Barcelona komt missers te boven bij hekkensluiter

Barcelona heeft zaterdagmiddag zonder veel moeite Osasuna verslagen. De ploeg van trainer Luis Enrique miste in de eerste helft kans op kans, maar maakte dit in de tweede helft goed: Luis Suárez en Lionel Messi namen het Neymar-loze Barcelona bij de hand en zorgden gezamenlijk voor een 0-3 overwinning. Barça verkleint de achterstand op koploper Real Madrid zodoende in ieder geval tijdelijk tot drie punten.

/

Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond in Pamplona, mocht een klein wonder heten. De bezoekers creëerden vier enorme kansen, maar kregen het niet voor elkaar doelman Nauzet te passeren. De eerste twee van het kwartet aan mogelijkheden waren voor Suárez: na een prachtige pass van Messi schoof de Uruguayaan de bal naast het doel en na een typerende ‘rommel-actie’ in het zestienmetergebied werd de paal geraakt. Hierna was het tot tweemaal toe de beurt aan Messi om kansen te verprutsen.

Alleen voor doelman Nauzet schoot de Argentijn tegen de keeper aan en na een klein halfuur spelen keerde de goalie een fraaie stift van Messi op knappe wijze. Omdat ook Arda Turan, de vervanger van de geschorste Neymar, enkele keren Nauzet op zijn weg vond, groeide de Spaanse goalie uit tot de beste speler in de eerste helft. De doelman hield zijn ploeg dus in de wedstrijd en als zijn teamgenoten voorin iets scherper waren geweest, ging men zelfs met een voorsprong de rust in. Enkele minuten na de stift van Messi brak Osasuna er snel uit en vond Sergio León met een strakke pass Oriol Riera. De aanvaller kwam echter net te kort om de bal in het lege doel te glijden.

/

De laatste mogelijkheid van de eerste helft was wederom voor Messi, maar de linkspoot schoof de bal uit een moeilijke hoek langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten na rust was het Sergio León die bijna op een wervelende manier de 1-0 scoorde. De rappe spits verraste doelman Marc-André ter Stegen met een geweldige stift van een metertje of twintig. De bal daalde echter net te laat en spatte uiteen op de lat. Hoewel Barcelona niet meer zo eenvoudig voetbalde als in de eerste helft, stond het een kwartier na de onderbreking wél met 1-0 voor: Suárez trof doel.

Hierna had Barça de controle weer helemaal terug en het geloof dat Osasuna tot de tegengoal had, was verdwenen. Het eenvoudige voetbal was weer terug en snel werd de tweede treffer gevonden. Na een snelle uitbraak vond Jordi Alba met een trekbal Messi en hij schoof zonder moeite de 0-2 en daarmee de beslissing tegen de touwen. In de resterende minuten probeerde Osasuna de spanning terug te brengen, maar met een fraaie redding weigerde Ter Stegen hieraan mee te werken. Omdat Barcelona via Messi ook nog een derde treffer liet noteren, eindigde het in 0-3 in Estadio El Sadar.

Denk jij dat Barcelona dit weekend in gaat lopen op Real Madrid (dat tegen Deportivo La Coruña moet)?

1
2

Messi heel de wedstrijd gewandeld en toch 2 goals en een voorassist.. knap

10 december 2016 om 15:03

De 2e goal was knap. De 1e goal en de 'voorassist' een stuk minder. Bovendien vind ik het, ongeacht de prestatie, niet bewonderenswaardig dat iemand de hele wedstrijd loopt (overigens al meerdere wedstrijden op rij). Ik zie hem liever verdedigers afjagen, meeverdedigen als hij eens knullig de bal verliest en goede loopacties maken.

10 december 2016 om 15:11

messi loopt verdedigend minder als hij geen bal heeft maar aanvallend meer als hij geen bal heeft dan een normale speler

10 december 2016 om 15:15

Dat vind ik ook niet waar. Aanvallend bespaart hij aardig wat energie door vaak de juiste positie te kiezen, of zelf de aangever te zijn. Eigenlijk de enige keren dat ik hem zie rennen is tijdens een dribbel van hem, wat niet heel vaak is.
Ik ga ervan uit dat hij gewoon een 'normale' conditie heeft voor een topspeler, zoals je bij Barcelona verwacht. Dan mag je echt wel wat meer energie in de wedstrijd stoppen.

10 december 2016 om 16:00

Dit tweede bericht ben ik wel helemaal met je eens. Messi wandelt al jaren, dat is ten eerste een deel tactisch gericht en anderzijds heeft de medische staf dat aanbevolen. Maar de laatste maand is het echt extreem en loopt hij inderdaad bijna nergens meer voor als hij de bal niet krijgt. Heel jammer. Ik hoop dat hij gewoon zijn energoe spaart voor de tweede seizoenshelft en dat dan het vuur in hem weer terugkomt.

