Promes maakt na 606 minuten einde aan droogte en pakt rode kaart

Quincy Promes heeft na 606 minuten het doel weer gevonden in de Russische competitie. De aanvaller nam maandagavond de gelijkmaker voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen Rubin Kazan (2-1) en dat was voor de international van het Nederlands elftal was zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen.

/

Promes scoorde enkele minuten voor rust na een lage voorzet van Ivelin Popov en had al eerder kunnen scoren, maar de voormalig buitenspeler van FC Twente schoot toen van dichtbij op doelman Sergey Ryzhikov. Rubin kwam in het eerste bedrijf niet tot veel kansen, maar opende na 38 minuten wel de score: ex-AZ’er Jonathas volleerde binnen bij een hoekschop van Rubén Rochina.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Spartak: Promes kopte na een voorzet vanaf rechts een halve meter naast. Rubin schrok wakker en kreeg plots drie uitstekende mogelijkheden om er 1-2 van te maken in de Otkrytie Arena: Taras Burlak en Jonathas mikten over en Carlos Zambrano kopte naast. Naarmate de tweede helft vorderde werd Spartak weer sterker en twintig minuten voor tijd mocht men zelfs met één man meer verder.

Elmir Nabiullin kreeg na een overtreding op Roman Zobnin een tweede gele kaart en vier minuten later, in minuut 74, schoot Denis Glushakov de 2-1 tegen de touwen. De middenvelder zag zijn van richting veranderde schot achter Ryzhikov in het doel ploffen. In het vervolg werd er niet meer gescoord, maar Promes werd nog wel van het veld gestuurd. Hij ging op de voet staan van Yann M’Vila en kreeg zijn tweede gele kaart, al had hij voor rust ook al rood kunnen krijgen na een elleboogstoot in het gezicht van Nabiullin.

Denk jij dat Spartak Moskou dit seizoen kampioen wordt?