Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Ajax, PSV en Feyenoord de rest blijven uithongeren, wordt het nooit wat’

Laatste update:

Rinus Israël voelt weinig voor een Eredivisie naar Schots voorbeeld, waarin clubs elkaar viermaal per seizoen kunnen treffen. Danny Blind deed die suggestie eerder deze week: de bondscoach denkt dat de competitieopzet op de schop moet om het niveau te verbeteren.

/

"Ze hebben het idee dat als Ajax - Feyenoord vier keer per jaar wordt gespeeld, het niveau omhoog gaat. Dat lijkt mij niet", countert Israël, clubicoon van Feyenoord en geboren Amsterdammer, bij RTV Noord-Holland. "Je wordt beter als het niveau in de jeugdopleidingen beter wordt. Dat is een manier om het voetbal op een hoger niveau te brengen. En ook het harder en beter trainen bij de eerste elftallen."

Als het talent aanwezig is en de jeugdopleidingen goed zijn, stijgt het niveau volgens Israël vanzelf. Hij benadrukt echter dat sommige dingen, zoals talent, niet te beïnvloeden zijn. "Ook de wil van een speler om alles eruit te willen halen, is belangrijk. Spelers moeten een geldingsdrang hebben, ze moeten het maximale geven. Ook tijdens trainingen."

Peter de Waard, algemeen directeur van Telstar, wijst naar de grote verschillen in financiële armslag. De traditionele top drie streek bijvoorbeeld bijna 35 procent van de tv-gelden op in 2015/16. "Wil je meer weerstand, moet je het geld beter verdelen in Nederland. Als je Ajax, PSV en Feyenoord blijft toestaan om de andere clubs te laten uithongeren, wordt het nooit meer wat."

Ben je het eens met Rinus Israël?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nouja vooral de kloof tussen Ajax & PSV en de rest is zeer groot. Dat Feyenoord de laatste jaren het een stuk beter doet is natuurlijk en goed voor de Eredivisie, maar Feyenoord heeft nog een lange weg te gaan om het niveau van Ajax en PSV te benaderen. De toekomst ziet er wel rooskleurig uit voor Feyenoord en de tijd zal het leren.

31 december 2016 om 22:14

Totaal irrelevant wat je zegt.

On: Nederlandse clubs moeten hun spelers niet direct aan het buitenland verkopen, maar met doorverkooppercentage aan de Nederlandse topclubs. Dan stijgt het niveau en blijft het geld meer in Nederland.

31 december 2016 om 22:19

Het is wel relevant? Er wordt in de tekst gezegd dat Ajax, PSV en Feyenoord de rest uithongeren en ik ben het daar niet mee eens en denk dat dat alleen geldt voor Ajax en PSV.

31 december 2016 om 22:26

Doorverkopen aan de binnenlandse top zorgt juist meer voor uithongering van de rest. Als je doel is om de competitie te verbeteren moeten alle clubs hun spelers langer vasthouden en duurder naar het buitenland laten gaan. Dat zal zorgen voor een beter verdeelde competitie en dan worden de tv-gelden ook beter verdeeld.

31 december 2016 om 22:37

Voor heel veel spelers in de Nederlandse top hun top. Of moeten we dan wachten tot spelers als Luuk de Jong en Elia in het buitenland mislukken zodat de top ze alsnog kan kopen..

31 december 2016 om 23:55

In welk opzicht hoort Feyenoord daar niet bij Mrgarrison? Feyenoord koopt namelijk ook de goede spelers voor zo min mogelijk geld weg bij de subtoppers en ontvangt echt geen minder televisiegeld dan Ajax en Psv.

1 januari 2017 om 01:38

In opzicht van prijzen en we weten allebei dat spelers Ajax en PSV boven Feyenoord verkiezen door kans op prijzen, salaris, CL voetbal en kans op betere vervolgstap.

1 januari 2017 om 08:54

Nee, je opmerking is totaal niet relevant voor de strekking van het artikel. Uithongeren ging over televisiegeld, waarin Feyenoord ook een dikke vinger heeft. Bovendien gaat het over het verschil met de rest en dat is er wel degelijk. Feyenoord is misschien al bijna 20 jaar geen kampioen geworden, ze zitten wel structureel in de top 4 (tijdens financiële crisis 4 keer niet). Er is nog steeds een top 3, eventuele verschillen binnen die top 3 zijn irrelevant voor dit artikel.

Dus of je loopt te trollen, of je snapt het artikel niet...

1 januari 2017 om 11:39

Ik denk het tweede Weef. Ik kan zijn opmerking ook totaal niet plaatsen en aan het aantal duimpjes te zien, zijn er meer mensen die de strekking van het artikel niet begrijpen.

1 januari 2017 om 12:36

Pijnlijk. De technisch directeur van Telstar spreekt dat de traditionele top 3 meer TV-geld krijgen. Maar dat is slechts een voorbeeld dat meneer schetst. Dat lijkt mij niet de strekking van het artikel, want het is maar een voorbeeld. Dan kan Feyenoord toch ook nog steeds achter de feiten aanlopen.

1 januari 2017 om 01:14

Dit slaat natuurlijk nergens op wat je zegt jij vindt Feyenoord er niet bij horen omdat. Feyenoord speelt de laatste jaren altijd top drie dus het lijkt me dat ze gwn een top club zijn. En dan hebben we nog geen eens het verleden bekeken met de grootse prijzen die Feyenoord heeft gewonnen. Feyenoord staat nu ook weer in de winterstop op de eerste plaats dus ik weet niet waarom jij als duidelijk geen Feyenoord supporter de club weer een kleine tik wil geven met dit soort niet doordachte opmerkingen...!

1 januari 2017 om 01:37

Beste Feyenoord876,

Jullie zijn al bijna 20 jaar geen kampioen van Nederland meer geworden. Hoe wil jij dan Feyenoord een topclub noemen? De club heeft alles op een topclub te zijn, maar mist 1 belangrijk aspect: prijzen ( voornamelijk kampioenschappen). Feyenoord is gewoon een goede subtopper, maar nog zeker niet het niveau van Ajax en PSV. En waarom zou ik Feyenoord een kleine tik uitdelen? Vertel me 1 goede reden? Ik geef hier gewoon mijn mening over hoe ik er naar kijk.

1 januari 2017 om 02:11

Bedankt voor het verduidelijken van mijn uitspraken KennyTete2. De kloof tussen Ajax & PSV en de rest is gewoon erg groot en dat Feyenoord dit jaar goed draait en 1e staat is voor mij een uitzondering. Ik verwacht trouwens ook dat Feyenoord zeker nog wordt ingehaald en het kampioenschap mis zal lopen.

1 januari 2017 om 09:34

Het feit dat het niet naar behoren ging had gewoon met keiharde euro's te maken.
Feyenoord heeft eigenlijk prima gepresteerd met veel mindere selecties t.o.v Ajax & PSV afgelopen jaren. Als je begroting ver onder ajax en psv ligt, doe je het gewoon goed als je 2/3/4e eindigt, en lang meedoet in de titelstrijd.

Nu het Financieel goed gaat met Feyenoord, zie je dat ze de aansluiting ( die ze eigenlijk nooit kwijt waren vanwege het geld ) gewoon weer vinden. Puur omdat ze nu wã©l een kampioenswaardige selectie kunnen neerzetten.

Feyenoord is gewoon een topclub, geen subtopper. En dat gelul over prijzen, als Feyenoord de komende 4 jaar steeds 1e eindigt, is Ajax of PSV dan ineens ook geen topclub meer?

Zet a.u.b die bril af en kijk naar de feiten.

1 januari 2017 om 02:26

Leuk dat je een moment ziet om Feyenoord te bashen maar het is niet relevant voor deze topic.
Het gaat er hier over dat de top 3 spelers van de rest opkoopt.
Als je het als alleen Ajax en PSV ziet die de rest opkoopt zeg je dus dat spelers van Feyenoord realistisch naar Ajax/psv gaan, wat niet het geval is.
Als een speler slaagt bij de top 3 gaan ze naar het buitenland, als ze slagen bij een Heerenveen/twente gaan ze naar de top 3, dit is een feit. Het is dus wel de top 3 en niet de top 2 die jij aanhaalt.
En voordat je over Wijnaldum begint, dat was van een andere tijdperk voor Feyenoord, nu zijn ze terug en financieel gezond.

Het hedendaagse voetbal is puur marketing en als je ziet wat voor bedragen er gestrooid worden dan acht ik de kans klein dat Nederlandse ploegen ooit nog groot gaan.worden. internationaal moet je gewoon hopen op t nederlands elftal, maar geld overheerst de sport helaas

Ik hoop toch van ganze harte dat die competitieopzet never nooit komt. Na een paar jaar verwacht ik dat de 'magie' van de krakers dan verdwijnt. Bovendien zijn de mindere clubs ook mooi, althans als je als betere club er vol in gaat en dan eens 5, 6-0 weet te winnen.

1 januari 2017 om 09:27

Of als de mindere club toch van de betere wint

Hoe beter de talenten worden hoe eerder ze verkassen naar het buitenland naar het grote geld want het zijn nog tieners en de helft zien dollar tekens plus het feit dat een topclub zich meld is gelopen zaak lijkt mij.

Mij lijkt meer iets van tot je 23ste jaar mag je geen buitenlandse transfer maken.
En vanaf 23 jaar mag er gekeken worden naar het buitenland! Of je blijft nog lekker 2 jaartjes in nederland tot je 25ste en verkast dan!
Is een idee zal niet ingebracht kunnen worden

31 december 2016 om 23:34

Dat zal nooit gebeuren. Want de voetbalbonden doen wat de grote clubs willen. Het voetbal wordt geregeerd door de grote clubs.

Rinus Israel zegt hier heel zinnige dingen. Maar we kunnen het aantal clubs wel een klein beetje inkrimpen, van 18 naar 16. Wij spelen te veel wedstrijden in de competitie omdat onze selecties relatief klein zijn. Over de jeugdopleidingen heeft hij wel gelijk. Dat kan veel beter.

Die meneer van Telstar doet wel heel zuur. Zo gaat het gewoon in het internationale voetbal. Grote clubs hebben de bestuurders in hun macht, zowel nationaal als internationaal.

1 januari 2017 om 03:57

Je moet juist meer wedstrijden spelen en dus net als de grote competities met 20 teams spelen. Een groot probleem namelijk is het tekort aan inhoud bij de spelers waardoor vrijwel elke speler nooit een volle 120 minuten kunnen spelen zonder in te storten aan het eind. Spelers kunnen ook geen 3 wedstrijden per week spelen. Dat is eigenlijk gewoon een schande.

Als wij eerst eens beginnen die tv-gelden evenredig onder de eredivisieclub te verdelen. Dan krijgen de meeste clubs meer financieele armslag en dan kan je bepaalde spelers langer aan je binden en betere spelers halen. Zodat de totale competitie beter en dus sterker wordt

1 januari 2017 om 13:14

In de praktijk betekent het dat alle clubs er een paar ton bij krijgen, zo groot is die tv pot niet. Clubs als Roda, Nec Ado, Utrecht die gaan door die paar centen echt niet beter voetballen en dat geld gaat gelijk mee op in hun eeuwig wanbeleid. Ze moeten gewoon innovatief zijn en is gaan kijken bij Az en Heerenveen hoe die goed beleid voeren in plaats val alleen maar roepen om meer geld. Komt ook nog bij dat als Ajax en Feyenoord zelf hun tv rechten zouden verkopen de rest nog veel minder geld zou vangen als nu, denk dat deze 2 clubs goed zijn voor meer als 60 procent van de markt, dan mogen die andere 16 clubs de overige 40 procent verdelen.

@robertkooij

De clubs waar het over gaat kunnen amper de eigen broek ophouden en hebben in economische zin feitelijk geen bestaansrecht. En het is natuurlijk niet de taak van de grote clubs om de kleine te onderhouden. Het geld dat naar die clubs vloeit, kun je net zo goed meteen in het afvalputje dumpen. Een andere verdeling van de tv-gelden zal het niveau van de competitie niet omhoog brengen, zoals jij suggereert, maar het alleen nog maar verder omlaag halen en is niets anders dan verspilling van middelen. Dergelijke maatregelen zijn leuk voor de buhne en goed voor de gemoedsrust, maar lossen zakelijk helemaal niets op. Om de problemen echt op te lossen, zijn keiharde, niets en niemand ontziende maatregelen nodig zoals in het plan van oud-Feijenoord bestuurder Chris Woerts zijn beschreven. Daarin is nog maar plaats voor 16 eredivisie clubs, mogen alleen nog clubs deelnemen met een stadioncapaciteit van minimaal 10.000 toeschouwers en een begroting van minimaal 30 miljoen Euro. Door op een dergelijke manier te saneren blijven op het hoogste niveau alleen clubs over die de eigen broek kunnen ophouden en derhalve bestaansrecht hebben. Clubs die geen subsidie van andere clubs nodig hebben om het huishoudboekje rond te krijgen. Alleen op die manier krijg je het niveau van de eredivisie weer omhoog, met een veredelde subsidiepolitiek ga je dat niet voor elkaar krijgen. Overigens is Telstar een club uit de Jupiler League en die heeft een eigen orgaan met een eigen bestuur en een eigen budget voor TV gelden. Het is bekend dat bestuurders van clubs uit de Jupiler League een voorstander zijn van een verdeling van de tv-gelden volgens het principe van de CL. Dat zou betekenen dat een gedeelte van het TV-geld van de eredivisie in de kas van de Jupiler League vloeit. Dat zou echter betekenen dat clubs uit de hoogste afdeling nog minder geld te besteden krijgen en het niveau nog verder omlaag zal gaan. Zo los je het probleem dus zeker niet op. Ik ben overigens ook benieuwd of de clubs van de Jupiler League zelf ook bereid zijn om een deel van hun TV-gelden ten goede van de nieuwe tweede en derde divisies te laten komen. Maar dat is uiteraard een retorische vraag.

1 januari 2017 om 13:14

Van de Nederlandse topclubs is er ook maar een die zelf de broek op kan houden, dus de situatie is financieel gezien nog erger dan jij hier schetst. De kern van het probleem is onze kleine interne markt. Er zijn niet genoeg Nederlanders die willen betalen voor een Nederlandse voetbalwedstrijd op tv. Het plan van Woerts dat jij hier noemt is dan ook volkomen onrealistisch, zoveel geld is er in Nederland helemaal niet beschikbaar. Voordat je zover bent dat onze competitie ook aantrekkelijk wordt voor buitenlandse televisiekijkers en sponsors, zul je honderden miljoenen moeten investeren en dat geld is er helemaal niet.

Natuurlijk gaat een betere verdeling van het beschikbare geld voor een betere competitie zorgen. De Engelsen hebben aangetoond hoe dat werkt. Maar dan moet er wel wat te verdelen zijn En dan moeten de grootverdieners het ook kunnen missen. In Nederland houden de grote drie graag vast aan hun positie met het argument dat zij het geld nodig hebben om de concurrentie met Europa niet te verliezen. Daar, en met name de in de CL, is het echte geld te halen. En laten de Europese topclubs nu net hebben besloten dat ze die clubjes er eigenlijk liever niet bij willen hebben.

Sport is niet te vergelijken met het zakenleven. In de sport is het vaak gunstig om je concurrenten sterker te maken uit eigenbelang. Want sport heeft spanning nodig, onzekere uitslagen, teams die aan elkaar gewaagd zijn. Niets is zo dodelijk voor een competitie als dominantie. Dat betekent niet dat je wanbeleid bij clubs gaat belonen, het betekent wel dat je meer clubs een eerlijke kans geeft de weg naar de top te bewandelen.

1 januari 2017 om 16:07

@fier en koen

Je doet je naam geen eer aan met je reactie. Vraag me af waarom je die gekozen hebt. Als je iets wat je graag voor elkaar wilt krijgen, niet eens probeert, gaat het zeker niet lukken. Met navelstaren en doemdenken kom je er zeker niet. Het plan van Woerts is zeker niet eenvoudig te realiseren, maar zeker niet onmogelijk als je niet zoals jij in problemen, maar in kansen en mogelijkheden denkt. Door te saneren, hoef je het beschikbare geld met minder clubs te delen en blijft er dus ook meer over. Dat geldt ook voor sponsoring. Er is jaren geleden onderzoek gedaan naar de situatie van profclubs in Limburg. De conclusie was dat er met name in die regio veel te veel clubs waren die in dezelfde inkomstenvijver moesten vissen, terwijl er door de economische situatie van de regio niet genoeg ruimte was voor zoveel clubs. Het advies aan de clubs was om met elkaar te fuseren om zo tot een sterke en stabiele Limburgse eredivisieclub te komen. Betreffende clubs hebben dat advies destijds om emotionele redenen in de wind geslagen, met als gevolg dat ze nu bijna allemaal aan de bedelstaf zijn geraakt en het Limburgse voetbal niets meer voorstelt.

Het Plan-Woerts is slechts een uitgangspunt en wat er in staat een streven. Als de cijfers die er in staan te ambitieus blijken te zijn, kun je ze altijd nog naar beneden bijstellen. Met ieder plan krijg je meestal te maken met voortschrijdend inzicht, er is nog nooit een plan uitgevoerd zoals dat in eerste instantie bedoeld was. Bovendien gaat het natuurlijk niet in de eerste plaats om de cijfertjes, maar om het doel, het creeren van een stabiel voetballandschap in NL, waarin iedere club de eigen broek op kan houden en derhalve een economisch bestaansrecht heeft en niet is aangewezen op de gemeenschap. Dat betekent in de praktijk het voetballandschap indelen in regio's en er naar streven dat er per regio meer profclubs zijn dan economisch verantwoord is. Het is niet toevallig dat clubs die het niet goed doen, vooral komen uit regio's waar heel veel Bvo's zijn en dat clubs uit regio's waar dat niet het geval is, het overwegend goed doen. Misschien blijkt op een later tijdstip wel dat er in een klein land als NL maar ruimte is voor 12 of 14 clubs. Waar het om gaat is dat de kwaliteit van de competitie toeneemt en het voetbal aantrekkelijker maakt. Dan komen de sponsoren en het publiek vanzelf.

Het is belachelijk om de situatie in NL met die van de grote voetballanden te vergelijken. Daar zijn hele andere bedragen aan de orde en het Plan-Woerts is niet bedoeld om de concurrentie met die landen aan te gaan, maar om de concurrentiepositie niet nog verder te laten verslechteren. De onderste club uit de PL krijgt alleen al meer dan 100 miljoen aan tv-geld binnen en zolang dat zo blijft, zal een land als NL die achterstand nooit meer inlopen. De totale eredivisie heeft een omzet van naar verluid rond de 500 miljoen Euro. Als je dat verdeeld over 16 clubs is dat gemiddeld een omzet van 31.250.000 miljoen Euro. Natuurlijk is het zo dat de begrotingen van de top 3 meer dan twee keer zo hoog is, maar het verschil is nu ook weer niet zo groot dat het streven naar een minimum omzet van rond de dertig miljoen volstrekt onrealistisch en kun je dat cijfer, als dat in de praktijk wel blijkt te zijn, altijd nog naar beneden bijstellen. Die minimumomzet is tenslotte geen doel op zich, maar een middel om tot een kwalitatief hoogstaande competitie te komen met clubs die genoeg middelen hebben om deelname aan die competitie te rechtvaardigen. Schaalverkleining is niet bedoeld om kleine clubs om zeep te helpen, maar om de kwaliteit van het produkt voetbal te verhogen. Sommige Kleine clubs zullen daar nadelen van ondervinden, maar dat is niet het doel maar het gevolg.

