Müller baalt: ‘Ik zit niet met een grijns op de bank’

Woensdag, 11 januari 2017 om 12:35

Thomas Müller was de afgelopen seizoenen een belangrijke pion bij Bayern München. De Duitser komt er onder Carlo Ancelotti echter minder aan te pas en hij vindt zichzelf de afgelopen maanden regelmatig terug op de bank. Dat is even wennen voor de aanvaller, die in het verleden ook in verband werd gebracht met bijvoorbeeld Manchester United.

/

“De laatste wedstrijd tegen RB Leipzig was voor mij niet optimaal, aangezien ik niet heb gespeeld”, vertelt hij in gesprek met BILD. “Er was meer ruimte dan in de voorgaande wedstrijden en het was een wedstrijd waarmee ik uit de voeten had gekund. Natuurlijk zit ik niet met een grijns op de bank.”

Müller maakt zodoende een lastige periode door, iets dat eerder ook werd opgemerkt door Lothar Matthäus. De oud-wereldkampioen liet toen weten dat er in het systeem van Ancelotti eigenlijk geen plek is waar de kwaliteiten van Müller optimaal tot hun recht komen.


Poll

Vind jij dat Thomas Müller in de zomer uit moet kijken naar een transfer?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door gutihaz)

Welkom bij Arsenal in de spits. Ik zeg het al jaren, maar ik denk dat hij echt perfect als spits voor Arsenal zou kunnen zijn. Kan mij vergissen natuurlijk.

11 januari 2017 om 12:41

Bayern Munchen weigerde een bod van meer dan 80 miljoen van Manchester United, je vergist je meer in Arsenal's transferbeleid denk ik.

11 januari 2017 om 13:02

Dag en nacht verschil natuurlijk, als Muller ongelukkig is en geen sleutelspeler meer is, gunnen ze hem misschien wel een transfer.

Al acht ik het ook onwaarschijnlijk. Maar minder dan toen.

11 januari 2017 om 15:16

Gosh, denk je nou echt dat ik serieus ben dat we een dusdanige speler van Bayern kunnen overnemen? Tuurlijk niet
Ik had het meer op basis van het profiel van de speler.

11 januari 2017 om 15:47

Ze weigerden die 80 miljoen vorig jaar natuurlijk. Dit jaar is het natuurlijk anders, hij zit op de bank en hij is duidelijk niet tevreden. Alhoewel ik het ook niet zo snel zie gebeuren. Maar naar welke andere ploeg zou hij anders kunnen vertrekken? Manchester United heeft hem momenteel ook niet nodig. Alhoewel hij een polyvalente speler is, en op veel posities te voet kan. Ik zou hem heel graag bij Arsenal zien. Maar dit is, zoals Bon Jovi al zei, heel onwaarschijnlijk. Eerder een droom voor elke Gooner...

11 januari 2017 om 12:41

En op basis waarvan denk je dat?

11 januari 2017 om 12:43

Het probleem is dat Muller geen echte spits is. Het is meer een type Ozil. Als die vertrekt bij Arsenal is er inderdaad genoeg ruimte voor Muller.

11 januari 2017 om 12:50

Type Ozil? Huh?

11 januari 2017 om 12:58

Muller en Ozil zijn echt op geen enkele manier te bestempelen als hetzelfde type voetballer. Maar dan ook echt totaal niet.

11 januari 2017 om 12:59

Muller een type Ozil?

Straks is Mertesacker nog een type Messi.

Ik denk dat ik je wel begrijp, je bedoelt allicht dat Muller meer een 2e spits is, en je dus niet met en Muller en Ozil kunt spelen als je ze op hun beste positie wil gebruiken maar het is apart verwoord.

11 januari 2017 om 13:46

Omdat ze allebei achter de spitsen het beste tot hun recht komen.... Is dat nou zo moeilijk? Als ze beide in 1 elftal spelen zoals in het nationale team, komen ze niet optimaal gebruikt.

11 januari 2017 om 13:59

Ik snap wat je bedoelt anfieldred. Laat je niet gek maken. Maar Muller hoort wat mij betreft hangend op rechts, waar hij als een soort schaduwspits weggezet wordt.

11 januari 2017 om 14:12

Haha, ok, ze spelen beiden achter de spits, maar in een heeeel ander type rol. Muller is een echte schaduwspits, niet heel technisch maar staat altijd op de juiste plek, anticipeert en leest het spel goed, heeft een uitstekend neusje voor de goal. Ozil daarintegen is een echte spelmaker: uber technisch, bedient de mensen voor hem, is over het hele veld te vinden, sublieme techniek, perfecte pass en ongelofelijk creatief. Muller rendeert goed bij Bayern omdat hij dat type spelers om zich heen heeft lopen (xabi Alonso, Thiago, etc).

11 januari 2017 om 14:15

Ja, dat is wel moeilijk want dat ze wellicht op dezelfde positie uit de voeten kunnen betekent niet dat ze hetzelfde type speler zijn, en dat is wel wat jij zei.

Als je had gezegd dat ze beiden op dezelfde positie het beste tot hun recht komen dan had het nog enige steek gehouden.

11 januari 2017 om 14:31

Sanchez is ook geen echte spits... en dat werkt prima, Muller zou echt een topspits zijn die heel goed werkt in een systeem als die van Arsenal... Beetje een combi van Sanchez en Giroud, maar als spits beter dan beide. Sanchez doet het goed, maar zou beter zijn als schaduw spits of gewoon vanaf de flank.

11 januari 2017 om 15:19

Boven mij is al weerlegt waarom Muller geen type Ozil is. Waarom ik denk dat hij perfect bij Arsenal zou passen (lees: onhaalbaar) is om zijn manier van spelen. Bedenk dat je Muller in de punt hebt, met Sanchez, Ozil en nog vrij in te vullen speler hebt die continu van positie wisselen. Dan heb je een ontiegelijk goede aanval die goed bij de speelstijl van Arsenal past.
Giroud probeert dat soms, net als Sanchez in te vullen, maar hij kan dat natuurlijk niet.

11 januari 2017 om 13:20

In Duitsland wordt Arsenal als een achteruitgang beschouwd. En terecht gezien het feit dat ze de laatste jaren door Bayern, Dortmund en Schalke al diverse keren van het kastje naar de muur werden gestuurd.

11 januari 2017 om 13:27

Dortmund en Schalke? Sorry hoor, maar in de poule wedstrijden tegen Dortmund heeft Arsenal net zo vaak van Dortmund gewonnen als andersom. En wanneer werden ze door Schalke van het kastje naar de muur gestuurd in de afgelopen 6 jaar? Volgens mij geen enkele keer. Dat ze door Bayern elke keer verslagen zijn klopt, maar buiten die 5-1 (?) waren de resultaten over twee wedstrijden elke keer close. Toegegeven dat Bayern daarbij elke keer te licht dacht over de return, maar dan nog.

11 januari 2017 om 14:58

Schalke won daar met 0-2 onder Stevens. Gaat me er ook niet om Arsenal te diskwalificeren, alleen in Nederland wordt in mijn optiek vaak te lovend over Engelse clubs gesproken ten opzichte van Duitse. Bijvoorbeeld de clash Tottenham - Leverkusen waar er blijkbaar in Nederland de indruk bestond dat Tottenham dan favoriet zou zijn. Vandaar een beetje tegengas ;-)

11 januari 2017 om 15:37

Schalke eindigde volgens mij in 2012 ruim boven Arsenal. 0-2 in Londen door goals van Afellay en Huntelaar. 2-2 in Gelsenkirchen. Dortmund is de laatste 2x boven Arsenal geã«indigd in de poulefase. Bayern wint altijd in de knock-out fase van Arsenal en die 5-1 vorig jaar was wel een flinke oorwassing.

11 januari 2017 om 15:38

Iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft weet dat Leverkusen beter is dan Spurs. Leverkusen zal in Duitsland nooit kampioen worden, maar zouden in Engeland gewoon meedoen om de titel helemaal met die tv rechten daar.

11 januari 2017 om 16:10

Leverkusen zou meedoen om de titel vanwege de tv-rechten? Met wat extra geld is dus wat je zegt.. Goh, wat een gewaagde uitspraak.

11 januari 2017 om 16:22

Leverkusen zou niet meedoen. Leverkusen is ook niet beter dan Spurs, maar goed.

Je zegt wel met die tv rechten, dus het geld, maar dat slaat nergens op natuurlijk. Met dat geld zou elk eclub mee kunnen doen.

11 januari 2017 om 16:58

@ElPhenomeno. Ah oké, in mijn geheugen leek dat verder weg. En dat Dortmund boven Arsenal eindigde gaat een beetje voorbij aan mijn punt he.. dat is makkelijk scoren. Ik had het over onderlinge duels, aangezien je daarin kunt zien wie er op dat moment beter is, en daarin staan Arsenal en Dortmund gelijk. En ja Bayern wint altijd, en ja die 5-1 was een flinke oorwassing (dat zeg ik zelf ook), maar daarbuiten heeft Bayern niet qua score Arsenal van het kastje naar de muur gestuurd. Daar reageerde ik op.

11 januari 2017 om 17:00

@falcao. Ah oké . Ik vond het nogal overdreven aangezet met je stukje "van het kastje naar de muur", aangezien dat dus niet klopt (buiten die 5-1 oorwassing tegen Bayern). Vandaar ;-). Ik ben het verder met je eens hoor dat Duitse clubs niet onderdoen voor de Engelse clubs, en dan met name op dit moment Dortmund en Leverkusen. Bayern staat ver boven de Engelse clubs.

11 januari 2017 om 17:26

Veel Engelse clubs hebben een mooie historie en het Engels voetbal heeft natuurlijk meer romantiek dan wat klinische clubs als Leverkusen, dus wat dat betreft begrijp ik het wel. Woon zelf in het oosten en ben opgegroeid met de Bundesliga, het valt me gewoon op dat kennis van de Bundesliga en haar historie bij veel voetballiefhebbers uit de Randstad maar vrij beperkt is. Het wordt van oudsher misschien wat minder cool gevonden maar als je de markante teams, trainers, clubs en spelers uit het verleden bekijkt is dat beeld niet helemaal terecht. Integendeel. Nooit een gebrek geweest aan intriges, schandalen en amusement om de Bundesliga heen.

11 januari 2017 om 14:37

Zeker waar! Muller is op een bepaalde manier een combi van Sanchez en Giroud, maar voor de spits beter dan beide. Werkt hard, heeft lengte, neusje voor de goal, positie kiezen uitstekend.. Ozil erachter Sanchez op de flank, Walcott of Ox op rechts. Prima voorhoede.

11 januari 2017 om 16:08

En als dat niet lukt is er bij de Onzen nog wel een plekje tot einde seizoen.
Bij PSV vallen de goals niet bepaald als appeltjes van de boom ....

Ik kijk Bayern niet wekelijks, maar volgens mij rouleert ancelotti toch best veel? Hij speelt niet altijd, maar het is volgens mij ook zeker niet zo dat hij wekelijks op de bank zit. Volgens mij hoeft hij dus qua speeltijd niet te klagen.

Müller zou bij mij altijd als eerste op het wedstrijdformulier staan. Wat een voetballer is dat zeg. Duikt iedere hoek in, is bij iedere voorzet aanwezig in het zestien metergebied en werkt altijd kei en keihard. Daarnaat heeft hij ook gewoon een functionele techniek, waarmee die zichzelf nog kan vrij spelen ook.

11 januari 2017 om 13:23

Iets ander type en wat meer scorend vermogen, maar je kunt hem wat dat betreft misschien wel redelijk vergelijken met Kuijt.

11 januari 2017 om 13:55

Wou ik net zeggen. Het is een soort Superkuijt. Maar dan met meer inzicht en minder zalvende praatjes.

11 januari 2017 om 15:40

Ik koppel het persoonlijk altijd naar een speler van Ajax (clubvoorkeur) en toen onder Heynckess vond ik hem een super Siem de Jong. Al schoot die wat minder de gaten in. Maar zoals nu is het zeker de jongere en (momenteel) betere versie van Kuijt.

Één van mijn favoriete spelers. Kuyt 10.9 !

Ancelotti staat er toch bekent om wel meestal de juiste spelers op te stellen. Maar nu met Müller zit hij er heeeeel ver naast. De beste Duitse aanvaller / CAM van Heel Duitsland en Bayern

11 januari 2017 om 15:23

Bayern is wel een top club he als je niet preseert zit je gewoon op bank als je nou robben of muller bent maakt niet uit en muller presteert niet niet zo raar dua dat die op de bank zit boateng zat ook op de bank omdat die wat steekjes liet vallen

11 januari 2017 om 17:02

De beste CAM van Duitsland is Ozil. Muller is een schaduwspits, en is dus geen echte 10. Hij kan hangend vanaf rechts of in een 442 net achter de spits. In een 4231 kan hij ook op 10, maar dan moet je een spelmaker in het blok van 2 hebben staan.

11 januari 2017 om 21:13

Ik schat naast Özil ook een fitte Reus iets hoger in als Müller

Als Mourinho slim is probeert die Muller te halen. Dan heb je een prima middenveld met Muller, Pogba en Herrera/mata of Rooney.

11 januari 2017 om 17:04

En wie gaat dan verdedigen? Je hebt dan aanvallend een super middenveld, maar op de counter ben je enorm kwetsbaar. Pogba, Herrera en zeker Muller lopen erg vaak rond de 16 of maken runs in de 16. Raak je de bal daar kwijt? Dan kan de tegenstander vrolijk doorstomen want dan heeft United geen middenvelders meer staan om ze tegen te houden..

Ik zet muller altijd op links bij fifa en dan iemand met een goede voorzet op rechts (dan heb je altijd 2 goede koppers voor de goal)bijv ribery maar die wordt oud. Bayern zou er goed aan doen om een reus te halen dan kunnen ze weer echt mee met de absolute top. Het klinkt raar maar ik vind robben een ideale rechter middenvelder dan kan hij vanuit het middenveld dribbelen richting de 16 en dan uithalen. Ook een tip voor Blind.

11 januari 2017 om 22:08

Guardiola liet Robben wel eens centraal spelen als linker middenvelder. Deed het uitmuntend daar, naast Ribery. Dat kon alleen omdat er extreem ver naar voren werd gespeeld en het team danig goed was in balbezit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

161 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 29 8 4 0
2016/2017 Bayern München 29 5 0 0
2015/2016 Bayern München 31 20 4 0
2014/2015 Bayern München 32 13 1 0
2013/2014 Bayern München 31 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Gefrustreerd Bayern toont ‘gebrek aan respect’: ‘Ik begrijp de discussie niet’

Eintracht Frankfurt wist zaterdagavond beslag te leggen op de DFB Pokal door favoriet Bayern München met 1-3 te verslaan. Na het ontvangen van de medailles voor de tweede plek gingen veel...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren