Nasri: ‘Als iemand mij met hem vergelijkt, is dat een eer voor mij’

Woensdag, 11 januari 2017 om 14:27

Bij Sevilla heeft Samir Nasri zijn draai weer gevonden. In Spanje speelde de Franse middenvelder dit seizoen vijftien wedstrijden, wat er al meer zijn dan hij vorig seizoen bij Manchester City speelde. In de rol van box-to-boxmiddenvelder voelt Nasri zich momenteel op zijn gemak.

/

“Ik wilde niet de nummer 6 van de toekomst zijn, omdat er spelers voor mij zijn geweest die geweldige dingen hebben gedaan. In mijn ogen ben ik beter geschikt voor een meer aanvallende rol”, zegt de middenvelder van Sevilla tegen Onze Mondial. “Tegenwoordig speel ik als nummer 8, als box-to-boxmiddenvelder. Die rol doet me goed.”

Het grote voorbeeld van Nasri, Barcelona-middenvelder Andrés Iniesta, speelde vaak in dezelfde rol. “Iniesta is geen balveroveraar. Hij was de nummer 8 op het driemans middenveld met Xavi en Sergio Busquets. Om te worden zoals Iniesta zou het beste zijn. Als iemand mij met hem vergelijkt, is dat een eer voor mij.”


Poll

Kan Samir Nasri de absolute top nog halen?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door jdg84)
11 januari 2017 om 10:33

Neemt niet weg dat Nasri bij Arsenal echt geweldig was, jammer dat het zo gelopen is.

Ik zie deze zin: Hij was de nummer 8 op het driemans middenveld met Xavi en Sergio Busquets.

Als hij dit daadwerkelijk gezegd heeft, dan heeft deze man totaal geen kaas gegeten van tactiek en/of spelinzicht in andere posities.....

Xavi was in deze volgens mij nr 8 of Busquets, maar Iniesta zeer zeker niet.....

on:
Ben blij dat deze jongen zijn draai heeft gevonden bij Sevilla, dat hij kan voetballen staat buiten kijf. Verder vind ik het erg opvallend dat bijna alles slaagt bij Sevilla, helemaal wanneer je carriere in het slop is geraakt is de keuze Sevilla bijna een garantie voor een succes. Misschien een goede tip voor Depay om zichzelf daar aan te bieden

11 januari 2017 om 16:30

Ik snap je punt, maar niet ieder team kent dezelfde positienummers toe. Sommige coaches/ teams hebben weer net even een andere opvatting. Barcelona speelde altijd met de punt naar achteren. Voor mij zou de cvm een nummer 6 zijn (busquets), Xavi de controleur een 8 en Iniesta de spelmaker de 10. Ook al is hij geen klassieke nummer 10, een die dicht achter de spits speelt. Maar dat komt vooral omdat het positiespel van Barcelona zo goed was, waardoor zij vaak met het hele team heel hoog stonden. Maar er zijn ook genoeg mensen die Xavi een 6 noemen. Het is maar net wat diegene gewend is.

11 januari 2017 om 17:28

Iniesta speelt al bijna 10 jaar met rugnummer 8 en dus ook altijd toen hij met xavi en busquets speelde. de 10 worden nu vaker aan de spelmaker gegeven, maar dat is veelal op basis van het spelen met 1 aanvallende middenvelder. rechtsmidden 6, centraal 10 en links 8. Barcelona speelt met 2 aanvallende middenvelders, maar niemand direct achter de spits. Dat je de 10 dan niet direct aan de meest aanvallende middenvelder geeft kan prima.

12 januari 2017 om 09:37

Nasri geeft het volgende aan: “tegenwoordig speel ik als nummer 8, als box-to-boxmiddenvelder. Hij was de nummer 8 op het driemans middenveld met Xavi en Sergio Busquets. Met hij wordt gerefereerd naar Iniesta.

Iniesta was nooit en te nimmer een box-to-box speler geweest.
Dat je speelt met een bepaald rugnummer, dat is allemaal prima, maar ik vind het ernstig vloeken in de kerk als Iniesta een box-to-box speler noemt....

13 januari 2017 om 09:27

Je hebt toch verschillende vormen van box-to-box spelers? In principe is een box-to-box speler een speler die van 16 tot 16 bij het spel betrokken is. Je hebt pogba types, maar ook iniesta types. Xavi was echt een centrale middenvelder, die stond echt niet met zijn giechel op de 16 van de tegenstander. Busquets is echt een verdedigende , die komt liefst de middenlijn niet over. Maar Iniesta staat kan de bal op eigen 16 krijgen bij uitverdedigen en kan een steekpass geven vanaf de 16 van de tegenstander.

Een box to box wordt veel gezien als speler die fysiek groot en sterk is en heel groot loopvermogen heeft. Maar ik zie dat niet op die manier, daarom vind ik het denk ik ook niet zo vreemd wat hij zegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Sevilla58-9
8.Getafe559
9.Eibar51-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Clément LengletVerdediger353
Pablo SarabiaMiddenvelder346
Franco VazquezMiddenvelder304
NolitoAanvaller304
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

91 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren