januari 2017 om 19:32

Hoezo? Als je met 2 spitsen speelt heb je Janssen, Promes, evt El Ghazi, Lammers, De Jong, Dost, evt Locadia, op termijn evt Roberta. Nee hoor, de spitsen genoeg de komende jaren. Ik zie bij Oranje in geen enkele linie problemen. Het probleem is alleen dat het allemaal nog erg veel piepend grut is. Dus je moet ff een paar jaar wachten totdat die generatie volwassen is geworden. 18 en 20 aan je voorbij laten gaan, en: Geduld!!!!

11 januari 2017 om 15:29

Centraal achterin heeft Oranje al een tijdje geen problemen meer, dat zijn de twee best bezette posities van het elftal. We missen goede vleugelverdedigers, verdedigende middenvelders, spitsen en buitenspelers. O ja, en een goede technische 10 ook. En een topkeeper.

11 januari 2017 om 16:16

Zoet verrast mij in bijv. de CL toch in positieve zin. Krul moet weer fit geraken, Vermeer, Cillissen, Vorm, zijn allemaal heel degelijke goalies! Buitenspelers heb je Bergwijn die eraan komt, Berghuis moet een goede stap maken, Promes gaat wss naar Engeland. Klaassen, Wijnaldum, etc. kunnen nog jaren op tien en spelen eventueel ook box to box. Backs een probleem? Karsdorp, Tete, Haps, Willems (mits in vorm) zijn allemaal jong en kunnen stappen maken. Ik zou juist nu kiezen voor bijv. Pieters en Janmaat.

11 januari 2017 om 19:41

Rechterbackmogelijkheden: Tete, Janmaat, Wiel, Karsdorp, Veltman, op termijn Owusu, Brenet e.d.
Linkerbackmogelijkheden: Dijks, Pieters, Haps, Willems, op termijn Savastano, Dankerlui e.d.
Verdedigende mids: Tfm, Blind, Bazoer, Hendrix, Riedewald, en voor de liefhebbers Clasie en Strootman.
Spitsen: zie mijn post #58
Goede technische 10: Klaassen (zn overzicht diepe steekpass), Sinkgraven, Van Ginkel, Propper, op termijn Nouri, Van de Beek, F De Jong.
Buitenspelers links: Haps, Willems, Berghuis
Buitenspelers rechts: Karsdorp, Janmaat, Wiel, El Ghazi, Promes, Slagveer, Narsingh, op termijn Clement.
Keepers: Steek, Jurjus, Leeuwenburgh, Hahn.

Geen enkele reden om je zorgen te moeten maken. Het ziet er allemaal goed uit. Gewoon laten rijpen. Let maar op, veel van deze jongens gaan vlammen in 22! Geduld!!!!

14 januari 2017 om 00:39

in 22?

De Vrij is echt wereldtop. Iedere dag dat hij niet te bewonderen is in het shirt van een Engelse topclub is eigenlijk een verspeelde dag. Dat het maar zo snel mogelijk tot een transfer mag komen!

11 januari 2017 om 15:01

Wereldtop? Nounou niet overdrijven. Doet het leuk bij Lazio en nu dan het vervolg in die "wereldtop". Staande blijven bij een Chelsea is natuurlijk een geheel andere discipline.

11 januari 2017 om 15:05

Ja wereldtop. In Italië wordt je niet zomaar gewaardeerd om je verdedigende kwaliteiten.Dan moet je echt wat kunnen. De vrij heeft overal goed gepresteerd en als je.hem.ziet spelen zou je ook geloven dat hij chelsea aan kan

11 januari 2017 om 15:08

Ik vind de Vrij een geweldige verdediger en ook kei goed. Maar het is maar wat je als wereldtop ziet. Ik noem de 10 beste verdedigers ter wereld de wereldtop en dan komt de Vrij nog wel wat te kort. Maar potentie tot de wereldtop heeft hij zeker.

11 januari 2017 om 15:15

Ja maar de vrij heeft ook voetballende kwaliteiten en dat is soms wel wat top verdedigers missen

11 januari 2017 om 16:39

Voetballend zijn er ook genoeg die beter zijn. Bonucci, Ramos, Piqué, Boateng, Hummels en ik zal er vast nog genoeg vergeten.

11 januari 2017 om 17:26

En hoe zijn ze dan precies beter? Volgens mij zijn ze vooral bekender.

11 januari 2017 om 19:43

Chelsea zou hij wel aankunnen hoor. Het probleem is daar alleen dat ze voor elke positie 20 speers lijken te hebben. Dan kun je beter naar Manu gaan. Bayern is een brug te ver. Daar mist hij kwaliteiten voor (fysiek en liederschap), en ik denk ook niet dat hij die druk aankan. Bayern doet altijd mee om de grote Europese prijzen.

11 januari 2017 om 19:46

Voetballend zit het wel goed, maar hij mist simpelweg fysiek, ik denk niet dat er gezien izjn skelet nog veel bij te kweken valt hoor. Een centrale verdediger heeft toch echt zn kilos nodig. Hij is niet zwaar genoeg, niet sterk genoeg. Van Dijk heeft veel meer potentie en is als sobere verdediger ook beter.

11 januari 2017 om 15:05

Omg, want de Engelse voetbalclubs zijn de creme de la creme van het voetbal? Nog niet eens misschiien zijn ze dat.. Engelse voetbalclubs worden qua kwaliteiten, en vooral voetballende kwaliteiten altijd enorm overschat. Dat het tempo en de intensiteit hoog zijn in Engeland staat daar los van.

Alsof het een schande of een drama zou zijn wanneer De vrij bv kiest voor de Duitse, Spaanse of gewoon de Italiaanse competitie, niet dus. Want uiteindelijk is hij gegroeid en beter geworden in Italiã£â«. Als hij bv ooit de stap naar een Juventus kan maken dan is dat helemaal geen schande hoor.

Daarnaast, wereldtop? Als je kijkt naar bv top 20 van centrale verdedigers, misschien wel. Maar bij de tien beste schat ik hem sowieso nog niet.. Boateng, Hummels, Ramos, Varane, Thiago Silva, David Luiz, Bonucci, Chiellini, Barzagli, Pique en zelfs Rugani en Ramognoli wat ook in Italiã« spelen zijn niet minder.

11 januari 2017 om 15:11

Sluit me volledig bij jou aan. Er is geen twijfel over mogelijk dat de Spaanse competitie het sterkst is. Gevolgd door de Bundesliga en Premier League en wat erachter de Serie A.

Bundesliga heeft een wat betere top, de Premier League heeft wat meer topteams. Spanje heeft het allemaal. Italiã« is op dit moment een 'light' versie van de Bundesliga, maar heeft in potentie net zo'n brede top als de Premier League en La Liga, hopelijk mogen die tijden herrijzen.

11 januari 2017 om 15:19

Lol. Weer eens een Calciofan die met het verkeerde been uit bed is gestapt? Of eerder met een Premier League-complex?

Alles wel goed met je? Het is wel geinig dat je in elk artikel kunt lezen hoe overschat de Premier League wel niet is. Terwijl niemand hier zegt dat dat de beste competitie is.

Laat het nou even zijn, en begin geen zinloze discussie. Dit wordt even saai als Messi versus Ronaldo. Het heeft niets te maken met de reactie van Pieter post noch met het artikel.

Los van dat ik de Vrij ook lang geen wereldtop vind, is het een feit dat de kapitaalkrachtige clubs in Engeland zitten.

Tuurlijk kunnen Real Madrid en zo hem ook betalen maar zij hebben hem niet nodig. En misschien is Pieterpost gewoon een grote Premier League fan die hem graag in zijn favoriete competitie ziet.

11 januari 2017 om 15:30

Het is maar net hoe je bekijkt wat de beste competitie is. In Engeland kunnen de top 6 teams allemaal kampioen worden en zijn ze allemaal aan elkaar gewaagd (zelfs leicester heeft er kampioen kunnen worden) Het algemene niveau ligt daar dus erg hoog.

Terwijl als je kijkt naar de champions league dan doen de Spaanse clubs het natuurlijk een stuk beter met 5 teams in de finale de laatste 5 jaar tegenover 1 uit Engeland. Dus de beste clubs van Europa lijken dan toch uit Spanje te komen.

In Italiã« steekt Juventus de laatste jaren wel erg ver boven de rest uit en zijn het grootste gedeelte van de clubs niet van een erg hoog niveau.

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens als je kijkt naar de beste 10 verdedigers van de wereld en dat de Vrij en ook van Dijk al wel in de top 20 thuis horen maar nog steeds kunnen groeien en uiteindelijk misschien in die top 10 kunnen komen. Voor een stap naar Juventus toe zou ik dan ook meteen kiezen!

11 januari 2017 om 17:19

Sluit ik me bij aan. Als lazio de goede vorm aanhoud, kan de voorronde van de champions league bereikt worden. Dat is iets dat United niet kan bieden. Verder staat de verdediging bij chelsea prima, dus waarom zouden ze hem uberhaupt halen?

11 januari 2017 om 17:51

6 clubs? Hoort Arsenal door ook bij? Ik dacht dat ze altijd vierde werden? Tevens dacht ik dat ze alleen de eerste 2 maanden meededen en daarna weer in de gebruikelijke negatieve spiraal terech kwamen?

11 januari 2017 om 19:47

Daar sluit ik me helemaal bij aan! Vooral bij het lijstje dat je noemt! Spot on!

12 januari 2017 om 01:14

Hoe meet je dat eigenlijk, dat de enige verdediger beter is dan de andere. Kan me nog een duel tussen Robben en Ramos herinneren op het laatste WK....zag er niet best uit voor Ramos.

11 januari 2017 om 15:06

Wereldtop? De Vrij was fenomenaal op het WK 2014 en deed het goed bij Lazio. Maar speelt veel te weinig wedstrijden (blessures) en zal echt nog veel moeten groeien om tot de wereldtop te behoren.

11 januari 2017 om 19:50

Vergeet alleen niet dat hij kon excellereren omdat Vlaar zijn verdedigende steken corrigeerde he.... En met een bus op de 16 hou je op zich alles wel tegen, hoe intrinsiek goed of zwak je verdedigend ook bent.

11 januari 2017 om 15:08

De Vrij is echt geen wereldtop. Doet het goed bij Lazio, maar steekt er niet bovenuit in de Serie A. Heeft overigens nog steeds erg veel potentie mede door zijn voetballende vermogen. In Italiã£â« is hij al wat sluwer/gemener geworden maar hij mist defensief en positioneel kan het nog beter.

De Vrij is natuurlijk wel een hele goede verdediger die meekan bij de Europese subtop, maar wereldtop is bijzonder overdreven. Rond de 30 miljoen lijkt me marktconform in de Huidige transfermarkt.

11 januari 2017 om 15:17

Hij steekt er echt wel boven uit hoor heel italie praat over de vrij en ook nog ia bij lazio niet bij juventus ofzo waar het veel makkelijker is

11 januari 2017 om 16:48

Hoezo heel Italia spreekt over De Vrij? Heel vz eerder...

11 januari 2017 om 17:28

Daddyg1111, nee.

11 januari 2017 om 17:50

Hahahaha wat een lachwekkende opmerking man. Bij Lazio is hij zo goed geworden hã©! misschien moet je maar even de Serie A volgen, dan weet je temminste ook wat verdedigen is. In de PL maak je dat niet echt mee kan ik je vertellen

De hamvraag luidt: heeft Feyenoord een doorverkoopoptie bedongen?

11 januari 2017 om 14:50

Ik mag hoen van wel. Zouden ze flink wat centen mee kunnen pakken!

11 januari 2017 om 14:50

Hoop*

11 januari 2017 om 15:19

Probeer het nog een keer

On: Mooi dat we met van Dijk en de Vrij een top centraal duo hebben bij het Nederlands elftal. Eindelijk weer wat kwaliteit in oranje in plaats van de middelmaat die we na het WK een beetje gewend zijn geraakt!

11 januari 2017 om 15:19

Hopen*

11 januari 2017 om 19:54

Apart dat je dat zegt, ik ben daar juist tegenstander van. (sowieso van 4 man 1:1 op rij, maar als dat dan moet dan wel een linkspoot en een rechtspoot). 3 man is genoeg, waarom zou je het niet zoals Johan het altijd bij Barca deed met 3 man in een flauwe halve cirkel op zeer voorwaartse buitenspelval oplossen?... 4 man achterin 1:1 is gewoon zonde, dan ben je meteen 4 man kwijt. Oranje moet voetballen en aanvallen, niet inzakken, ingraven en counteren. Kom op man, daar zijn we toch echt nog net iets te goed voor! Einde betonvoetbal hoor...

11 januari 2017 om 14:57

Feyenoord zal sowieso nagenoeg 5% ontvangen als de Vrij naar de Premier League vertrekt vanwege de jeugdopleidingsvergoeding. Mocht die gaan voor 60 miljoen, pakt Feyenoord al 3. Zou super nieuws zijn als er nog een percentage van 10% bij zit. Staat van Geel wel om bekend.

11 januari 2017 om 20:37

Feyenoord heeft sowieso een volledige opleidingsvergoeding tegoed als De Vrij naar het buitenland verkast (dus buiten Italie). En dat is bij elkaar zo'n 5% van de transfersom, dus 60 miljoen zou 3 miljoen opleveren.

Volg de Italiaanse competitie niet, maar is de Vrij echt zo een beest geworden? Of zijn het de gewoonlijke belachelijke transferbedragen van tegenwoordig?

11 januari 2017 om 15:15

Je hoort en leest de verhalen maar net zoals als bij van Dijk is het bij de Vrij van gaat wel niveau naar top van de top gegaan. Er heeft niks tussen gezeten. Opeens zijn van Dijk en de Vrij 1 van de betere verdedigers van de wereld als je dit allemaal moet geloven. Natuurlijk zijn het zeer goede spelers maar om een status als topverdediger te verdienen moet je eerst een paar seizoenen top spelen bij 1 van de beste clubs in de wereld. Wanneer je dan naar een andere topclub gaat komen de bedragen van 60 miljoen tevoorschijn.

11 januari 2017 om 19:58

Precies! Hij heeft er nog niet lang genoeg en nog niet consistent genoeg gestaan. De Vrij is dus zeer zeker nog geen wereldtop. Ben het met je eens. Voor de echte top komt hij ook gewoon teveel 'het' tekort. Fysiek, brutaliteit, killermentaliteit, leiderschap e.d. Dat zijn zaken die voor een cv toch echt wel essentieel zijn. Prachtige voetballer hoor, daar niet van, maar verdedigend absoluut de mindere van jongens als Van Dijk en ook wel Bruma in goede doen (die in Oranje weliswaar te vaak een off day heeft maar das een ander verhaal).

Ik zie de Vrij vrijwel nooit spelen. Hij heeft een verleden met blessures. Sinds wanneer speelt hij weer veel wedstrijden achtereen? En sloopt hij inderdaad die spitsen daar in Italiã«? Vind het geen slechte verdediger, maar ik zie Van Dijk nou eenmaal meer spelen. Ben benieuwd op basis waarvan hij wereldtop word geschat. Wereldtop is toch Hummels, Chiellini, etc. En net wat eronder de verdedigers van de Engelse top.

11 januari 2017 om 17:20

Nog steeds heel veel blessures. Kan goed meevoetballen maar staat verdedigend nog niet vaak genoeg op de goede plek. Hij behoort naar mijn mening zeker nog niet tot de beste verdedigers van de Serie A

11 januari 2017 om 17:57

Het mooie is wel dat dat in Italië wel wordt gezegd. Voor het blessure jaar tot beste buitenlandse speler uitgeroepen en zeer goed geworden.

Ik heb het idee dat tegenwoordig al die transferclausules zijn gebaseerd op de Chinese prijzen. Als je in de glory tijd van Johan Cruyff iemand had verteld dat over 30/40 jaar iemand voor 110m verkocht zou worden(pogba), zouden ze je vierkant uitlachen.

11 januari 2017 om 15:07

De prijzen lopen al jaren weer op en het wordt hoogstens iets versneld door China. Maar je ziet het toch overal, als je 40 jaar geleden had gezegd dat 40 jaar later de huizen in Amsterdam voor omgerekend 10.000 gulden per vierkante meter zouden worden verkocht, dan was je ook uitgelachen.

On: 60 miljoen voor De Vrij is wel iets aan de hoge kant. Het is een uitstekende verdediger, maar ik denk niet dat een club meer dan 45 miljoen voor hem gaat betalen.

11 januari 2017 om 15:18

Het is begonnen door real madrid door ronaldo te kopen voor 94 en kaka voor 68 miljoen

11 januari 2017 om 15:29

Sinds dat Abramovich bij Chelsea de eigenaar is en Real de Galacticos kochten zijn de prijzen elk jaar flink omhoog gegaan. Daarvoor (na 2000) had je misschien 1 of 2x per jaar een transfer van 40, 50 of 60 miljoen euro. Zidane was voor 73 miljoen verkocht maar die was het dubbel en dwars waard. Nu worden deze bedragen elke week uit gegeven. Er zijn zelfs clubs die dit een paar keer doen per transferperiode.

11 januari 2017 om 15:35

Ach, de inkomsten van de clubs zijn totaal niet vergelijkbaar met nu, dan zijn de transfersommen dat ook.

Ajax had in 1988 een omzet van rond de 13-14 miljoen gulden, en Manchester United (om maar een rijke topclub uit die tijd te noemen) circa 30 miljoen. Toch ging Marco van Basten tegen 17 miljoen gulden (!) weg.

Vergelijk je dat met nu, dat is alsof je een Milik tegen 100 miljoen euro verkoopt.

11 januari 2017 om 16:53

Milik vergelijken met van Basten in zijn Ajax tijd.. manmanman 133 wedstrijden 128 goals

11 januari 2017 om 20:00

Woooooow, gast, vriend.... Van Basten en Milik in een adem noemen? Das knap hoor....

Kunnen Chelsea of United (of wie dan ook) gewoon niet De Vrij en Van Dijk allebei kopen?

Nouja gaat niet gebeuren maar hopen dat ze allebei snel bij de echte top spelen.

Zou echt mooi zijn als hij naar de top kan. Mits fit zit het er dan denk ik ook wel in. Voor het NL elftal zou dit echt fantastisch zijn. Daarbij is het ook knap en sterk gebaar vanuit hem naar al onze criticasters die hem de grond inschreven in zijn tijd bij Feyenoord. Nu hopen dat meer Nederlandse spelers een zelfde doorbraak hebben in het buitenland en het gaat er nog eens positief uitzien. Met van Dijk de Vrij en misschien Ake die bij Chelsea terrug is gekeerd en het ziet er ineens achterin niet meer zo beroerd uit.

Gewoon met 3 man achterin gaan voetballen aangezien de backs onze zwakste posities zijn. Dit lijkt mij het beste voor het WK 2018

Zoet
de Vrij
van Dijk
Ake
Karsdorp
Strootman
Ramselaar
Wijnaldum
Klaassen
Robben
Janssen
11 januari 2017 om 17:20

leuke creatieve/uitgebalanceerde opstelling!

11 januari 2017 om 18:49

wat is er uitgebalanceerd aan? Ik stel 3 beesten van centrale verdedigers op. Bij Juventus gaat het goed, bij Chelsea gaat het perfect. Ik zie het probleem niet zo? als je de spelers zo op elkaar laat inspelen kun je een goede selectie maken. Maar ik sta open voor suggesties, als je iets niet goed vind kom je met een alternatief of iniedergeval een onderbouwing. Dankje.

11 januari 2017 om 20:16

Als met 3 Cv's op rij speelt sloop je je flankeurs, die moeten dan echt enorm veel arbeid verrichten. Waarom doe je het niet met 1 CV en 2 backs? Zie Barca begin jaren 90.... Flauwe halve cirkel op voorwaartse buitenspeldruk....

14 januari 2017 om 15:19

Ik raad je aan om een keer het woord 'uitgebalanceerd' te googlen

11 januari 2017 om 20:14

Je systeem is iets waar ik in kan komen, ben het met je personele invulling alleen niet eens. Persoonlijk hebik ook liever 3-4-3 ruit om te beginnen. Dus als het ff kan graag als volgt:

GK: Steek
RB: Tete (onbetwist de beste optie en dat kan makkelijk in een 3-lineair systeem waarin hie niet hoeft op te komen)
FB: Van Dijk (onbetwist, me dunkt)
DM: Fosu Mensah (beest!!! ab-so-luut onbetwist)
LB: Dijks (onbetwist, hij is fysiek de sterkste en verdedigend de beste, en in een 3-lineair systeem kan het makkelijk met Dijks op LB. Idem argument als met Tete zeg maar)
RM: Karsdorp of Van de Beek (om het even, beide goed)
AM: Sinkgraven/klaassen/van de Beek (is me om het even, zijn allemaal goed op die positie)
LM: Blind of Haps
RW: El Ghazi of Promes (om het even, beide goed)
CF: Janssen (onbetwist)
LW: Haps/berghuis/willems. (in goede doen allemaal prima en hebben een goed linkerbeen met voorzet)

Verder zou je kunnen altereren met Janmaat/wiel voor de hele rechterkant, Bazoer, Hendrix, Riedewald, Pieters (toch een goeie, ervaren kracht), evt Wijnaldum of Van Ginkel, dat soort jongens. Aan in aanleg uitstekende keepers is met Jurjus, Leeuwenburgh en Hahn ook geen gebrek.

Ik ben verre van pessimistisch wat betreft het potentieel van Oranje! We zijn pertinent geen tot B-garnituur afgezakt voetballand! Het enige dat wij moeten hebben is geduld, geef die youngsters gewoon ff de tijd. Durf over 18 en 20 heen te kijken. We moeten het nu nou eenmaal van de lange termijn visie hebben. Dat is niet anders met een dergelijke te jonge generatie.

11 januari 2017 om 23:34

leuk en aardig dat je dijks daar neerzet. maar je wil dus de vrij vervangen voor dijks in 3 man achterhoede? de keuze voor tete kan ik nog snappen. als ik het altijd afwachten met zijn ontwikkeling. De keeper is een vrije keuze en een keuze van smaak per persoon. Jij wil fosu mensah basis zetten ten faveure van strootman? waar is dan je vechtlust en ervaring? karsdorp RM kan ik helemaal inkomen, had ik ook. Op AM wil je sinkgraven zetten? de linksback van ajax? Klaassen of ramselaar lijkt me dan idd verstandiger. Promes idd rechtsbuiten als je 343 speelt (wat niet mijn voorkeur geniet maar dat terzijde) en leg me je keuze voor de linksbuiten eens uit? 2 backs en een feyenoord wissel. Waarom geen depay (als je ook mensah opnoemt) of een kishna (als je ook el ghazi opnoemt)

12 januari 2017 om 15:32

Omdat ik met 3 man achterin speel op de wijze zoals Johan dat bij Barca deed, en dus 2 backs en 1 cv nodig heb, niet 3 cv's op een kluitje. En in een 3-lineair kun je makkelijk met Tete en Dijks spelen, omdat ze helemaal niet op hoeven te komen,, want ze hebben een middenvelder en vleugelspits voor zich. Dijks en Tete hoeven alleen maar te doen waar ze goed in zijn: sober verdedigen.

Fosu Mensah welleens zien spelen bij Manu? Is een geweldenaar man, kijk ook maar eens goed op YT. Strootman wordt zwaar overschat, is traag en heeft de draaicirkel van een tractor. Bovendien heeft een Blind in zn linkerteen nog veel meer techniek en voetballend vermogen dan heel die Strootman. De laatste wedstrijden in Oranje was Strootman allesbehalve zichtbaar -ja negatief en door de mand vallend!

Sinkgraven is een van de opties voor de AM positie ja, omdat dat zijn natuurlijke positie is.

Haps en Willems zijn in aanleg meer kanthalve middenvelders/buitenspelers in een 3-liniair systeem dan linksback. Als je sobere backs plus voetballende kanthalvers/flankeurs tot je beschikking hebt is het niet meer dan logisch dat je de juiste mensen ook op de juiste posities zet. Dan ga je jongens als Dijks niet passeren en voetballende mensen die in meer voorwaartsgelegen linies beter tot hun recht komen, en dus meer rendement opleveren voor het team, achterin zetten.

Wat betreft Berghuis, so what? Wat is je punt? Die jongen is een natuurlijke linksbuiten met een actie, snelheid, en een goed linkerbeen met bijbehorende voorzet.

Ik kijk gewoon naar het beschikbare materiaal en hun natuurlijke positie. Roeien met de riemen die je hebt!

Voetbal hoort gespeeld te worden in een 3-4-3 ruit formatie. Alleen dan heb je continu 2 afspeelmogelijkheden. 3-4-3 is de meest optimale veldbezetting. Ook volgens Cruijff....

Depay is hopeloos uit vorm en is bezig de afgrond in te gaan, hij is al betrapt met drugs (wat ik al vermoedde dat ging gebeuren). En Kishna is geen Oranjemateriaal, bovendien sowieso geen persoon die je erbij wilt hebben. Laat hem aub lekker wegblijven.... Is toch niet voor niks weggestuurd bij Ajax?? Brutale aap...

@ThApocalypse, Neehoor verdedigend is het wel naar behoren. Ik zou zelf zo spelen als ik Blind was, maarja ik ben de coach niet . Doelman: Stekelenburg/Zoet RA: Karsdorp/Tete RCV: de Vrij CV: V. Dijk LCV: Bruma LA: Büttner LCM: Strootman CM: Klaassen RCM: Vilhena/Bazoer LS: Janssen RS: Robben Iemand nog ideeen voor wat anders zou kunnen?

11 januari 2017 om 20:17

Kan ik in beperkte mate in komen! Wat vind je van mijn post #68?

11 januari 2017 om 20:20

Nee kap nou hoor met dat betonvoetbal! Gewoon ff een paar jaar wachten op de youngsters die er nu aan zitten te komen. Let op: die staan er in 22!!! Dan gaan we Knallen. We zijn toch geen B-land man... Oranje heeft echt wel materiaal om mee te kunnen voetballen. Ga anders rugby volgen of zo, 5-4-1.... nee, please....

Hahahha hij is zo blessure gevoelig dat ik bang ben dat het na een paar maanden weer klaar is

moet ik mensen serieus nemen als die zeggen dat verdedigen bij Lazio niets voorstelt t.o.v in Engeland?
Italie heeft verdedigen tot kunst verheven,
Dan neem ik niemand serieus die Blind tot de wereld top vindt behoren omdat hij toevallig bij Man U speelt.
tikkie breed tikkie terug en af en toe een goede pass
De Vrij heeft fantastische passes over 40 - 50 meter, is inmiddels harder geworden, en is aanvallend een van de beste Nederlandse verdedigers
Van Dijk , Ake , Kongolo, zijn ook oke maar met 4 man heb je nog geen top verdediging, ook de mensen erachter moeten het zelfde niveau hebben
Karsdorp en Tete en Bruma en misschien van Beek zijn kanshebbers om tot topverdedigers uit te groeien

12 januari 2017 om 15:56

Je doet Daley Blind echt tekort. Dat is juist een van de beste en meest constante voetballers bij zowel Manu als Oranje. Die jongen heeft een geweldig overzicht, is tactisch slim, goed in de combinatie, beschikt over een een uitstekende basistechniek en maakt heel veel nuttige kilometers. Ik vind 'em nu al beter dan z'n vader ooit was. Al was het alleen maar om zn dynamiek en explosiviteit. Danny was altijd een beetje een lame duck. Daley is veel beter. Bovendien is hij ook onvergelijkbaar beter dan die irritante, arrogante, overschatte Strootman die alleen maar staat te wijzen en te schreeuwen maar zelf ongelooflijk faalt. Hij mag de veters van Blind niet eens strikken!

Voetballend is De Vrij is idd grandioos, maar het is geen medogenloze, echte, pure verdediger. En dat moet een cv toch wel zijn, een killer. Bovendien is hij niet mondig genoeg en mist simpelweg kilo's. Dat is een Feit.

Van Beek toppotentieel???? Nee sorry, ik bedoel dat niet lullig maar nu kijk je echt met een Feyenoord bril. Kom op man, Sven van Beek heeft niets maardan ook echt Niets in Oranje te zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Ivan VargicKeeper00
Jordan LukakuVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Lazio.

258 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
2015/2016 Lazio 2 0 0 0
2014/2015 Lazio 30 0 4 1
2013/2014 Feyenoord 32 4 3 1

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren