Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Usain’ Weghorst ‘was even slim’: ‘Nu gaan ze erop letten’

/

Wout Weghorst was zaterdagavond met zijn negende doelpunt van het seizoen belangrijk voor AZ. De Alkmaarders wonnen met 1-2 bij FC Twente en het openingsdoelpunt van Weghorst kwam door ‘even slim te zijn’ tot stand. Weghorst scoorde direct na rust, al nam hij de spelregels niet helemaal serieus.

Nog voordat het fluitsignaal van de tweede helft had geklonken, liep Weghorst al op de helft van FC Twente. Dit is niet toegestaan, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis floot er niet voor. Hierdoor was Weghorst tijdig in het strafschopgebied van de Enschedeërs om de 0-1 binnen te prikken. AZ-trainer John van den Brom sprak over een ‘Usain Bolt-achtige' pikstart. “Het pakt nu goed uit, maar het zal volgende keer wel iets moeilijker worden. Nu gaan ze erop letten”, aldus Weghorst tegen Voetbal International.

Weghorst heeft na een lastige start zijn draai helemaal gevonden in Alkmaar, waar hij veel aan de trainingen heeft. “En ik krijg steeds meer het vertrouwen, dat helpt natuurlijk ook mee”, besluit de van Heracles Almelo overgenomen spits.

1
2

Gewoon slim gebruik gemaakt van de situatie en het duurde ff dat hij voor de goal was en daar had hij die voorsprong niet voor nodig. Weghorst je bent een topper en je wordt elke week beter en beter. Voetballend met paasjes naar je medespelers en het spelverleggen doe je een stuk beter!

Er staat toch gewoon een vierde man daar? Waarom ziet hij dat niet en zegt ie tegen de scheids dat hij moet fluiten. Sommige beslissingen van de arbitrage kan ik echt niet begrijpen. Natuurlijk kunnen ze niet alles zien, maar er worden wel heel veel slordige fouten gemaakt.

Neem nou het doelpunt van FC Utrecht. Janssen kwam helemaal van achteren op het moment van spelen en dan wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel? Toch wel heel opmerkelijk.

Maar ook de overtreding van Kongolo net voor het strafschopgebied eerste helft tegen Vitesse. Kongolo mist compleet de bal en het is een gevaarlijke aanval. Dan verwacht je toch geel? Maar nee, Higler geeft alleen een vrije trap. Als ik dat als Feyenoord supporter al merkwaardig vindt dan is dat echt niet best.

Het was overigens wel een mooi doelpunt van Weghorst en ik gun hem dat ook zeker.

18 december 2016 om 13:43

Sorry hoor, maar Kongolo speelde daadwerkelijk de bal.. Ik zou de herhaling even terugkijken als ik jou was!

18 december 2016 om 13:54

Daarom moet je dit ook proberen, met het huidige scheidsrechters korps zijn de vreemdste akties soms gewoon mogelijk. Zet maar 13 veldspelers en 2 keepers in het veld en 2 vd 10 heeft het niet in de gaten.

Als Usain zo vroeg vertrekt, loopt het niet goed voor hem af...

Beetje overdreven gedoe rondom Weghorst. Alsof de verdedigers van Twente hem niet aan konden zien komen ofzo.

18 december 2016 om 14:19

Sowieso heeft die verdediger die uiteindelijk de bal naar voren roste de bal eerst nog drie keer goed klaargelegd. Wout Weghorst had letterlijk wandelend nog op tijd aan kunnen komen op die positie, hij heeft totaal geen voordeel gehaald uit vroeg voor de aftrap al op de tegenstander zijn helft te lopen.

Op zich is het natuurlijk wel een beetje onsportief. Wel slecht opgelet van de vierde man. Een video scheids zou bij dit moment wel een uitkomst zijn.

18 december 2016 om 13:19

de scheids en grens hadden het ook moeten zien, onsportief is het zeker.

Dramtisch dat dit niet gezien is door de 4de man en de grensrechter die op die lijn hoort te staan..
Niveau gaat alleen maar achteruit, was niet het enige dat niet klopte deze wedstrijd!!
En maar roepen dat we goede rechters hebben, waar??
Dromeland??
KNVB moet is op gaan treden ipv alles maar in bescherming nemen en recht praten wat krom is

Hij stond i.d.d een meter of 10 in de helft wan Twente maar de doelpunt kwam niet daardoor. Erder was het goed gespeeld door Jahanbakhsh