Barazite: ‘Voor Oranje of Marokko ontbreekt alleen nog een belletje!’

Zaterdag, 24 december 2016 om 16:31

Nacer Barazite (26) verliet op zestienjarige leeftijd het Gelderse Huissen voor Londen waar hij bij Arsenal ging voetballen. Via omzwervingen bij Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco belandde hij ruim twee jaar geleden bij FC Utrecht, waar hij is uitgegroeid tot een gewaardeerde basiskracht. Verslaggever Justus Dingemanse sprak met hem op trainingscomplex Zoudenbalch en vroeg hem onder meer naar zijn carrière tot dusver, zijn ambities voor de toekomst en de manier waarop hij zijn leven indeelt. Eerder deze week was op Voetbalzone deel één te lezen en vandaag het slotstuk van dit tweeluik over FC Utrecht en zijn ambities.

/

Was het een bewust besluit terug te komen naar Nederland?
“Ja absoluut. Vanaf mijn zestiende had ik alleen maar in het buitenland gezeten en dat is toch een groot gedeelte van je leven. Ik ben opgegroeid in Nederland en altijd bezig geweest met doorbreken in de Eredivisie, dus dat wilde ik ook proeven. Edwin de Kruyff had me al een seizoen voor mijn komst naar FC Utrecht benaderd, maar ik was toen nog geblesseerd. Uiteindelijk ben ik alsnog gekomen en het gaat heel goed. In Oostenrijk heb ik ook een poos hele goede vorm gehad, maar ik durf wel te zeggen dat ik nu een stuk volwassener ben en stabieler speel. De ‘nummer tien positie’ heeft ook mijn voorkeur, vooral in een systeem met twee spitsen voor me.”

Wat verwacht je van FC Utrecht dit seizoen?
“De verwachtingen zijn nu wat hoger door het goede vorige seizoen en die prestatie proberen we te evenaren. We moeten proberen Europa League te bereiken en we hebben nog wat goed te maken in de beker. Afgelopen zomer zijn belangrijke jongens als Timo Letschert en Bart Ramselaar vertrokken, maar als je ziet hoe bijvoorbeeld Sofyan Amrabat het nu doet, dan vult hij de plek van Bart prima op. Het seizoen had een beetje een stroeve start. Met het voetbal was naar mijn idee niets mis, alleen de resultaten zaten tegen. Nu gaat het gewoon goed en verliezen we nog amper.”

/

Afgelopen zomer was je bijna vertrokken, wat zijn je ambities?
“Ja, we waren dicht bij een akkoord met een Turkse club. Uiteindelijk ben ik toch hier gebleven en heb ik gelijk de knop weer omgezet. Richting de toekomst wil ik er het liefst sportief alles uithalen wat erin zit, maar als het een combinatie van een leuke club en goed salaris is dat ook mooi. Engeland blijft mijn favoriet, hoewel de Championship niet mijn voorkeur zou hebben. Ik speel graag in een voetballend team waar technische spelers het onderscheid kunnen maken. Daarnaast is de trainer het belangrijkst voor mij. Ik wil in ieder geval dit seizoen in Utrecht afmaken. Ik merk dat ik nu groeiende ben en daar hecht ik tegenwoordig veel meer waarde aan dan vroeger. In Oostenrijk ging het top, maar toch vertrok ik in de winter. Daar heb ik niet per se spijt van, maar je leert er wel van.”

Zou FC Utrecht je niet liever willen verkopen in de winterstop?
“Dat weet ik niet, maar mijn situatie ligt wel anders dan bij andere spelers. Ik ben transfervrij gekomen en ik voeg ook buiten het veld iets toe. Ik denk oprecht dat spelers die met mij gespeeld hebben, vinden dat ze wat aan mij hebben gehad voor hun eigen ontwikkeling. Als je kijkt naar jongens uit het verleden als Ramselaar, maar ook nu met Amrabat en Ayoub en spitsen als Zivkovic en Haller. De ervaring die ik heb, deel ik met hen en ik denk dat de club daar ook baat bij heeft. Ik heb op jonge leeftijd veel meegemaakt en wil ze voor mijn fouten behoeden.”

/

Zoals wat voor dingen?
“Neem Sofyan; die is hartstikke goed bezig en ik probeer hem gefocust te houden. Hij werd speler van de maand bij het AD, maar dan zeg ik: ‘volgende maand kan het weer anders zijn’. Of Yassin; hij heeft hoge pieken en die worden steeds constanter. Dan praten we daar met elkaar over; hoe dat nog beter kan. De club heeft daar ook belang bij, ook financieel. Dus ik denk niet dat ze het een probleem vinden als ik dit seizoen blijf. Daarnaast sluit ik ook geen deuren. FC Utrecht is heel goed voor mij geweest en ik weet niet wat de toekomst brengt. Er kan van alles gebeuren en dus houd ik alles open.”

Je speelde in veel van de Nederlandse jeugdelftallen, hoe kijk je naar het grote Oranje?
“Goede vraag, haha. In Oranje spelen nu allemaal jongens met wie ik vroeger gespeeld heb zoals Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Daley Blind en noem maar op. Ik denk dat ik niet voor hen onderdoe. In de tijd dat we samen speelden, was ik met hen altijd een van de beste. Mijn huidige vorm is goed, maar het is vooral belangrijk dat ik constant blijf presteren. Voor Marokko geldt hetzelfde. Als ik voor Marokko zou kunnen spelen, zou ik dat niet laten. Ik ben tot nu toe nog niet in de positie gekomen waarin ik een voorkeur moet uitspreken, dus doe ik dat ook niet. Met beide bonden heb ik er nog nooit contact over gehad, maar wat mij betreft ontbreekt alleen nog het belletje, haha.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.
Doorzagen met.. Nacer Barazite!
Meer video's

Poll

Nacer Barazite verdient een kans als international.


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door redanxo)

Kans acht ik vrij klein dat een van de twee landen plek heeft voor Barazite. Hij vindt zichzelf duidelijk beter dan dat hij is.

24 december 2016 om 17:30

We delen dezelfde mening. Zo diep is Nederland nou ook weer niet afgezakt. Het niveau van Marokko kan ik niet beoordelen, maar als Ziyech op basis van kwaliteit word buitengesloten heeft Barazite er helemaal niks te zoeken.

24 december 2016 om 19:07

Ik vind dit n hele arrogante reactie die de status van oranje op dit moment geen recht doet. Wie heeft Oranje dan op 10 die meer kwaliteit dam Ziyech heeft? De oude Sneijder? Barazite speelt erg goed en kan doorgroeien. Er spelen niet alleen Europese toppers bij Oranje. Dus zijn ambitie is prima. En zinn vergelijking met die jongens wil hij alleen maar mee aangeven dat hij in de jeugd minimaal hetzelfde talent had.

24 december 2016 om 20:52

Nou ja Ziyech speelt niet voor Nederland dus dat telt niet. Verder schat ik zowel Sneijder als Wijnaldum, propper, Klaassen en vilhena hoger in. Dus nee

Als je die namen noemt en zegt dat je niet voor ze onder doet.. hoop dat het een grapje was want deze jongens zijn al voorbij de fase van de Nederlandse topclubs. Barazite was ooit een groot talent maar allang niet meer een speler die voor Oranje in aanmerking komt

Denk dat hij het niveau van de Nederlandse top wel aan kan, maar NL elftal zal hij hij niet een verbetering zijn. Schone 2.0

24 december 2016 om 11:08

Schone zou wel met oranje mee kunnen en jij vindt hem een Schone 2.0?

Dat belletje uit Zeist gaat er echt niet komen. En uit Marokko denk ik ook niet, hij was nu voor de Afrika cup ook niet in beeld.

Ik ben benieuwd waar zijn plafond. Hij kan in ieder geval heel goed voetballen.

Soms moet een spits ook geluk hebben met de spelers in het elftal om hem heen. Kunnen die zorgen dat de spits accelereert met de juiste ballen dan wordt een spits ineens beduidend hoger ingeschat.

Ik denk dat daardoor veel spelers ondergewaardeerd worden.

Maarrrr

dat geld niet voor Barazite denk ik.

Hij vind dat hij niet onder doet voor Wijnaldum? :S

24 december 2016 om 18:49

Ja PSV en Liverpool snappen er weinig van geloof ik

Weer zo'n voetballer in de Eredivisie die zichzelf nogal overschat. Barazite speelt niet voor niets voor Utrecht... Wijnaldum is natuurlijk wel een flink aantal klasses beter.

Het klinkt misschien gek maar als een Bradley Kuwas in beeld is bij Oranje waarom een Barazite die langer al in goede vorm steekt dan Kuwas niet?

27 december 2016 om 14:40

Omdat éã©n fout geen reden is om een tweede fout te maken?

Een leroy fer is ook niet meer oranjewaardig. Mja wat is dat. Assaidi? Vind ik niet. Ik klikte bij de poll op Marokko terwijl hij niet goed genoeg is voor oranje terwijl ik denk dat oranje het niet red tegen Marokko. Misschien denkt hij dat hij beter is maar wij met ons oranje denken ook nogsteeds wereldkampioen te worden terwijl er misschien wel 10 landen beter presteren.

Een leroy fer is ook niet meer oranjewaardig. Mja wat is dat. Assaidi? Vind ik niet. Ik klikte bij de poll op Marokko terwijl hij niet goed genoeg is voor oranje terwijl ik denk dat oranje het niet red tegen Marokko. Misschien denkt hij dat hij beter is maar wij met ons oranje denken ook nogsteeds wereldkampioen te worden terwijl er misschien wel 10 landen beter presteren.

24 december 2016 om 18:51

@shikor

Op Wk's presteren er niet tien landen beter dan Oranje. Blijkt elke keer weer als Oranje mee doet.

Dat mag hij denken, maar realistisch is het niet. Wijnaldum, Blind en zelfs Leroy Fer zijn veel verder en beter dan Barazite. Ik vind het persoonlijk een leuke Eredivisie-speler, maar meer ook niet. Ik verwacht ook niet dat hij bij Marokko gaat spelen. Zij hebben ook betere alternatieven. Zelfvertrouwen is goed, maar dit is gewoon pure zelfoverschatting. Ik kan zo 5 spelers opnoemen die ik kwalitatief al beter vind in uberhaupt de Eredivisie.

Nederlands elftal komt hij zelfs met een blind(e) aan het roer te kort voor. Wel een goede speler voor Utrecht

Ik denk dat ik Ayoub momenteel eerder bij Oranje zie komen dan Barazite. Barazite is een uitstekende speler, maar Ayoub heeft iets avontuurlijks en onvoorspelbaars dat echt van toegevoegde waarde kan zijn bij het Nederlands elftal. Bij Marokko zijn beiden uiteraard ook van harte welkom. Ik ben benieuwd wat die twee in de tweede helft van het seizoen laten zien.

24 december 2016 om 19:27

Mr. Barazite wilde nooit voor Marokko uitkomen. Pas nadat zijn kansen verkeken waren voor oranje (als die er ooit waren) koos hij voor Marokko. Dat zijn spelers die je er niet bij wil hebben.

Blind en Wijnaldum staan normaal gesproken altijd in de basis bij hun respectieve topclubs, terwijl Leroy Fer een van de meest belangrijke spelers bij Swansea is... Barazite is 26 jaar en doet het degelijk bij een subtopper in Nederland. Die jongen begrijpt toch best zelf dat hij dat niveau zeker niet nu heeft. Er zullen andere jeugd spelers bij die jeugd elftallen zijn die niet eens meer professioneel spelen dus dat is ook een dom argument.
Barazite is zeker een degelijke voetballer, maar ik denk wel dat dit zijn plafond is en daar hoeft hij zich absoluut niet te schamen.

We doen in Nederland veel te moeilijk met selecteren geef dit soort spelers toch een kans. Haps , Barazitte .. Als je het niet probeert weet je het ook niet. Laat ze lekker meetrainen en minuten maken in oefenpotjes. Je geef ze zo ook extra energie om de top te halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Correspondent
4 fans
31 jaar
Laatste voetbalnieuws

‘Die handen moeten gewoon weg; ik denk dat dat een topregel is’

Afgelopen zaterdag werd in het Van Donge en De Roo Stadion van Excelsior de Wedstrijd van de Toekomst gespeeld. Promovendus Fortuna Sittard en het gelegenheidselftal van de Suriprofs namen het in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren