Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Europa kan de concurrentie met China niet aan, dit is pas het begin’

Laatste update:

Net als voorgaande transferperiodes verlaten ook deze maand spelers de grootste Europese competities om in China te gaan voetballen. Xavi denkt dat het niet lang duurt voordat de grootste wereldsterren ook voor de Chinese Super League kiezen. De ex-speler van Barcelona ziet het voetbal in China groeien en verwacht dat het einde nog lang niet in zicht is.

/

Carlos Tévez, Axel Witsel, Oscar, John Obi-Mikel en Nemanja Gudelj zijn de laatste grote namen die voor China hebben gekozen. "China wordt nu serieus genomen”, zegt Xavi volgens The Sun. “Europa was altijd de bestemming voor de beste voetballers ter wereld. Maar China laat zien dat ze zaken willen doen en ze hebben genoeg geld om de beste spelers uit Europa aan te trekken. Ze beschikken al over een aantal grote spelers, maar het lijkt erop dat dit pas het begin is.”

“We zagen al verschillende spelers de overstap maken naar de Major League Soccer, maar dat deden met name voetballers die aan het einde van hun carrière zaten”, gaat Xavi verder. “Waar China nu mee bezig is, is iets compleet anders. Zij halen topspelers die op de top van hun kunnen zitten. Europese clubs kunnen qua salarissen de concurrentie niet aan met China. Daardoor is China een bestemming voor de beste spelers.”

Behoort de Chinese Super League over vijf jaar tot de vijf beste competities ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds wanneer is Gudelj een grote naam? In Nederland mss, maar toch niet wereldwijd?

6 januari 2017 om 14:06

Nee, ik denk ook dat hij hier alleen bij staat omdat dit een Nederlandse site is. In het artikel van the Sun, waar dit op gebaseerd is, staat ook niks over hem vermeld.

6 januari 2017 om 15:00

En terecht. Zo min mogelijk aandacht aan besteden. Hopelijk horen we in Nederland binnenkort ook niks meer over hem. Ik begrijp dat hij nu even trending is, maar van mij mag dat zo snel mogelijk afgelopen zijn. Iemand die zo'n zwakke mentaliteit heeft, is de aandacht niet waard.

6 januari 2017 om 15:30

Als ik vijfde keus was, zag dat de talenten meer mogelijkheden kregen, en de mogelijkheid kreeg om meer dan het vijfvoudige te verdienen van een, voor hem, al heel hoog salaris. Dan was ik ook weg gedaan.

Het hele probleem van hem is dat hij het totaal verkeerd heeft aangepakt. Het zal me niks verbazen als dit aanbod er al een tijdje lag en hij samen met zâ´n zaakwaarnemer op deze manier de transfer heeft afgedwongen. Wanneer hij gewoon op de juiste manier was doorgegaan, niet liep te zeuren over bankzitten en bij de club op een nette manier had aangegeven graag weg te willen, dan hadden de meest Ajacieden het hem waarschijnlijk zelfs gegund. Nu gaat hij via de achterdeur weg en zal er altijd een vieze nasmaak blijven, maarja hij zal over tien jaar wel, zittend op zâ´n miljoenen, aangeven dat hij het anders had aan kunnen pakken.

6 januari 2017 om 15:00

Ik ben Belgisch en volg de Nederlandse competitie niet echt. Ik weet dat hij centraal op het middenveld speelt, maar dat is dan ook alles.

Best raar als je die opsomming van namen ziet en dan zie je Nemanja Gudelj er tussenstaan, haha.

Je hebt natuurlijk ook nog het nostalgische en woon aspect. Ik geloof voor geen meter dat Duitsers die naar Bayern kunnen naar China gaan. Of dat italianen die bij juve minder kunnen verdienen toch naar beijng verkrassen. Je hebt spelers die hun hele jeugd dromen voor United te spelen. Die gaan niet voor 3 miljoen meer naar China. Wel geldt dit enkel voor de grootste Europese clubs. Ik denk daarom dat de groei van de Chinese League, ervoor zal zorgen dat de ontwikkeling van Europese Super Competitie in een stroomversnelling zal komen. 10 jaar van nu heb je de Cl Ploegen in een competitie en EL ploegen in een competitie en zullen deze wekelijks tegen elkaar spelen. De nationale competities zullen een beetje het Amerikaanse college-achtige functie hebben waarbij spelers worden opgeleid voor de top competities.

6 januari 2017 om 16:56

Het Chinese ministerie van sport wil de exorbitante transfersommen en salarissen inperken.

Nee, geen enkele westerling zal dromen van Shanghai en co. Zelfs al wordt er niet gesnoeid in de salarissen en t ransfersommen, blijft het niveau daar bedroevend laag.

Je hebt immers 2 pseudosterren per team en dan 9 mannetjes die niet mee kunnen op het 2e niveau in Belgiã« of Nederland. Ja, daar dromen de westerse jongentjes vast van....

6 januari 2017 om 15:21

Sommige Chinese clubs bestaan maar 20 jaar, en als je ziet hoe lang bijvoorbeeld een Juventus bestaat, dan hebben Chinese clubs in verhouding nu al grotere stappen gemaakt dan Juventus toentertijd. Waar Juventus 100 jaar over heeft gedaan, zal China dat in 10 jaar gaan bewerkstelligen. Zij hebben meer geld, belastingtechnisch is het al zowieso voordeliger en alles daar is gewoon goedkoper. Ja 10 miljoen verdienen in EU is niet hetzelfde als 10 miljoen in China verdienen. Bovendien doen die Chinese clubs het echt niet veel minder. Sterker nog ik durf te wedden dat Guangzhou als die in Europa zouden gaan spelen dat ze bij de beste 16 zouden komen. Veel mensen kennen de Chinese spelers niet en daar schuilt juist het gevaar. Waar waren de meeste mensen toen China bijvoorbeeld het merk Lenovo hadden? Of Alibaba of Huawei. Die zijn echt niet uit de lucht komen vallen mensen. Zij waren al jaren bezig om te staan waar zij nu staan. Hetzelfde geldt met voetbal. Zij zijn nog in de ontwikkelingsfase, maar als ze zulke spelers al kunnen overhalen, dan komen straks ook supertalenten uit Japan, Korea, Rusland, India, Hong Kong etc daar om te voetballen. Korea is een land om goed in de gaten te houden. Er lopen hier al enkele Koreanen rond in Europa die makkelijk mee kunnen. Ze kunnen al een Seedorf aantrekken voor een club dat nog niet eens Jupiler niveau is. Ze trekken Cannavaro, Lippi en Scolari en Eriksson aan. Ja dat zijn namen waarbij je vinger mee aflikt. En geloof mij, zij worden groter en rijker. Straks ziet Europa er heel anders uit op het gebied van voetbal. Dan zullen ze nog hogere bedragen moeten betalen anders gaan ze naar China.

6 januari 2017 om 14:09

Onbeperkt budget? Daar geloof ik niet in. Er wordt nu veel geld in gestopt maar dat kan op de lange termijn alleen maar werken als het bedrijfsmodel op orde is. Dat vergt nogal een lange adem en diepe zakken, vraag me af of dat geduld er is

6 januari 2017 om 14:14

Ook in de divisie daaronder betalen ze miljoenen salarissen, gaat echt nergens over. Ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen, net zoals in de VS in de jaren 70/80 of gaan ze echt doorzetten?

6 januari 2017 om 14:17

dus er mogen per team maar 3 buitenlanders binnen de lijnen staan? Dus je krijgt dan teams met 3 'wereldtoppers' en 8 Chinezen van het niveau Hoofdklasse? (of schat ik de chinezen nu te laag in ? ) Wat moeten dat vreemde wedstrijden zijn om naar te kijken.

6 januari 2017 om 14:45

hahaha dan moet ik toch eens ergens op internet een wedstrijdje gaan bekijken. Kan me ook niet voorstellen dat de Chinese spelers nu heel veel aan kwaliteit gaan winnen doordat er bv een Oscar in hun team rondloopt. Geloof niet dat de buitenlandse spelers zijn uitgezocht op hun didactische kwaliteiten om voetbalkennis door te geven....

6 januari 2017 om 15:36

Het is eigenlijk een 4+1 regel he. 4 buitenlanders in de selectie en een speler waarvan de voetbalbond onder de Aziatische bond valt(bijv. een speler uit Australiã« of Japan). En de opstelling mag dus bestaan uit 3+1 buitenlanders. Dus je kan ook spelers met twee paspoorten kopen, zoals Ersan Gulum(turkije en Australie). Daarbij hebben clubs, denk ik, ook een manier gevonden om die regel te omzeilen. Goulart heeft bijv. een Palestijnse paspoort dus kan hij ingeschreven worden als Aziatische speler zodat er een plek vrij komt voor een extra buitenlander.

Carlos Tévez, Axel Witsel, Oscar, John Obi-Mikel en Nemanja Gudelj... sorry hoor maar geen van deze spelers gaan gemist worden bij hun oude clubs. Niet te vergeten dat die clubs de absolute hoofdprijs kregen voor deze spelers die makkelijk vervangbaar zijn. Uiteindelijk zal Europa altijd de beste spelers hebben omdat veel topspelers hier "gecreëerd" worden en niet perse gekocht worden zoals in china. En ik ben ook benieuwd hoelang ze kunnen volhouden dit soort bedragen uit te geven. als blijkt dat de competitie nog steeds niet goed wordt gevolgd.

6 januari 2017 om 14:10

Worden deze spelers door de overheid betaald?

6 januari 2017 om 16:42

Tevez wordt niet gemist bij zijn club? Die gast wordt op zijn hele continent gemist, de populairste speler van alle Zuid-Amerikaanse clubs. Witsel was de beste speler van Zenit, Mikel en Oscar zouden nuttige wissels kunnen zijn. Gudelj zou normaal ook bij de eerste 15 spelers van Ajax staan. En dan loopt er nog Pelle rondt, Goulart en nog een paar die absoluut niet uitgerangeerd waren.

Nuttige spelers zijn het allemaal, en ook allemaal op de top van hun carriere (tevez misschien niet meer, maar twee jaar geleden was ie nog sterspeler van de finalist van de Cl). De enige reden dat ze weg zijn naar China is omdat er idd de hoofdprijs voor betaald is. Ik persoonlijk denk dat als het China een keer lukt om een basisspeler van een topclub weg te lokken dat dan het hek van de dam is. Een beetje zoals City. Toen Robinho ging werd voor veel mensen het opeens werkelijkheid, dat City niet alleen wat geroep in de windte was.

Huh? China is geen concurrent van Europa, Europa telt 54 competities...

In de 2de divisie daar schijn je al ruim 2 miljoen te kunnen verdienen. Misschien zelfs interessant voor de Ard van Peppens en Mark Van der Maarels van deze wereld

Zou een mondiale 6+5 of 7+4 regel niet een hele hoop oplossen hiermee? Clubs moeten dan weer terug naar de oorsprong, zou het voetbal overal heel erg ten goede komen.

6 januari 2017 om 14:19

Dan stort een competitie als de Premier League ook in. Ik ben er in principe geheel voor, ik denk dat het het voetbal ten goede zal komen, maar door de grote belangen her en der zal het niet zo snel gebeuren.

6 januari 2017 om 16:49

In Turkije en Rusland werken deze regels juist averechts (vind ik). De talenten die er zijn zijn veel minder gemotiveerd en overbetaald omdat ze weten dat ze enorm belangrijk zijn en de club ze niet weg zal doen, hoe dan ook. Maakt niet uit hoe ze presteren.

Ik refereer je even door naar de Clubexpert van Koni078 genaamd 'eigen volk eerst?'. In deze CE verteld dit VZ-lid precies wat het probleem met deze regelingen is, zou het zelf niet beter kunnen uitleggen.

Overigens zie je dit ook terugkomen in het feit dat het constant de Britten zijn die iets doen wat eigenlijk niet kan, maar de week erop weer in de basis staan. Ze krijgen gewoon net iets meer krediet aangezien de PL ook een homegrown regel heeft.

Ik vraag mij wel af, hoe komt het dat China zo veel geld kan uitgeven?

6 januari 2017 om 14:28

Wat noem je veel geld? duizend miljoen (= 1 miljard) is nog geen euro per inwoner. Is voor China peanuts als een van de grootste economieã«n ter wereld. Koop je redelijk wat spelers voor. En als 1 op de 1000 chinezen vervolgens een shirtje koopt van 1 van die spelers heb je dat bedrag al weer terugverdient! (nu zal de gemiddelde chinees waarschijnlijk geen 'officieel' shirtje kopen, maar goed)

6 januari 2017 om 15:44

Europa is de nieuwe Afrika, China is de rijkste land op aarde op dit moment. Die heeft USA allang van de troon gestoten, alleen wij zijn gebrainwashed en zien dit als een verrassing. Als je China goed in de gaten had gehouden, dan was dit geen verrassing. Zij smijten met geld. Niet alleen bedrijven, maar ook burgers. Die lopen met dikke portemonnees rond daar. Zij verdienen meer dan ons, zijn op alle vlakken beter en ambitieuzer dan ons. Dan krijg je dat. Overheid wil snel resultaat en daar ligt ook enorm veel kansen. Want hoe sneller je iets voor elkaar krijgt hoe hoger de winst. In Nederland is het vaak dingen express vertragen, dingen express verkeerd doen, zodat je bezig blijft. Daar staat doelstelling voorop. Overuren draaien, maar die doelstelling gaat niet veranderen. Vaak wordt deze nog eens naar boven geschroefd als blijkt dat die makkelijk te behalen is. In Nederland is dat juist andersom, blijkt die te moeilijk, dan verlagen ze de doelstelling of de doelstelling wordt heel wazig omschreven, zodat je altijd onderuit kan komen middels vriendjespolitiek. Zij zijn daar gewoon extreem productief en praten minder. De wereld is nu een, je wordt een op een vergeleken tegenwoordig. Als een Chinees 10 dingen doet in een uur, terwijl een Nederlander 2 dingen doet. Dan weet je wel waarom zij sneller groeien en meer te besteden hebben.

6 januari 2017 om 16:19

Dit slaat werkelijk nergens op! Want zonder Europa en de V Sis China helemaal niks! En zo zijn Europa en de VS ookz onder China weer niks. Al hun productie gaat nog steeds naar deze landen. China is rijk ja, maar Amerika is nog steeds het machtigste en meest invloedrijke land. Want In China is nog steeds onder meerdere mensen minder te besteden dan hier en in de VS.

En hoe kom je er bij dat een gemiddelde Chinees meer verdient dan ons? Juist omdat het daar nog steeds allemaal goedkoop is word er daar veel gemaakt. de top in China verdientheelgoed ja, maar dat doen ze omdat hun pesoneel juist onderbetaald krijgt. Ik werk zelf voor een Koreaans bedrijf en de salarissen daar zijn echt niet wat ze hier zijn. Het is wel aan het stijgen, dit komt omdat de welvaart er stijgt, ds willen de mensen ook meergeld zien. Maar door die zelfde ontwikkeling gaan weer veel bedrijventerug naar hier Oost Europa om zo op transport te besparen.

Dat de bevolking heel hard werkt dat is waar, maar dat is inheel Aziã« zo niet alleen China. Maar bijv ook Korea en Japan.

Plus je hebthet over vriendjes politiek. Als er ergens Juist aanvriendjes politiek word gedaan is het in China, Korea, Japan. Alles blijft onder elkaar en binnen de familie, en goede vrienden van elkaar krijgen goede functies inbedrijven.

Hanjin is bijv failliet gegaan was eenmiljarden bedrijf, maar toen 10 jaargeleden de eigenaar kwam te overleiden kwam zijn vrouw aan de top. Die was letterlijk tot die tijd altijd huisvrouw geweest........

6 januari 2017 om 17:09

Zonder Europa en USA is China niks? Lees ik dat goed. Rusland en China werken samen gozer die hebben Europa en USA echt niet meer nodig. Bovendien richt China vaak op het binnenland, Rusland en India. Ja dan heb je al zo een helft van de wereldmarkt in je pocket. Jij doet net alsof Nederland en Europa nog steeds belangrijk zijn internationaal, maar ze stellen echt niets meer voor. Misschien tijdens de Gouden Eeuw, Hoe komt het dat de gemiddelde Chinees meer verdient. Nou omdat ze meer produceren in korte tijd. Alibaba maakt ze ook erg rijk en bovendien gaan ze steeds vaker naar evenementen, kopen dure smartphones en studeren steeds vaker in het buitenland. Dus wat jij zegt is lariekoek man. Bovendien hebben ze bedrijven zoals Oppo, Xiaomi, Letv, Aliexpress, Taoboa, Tmall, Zte, Huawei, Vivo die straks de wereld gaan veroveren. Helft van de merken ken jij toch al niet, dus daar gaat het al mis. Dat jij voor een Koreaans bedrijf werkt, wil niet zeggen dat het overal zo is in China. Beetje logisch nadenken graag. Jij werkt zeker niet voor Samsung? Bovendien betaal je in het Westen blauw aan belasting en daar klaagt heel Nederland over, behalve jij zeker? Heel veel bedrijven zullen vanwege de besparing echt niet naar EU gaan, daar zijn ze veel te slim voor. Die gaan eerder naar landen als India, Vietnam etc. Lekker dichtbij en belastingtechnisch al voordeliger. Bovendien is hun grootste markt China , India etc. Dat alles binnen de familie en goede vrienden blijft heeft ten eerste te maken met vertrouwen, bovendien zullen ze echt niet zomaar een baan toeschuiven aan iemand die ze kennen, maar totaal de capiciteit niet heeft. Weer lariekoek wat je zegt. Je moet je echt bewijzen. In Nederland krijgen de vriendjes elkaar allemaal simpele functies toegespeeld. Daarom zijn er ontzettend vee ontslagen. Ze kijken juist Teveel naar vriendjes in plaats van capaciteit die diegene bezit. Laat mij raden, jij werkt zeker voor Hanjin? Koreanen vergelijken met Chinezen is al in Aziatische cultuur een vernedering jongen. Net als ik jou zou uitmaken voor Duitser. Dus wat je allemaal hierboven loopt uit te kramen is omdat je op je teentje getrapt voelt en daarom allemaal redenen bijelkaar verzameld om je mening te vormen, terwijl het zeer slecht is onderbouwd. Kom met feiten in plaats van maar lukraak te typen.

7 januari 2017 om 00:53

Lol! Wat een onzin erodinho. China heeft USA en Europa niet nodig? Bijna alles wat er in China gemaakt wordt is de goedkope versie van wat wij in de westerse landen al hebben. Alles is daar namaak. Geen enkele innovatie in China. Bovendien durf ik te wedden dat Europa en Amerika de grootste afzetmarkt is van China. India en Rusland hebben gewoon veel minder te besteden en zijn daardoor minder interessant dan het westen.

Bovendien is de USA gewoon nog de grootste economie van de wereld. China is met al haar inwoners nog niet op 2/3 van de Usa. Op genoeg plekken in China is er niet eens elektriciteit om huizen te verlichten.

Daarnaast gaat het voetbal ook niet groter worden dan hier. Ja ze hebben meer te besteden dan ons, maar reisafstanden en vooral cultuur zullen zwaar mee gaan wegen. Ik denk dat de meeste voetballers die de welvaart en cultuur van Europa gewend zijn het niet langer dan 2-3 jaar in China uithouden.

Ach China is gewoon een uit te kluiten gewassen Anzhi en op een gegeven moment knalt de boel uit elkaar.

Iedereen met een beetje verstand ziet dat van mijlen ver al aankomen.

6 januari 2017 om 14:34

Verdiep je eerst in de feiten voordat je wat zegt.

De chinese sport ecomomie moet in 2025 een waarde vertegenwoordigen van 850miljard, tv contract is van 6 miljoen per seizoen naar 250 miljoen per seizoen gegaan.

Dus kan jij mij vertellen wanneer de boel uit elkaar knalt?

6 januari 2017 om 14:55

Een beperking op het aantal buitenlanders zal er komen 4 ipv 5 maar de uitgaven zal niet 123 aangepakt worden. Diegene met het laatste woord is nog altijd de president van China. Een sport economie creeren van 850miljard vereist nou eenmaal grote uitgaves.

Ik ben chinees en ik vind de transfergeweld van de chinese clubs geweldig maar ook ik vind de salaris van bv Tevez belachelijk.

6 januari 2017 om 15:06

Je hoeft je helemaal nergens in te verdiepen, is gewoon logisch nadenken want de geldstromen zijn gelimiteerd.

250 miljoen per jaar is niks als je dat vergelijkt wat er in Europa en de rest van de wereld totaal rond gaat. 850miljard in 2025? Het zal, luchtkastelen bouwen noemen ze dat.

Ze geven een hoop meer geld uit als wat er binnen komt en ze zullen altijd geisoleerd blijven van de rest van de wereld met een beperkte geldstroom want je kan een boel inwoners hebben maar als ik me goed herinner koop je voor het gemiddelde jaarsalaris in China amper een seizoenskaart in Engeland.

Dusja dat klapt op een gegeven moment net zoals alle anderen die met geld hebben lopen smijten in het verleden maargoed jij mag er in geloven hoor in al deze onzin.

6 januari 2017 om 15:46

@hattrick

Freshzone heeft gelijk hoor. De verwachtingen in China zijn gewoon onrealistisch hoog. Ze creeren dan wel een iets aantrekkelijkere competitie, maar de Chinese spelers gaan niet veel beter worden door grote namen aan te trekken.

Je zegt het zelf al: "tv contract is van 6 miljoen per seizoen naar 250 miljoen per seizoen gegaan". En waar komt dat enorme verschil vandaan? En verder, 850 miljard in 2025? Hoe willen ze dat bewerkstelligen, terwijl de uitgaven veel groter zijn dan de inkomsten? Momenteel vernietigen ze de voetbalsport in China al voordat het uberhaupt begint.

Investeren in het jeugdvoetbal, faciliteiten, jeugdtrainers, campagnes om mensen naar het voetbal te lokken, controle op clubbeleid enzovoort, zo bouw je een stabiel fundament om voetbal aantrekkelijk te maken. Grote namen halen is misschien leuker voor de kijker, maar de Chinese voetballers worden er niet beter op. De sport wordt wellicht populair, maar als er geen fundament is om spelers op te leiden, heb je er helemaal niets aan.

6 januari 2017 om 17:03

DIt is een van de belangrijkste doelstelling van de president van China, zie https://www.theguardian.com/football/blog/2016/feb...
Er wordt aan de bovenkant gewerkt en aan de onderkant zodat het verschil steeds kleiner wordt.

ZIe het positief, China investeert fors in Europa

6 januari 2017 om 15:02

de situatie van Anzhi vergelijken met China, en dan jezelf 'iemand met verstand ' noemen...

6 januari 2017 om 15:08

Zelfde principe, geld ergens in dumpen totdat je er achter komt dat het niet sustainable is en de enige geldstroom die je hebt opdroogt.

6 januari 2017 om 15:50

Het is gewoon voorspelbaar. De club had geen beleid en er werd gewoon maar geld uitgegeven totdat de geldkraan dicht ging. Inmiddels is Anzhi afgegleden en nog steeds is er geen beleid. Dat gaat ook met China gebeuren en daar hoef je niet eens een expert voor te zijn. Als er geen fundament is, is al het uitgegeven geld niets meer waard.

6 januari 2017 om 17:03

Freshzone heeft anders wel gewoon gelijk. Het Chinese sprookje is ten dode opgeschreven. Ik ben benieuwd wanneer de geldkraan dichtgedraaid wordt.

Vindt je het gek als je die salarissen hoort dan zullen er altijd spelers geïnteresseerd zijn. Een aantal jaar geleden gebeurde dat bij Qatar en die omgeving en daar zijn ook niet de huidige toppers naartoe gegaan uiteindelijk. Zolang de echte prijzen in China nog niet echt top zijn (de Europese CL staat toch daarvoor hoog in de rangorde) zal het wel meevallen. Uiteindelijk gaan de chinezen ook zien dat met geld smijten en namen kopen je niet verder komt die spelers komen alleen om hun zakken te vullen niet om het voetbal in dat land omhoog te helpen.

Er komen vanuit China berichten dat de Chinese overheid een rem gaat zetten op die transfers met ongelimiteerde bedragen omdat men ervan uit gaat dat men dat geld beter in de opleiding van Chinese jonge voetballers zou investeren.
Betekent dit het einde van de transfers met idiote transferbedragen ? Afwachten ....

China is de toekomst! Niet alleen op sportief vlak maar ook zakelijk gezien. Ze produceerden vroeger alleen B merken en namaak artikelen. Vandaag de dag zijn ze op weg om een grote speler te worden in verschillende markten. Het zou me ook niet verbazen als over een paar jaar Chinees het nieuwe Spaans gaat worden op scholen om als vak te kiezen.

met geld kan je redelijk veel in de voetbal kijk maar naar man c psg zijn topclubs geworden door geld.
ik denk dat china dat ook gaat doen maar dan met elke club die speelt in de China Super League ( alhoewel de 2de divisie clubs ook veel geld te besteden hebben) . als je 10 jaar lang genoeg goede spelers naar de compt trekt dan word de compt zkr sterker en interessant voor weer andere spelers uit eu of zuid am. China heeft dit gedaan met 1 reden dat chineze spelers beter worden en het nationale elftal over paar jaar mee kan doen met de top 50 van de wereld.het is een zogenaamde investering voor de toekomst. China begon al jaren geleden met buitenlandse trainers en eu clubs overnemen en daar chineze spelers stallen, maar dat heeft blijkbaar niet gewerkt en proberen het nu dus zo. Een PSG model maar dan voor de hele compt. Als voetbal aanslaat in china dan zal het heel moeilijk worden voor eu teams om de volgende messi of c ronaldo in eu te houden of te halen, want als zo n talent ontdekt word en hij kan op 19 jarige leeftijd 15 milj verdien zal die echt niet bij barca of real gaan voor miss 3 milj per jaar en als de club een bieding van 80 mil bv krijgt terwijl topclubs miss 20 bieden plus bonus dan gaat ie sowieso naar china.
Dit gaat echt wel gebeuren eerst veel goede spelers halen zodat meer spelers daarheen willen .

Aangezien de Chinese regering een salarisplafond wil instellen vanwege de toestroom van de vele buitenlandse spelers maak ik me niet zoveel zorgen, het doel van de Chinese regering is niet een zo aantrekkelijk mogelijke competitie te krijgen maar om in 2026 wereldkampioen te worden, het geld moet dus naar de eigen opleidingen.

Klinkt heel gek wat ik hier ga zeggen.
Welke topspelers, die op hun top zitten, hebben ze dan?
Witsel, Hulk, Mikel, en Oscar zijn toch geen topspelers?:s Goede spelers, maar absoluut geen top spelers.... Verder zie ik ook geen grote talenten die kant op trekken. Vele zitten gewoon aan het eind van hun carriã¨re of zijn op de top van hun kunnen en weten dat ze de top niet zullen halen en gaan cashen.

Daarnaast hebben ze volgens mij een regeling dat ze maar 3 buitenlanders op mogen stellen.
Leuk een aantal Brazilianen die iedere chinees voorbij dribbelen, terwijl diezelfde chinees ( ff heel zwart/wit gezegd) geen bal over 5 m kan geven.....

Het is wachten tot de bubbel barst. Het is duidelijk dat voetballers niet langer voetballen voor de roem maar voor het geld. Ik weet nog dat geroepen werd om 90m voor Ronaldo te betalen is bizar. Een aantal jaar later is 90m niks meer in de voetbal wereld.

Financieel houd het op een gegeven moment toch ook op? Degene die voor de hoge budgetten zorgen zijn de sponsors. Voor Sponsors moet het ook lucratief blijven. Die willen er ook wat aan verdienen. De abbonementen een ticket prijzen gaan omhoog en worden op een gegeven moment onbetaalbaar voor de lage en middelklasse. Hetzelfde geld voor de voetbalshirtjes. €110 voor een shirtje van Barcelona dat niet meer dan €5,- kost om te maken Bizar.

Kortom, ik vraag me af hoe die chinezen dit ooit terug gaan verdienen aangezien ze hun eigen stadions nog niet eens gevuld krijgen.

Er is nu al aangekondigd dat er een salarisplafond komt, dus zo'n vaart zal het niet lopen. Xavi is bovendien nu niet echt een autoriteit op dit gebied, die hier veel inzicht in heeft.

6 januari 2017 om 16:21

xavi zou deze uitspraak al even geleden hebben gedaan - dus voor de aankondiging van een mogelijk salarisplafond...

Ik vind het nog wel meevallen. Het zijn veelal Brazilianen, spelers op hun retour en spelers waar geld de grootste drijfveer is. De grote topspelers die willen presteren, zullen gewoon in Europa blijven voetballen. Zo vreemd is het niet dat China een aantal leuke namen weet te strikken. Als je zo ontzettend veel geld ter beschikking hebt, zijn er altijd wel een aantal spelers die naar de andere kant van de wereld willen verkassen. Daarom is de Premier League in Europa ook zo aantrekkelijk, geld.

Verder is het allemaal leuk, maar het Chinese voetbal heeft er weinig aan. Je zult toch echt in elke tak van het voetbal een stabiele basis moeten hebben en zoiets begint al bij de amateurs. Verder moet er voldoende belangstelling zijn voor de sport. Ik snap dat ze door het aantrekken van grote namen de sport willen promoten, maar uiteindelijk is het niet aantrekkelijk om 3 grote spelers te zien spelen met de Chinese spelers die kwalitatief op alle fronten tekort komen voor de grote 3.

Je ziet het ook in Amerika. Ze begonnen met het aantrekken van grote namen (vooral oudere spelers) en kwamen er later achter dat alles al bij de amateurs begint. Toen kwamen de voetbalacademies en gingen scholen beurzen uitdelen zoals men dat al deed bij andere sporten. Pas nu zie je echt vooruitgang in het Amerikaanse voetbal en al die grote namen is vooral financieel aantrekkelijk. In het geval van China komt echter al het geld van de overheid en dus de burger.

Dan zie je ook gelijk hoe onnauwkeurig het land met geld omgaat. Lang niet alle mensen in China hebben een goed leven en als burger zou ik erg kwaad worden als men zoveel geld zou verspillen terwijl er nog genoeg verbeterd kan worden. Moet je je voorstellen dat de Nederlandse overheid dit zou doen. Mensen zouden de straten op gaan en het zou een grote chaos worden. Daarom denk ik dat daar ook het besef nog wel komt bij de burgers dat zij er de dupe van worden op lange termijn.

Na de witsel-transfer (en die van Tevez) is er in china heel wat commentaar gekomen op de hoge lonen met de aankondiging van het ministerie van sport dat dit moet stoppen - de kar kan dus wel al eens omgeraaid worden binnenkort..voorlopig zit je in ieder geval dus met een onzekere toekomst en hangt het een beetje af van hun president Xi Jinping maar die gaat zeker ook niet ongevoelig blijven voor commentaar op de supersalarissen a la Tevez..en zonder supersalarissen ook geen toppers meer die naar ginder gaan... Moeilijk te voorspellen welke richting het gaat uitgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren