‘Daar is Borussia Dortmund, maar ook Fortuna mee groot geworden’

Dinsdag, 3 januari 2017 om 16:45

Sinds afgelopen zomer is Isitan Gün eigenaar van Fortuna Sittard. De Turkse zakenman nam 85 procent van de aandelen over, waar hij naar verluidt zo’n negen ton voor betaalde. Gün heeft een duidelijk plan met de Limburgse club, zo vertelt hij aan de Volkskrant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Fortuna Sittard binnen vijf jaar in de Eredivisie speelt?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door joker030)

Het klinkt iedergeval wederom heel verstandig en professioneel, maar tijd zal het leren.

Het Nederlands voetbal heeft meer van dit soort mensen nodig, mensen die geloven dus ze een club (weer) groot kunnen maken en bereid zijn daarin te investeren. Dat kan het niveau van het voetbal alleen maar omhoog halen.

3 januari 2017 om 13:54

klopt Ben. Ipv bang te zijn voor buitenlandse investeerders moeten we ook kritisch zijn. In NL zijn er te weinig investeerders die clubs hebben willen helpen met flinke financiele injecties. Scheringa en Munstermann zijn (terecht?) afgeserveerd. van Seumeren en de vrienden van Feyenoord hebben hun club gered. Maar waar zijn de rijke mannen uit de regio die Fortuna, Ado, Vitesse enz met geld en goed beleid omhoog stuwen?
Nu maar hopen dat deze Turkse zakenman dat dan gaat doen, maar vanuit Limburg was het de laatste jaren erg stil.

3 januari 2017 om 16:58

Ja en de clubs weer groot kunnen maken door een duidelijk plan en niet zomaar lukraak geld er in pompen. Ben benieuwd hoe het zal gaan in Sittard. Maar ik denk gewoon met kleine stapjes vooruit. Wat misschien ook wel beter is.

Eindelijk gaat het in Sittard weer over voetbal! Hopelijk gaan oude tijden herleven en speelt Fortuna binnen een paar jaar weer in de Eredivisie.
Speel voor de gein eens Fifa '94 en kijk eens wie er toen bij Fortuna speelden en later Oranje hebben gehaald, dan weet je waar Gun het over heeft.

3 januari 2017 om 17:17

Ja, want iedereen heeft Fifa '94 liggen natuurlijk. Ik weet dat het te spelen was via Fifa 2007 toendertijd, maar zou niet weten hoe het anders moet. OT: Als kleine jongen vond ik Fortuna Sittard wel wat hebben. Denk het hem in de kleuren zit van ze, vind het wel een leuke combi. Verder goet om te horen dat ze weer naar boven (kunnen) kijken.

3 januari 2017 om 18:08

@klene, ik bedoelde '97 heb je die wel Spelers als van Bommel (met snorretje), Ricksen en Bouma. En ik denk dat Hamming nu voor Oranje was opgeroepen.

3 januari 2017 om 19:11

Ik ben begonnen bij een vriend met 98 en vanaf 99 heb ik ze allemaal, op Fifa 16 na. Ze hebben inderdaad wel goede voetballers voortgebracht.

3 januari 2017 om 17:40

Fortuna zit niet eens in fifa'94. Heb nu 3 uur voor niets de zolder overhoop gehaald.

Gã¼n weet het wel precies goed te zeggen ieder interview Als supporter is dit precies wat ik wil horen.
Laten we hopen dat het niet alleen voor de bã¼hne is en hij deze visie ook daadwerkelijk kan doorvoeren; om te beginnen met het behouden van dragende krachten in plaats van ieder seizoen je Kaya's en Janssens te zien vertrekken.

9 ton klinkt eigenlijk als heel weinig voor een professionele club.

3 januari 2017 om 14:13

Ik vond het nog vrij veel klinken, als je weet dat Fortuna op sterven na dood was.

Verstandige uitspraken van deze meneer Gun, ben oprecht benieuwd hoe het de komende jaren zal gaan in Sittard. Hoop natuurlijk op het beste.

3 januari 2017 om 14:26

Fortuna Sittard kost evenveel als het gemiddelde tweekamerappartement in Amsterdam.

3 januari 2017 om 15:29

@wk2010

Totaal nutteloze vergelijking? Een Bugatti Chiron is in Nederland bijna drie keer zo duur dan die 9ton en dit is maar een auto, kun je nagaan.

Wat ik wil zeggen is dat je vergelijking niet echt relevant is toch?

Klinkt wel als een man met een goed plan, hopelijk vind die club snel een goede sponsor!

Ik zie deze club graag weer naar de Eredivisie komen op den duur. Een club met een mooie historie en het zou erg jammer geweest zijn als deze club verloren was gegaan. Mooi dat men het nu weer gewoon over voetbal kan hebben in Sittard en ik ben wel nieuwsgierig hoe dit zich ontwikkelt.

Kijk en dat is nou een visie waar ik mij in kan vinden. Clubs als Fortuna hebben helemaal niet het geld voor scouts en maar spelers moeten kopen. Dat is allemaal korte termijn denken. Een club als Fortuna moet opleiden en goede jeugdspelers opleiden. Dan heb je zelf meer invloed op was voor spelers je krijgt. Ik denk dat sowieso in Nederland de nadruk moet liggen op opleiden. Goede jeugdopleiding, goede trainers en een juiste visie.

3 januari 2017 om 16:19

Als je al geen geld hebt voor een scout waar wil je de opleiding dan van betalen? Een beetje opleiding kost tonnen, plus je hebt nog steeds een scout nodig die de jeugdspelers ontdekt, verwacht namelijk niet dat Fortuna de eerste naam is die bij de ouders van een jong talent opkomt. Heel wat clubs stoppen met de jeugdopleiding omdat het zo duur is

3 januari 2017 om 16:47

Het gaat er ook om waarin je investeert. Maar ik mag toch hopen dat jij begrijpt dat het duurder is om een scout spelers te laten bekijken in Uruguay (ik noem een willekeurig ver land) dan in de plaatselijke omgeving. En als je jeugdspelers scout heb je misschien wat minder scouts nodig dan dat je verspreid over Europa en Zuid Amerika moet scouten.

Verder zeg je dat een jeugdopleiding tonnen kost. Dat klopt. Maar een speler kopen kost ook tonnen. Of een transfervrije speler halen die ergens anders opgeleid is kost je ook tonnen tekengeld.

En wanneer je goed opleid en een goede opleiding aanbied heeft dat ook een aantrekkende werking op spelers. Dat is positieve reclame voor jeugdspelers en spelers die de beste jeugdopleiding willen. Ik vind persoonlijk al die spelers maar halen en kopen duurder dan dat jezelf opleid en investeert in goede trainers in je jeugd.

3 januari 2017 om 17:04

We hebben het hier over Fortuna, die tonnen voor een jeugdopleiding is dan gelijk de helft van hun begroting, en als ze spelers aantrekken scouten ze die natuurlijk niet in Zuid Amerika oid en mag toch hopen dat ze geen spelers aantrekken die tonnen aan tekengeld vragen.

Allemaal leuke verhalen, maar het is volgens mij al jaren duidelijk dat er geen basis is voor zoveel profclubs in Limburg. Zolang men niet samen gaat, komt er niks van terecht. Er is ook in Sittard geen basis voor een fatsoenlijke profclub, evenals in Maastricht, Kerkrade en Venlo. Allemaal clubs (net zoals zoveel in de eerste divisie) die alleen maar geld kosten en niet meer rendabel te maken zijn sinds de crisis en de daardoor afhakende sponsoring.

3 januari 2017 om 18:33

Jaren geleden was er ook een plan om een aantal van die clubs te fuseren en het FC Limburg noemen. Echter, zagen de supporters/clubs dat niet zitten. Maar je hebt inderdaad gelijk, er zijn gewoon teveel professionele in die regio. Maar we gaan zien of deze zakenman wat kan bewerkstelligen. Slechter dan de afgelopen jaren kan het eigenlijk niet gaan met Fortuna.

"we gaan niet alleen maar spelers kopen. We willen juist investeren in de opleiding, goede coaches aanstellen."

Dat is juist wat RB Leipzig deed en doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren