Mané brengt Liverpool in extase; Stekelenburg valt uit

Liverpool is aan puntverlies ontsnapt. De formatie van Jürgen Klopp stevende maandagavond op een doelpuntloos gelijkspel af tegen Everton, maar in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Sadio Mané er nog 0-1 van. Liverpool staat nu met 37 punten op de tweede plaats in de Premier League en Everton vindt zichzelf met 23 punten terug op de negende positie in het klassement.

/

Everton en Liverpool vermaakten het publiek in de eerste helft niet, want daarin werd er niet één keer tussen de palen geschoten. De thuisploeg toonde nog de meeste inzet, maar maakte evenmin aanspraak op een doelpunt op Goodison Park. De beste kansen waren er voor Divock Origi en Ramiro Funes Mori: de aanvaller van the Reds schoot na een snelle tegenaanval hard naast en de verdediger van Everton wist bij een hoekschop naast te koppen. Georginio Wijnaldum deed ook nog een poging, maar die ging hoog over.

Liverpool raakte in de 27e minuut pas voor het eerst de bal aan in het strafschopgebied van de tegenstander en hoopte na de verplichte onderbreking meer aanvalslust aan de dag te kunnen leggen. Liverpool begon in ieder geval gretig en probeerde de opponent vast te zetten, maar verder dan een kans voor Roberto Firmino kwam men in het eerste kwartier niet. Na 64 minuten voerde Ronald Koeman zijn eerste wissel door, al was die noodgedwongen. Maarten Stekelenburg moest zich vanwege een blessure laten vervangen door Joel Robles.

/

De 26-jarige Spanjaard leek uiteindelijk uit te groeien tot de held van Everton, want hij voorkwam met een uitstekende parade een treffer van Firmino bij een hoekschop. Kort daarvoor was ook Origi nog eens gevaarlijk geweest: Séamus Coleman voorkwam met zijn teen dat de Belg met een intikker kon scoren. Everton, dat van geluk mocht spreken dat Ross Barkley na een schandalige overtreding op de kuiten van Jordan Henderson slechts geel kreeg, incasseerde in blessuretijd echter toch nog de 0-1. Mané scoorde uit een rebound nadat Daniel Sturridge de paal had geraakt.

Oef, wat een smerige tackle van Ross Barkley! ????

Geplaatst door voetbalzone op maandag 19 december 2016

Een terechte zege voor Liverpool?

1
2

Verdiende overwinning. Everton bood veel weerstand eerste helft, maar kon geen kansen creëren, Liverpool tweede helft veel beter en uiteindelijk in extremis Mane. Fijne overwinning!

Oh en Dean kan met de kerst lekker met de familie eten. Geel voor die aanslag van Barkley, ongelofelijk.

19 december 2016 om 23:02

Bizar dat je dat niet ziet als scheids. Donkerrood natuurlijk.

19 december 2016 om 23:03

Ik snap ook niet hoe Barkley niet met rood erafging. Zoals ik beneden al zei, het is een wonder dat niemand aan de rode kant geblesseerd raakte. Ik heb carrieres zien eindigen door tackles als die van Barkley op Henderson.

19 december 2016 om 23:25

Hopelijk alsnog een schorsing..

19 december 2016 om 23:30

Kan niet na geel.

20 december 2016 om 01:50

Zo'n domme regel he... alsof die gele kaart betekent dat de scheids het perfect gezien heeft. Als hij de beelden zag die wij konden zien dan gaf hij heus direct rood voor zo'n benenbreker.

20 december 2016 om 00:23

Henderson heeft héél veel geluk dat die voet niet bleef staan. Man man man wat een gore overtreding

20 december 2016 om 06:58

Ik had idee dat gelijk spel eerder op zijn plaats was. Everton eerste helft veel beter.
Wel kleine kansjes niet super groot.
Heb toen nog 15 minuten tweede helft gezien vodn ik liverpool niet veel beter.

Maar ja deze wedstrijden moet je natuurlijk gewoon winnen wil je kampioen worden.

Mane mane mane... Ow ow ow heerlijk dit. Nu smaakt het biertje nog lekkerder. Gelijkspel was verdiend geweest maarjah mane dacht er anders over.

Ik vind het opzich wel een verdiende overwinning. Eerste helft was gelijk opgaand, tweede helft was Liverpool veel beter.

19 december 2016 om 23:06

Ja okay, maar als je defensief weinig toelaat vind ik dat ook heel knap.

