Douglas Costa knalt flets Bayern met geweldige uithaal langs hekkensluiter

Bayern München heeft zich zondagmiddag weer aan de kop van de Bundesliga gemeld. De regerend kampioen vergat te sprankelen tegen SV Darmstadt, maar zegevierde dankzij een geweldig doelpunt van Douglas Costa met 0-1. De Beienaars nemen zodoende op basis van doelsaldo de koppositie weer over van verrassing RB Leipzig.

/

Bayern begon niet helemaal scherp aan de confrontatie met de laagvlieger uit Hesse en moest in de eerste tien minuten al twee flinke kansen toestaan. Thiago Alcântara kon zich in de eerste minuut nog net voor een schot van Sandro Sirigu werpen, terwijl een kopbal van Jan Rosenthal vijf minuten later rakelings langs het doel van Manuel Neuer scheerde. De bezoekers namen daarna wel het leeuwendeel van het balbezit voor hun rekening, maar slaagden er nauwelijks in gevaar te stichten.

Robert Lewandowski was na ruim een half uur spelen nog het dichtst bij een zo gewenste openingstreffer. De kopbal van de Pool uit een vrije trap van Thiago stuiterde echter voorbij de tweede paal. Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde en Thomas Müller slaagde er met een volley bijna in om Michael Esser te verrassen. Mario Vrancic liet enkele minuten later echter zien dat Bayern ook alert moest blijven voor tegenstoten van de hekkensluiter, toen hij een vrije trap na een snelle counter net naast schoot.

/

Met nog twintig minuten te gaan was het Douglas Costa die toch de sleutel vond. De Braziliaan kreeg de bal op een dikke vijfentwintig meter uit een korte vrije trap en poeierde het leer met een geweldige uithaal in de linkerkruising. Darmstadt weigerde zich daarna echter gewonnen te geven en Peter Niemeyer zette de thuisploeg met nog ruim tien minuten te gaan zelfs nog bijna op gelijke hoogte. Neuer hield echter met een geweldige redding de voorsprong van der Rekordmeister in stand.

TRAUMTOR! Wát een wereldgoal van Douglas Costa!