Sjaak Polak kiest favoriet: ‘Ze spelen het beste voetbal van de competitie’

Woensdag, 11 januari 2017 om 09:46

Komende vrijdag wordt de Eredivisie hervat en gaat de kampioensrace verder. Feyenoord heeft momenteel de beste papieren, maar oud-prof Sjaak Polak denkt niet dat de Rotterdammers het vol zullen houden. De Hagenaar zet zijn geld op Ajax, zo vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad.

/

“Bij Feyenoord ziet het er goed uit, ook qua bank, maar ik zet mijn geld toch op Ajax. Ze zijn daar helemaal los. En ze spelen ook het beste voetbal van de competitie”, zegt de voormalig speler van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en Sparta. “Ik denk dat Ajax tijdens de rest van het seizoen het beste met de druk kan omgaan. Dat gaat Feyenoord de titel kosten.”

Vooraf had Polak gedacht dat PSV zich opnieuw tot kampioen van Nederland zou kronen. “Maar inmiddels ben ik daarop teruggekomen. Ze spelen te matig voor de eerste plek”, stelt Polak. Als de ex-verdediger naar de strijd om degradatie kijkt, heeft hij slecht nieuws voor de mensen in Deventer. “Go Ahead Eagles zal de directe degradant worden, vrees ik. Ze komen voetballend tekort.”


Poll

Denk jij dat Ajax dit seizoen kampioen gaat worden?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door soccersupp)

Ajax heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar is toch ook nog erg wisselvallig. Het zal voorlopig ook wel wisselvallig blijven de ene week een 9 de week erop een 5. Eigenlijk hetzelfde bij Feyenoord alleen heeft Feyenoord met misschien wat minder sprankelend voetbal aangetoond stabieler te zijn, de vijf punten voorsprong zijn er natuurlijk niet voor niets.

11 januari 2017 om 10:00

Hoe komen mensen erbij dat het minder sprankelend is? Groningen, Excelsior, ADO en Sparta niet gezien? Allemaal opgerold en kansloos achtergelaten. Overige wedstrijden heel stabiel gespeeld. Alleen tegen Eagles een complete offday gehad.

11 januari 2017 om 10:09

Het is vooral de media die Ajax zo sprankelend en mooi vind spelen. Mooier dan de andere eredivisie teams. In mijn ogen valt dat inderdaad allemaal wel mee. Ajax heeft genoeg wedstrijden maar nipt gewonnen en ook genoeg wedstrijden verre van overtuigend gespeeld.

11 januari 2017 om 10:38

Het valt inderdaad reuze mee met het 'mooie' voetbal van Ajax. Ik denk ook dat dat idee bij hen onstaat omdat het de jaren onder Frank de Boer niet zo aanvallend heeft gespeeld als nu, dan ben je inderdaad al snel geneigd te zeggen dat het allemaal sprankelend is onder Bosz. Ik hoop in iedergeval op een spannend slot van de competitie waar de top 3 vecht voor de eerste plaats. Ik geef Feyenoord overigens de grootste kans. Een goede mix van ervaring en talent. Ze hebben gewoon een heel uitgebalanceerd team met voldoende mogelijkheden.

11 januari 2017 om 10:38

@ Feye88, dit dus. Allemaal napraterij over dat sprankelende voetbal. Als je 12 doelpunten meer maakt in slechts 17 wedstrijden, dan lijken de cijfers toch duidelijk. En dat sprankelende spel van Ajax was zeker tegen Leipzig, want de laatste weken van de competitie was er weinig te beleven. Ik geef Ajax nog steeds veel kans, ze hebben nou eenmaal het meeste geld en dat blijkt vaak doorslaggevend. Maar laten we niet net doen alsof Ajax ons geweldig heeft vermaakt de eerste seizoenshelft, af en toe was het heel leuk om te zien, met name individueel Ziyech en Dolberg. Maar ik heb nog veel vaker zitten gapen en geeuwen bij het aanschouwen van Ajax.

11 januari 2017 om 12:15

Tegen NEC en Utrecht natuurlijk goed weggekomen. Maar Feyenoord speelt inderdaad zeer volwassen en laat de meeste tegenstanders kansloos. Toch is het niet altijd even sprankelend, maar wat geeft dat als je tijdens de winterstop 5 punten los staat.

11 januari 2017 om 12:59

Zeker goed weggekomen. Maar je kunt nooit elke wedstrijd fantastisch spelen. En dat je twee keer vanuit geslagen positie punten pakt zegt wat over weerbaarheid.

11 januari 2017 om 14:16

Vergeet az niet :D

11 januari 2017 om 18:45

Net sprankelend, 6-1 tegen Sparta, 0-4 bij AZ wat nog veel meer had moeten zijn.

11 januari 2017 om 20:50

Hij geeft een mening (ajax het beste voetbal) maar geeft ook duidelijk aan dat Feyenoord heel goed is. Hij is alleen bang dat als de titel in zicht komt bij een aantal jongens de zenuwen gaan opspelen.
Dat kan maar ik denk persoonlijk dat Feyenoord als team enorm gegroeid is ten opzichte van vorig jaar en de voorsprong wel vasthoudt.
Als het Feyenoord niet lukt wordt het denk ik Ajax, PSV speelt niet goed en het probleem zit vrij diep, dat is niet opgelost met de komst van van Ginkel.
PSV speelt omschakelvoetbal, dat is twee jaar heel goed gegaan in de Eredivisie waar veel teams voetballend proberen te spelen. Het realisme voetbal van PSV straft dat genadeloos af. Teams hebben hiervan geleerd en parkeren (zeker in Eindhoven) gewoon de bus en als PSV het spel moet maken hebben ze maar twee opties: Een hoge bal op Luuk de Jong of een schot uit de tweede lijn. Beide opties zijn heel goed te verdedigen en dat probleem gaat PSV opbreken.

11 januari 2017 om 15:14

ik denk dat AZ het mooiste voetbal speelt en anders wel Feyenoord. Ik zie Feyenoord heel makkelijk kampioen worden eigenlijk.

Psv haakt ook beetje bij beetje af en Ajax is te wisselvallig.

Sjaak Polak haha, legende, nogstalgische gevoelens als ik die naam hoor.

Ik weet het zo nog niet, Feyenoord heeft wel veruit de meeste ervaring en PSV heeft ook veel kwaliteit. Wel is het zo dat er nog veel rek in Ajax zit, Sinkgraven, Traore, Younes, Klaassen, Ziyech kunnen allemaal nog veel beter dan ze nu laten zien, de vraag is dus maar of dat eruit komt, als het eruit komt hebben we in ieder geval een grote kans.

Hij kan zomaar gelijk hebben. Zal niet voor t eerst zijn dat Feyenoord in storten als t belangrijk wordt. Al hoop ik dat de vormdip van dit seizoen inmiddels achter de rug is. Dat ajax helemaal los is zie ik trouwens nog niet helemaal.

11 januari 2017 om 10:42

Zou kunnen. Maar op een of andere manier had Feyenoord ook wel iets solide en niet gek laten maken voor de winterstop. Ook zij hadden een druk programma. En we kunnen veel zeggen maar bij Feyenoord is de druk voor het kampioenschap het grootst. Daar zijn ze toch voor de winterstop heel erg goed mee om gegaan. Ik snap niet dat alle mensen Feyenoord op dit moment niet de grootste kans toedichten. Ik denk wel dat het heel spannend gaat worden maar ik zou nu niet 1,2,3 kunnen zeggen wie op dit moment mijn grootste favoriet is.

11 januari 2017 om 11:59

Ben het met je eens. Het ziet er dit jaar een stuk beter uit dan voorgaande jaren. Maar het zijn maar een paar punten verschil, dus ik ben er nog niet gerust op. Maar ik hoop t zo!

Ik krijg al spontaan een lach op mijn gezicht nu ik zijn naam lees. Wat hij zegt maakt me nu nog niet eens uit, ik kan me zo al indenken hoe hij het zegt. Heerlijk!

Ik vind Feyenoord eerlijk gezegd een stuk beter spelen. Als je die laatste wedstrijden voor de winterstop zag is dat een niveau dat Ajax maar in éã©n of twee wedstrijden heeft gehaald. Onderling waren de krachtsverschillen ook duidelijk.

11 januari 2017 om 16:31

Ben het met je eens dat Feyenoord erg sterk speelde vlak voor de winterstop. Ajax had juist een wat mindere fase dus denk dat Feyenoord toch wel de favoriet is. Al moet nog maar blijken hoe ze straks met de druk omgaan, het is toch nieuw voor de meeste spelers om te spelen om een kampioenschap . De wedstrijd onderling zegt mij echter helemaal niks, dat was in de Kuip en daar is Feyenoord heel vaak de bovenliggende partij (al zou je dat niet zeggen als je naar de resultaten kijkt). In de Arena is het echter bijna altijd Ajax wat verreweg het beste van het spel heeft dus zou goed kunnen dat het dit jaar weer zo is.

We gaan het zien, het wordt iig heel erg spannend!

Tweede helft competitie moet Ajax en beter en stabieler gaan spelen. De ontwikkeling tot nu toe is hoopgevend en het voetbal veel en veel aantrekkelijker dan onder de Boer, maar er zijn spelers die niet maximaal presteren en daarmee het team ook niet.graag nog 1 of 2 buitenspelers erbij en Zyech naar zijn Twente vorm.

Feyenoord heeft de 1e seizoenshelft alles er uit gehaald dat er in zit voor mijn gevoel, Ajax heeft het maar bij vlagen laten zien, zijn een beetje wisselvallig, maar kunnen nog veel beter worden dan ze hebben laten zien. PSV kan maar met hangen en wurgen bijblijven, maar kan je nog niet uitsluiten.

Feyenoord heeft nu het nadeel dat de spelverdeler er een paar wedstrijden niet bij is, zou me niet verbazen als daar het verschil gemaakt zal worden waarmee Ajax een voorsprong gaat pakken. PSV geloof ik niet meer in.

Ik denk dat 2017 het jaar van Feyenoord wordt. Ze zijn zo stabiel. Als ze de afrika cup periode een beetje goed kunnen doorkomen moet het ze lukken.

Sjaak Polak, wat kon die heerlijk uit zijn plaat gaan
Ajax of Feyenoord... als als als... als Feyenoord het heilige vuur er in kan houden met Dirk als grote inspirator en iedereen gaat er in geloven, dan Feyenoord. Ajax speelt misschien mooier voetbal, maar Feyenoord acht ik in staat om elke week een teamprestatie neer te zetten. Feyenoord scoort meer dan Ajax en heeft het achterin goed op slot. Daarbij staat Feyenoord nu 5 punten voor!

Ik had best wel veel vertrouwen in Feyenoord, maar nu Sjaak Polak het zegt, ga ik er toch aan twijfelen. Maar even serieus, het is nu nog veel te vroeg om iets zinnigs te voorspellen over wie er kampioen wordt. Feyenoord en Ajax spelen goed, maar dat geeft geen garantie voor de komende maanden. Ik heb PSV ook nog niet uitgesloten, als ze een aanvaller kopen die nog 10 goals en een paar assists kan opleveren dit seizoen dan zie ik ze de eindsprint nog wel inzetten.

11 januari 2017 om 12:07

Vind PSV toch wel redelijk kansloos geworden om eerlijk te zijn.
Als Feyenoord gewoon presteerd zoals in de eerste 17 wedstrijden kan PSV ze alleen maar inhalen als ze zelf 17 wedstrijden op rij gaan winnen.

17 wedstrijden winnen gaat ook niet lukken met alleen een extra aanvaller die er 10 extra gaat maken met wat assists.
Enige kans die PSV heeft op het kampioenschap is als Feyenoord ver terug gaat vallen.

Toch veel mensen die Ajax als favoriet bombarderen. Ik begrijp eigenlijk niet helemaal waarom. Ook Feyenoord had een druk programma. Ook Feyenoord kreeg last van de druk. Ze bleven goed en solide voetbal spelen. En allemaal leuk dat "sprankelende" van Ajax maar dat maakt ons ook zo ontzettend kwetsbaar. De komende maand zal in mijn ogen beslissend zijn. Hoe gaat Feyenoord om met het gemis van El Ahmadi (dat is in mijn ogen het enige kwetsbare punt van Feyenoord.. hij was zo ontzettend goed en belangrijk voor Feyenoord voor de winterstop) en ik ben benieuwd hoe Ajax uit de winterstop komt. Aangezien het net voor de winterstop toch nog een beetje haperde.

Meeste analisten vergeten dat Feyenoord ruim driekwart van de eerste seizoenshelft het zonder een fitte Elia en Berghuis moest stellen. Die twee vinden elkaar blindelings zoals we zagen tegen Az en Vitesse.

Ik zou ook mijn geld nog steeds op Ajax zetten. Een voorsprong van 5 punten is niets. Als Feyenoord verliest in Amsterdam en die kans is met het oog op de statistieken natuurlijk groot, zijn daar nog maar 2 punten van over. Het zal ook niet de eerste keer zijn als Feyenoord na de winterstop weer 'instort'. Maar goed, we gaan het zien. Ik denk dat het sowieso tot het eind spannend gaat blijven, met misschien nog een interessante derby in de voorlaatste wedstrijd op Woudestein als Excelsior misschien nog niet veilig is en Feyenoord nog punten nodig heeft voor het kampioenschap.

Ajax heeft waarschijnlijk een hogere bovengrens, maar kan die lang niet altijd aantikken. Feyenoord zou het dit jaar op doorzettingsvermogen en euforie best eens weer een keer kunnen redden. Ze scoren voor hun doen dit jaar ook erg veel.

Iedereen zegt steeds dat Ajax zo goed speelt, verliezen bij Twente en niet winnen van Psv....dat ze dat tegenwoordig al goed vinden.

Grappig dat iedereen reageert op de evt kampioen volgens Sjaak, maar niemand is upset over het feit dat hij de Eagles als vaste degradant ziet....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

42 jaar
29 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren