Falcao schittert als vanouds bij vierklapper van koploper Monaco

AS Monaco overnacht op de eerste plaats in de Ligue 1. Het team van trainer Leonardo Jardim was zaterdag met 0-4 te sterk voor Girondins Bordeaux en staat nu met 39 punten bovenaan. OGC Nice heeft evenveel punten en komt zondagavond nog in actie tegen titelverdediger Paris Saint-Germain.

/

Bordeaux verloor slechts twee van de laatste twintig competitiewedstrijden tegen Monaco (de laatste nederlaag dateerde van augustus 2013), maar was ook dit keer dus niet opgewassen tegen de Monegasken. De bezoekers keken binnen vier minuten tegen een 0-2 voorsprong aan, want rechtsachter Djibril Sidibé plaatste de bal overhoeks in het doel en Radamel Falcao verdubbelde later met een gelukje de marge.

Het openingdoelpunt van Sidibé werd overigens voorbereid door Bernardo Silva; de Portugees gaf daarmee voor de vierde keer in zijn laatste tien competitiewedstrijden een assist. Doelman Jérôme Prior voorkwam in het vervolg van de eerste helft een ruimere achterstand voor Bordeaux, want hij redde op inzetten van Bernardo Silva en Valère Germain. In de tweede helft vielen er nog twee doelpunten.

Falcao was na vijftig minuten het eindstation van een fraaie aanval en schoot na voorbereidend werk van Thomas Lemar en Germain raak: 0-3. Les Rouge et Blanc lieten het daar niet bij zitten, want na ruim een uur op de klok werd het 0-4. Jaroslav Plasil veroorzaakte een strafschop en die elfmetertrap werd benut door Falcao. De Colombiaan maakte daardoor zijn vijfde doelpunt in zijn laatste twee competitiewedstrijden en voor dat aantal treffers had hij slechts zes schoten op doel nodig. Bordeaux sloot het duel door een rode kaart voor Adam Ounas nog met tien man af.