Waar ik het niet helemaal met je eens ben was wat je zei over de voorassist. Ik vond dat hij dat juist uitstekend deed. De meeste voetballers hadden waarschijnlijk al eerder geschoten of gepassed. Maar Messi koos hier om de bal precies lang genoeg bij te houden een gaf vervolgens een perfect getimed en op maat steekballetje. Koud kunstje daarna voor Alba en Suarez.

10 december 2016 om 16:10

Ik bedoelde dat meer voor zijn doen. Zo'n pass is gewoon meer dan prima, maar die zie je wel vaker tijdens een wedstrijd. Die 2e goal echter niet.

10 december 2016 om 17:09

Nee klopt. Hij zou zoveel meer kunnen doen als hij wat meer energie in zijn wedstrijden zou stoppen. Hopelijk is dat maar een periode.

10 december 2016 om 15:20

Scherpte ontbrak eerste helft bij hem, maar zowel in de eerste als tweede helft speelde hij gewoon prima. Zijn buitenkant voet balletje op Suarez kon haast niet beter, maar als Suarez hem dan niet benut krijg je zo een wedstrijd als vandaag waar het lang zoeken wordt voor openingsgoal.

Messi loopt op 't algemeen niet veel in wedstrijden. Er zijn hier en daar wedstrijden waar je hem tegenstanders aan bal ziet opjagen, maar vaak blijft hij in het midden rondzwerven tot hij een aanval kan opzetten.

10 december 2016 om 16:03

Hij kan ook weinig meters maken als barca steeds op de helft speelt van de tegenstander.

Heb vandaag net als tegen Borussia Monchengladbach een sterk spelend Barcelona gezien; de (hoge) druk werd uitstekend gezet, het middenveld speelt weer compacter waardoor Busquets niet geisoleerd wordt in defensief opzicht en verdedigend staat het als een huis. Samuel Umtiti speelde in plaats van Mascherano, maar deed het minstens zo goed. Wat een waanzinnige speler is dat zeg, mag absoluut gerekend worden tot de meest talentvolle verdedigers ter wereld.

Toch een paar punten van kritiek; Arda Turan en Andre Gomes zijn ditmaal aan de beurt. Arda mocht vandaag op zijn favoriete positie spelen, maar kon veel te weinig gevaar stichten (terwijl dat in dit soort wedstrijden wel van hem gevraagd mag worden). Had een aantal uitstekende passes, maar denk dat we meer mogen verwachten. Hij kan namelijk veel beter en dat weet Lucho ook. Het zou me dus niet verbazen dat hij komende zomer vervangen gaat worden door een pure vleugelaanvaller. Andre Gomes was de slechtste speler vandaag; kon aan de bal eigenlijk niets toevoegen en wist toen anderen aan de bal waren ook niet goed genoeg positie te kiezen. Als controleur was hij fenomenaal tegen Gladbach, maar als hij aanvallender moet gaan spelen mist hij gewoon creativiteit en diepgang die Denis Suarez bijvoorbeeld wel heeft. Voor 35 miljoen euro mag je simpelweg meer verwachten van de Portugees.

Voor mij twee spelers die er bovenuit staken vandaag; Samuel Umtiti en Sergi Roberto, dat zijn jongens die in de komende jaren gewoon in de basis horen te staan. Al met al, een sterke wedstrijd tegen een lastige tegenstander die al veel eerder beslist had moeten worden. Had wel 0-7 kunnen zijn, maar helaas waren Messi en Suarez niet scherp genoeg in de eerste helft.

Overigens mogen Denis Suarez en Umtiti wat mij betreft best vaker starten ten faveure van Gomes, Rakitic en Mascherano; die brengen veel meer energie en creativiteit in de ploeg.

10 december 2016 om 15:06

Vond Alba ook zeker lekker spelen. Aanvallend tenminste. Ondanks hij zo nu en dan wat steken laat vallen, is hij een zeer gevaarlijk wapen daar aan de linker kant. Werkt ook als uitputtingsfactor voor de rechtsback/voor van de tegenstander.

10 december 2016 om 15:21

Eens, maar dat kwam eigenlijk vooral omdat Arda Turan en Denis Suarez hem ook daadwerkelijk gebruikten voor diepgang over de vleugel. Neymar doet dat eigenlijk nauwelijks.

10 december 2016 om 15:26

Dit viel mij inderdaad ook op. Normaal is Neymar zelden betrokken bij een aanloop van Alba zoals Arda dat wel deed. Neymar zoekt eerder de onmogelijke optie en dat is Messi meestal. Soms pakt het goed uit, maar ik heb liever dat Alba niet voor jandoedel rent en gewoon de bal krijgt van Neymar als het beter bij de situatie past.

10 december 2016 om 15:44

Zoals het eigenlijk ook hoort. Jammer dat Neymar zo weinig gebruikt van hem maakt. Brengt ook wel dat beetje onvoorspelbaarheid in je spel.

Viel me vooral op dat Sergi Roberto enorm is gegroeid!

Als Arda fan zeg ik, ga lekker naar een club dat beter bij je past. Hij is beter bij een club als Arsenal. Systeem en speelwijze waarop Barcelona speelt is niet weggelegd voor Arda. Arda is te wisselvallig dus tijd voor een andere club.

10 december 2016 om 15:16

Van mij mag hij naar Arsenal komen hoor, maar waarom zie je hem beter functioneren in het spel van Arsenal dan in het spel van Barca?

10 december 2016 om 15:22

Het niveau van Barca ligt te hoog en de competitie voor zijn plek is niet eens een competitie meer te noemen.

10 december 2016 om 15:13

Ik vond hem eerste helft bijvoorbeeld iets minder, maar wat was hij goed tweede helft. Af en toe versnelt hij zich en maakt hij onverwachts zoveel ruimte. Prachtig om te zien. Ook Alba speelde vandaag heerlijk.

Sergi roberto umtiti iniesta gomes vond ik bij barca de beste spelers. Messi en Suarez natuurlijk weer belangrijk en Messi is Messi, blijft wandelen maar zoals hij de laatste maakte andere level. Jammer van de kansen die ze niet benut hebben anders had Messi er wel 4 gemaakt maar ja dat is ook voetbal

Wat maakte Barcelona het zich moeilijk eerste helft door alle kansen onbenut te laten. Gek genoeg kreeg Osasuna een kans en dat was de beste kans voor de openingsgoal eerste helft. Vervolgens tweede helft leken ze nog slechter te beginnen, want eerste kans was ook gelijk voor Osasuna dat op de lat kwam. Gelukkig werden de spelers eindelijk wakker na uur spelen door een goed combinatieaanval te benutten.

Heerlijke Messi momenten gezien en met name zijn tweede goal waar hij 3-4 verdedigers en de doelman te kijk zet. Zowel Messi als Suarez hadden vandaag hattrick kunnen maken als ze hun kansen afmaakten.
Ik begin ook echt steeds meer een fan van Umtiti te worden. Wat een geweldige speler is dat toch. Doet me beetje denken aan Varane, ook zelden op fouten te betrappen. Alleen is Varane wat beter in de luchtduels.

Tegen een hekkensluiter zo moeizaam tot scoren komen is geen goed teken, maar gelukkig speelden ze niet slecht zoals uit tegen Sevilla en Sociedad waar er amper kansen waren. Vandaag lag het meer aan scherpte bij het afmaken en dat werd beter tweede helft.

Nu kijken hoe de concurrent vanavond speelt!

10 december 2016 om 15:12

10 december 2016 om 15:29

Hij moet tot eind seizoen de kans krijgen om zich te bewijzen. Lukt hem dat niet, dan mag hij inderdaad vertrekken.

10 december 2016 om 15:32

Gefeliciteerd met de overwinning jullie verdienden het. Wij vanavond zonder modric big benz en cris....

10 december 2016 om 16:05

Inderdaad. Sterkte daarmee
Deportivo had Real het vorig jaar toch ook lastig tegen?

Dankjewel man =). Moet goed komen voor jullie. Deportivo is verdedigend niet zo sterk en het middenveld al helemaal niet, want daar ontstaat bijna altijd te veel ruimte voor de tegenstander en met jullie middenveld moeten de spelers er wel raad mee weten . Al hoop ik natuurlijk op een stunt van Deportivo haha. Scoringsvermogen hebben ze er wel wat, want het is een aanvallende ploeg.

We zien het vanavond wel, in ieder geval succes!

10 december 2016 om 17:15

Zonder Cris? Waarom? Hij is toch niet geblesseerd?

10 december 2016 om 17:53

Ronaldo heeft ook rust gekregen, volgens velen ook ivm Badr Hari die vanavond een match heeft.

10 december 2016 om 19:32

Dat zou echt een vreemde reden zijn haha. Ik kan me niet voorstellen dat Real voor deze reden risico's wilt nemen.

Sterk Barcelona gezien die vooral de eerste helft veel kansen liet liggen, met name door Suarez en Messi. Vond vooral Sergi Roberto, Iniesta, Umtiti, Pique, Alba (twee assists) en Messi goed spelen. Die laatste had echt een geweldige bal op Suarez bij die eerste kans en de 0-3 van hem was heel knap gemaakt. Messi is dit seizoen erg goed bezig, mistte vandaag wat scherpte, maar had wel een voorassist en scoorde twee goals. Hij wandelt dan wel soms op het veld, maar zie hem ook spelers afjagen en vele aanvallen creã«eren. Scheids floot een prima wedstrijd overigens.

Wat een geklaag na een 0-3 zege. Ben eens tevreden joh. En laat Messi in zijn waarde, hij brengt met zijn gewandel 10 X meer dan iedere andere speler.