20 december 2016 om 00:01

Defensief viel het de laatste 20 minuten redelijk uit elkaar hoor bij Everton. Met name Firmino kreeg nog best wat goede kansen

Wat een bizarre wedstrijd! Een wonder dat niemand van de kant van Liverpool geblesseerd raakte na al die aanslagen, maargoed, Mane de held brengt onze 3 punten weer terug naar het mooie deel van Liverpool! YNWA

19 december 2016 om 23:04

Everton was fel, soms wel hard opzich. Maar aanslagen? Alleen die van barkley was belachelijk en had zwaar rood verdiend.

19 december 2016 om 23:07

Wellicht geen aanslagen nee, ik zit nog in de emotie van de wedstrijd haha. Nu ik erover nadenk werdt ook Mane toch wel enkele malen enorm hard aangepakt, zowel van achteren als van de zijkant.

20 december 2016 om 08:31

Haha emoties vlak na de wedstrijd is logisch. Was zeker een harde pot, maar dat is meestal wel het geval in zo'n beladen derby.

Mooi, ik ben zojuist 350euros misgelopen door Sadio Mane.

On: ondanks dat het tot aan de blessuretijd 0-0 bleef eigenlijk best een spannende wedstrijd, Firminio weer magistraal. Maar denk dat t voor mij spannend was omdat Everton de laatste club was die op mn lijstje moest winnen...

19 december 2016 om 23:08

Firmino magistraal? Hij raakte vandaag, behalve twee kansen op het eind geen pepernoot vandaag. Enige zwakke schakel aan Liverpool's kant.
Lallana daarentegen i.m.o. man of the match. Wat een heerlijke speler, verliest geen enkele bal. Zou wel eens de statistieken willen zien.
Prachtige overwinning. Deze is op mentaal vlak o zo belangrijk. Weer terug op de tweede plek. Ynwa

19 december 2016 om 23:12

Als je Firmino slechts twee ballen goed hebt zien raken, zou ik de wedstrijd nog een keer kijken. Magistraal was die zeker niet, maar ook zeker niet de zwakke schakel.

19 december 2016 om 23:24

Er ging bij hem vanavond enorm veel mis, laat ik het zo zeggen. Heeft keihard gewerkt en uiteindelijk gaat het om de teamprestatie dus hoor je mij niet klagen

En een wedstrijd helemaal opnieuw kijken gaat mij een beetje ver, tenzij het de CL-finale van 2005 betreft, die heb ik wel al vier keer teruggezien

19 december 2016 om 23:35

Ik snap wel waar Warrior vandaan komt. Firmino was om het zo te zeggen bij vlagen erg ongelukkig in zowel zijn aannames als zijn afwerking. De speler die het minst toevoegde was imo Wijnaldum, door zijn alsmaardurende spelvertraging. Ik ben nooit echt helemaal overtuigd geweest van hem, maar ik weet dat hij beter kan. Het oogt voor mij alleen wat traag altijd. Off: De CL wedstrijd van 2005 was magisch, maar ik heb hem niet heel bewust meegemaakt aangezien ik amper een puner was toen, maar puur qua wedstrijd zelf vond ik de halve finale tegen Dortmund de prachtigste wedstrijd die ik heb mogen zien. De samenvatting daarvan heb ik al een jaar nonstop op replay staan. Ik krijg er nog steeds rillingen van

19 december 2016 om 23:44

Ik hoopte oprecht dat jullie mn sarcasme zouden vatten. Ik weet matuurlijk dat Firmino geen pepernoot raakte.

19 december 2016 om 23:46

Thanks voor de verheldering, goed verwoord!

En mooi man, laten er nog veel van dat soort memorabele wedstrijden mogen volgen!

19 december 2016 om 23:49

Je doet alsof het wekelijkse kost is dat Firmino zo speelt.
Kijk maar wat vaker, dan zie je wat een verfijnde voetballer hij is met een neusje voor de goal.

Firmino zorgt er toch voor dat hij drie keer in scoringspositie komt, terwijl de andere aanvallers moeite hadden met het defensieve spel en het gebrek aan ruimte. Leuk sarcasme, maar niet helemaal op zijn plaats.

20 december 2016 om 00:08

Ik ben het niet met je eens LFC Warrior. Firmino speelde zeker geen slechte wedstrijd. Aanvallend was het vandaag wat minder bij hem, dat is waar, maar verdedigend vond ik hem prima spelen, heerlijk fel en behoorlijk wat afgejaagd. Er waren spelers die minder waren bij Liverpool, met Wijnaldum als een van de minderen. Geen bal naar voren gezien van hem, erg jammer. En die commentator op het eind: "wijnaldum speelt weer een geweldige foutloze wedstrijd...." Prima dat Hollanders een streepje voor hebben bij de commentators van Ziggo, maar het kan ook te ver gaan.

Echt een verschrikkelijke wedstrijd van beide kanten. Uiteindelijk wel de verdiende winnaar, omdat Everton in de tweede helft letterlijk de bus geparkeerd heeft. Eerste helft was Liverpool echt verschrikkelijk, tweede helft redelijk, maar eigenlijk niets gecreã«erd tot die goal. Barkley had er zwaar met rood af gemoeten,, wat een waanzinnige tackle..

Enorm belangrijke overwinning dit.. Can en Sturridge zijn gelukkig weer fit.. nu nog coutinho.. die werd echt nodig gemist vandaag.

20 december 2016 om 07:58

Snap deze reactie echt niet. Hoe kun je dit nou een vreselijke wedstrijd vinden? De eerste 25 minuten werd er zo idioot hard afgejaagd dat liverpool er niet goed uit kwam en Everton dat het meeste balbezit had kon door het goede afjagen van liverpool niet tot goede kansen komen. De 2e helft had Everton de puf niet meer om tot aanvallend spel te komen en moest het zijn energie gebruiken om te verdedigen. Geweldig intense wedstrijd, spannend en een verdiende winnaar in blessure tijd.

Heerlijke overwinning. Liverpool speelde niet top, maar Everton was veel slechter. Mané en Wijnaldum vertragen het combinatiespel veel, gelukkig heeft Mané andere kwaliteiten. Klavan en Lovren speelde trouwens heel degelijk. Hopen dat Coutinho snel weer terug is en dat Barkley een schorsing krijgt voor die idiote actie.

19 december 2016 om 23:09

Barkley kreeg geel, dus kan geen schorsing meer krijgen. Schandalig inderdaad!

19 december 2016 om 23:51

Nee man Wijnaldum was juist goed met 1 keer raken continu. Verder had Wijnaldum vrijwel geen balverlies vond hem echt sterk spelen.

20 december 2016 om 00:11

Wauw.

Met alle respect hoor, maar weet je zeker dat je de juiste wedstrijd hebt gekeken? Wijnaldum leed inderdaad vrijwel geen balverlies, maar dat kwam omdat hij vrijwel alleen maar tikkie-breed-tikkie-terug speelde. Totaal geen lef in zijn spel vandaag.

Wat een schop van Barkley.
De grens heeft goed zicht op de situatie en toch krijgt hij maar geel.
Ik vind het tempo en de duelkracht in Engeland top, maar zie met regelmaat dit soort schoppen, zonder de juiste sanctie.

Erg blij met drie punten, maar man vooral om het feit dat Henderson nog kan voetballen. Idioot dat de scheids en grens hier niet tot rood konden komen.

Was toch echt de actie van Sturrigde die beslissend was volgens mij. Mane had hem er maar voor het intikken. Everton viel mij wel heel erg tegen, louter fysiek en schopwerk. Op basis van de tweede helft, welke ik alleen maar heb kunnen zien, dik verdiende uitslag.

19 december 2016 om 23:10

Beide, actie van Sturridge was goed, maar Mané kan hem alleen binnenschieten door razendsnelle anticipatie!

yessssssss.... Gelukkig 3 punten en verdiend ook. YNWA

Respect voor Wijnaldum. Deed werkelijk alles goed vandaag!

Echt top gespeeld inderdaad. Hij vertraagt het spel hoor ik dan mensen zeggen. Kan zo zijn, maar sdat is soms juist nodig. Vlakbij de 16 heeft hij echt wel overzicht en snelle balbehandeling zodat eer kansen worden gecreã«erd.

19 december 2016 om 23:27

Wijnaldum speelt okay, maar ik heb toch liever Can, verdedigend sterker en brengt aanvallend iets meer, is alleen in de combinatie iets minder dan Wijnaldum

19 december 2016 om 23:36

Zou persoonlijk ook Can boven Wijnaldum verkiezen.

20 december 2016 om 11:59

Niet helemaal mee eens dat Can verdedigend sterker is. Heb soms het idee dat dat een beetje een aanname is die met z'n allen doen omdat Can voorheen meer verdedigend stond opgesteld en Wijnaldum meer aanvallende rollen vertolkte. Fysiek is Can wel sterker maar hij heeft imo veel meer oog voor een aanvallende loopactie dan verdedigend echt iets dicht lopen. Laat nog wel eens een mannetje uit zijn rug lopen. Als je dan enkel Henderson nog enigszins achter je hebt lopen is dat wel risicovol.

Denk dat Wijnaldum in dit systeem niet sprankelend speelt maar wel heel waardevol is. Verzaakt niet. En met zoveel energieke spelers in een team is het wel eens fijn om een temporiserende speler in je team te hebben.

Wedstrijd met veel strijd, toch vind ik liverpool niet verfijnd genoeg om bij de top3 te eindigen.

19 december 2016 om 23:32

Wacht maar tot coutinho terug is. En was Leicester vorig seizoen wel heel erg verfijnd? Everton speelde gewoon zo fysiek dat liverpool het vandaag niet helemaal oo hun eigen manier deed. Maar niet geschikt voor de top 3? Daar ben ik het niet mee eens

19 december 2016 om 23:47

Haha ik las je reactie nog niet en mijn eerste gedachte was precies jouw eerste zin.
Wordt smullen geblazen. En de comeback van onze kleine magiã«r is wel vereist als Manã© straks weg is.

Heerlijke overwinning dit!!
Op basis 2e helft verdiend, extra lekker om in de 95e minuut te winnen.
Die smerige rat Barkley had hier donkerrood moeten hebben, had makkelijk Henderson zijn enkel kunnen breken.

Liverpool IS RED

En het is uitgerekend Manã© die Koeman pijn doet! Haha, heerlijk! :D

Of toch gewoon Sergio Mané?

Sadio

20 december 2016 om 00:15

Verwijzing naar Sergio Ramos, in verband met het scoren in blessuretijd.

Terechte overwinning Liverpool. Everton heeft maar een matig elftal. Grote ommekeer was uitvallen mcCarthy, Barry kan in zo'n wedstrijd toch bijna niet meer meekomen.

Barkley had inderdaad rood moeten hebben, maar ja, tijdens de Merseyside derby komen deze overtredingen met grote regelmaat voor.

20 december 2016 om 00:56

Ben ik het of heerst er een groot gebrek aan creativiteit bij Everton? Want ondanks die goeie eerste helft waar Liverpool moeilijk tot voetballen kwam creã£â«rde Everton ook zelf weinig tot niets zodra de final third werd bereikt en moest Lukaku het qua aanvoer weer te veel van lange ballen hebben.

Ongelofelijk hoe Everton het hier weg geeft ondanks dat hen duidelijk minder waren dan Liverpool in de tweede helft. Grootste indicatie dat Liverpool vroeg of laat de overhand zou krijgen was toch echt toen Everton meteen in de eerste paar minuten van de tweede helft heel ingezakt de wedstrijd hervatte en ineens wel de bal veel meer aan Liverpool liet vergeleken met de eerste helft toen meteen van de start agressief druk werd gezet en de ruimtes tussen in de linies (waar Liverpool het nog al van moest hebben om te combineren) dicht werden gelopen.

19 december 2016 om 23:39

Totaal ander wedstrijdbeeld inderdaad in de tweede helft. Dat zien we wel vaker dit seizoen, mogelijk door een goede speech van Klopp. Neemt niet weg dat ook Everton zich wel erg anders opstelde.
Maar weggeven is een groot woord. Ze hadden nog amper iets, behalve een punt door veel te schoppen en bikkelen

20 december 2016 om 01:07

@lfcwarri0r

Everton heeft het inderdaad weggeven op basis van de instelling waarin hen de tweede helft mee in gingen, ze hadden Liverpool wel degelijk in de tang die eerste helft. Hadden ze met de zelfde intensiteit als in de eerste helft gespeeld na de rust zou een 0-0 absoluut geen onverdiend resultaat geweest zijn ondanks dat Everton zelf bijna geen uitgespeelde kansen creã«erde.

20 december 2016 om 09:07

Dat konden ze nooit volhouden, dus deze hypothetische stelling kan de prullenbak in.
Liverpool de terechte winnaar!

Heerlijke overwinning en broodnodig om een beetje in de buurt van chelsea te blijven. Maar man man man die barkley... ongelofelijk.

@oxxis...oranje bril tav Wijnaldum?!?!
Kon in Belgie de wedstrijd op VOO zien....
"lukaku en Mirallas bij Everton,origi en Mignolet bij Liverpool,dus we hopen op een gelijkspel..." aldus gezegd door presentator....haha...had geeneens een bril op...