FC Utrecht heeft een begroting van 19 miljoen Euro en is daarmee qua begroting de negende club van Nl. Het is de enige profclub in de regio en heeft derhalve genoeg potentie om in de toekomst op die 30 miljoen uit te komen. Door clubs die niet genoeg groeipotentie hebben weg te saneren of te dwingen met andere Bvo's te fuseren, wordt het aantal clubs waaronder de beschikbare middelen moeten worden verdeeld, vanzelf minder. Het wegnemen van die versnippering alleen is natuurlijk niet de oplossing, maar kan daar wel toe bijdragen.

Dat sport niet valt te vergelijken met het zakenleven, is natuurlijk al lang en breed achterhaald. In de huidige tijd gaat er ook in sport veel geld om en wie er het meest van heeft, kan meedoen om de prijzen. De voorstelling van zaken die jij geeft over ons betaalde voetbal, is van decennia geleden en gaat in de praktijk alleen maar op voor het amateurvoetbal. Door het beschikbare geld gelijkmatig te verdelen, veroorzaak je nivellering en die gaat de competitie er misschien wel spannender op maken, maar zeker niet aantrekkelijker en beter. Nivellering betekent dat de grote talenten nog eerder de stap naar het buitenland omdat de topclubs het nog moeilijker krijgt om hun salarissen te betalen. Het is nu al bijna ondoenlijk om spelers met toegevoegde waarde er toe over te halen om naar NL te komen, maar als de topclubs nog minder geld te besteden krijgen, wordt dat helemaal onmogelijk. Met nivellering krijg je afroming aan de top en zal de kwaliteit daaronder beperkt toenemen. Nivellering maakt van onze competitie een nog grotere eenheidsworst dan het al is en daar is het vaderlandse voetbal natuurlijk niet bij gediend.

Daarom is er maar een manier om het Nederlandse voetbal omhoog te krikken en dat is met schaalverkleining. Daar zullen kleine clubs als Excelsior, met een begroting van 6 miljoen en Go Ahead, 7,5 miljoen de dupe van worden en het is daarom begrijpelijk dat supporters van die clubs niet staan te juichen om maar eens een understatement te gebruiken. Maar het ligt voor de hand dat die clubs op de lange termijn sowieso het kind van de rekening zullen worden omdat het een dergelijke begroting op termijn ondoenlijk wordt om betaald voetbal te spelen. Uiteindelijk is het handhaven van die status quo alleen maar uitstel van executie. Nederland kent 38 BVO s en dat zijn er gewoon teveel voor zo een klein land. Bij handhaving van de situatie zal het niveau steeds verder afnemen. Er komt een moment dat de eredivisie NV zegt tot hier en niet verder en maatregelen zal nemen om het verval een halt toe te roepen. En ik zie niet in hoe dat kan gebeuren zonder dat iemand daarvan gevolgen zal ondervinden.

2 januari 2017 om 08:35

De totale omzet van de eredivisie bedroeg voor het jaar 2015 443 miljoen. Maar ruim 127 miljoen daarvan werd ingebracht door de bovenste drie clubs. Om het streefbedrag van 30 miljoen per club te halen zouden Ajax, PSV en Feyenoord hun omzet ongeveer moeten halveren. Dan zijn we meteen weer terug bij de oorsprong van deze discussie: de grote clubs moeten inleveren om de competitie te redden. Want het geld dat we in Nederland te kort komen zit niet bij die kleine clubjes in de marge die jij weg wilt hebben, maar bij de grote clubs.

Overigens doe jij je naam ook bepaald geen eer aan als je blind achter het plan aanloopt van deze meneer Woerts zonder je af te vragen of dit wel realistisch is.

Wat een onzin hier 16 clubs met stadions van tenminste 10.000 toeschouwers en een begroting van tenminste 30 miljoen euro! Waar heb je het over. je weet niet waar je het over hebt!

Het is een algemeen bekend gegeven dat je in Nederland (met onze beperkte inkomsten aan TV gelden mede doordat er internationaal weinig tot geen animo is voor onze beelden) een stadion moet hebben van tenminste 30.000 toeschouwer om naar een begroting van 30 miljoen euro te kunnen groeien! Als je zo gaat kijken blijven alleen de top 3 over! Verder vraag ik mij af, verdeeld over het hele land, de overige clubs per club die 30 miljoen bij elkaar kunnen krijgen! Kortom dit is een betoog van niets.

1 januari 2017 om 16:21

@humberto1

In de jaren 90 was de overheersende mening dat een Nederlandse club nooit meer de Europa Cup zou kunnen winnen. Als men bij Ajax zo zou hebben gereageerd als jij en zich bij voorbaat al bij dit gegeven hebben neergelegd, was het nooit zover gekomen. Het Plan-Woerts is bijzonder ambitieus en zeker niet eenvoudig te realiseren. Maar dat is iets anders dan onmogelijk. Met navelstaren zoals jij doet, zal het zeker nooit bereiken, daar zijn op zijn minst mensen met geloof in eigen kunnen voor nodig. Het enige dat onmogelijk is, is hetgeen waar je niet in gelooft.

1 januari 2017 om 20:10

Blijf jij maar lekker geloven in jou dromen. Je haalt de jaren '90 erbij, maar vergeet erbij te denken dat toen, in vergelijking tot nu, de TV gelden en inmenging van buitenlandse investeerders enorm is toegenomen! Verder vergeet je even dat onze beste talenten, die nu 14, 15 of 16 jaar zijn, al weggelokt worden door de grote clubs in het buitenland, die zien we nooit in de eredivisie spelen en dat was in de jaren '90 niet zo! Kortom het voetballandschap is de afgelopen 26 jaar in een enorm tempo veranderd en daarin past geen doemdenken zoals jij hier schrijft. Er is maar een redding, dat is beperken van verkoop van spelers en stoppen met ongebreidelde mensenhandel, anders kun je het gewoon niet zien. Verder moeten wij als Nederland onze plaats kennen. We zijn maar een klein landje met een kleine economie en daarin past een kleine competitie die financieel gezond is met beperkte middelen. Zolang clubs als Hull City, Sunderland en Swansea City meer aan tV gelden krijgen dan de hele begroting van Ajax zijn we nergens!

De tv gelden moeten eerlijker verdeeld worden (bijvoorbeeld zoals in de Bpl). Het verlies voor de grote 3 (ajax, PSV en Feyenoord) is in verhouding veel minder dan de ''winst'' voor de overige clubs. Wel voorwaarden stellen zoals spelen op natuurgras, een bepaald percentage van begroting in jeugdopleiding etc.

1 januari 2017 om 16:31

@ben_ajax

Dat gaat dus niet gebeuren. Zonder de top drie zijn de TV rechten niets waard en zijn ze nauwelijks te vermarkten. De top drie heeft een voorkeur om de rechten zelf te exploiteren en heeft zich slechts bij een package deal neer gelegd onder de voorwaarde dat die clubs een groter aandeel van de opbrengsten krijgen. En dat is logisch. Een club als Ajax, met miljoenen supporters over het hele land, is bij het exploiteren van de beelden in eigen beheer verzekerd het bedrag dat een veelvoud is van het bedrag dat de club nu krijgt. Als er aan de overeenkomst gaat worden gemorreld, zal de club haar mediarechten zelf gaan exploiteren en dat geldt ook voor PSV en Feijenoord.. Dat weten de overige clubs natuurlijk ook en die zullen dat risico derhalve niet willen nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren