Titelkandidaat Liverpool gaat door sensationele comeback onderuit

Eddie Howe heeft zondagmiddag een prachtige jubileumwedstrijd beleefd bij AFC Bournemouth. In zijn driehonderdste wedstrijd bij The Cherries boog zijn ploeg tegen Liverpool een achterstand van twee doelpunten in de slotfase om in een 4-3 overwinning en boekte zo de eerste zege uit de clubgeschiedenis op the Reds. Voor het team van Jürgen Klopp betekende de nederlaag een enorme tegenvaller in de race om de landstitel. Chelsea gaat nu met een voorsprong van vier punten op Liverpool, en drie punten op Arsenal, alleen aan kop.

/

In de beginfase leek alles nog de goede kant op te gaan voor Liverpool, dat meteen het initiatief naar zich toetrok. Divock Origi, die de kans kreeg van Klopp door blessures bij Daniel Sturridge en Philippe Coutinho, opende de beschietingen, maar slaagde er niet in meer dan een afzwaaier te produceren. The Reds sloegen daarna echter genadeloos toe.

Emre Can stuurde Sadio Mané in de twintigste minuut weg, waarna de Senegalees net iets eerder bij de bal was dan Artur Boruc en voor de openingstreffer tekende. Twee minuten later verliep doelpunt nummer twee volgens een soortgelijk recept. Jordan Henderson had een geweldige lange bal op Origi in huis, waarna de Belg de keeper omspeelde en het leer in een leeg doel werkte.

/

Na rust kwam Bournemouth wat beter in de wedstrijd en een overtreding van James Milner in het strafschopgebied leidde na tien minuten spelen tot de aansluitingstreffer. Callum Wilson benutte dit buitenkansje, maar zag acht minuten later de achterstand alweer oplopen tot twee doelpunten. Can was ditmaal de afmaker en knalde met een heerlijke volley vanaf de rand van de zestien de 1-3 binnen. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar dat was buiten de veerkracht van de thuisploeg gerekend.

Waar Liverpool in de eerste helft binnen drie minuten een gat van twee goals sloeg, was het Bournemouth dat in de slotfase binnen eenzelfde aantal minuten een gat van twee doelpunten dichtte. Ryan Fraser was met nog een klein kwartier te gaan het eindstation van een goede aanval, waarna Steve Cook een paar minuten later de bal in de zestien kreeg en ijzig koel afrondde voor de gelijkmaker. Daarmee was het nog niet gedaan voor de thuisploeg, want Nathan Aké stond diep in de blessuretijd precies op de goede plek om de winnende langs Loris Karius te schuiven.

Vind jij dat Liverpool het verdiende om te verliezen?

1
2

Het gebrek aan een goede keeper gaat Liverpool opbreken in de strijd om de titel. Verder wel een schitterende wedstrijd gezien. Wat is de BPL toch een geweldige competitie! Ake speelde en goede pot, mag hopen dat ook hij in beeld is bij oranje, samen met Pieters de twee beste links backs van Nederland denk ik. Zeker nu Willems hopeloos uit vorm is.

4 december 2016 om 16:40

Gewoon Mignolet terug in doel, veel meer hoeft echt niet.

4 december 2016 om 16:49

Lood om oud ijzer, beiden matige keepers. Liverpool moet gewoon ambitieuzer zijn en niet voor die koopjes gaan die Klopp uit Duitsland kent.

1 misstap is natuurlijk geen ramp en CL is ook al een stap vooruit. Dan hebben ze een extra argument.

4 december 2016 om 17:00

In principe zouden we inderdaad met CL voetbal al blij moeten zijn, en dat is ook een grote stap vooruit, maar jij weet ook dat vooral dit seizoen, nu de grootste concurrenten allemaal nieuwe trainers hebben etc, en we geen last hebben van europees voetbal, DE kans was om voor de landstitel te gaan voor Liverpool. De kans is er nog steeds, maar hij wordt alsmaar kleiner zolang dit soort wedstrijden blijven voorkomen.

4 december 2016 om 17:01

Jorisdr

Asjeblieft zeg.. Karius is allesbehalve goed bezig op het moment, maar Mignolet heeft me zoveel trauma's opgeleverd de afgelopen jaren, ik zou nog liever Any Carrol terugkopen van West Ham United, dan dat we Mignolet een vaste basisplaats geven.

4 december 2016 om 18:16

Karius heeft nog niets laten zien waarom hij beter zou zijn dan Mignolet.

Zelfs op het gebied van distributie, waar iedereen altijd over viel bij Mignolet, is er geen verbetering. Ik heb Mignolet in elk geval nog nooit een pas naar een verdediger zo zien verkloten dat het een hoekschop werd.

4 december 2016 om 16:42

Ake zijn zwakke optreden was juist de oorzaak van de 1-0 achterstand. Hoe makkelijk hij zich door Mane opzij liet zetten is nou niet bepaald Nederlands-elftal waardig. Een geluksgoal in de 90e minuut (ja ik ben heel gefrustreerd) verandert daar geen klote aan

edit: mane moest ake zijn

Wat een glorieus moment voor Nathan Ake! Na vorig seizoen het uitstekend gedaan te hebben, begon hij dit jaar op de bank. Kreeg amper speeltijd, maar gelukkig speelt hij weer de laatste tijd en kan hij het vandaag bekronen met de winnende in blessuretijd tegen Liverpool na een geweldige comback.

Liverpool mag het natuurlijk nooit uit handen geven, maar het was wel weer een geweldige wedstrijd onder Klopp. Heel blij met hem in de premier league.

Ik heb mijn eigen helemaal een ongeluk gelachen. Wat een dramatische prestatie in de tweede helft. 50M voor verdediger klinkt ineens zo gek nog niet.

Ik wilde dit nooit, maar ik ga me steeds meer moeten aansluiten bij diegenen die nonstop kritiek leveren op de wanhopige verdediging van Liverpool, en schreeuwen om Van Dijk oid... 4 goals tegenkrijgen tegen Bournemouth, en met 2 middenvelders in de verdediging starten..

Die wijnaldum is soms ook echt een verschrikking voor het oog. Weinig spelers op het veld die minder risicovolle passes gaven als Wijnaldum naar mijn gevoel, en dit gevoel heb ik al enkele wedstrijden lang. Hij voegt 0.0 toe aan het spel van Liverpool. Niet dat dit gehele verlies aan hem te danken is hoor, als team heeft Liverpool gewoon gefaald. Je staat met 2-0 voor bij rust, en verliest met 4-3. Hoe is dit mogenlijk?

Dit is echt een signaal voor Klopp, om in de winter naar hartenlust miljoenen in de verdediging te pompen, want zolang we met Lucas Leiva en Milner in het hart van de verdediging spelen, krijg je dit soort bizarre wedstrijden, die alleen leuk zijn als je ze wint, maar die je hele maand verpesten als je ze verliest..
0

4 december 2016 om 16:53

Ik zou bijna zeggen typisch Liverpool dit... zo zonde!!

4 december 2016 om 18:14

Al vaker verschillen we van visie, want met de blessures die we hebben Coutinho en Lallana mis je de druk van hoge kwaliteit op het middenveld, daar lag vandaag ook het probleem.

Als Matip en Lovren spelen heb je gewoon een goede verdediging, maar je moet niet verwachten dat ook maar 1 team beter staat te voetballen met een 2e keus achterin. Dat is net zo realistisch als dezelfde kwaliteit druk op het middenveld verwachten zonder Lallana en Coutinho.

Ik vind het dat we bij de 0-2 en de 1-3 onze voet van het gaspedaal haalde waardoor Bournemouth in de wedstrijd kon komen. En als je dan in de 65ste? minuut de 2-3 om de oren krijgt is die 2-4 ver uit zicht als je al 30 min controle layed back voetbal aan het spelen bent. Dat kan ik natuurlijk nooit bewijzen, maar zo gaat dat in het voetbal. Net zoals als dat als je niet scoort je sneller een goal om de oren krijgt

Afgeven op Milner vind ik onbegrijpelijk.

4 december 2016 om 19:21

Dat we verschillen van visie kan gebeuren.

Ik vind dat als we een verdediger missen, we tenminste een verdediger of twee klaar moeten hebben staan om dat gat op te vangen. Milner doet het vooralsnog prima, maar is dat de linksback die Liverpool naar grotere hoogtes zal sturen? Verder geef ik niet eens af op Milner, zo slecht doet hij het als CM (!) op lb niet eens, en ik geef ook nergens in mijn post enige vorm van kritiek op Milner zelf.

Mijn grote probleem met de huidige verdediging is dat Klopp het maar blijft proberen met Lucas Leiva op Cb. Was de wedstrijd tegen Leicester niet al genoeg bewijs dat hij niet meer meekan op het niveau? Het is leuk om hem op te stellen tegen een Leeds oid, maar als je titel/top-4 aspiraties hebt dan moet je niet met Leiva op de proppen komen. Hoe je het ook went of keert, Liverpool krijgt belachelijk veel doelpunten weg, en waar ik eerst net als jij vond dat het aan het team lag qua drukzetten etc, moet er na het zoveelste doelpuntenfestijn toch achterin ook iets mis zijn? Klavan is een redelijke cb, Gomez ook, 'aar daarvan moeten we het nog zien na zijn jaardurende blessure, maar alleen Klavan als redelijke back-up verdediger is niet titelkandidaat-waardig.

4 december 2016 om 23:46

Elke verdediger had fouten gemaakt in deze wedstrijd als er zoveel druk op je komt als dat in deze wedstrijd was en om je argument kracht bij te zetten vergeet je weer het feit dat onze meeste goals uit standaard situaties komen en dat daar tot dusver de pijnlijke plek zit. Standaard situaties zijn meestal 8 spelers of meer bij betrokken, net zoals 2 van de 4 tegengoals overigens in de afgelopen wedstrijd.

In een dominante wedstrijd had Klopp makkelijk met Lucas deze wedstrijd uit kunnen voetballen, maar hij had beter in moeten grijpen toen we de controle uit handen gaven, want dan heb je misschien meer aan Klavan inderdaad en/of een Stewart voor Can/wijnaldum.

En natuurlijk heb ik diezelfde aspiratie, maar ik ben wel een realist in dit soort wedstrijden, want als het middenveld het verliest in dit soort wedstrijden geef ik de schuld grotendeels aan het middenveld.

Lucas, Klavan en alle 2e keuzes bij andere clubs hebben altijd hun sterke en zwakke punten, het is dan aan de trainer om in de juiste wedstrijd de juiste mensen te spelen. Een Moreno moet je bijvoorbeeld spelen tegen een Burnley terwijl je totaal niets aan hem gaat hebben tegen City. Dat zijn meer zaken voor de staff dan voor de speler zelf.

Maar het is ook niet realistisch om te denken dat als we v Dijk halen, dat Lovren of Matip niet binnen een jaar weg is en je weer met hetzelfde probleem zit. Arsenal, United en City zitten met hetzelfde probleem als er blessures zijn want dan kom je namen als Paulista, Clichy of Jones tegen en dan heb je precies dezelfde shitstorm als je dan verliest.

Milner zijn inbreng in het team is zo groot dat hij moet spelen vind ik, dat werd ook al duidelijk bij de spelers van City hoe ze reageerden op het vertrek van hem en op de linksback staat hij misschien niet bij de beste backs van de wereld maar dat stond Fuchs afgelopen jaar ook niet en die was ook belachelijk sterk voor Leicester. Maar dat zijn van die Kuyt discussies die op wellus nietus eindigen.

Met Coutinho in de lappenmand Firmino spits en Milner linkshalf? Maar dan zet je Moreno weer op de back

eerste wedstrijd zonder coutinho en meteen verloren. worden zware maanden voor Liverpool

4 december 2016 om 16:45

Denk eerder dat het kwam doordat we Matip achterin misten.

4 december 2016 om 16:58

Wel een zwakke conclusie. Liverpool heeft 3 goals gescoord tegen een meer verdedigend team, geen groot probleem dus. $ tegendoelpunten echter laten zien dat de verdediging tekort schiet

4 december 2016 om 18:43

Bournemouth is normaliter geen verdedigend ingesteld team, dus dat slaat nergens op.

4 december 2016 om 23:01

Ik zeg een meer verdedigend team, meer verdedigend dan Liverpool.. Liverpool had duidelijk het initiatief. In de 2e helft hadden ze op een gegeven momen 80 balbezit...

Ik vind dit persoonlijk echt jammer, Liverpool is dit seizoen echt een heerlijke ploeg om te kijken en stiekem hoopte ik ook dat zij echt mee kunnen doen om de PL titel.

Maakt het extra mooier dat uitgerekend Chelsea huurling Ake de winnende heeft gemaakt!

4 december 2016 om 17:20

Wat een held! ! Aan het begin van het seizoen baalde ik ervan dat Alonso werd aangetrokken, tenslotte is Ake al tijden in onze gelederen. Maar vanaf vandaag hoor je mij niet meer klagen

Shit defence, shit keeper.. Lucas noooit meer laten spelen. Ook al is iedereen geblesseerd. Karius kan er helemaal niks van, 10 x slechter dan Mignolet (wat een prestatie) en Milner was nergens te bekennen achterin..

4 december 2016 om 16:54

Lucas komt al jaren te kort. Persoonlijk het nut van hem helemaal nooit ingezien omdat hij in balbezit minder kan dan een gemiddelde vierde klasser, maar verdedigend vonden verdedigend ingestelde coaches zoals Benitez hem nog bruikbaar.
Daarom verbaasd het me ook dat Klopp hem zo veel laat spelen, zeker nu hij op leeftijd is en nog slechter is geworden. Verdedigend is het voortaan ook gewoon drie keer niks.

4 december 2016 om 18:05

Wat een onzin, op basis van welke acties in deze wedstrijd verdient hij dit? Hij en Klavan zijn gewoon normale vervanger voor de 2 eerste keuzes.

De meeste concurrentie heeft precies dezelfde kwaliteit op de bank zitten, alleen City heeft een paar spelers die 5 mil + verdienen op de bank met meer kwaliteit.

4 december 2016 om 18:28

Bij City verdienen die spelers misschien meer, maar kwalitatief zijn die spelers ook niet veel beter dan wat de rest op de bank heeft hoor . Clichy, Sagna en Navas zijn ook gewoon pure middelmaat en Sane is nog een jong talent die nog niks bewezen heeft. Nolito is een goede back-up, maar niet beter dan bijvoorbeeld bij jullie een Sturridge die op de bank zit. Ihaenacho is een groot talent en is een goede speler. Dus dat is er dan 1 die misschien beter is dan wat de concurrentie op de bank heeft zitten (is nog steeds wel jong maar al vaak belangrijk in mijn ogen). Dat verschil vind ik dus niet zo groot (buiten dat die matige spelers bij City veel meer verdienen )

4 december 2016 om 17:35

Karius nu afschrijven, wat een treurige supporter ben jij.. Mignolet heeft 3 seizoenen mogen prutsen! En nu moet Karius al na 10 wedstrijden gewisseld worden, prima keeper geef hem dit seizoen volgend seizoen de tijd en beoordeel hem dan.

4 december 2016 om 17:53

gefrustreerd? Slecht gevoetbald op het middenveld en jij zeikt de complete verdediging af. Voor verdere uitleg kun je even naar onder scrollen.

Wat een kansloze club is dat Liverpool ook 2-0 en 3-1 voor en nog steeds verliezen. Die gaan geen kampioen worden met die fluitketel langs de lijn. Ongelooflijk dat ze deze verliezen.

Jeetje wat een wedstrijd, wat hebben The Cherries een veerkracht getoond! Ake speelde ook sterk zeg, mooi dat dan notabene hij de genadeklap mag uitdelen. Wat een heerlijke competitie is de BPL toch.

Flikker die Karius er maar uit, ik heb nog nooit een keeper een bal bij een uittrap in hoekschop zien werken. Vandaag weer vier goals tegen. Tegen Man U hield hij een clean sheet. Goed hã©? Moet je natuurlijk wel weten dat Man U geen enkele keer op doel trapte.

Mignolet heeft nog niets fout gedaan dit seizoen en had gewoon moeten blijven staan. Karius faalt keer op keer. Je kan hem niet zoals Mignolet opnieuw twee jaar een doelman de tijd geven. Nu staat Mignolet er eindelijk, zet hem gewoon terug.

4 december 2016 om 17:36

Mignolet heeft in 3 seizoenen genoeg fout gedaan.. door nu op de bank te zitten, ik zet nog liever de keeper van de lokale FC op goal dan die Belgische clown

4 december 2016 om 19:01

Het verschil tussen Mignolet en Karius is dat Mignolet soms hele sterke wedstrijden speelt. Hij wisselt die sterke wedstrijden helaas af met enorme blunders. Maar Mignolet heeft ook wedstrijden gehad waar hij punten pakte voor Liverpool. Karius pakt geen punten voor je en hij maakt blunders. Nou dan weet ik wel wie ik in de goal zou zetten.

4 december 2016 om 23:08

Kunnen we een jongen van 23 die net bij een wereldploeg met hoge verwachtingen aan komt wandelen misschien meer tijd geven dan misschien 3 slechte wedstrijden?!!

Ik werd hier aangevallen door Liverpool fans omdat ik Karius maar een matige keeper vind en geen potentie in hem zie. Wat was hij slecht. Achterin is er echt versterking nodig. Mooi dat Ake de winnende maakt. Nu staan we 3 punten los! Goed weekend zo, 2 concurrenten op achterstand gezet.

4 december 2016 om 17:33

Karius is ook gwn een matige keeper. Liever Mignolet dan die prutser

4 december 2016 om 18:38

En op basis van deze wedstrijd is dat ineens toch waar? Waar zit bij jou de logica en wil je hem de 4-3 helemaal aanrekenen dan ofzo? Hard schot had misschien klem gekund, maar het was een schot dat tussen zeker 6 man heen ging en in de rebound tikt hij hem weg alleen krijgt Ake hem met wat geluk mee.

Als we zo streng mogen zijn dan is het eind zoek. Oh wacht het eind is al zoek met de f*cked up media die mensen in dit soort dingen constant roepen, waardoor de reaguurder tegenwoordig denkt dat dit gerechtvaardigd en normaal is....

4 december 2016 om 18:57

Die bal van Fraser had een De Gea gehouden. En dan praten we nog niet over de goal van Ake. Zo'n bal moet je klem hebben. Dat was een gigantische blunder. Deze keeper kan niet eens normaal uittrappen. Maar goed als jij tevreden of Karius bent dan moet je dat zeker zijn. Ik vind hem een hele zwakke keeper.

Sterkte en medeleven aan iedereen die geld had ingezet op Liverpool en in de 75e minuut al aan het bedenken was wat ie met zijn geld ging doen.

Vandaag was het in de eerste helft erg goed van Liverpool, tweede helft te weinig druk op het middenveld zodat ze op het middenveld konden gaan voetballen bij Bournemouth.

Vind het grotendeels de fout van Klopp, die genoegen nam met het verminderen van de druk als ze 2 goals verschil hadden. Ik dacht zelfs dat Klopp dit als tactiek had om minder fysiek van de spelers te vragen.

Hoge druk vandaag was niet goed genoeg is mijn conclusie, want vind dat de reaguurders zich blind staren op de verdediging, want die bal van Cook en Fraser vielen gewoon erg ongelukkig en maakte ze die goed af. Die laatste had Karius misschien klem kunnen hebben, maar toen was de paniek al toegeslagen en kun je niet compleet een keeper gaan afzeiken als je het op het middenveld hebt laten liggen.

update:
Als je erover na denkt is het onbegrijpelijk dat spelers individueel op basis van deze wedstrijd helemaal afgemaakt worden, want Liverpool was vandaag als team niet bij de les en hebben dit seizoen als team goed gepresteerd. Afgeven op individuen zo net na zo'n wedstrijd is dom en 2010's

4 december 2016 om 18:34

Ik ben het zeker eens met jou analyse. Dat is ook iets wat ik Arsenal te vaak zie doen, waardoor ze het altijd weer moeilijk krijgen. Als je volledig je voet van het gaspedaal haalt dan nodig je druk van de tegenstander uit en dan krijg je vaak goals tegen, dus dat vind ik inderdaad dom. Ik ben het ook met jou eens dat het niet volledig terecht is om de verdediging af te zeiken, maar er mag wel een klein beetje kritiek zijn toch? Met de eerste keus cv's was dit denk ik niet gebeurd, maar moeten de back-ups niet beter presteren? Liverpool heeft pech met blessures, maar ze missen ook op sommige plekken achterin (cv en linksback) kwaliteit bij de back-ups. Dat zou in ieder geval beter kunnen in mijn ogen. En ik vind ook dat de spelers die vandaag speelden zelf ook beter kunnen. Daar mag je in mijn ogen dan wel kritiek op hebben, al ben ik het zeker met jou eens dat het bijna compleet stoppen met druk zetten op het middenveld ook heel erg debet is geweest aan deze nederlaag.

4 december 2016 om 18:45

Grazie, soms denk ik echt dat iedereen zich blind staart op dezelfde dingen. Fijn om dan een keer steun te krijgen.

Ja, de verdediging mocht in de tweede helft beter, maar fouten zijn onontkoombaar als je de controle kwijt raakt en ja dan is Lucas geen complete verdediger als hij met zijn rug tegen de goals staat, maar dat weet je en zo ver moet je het niet laten komen. De laatste 3 tegendoelpunten zijn net zo goed de fout van de andere 8 spelers binnen de 16 vind ik.

Bij die 2e stond Cook versteld van zichzelf volgens mij en die 3e viel precies goed, ja dat zijn ook natuurlijk momentjes dat je alleen kunt zeggen dat je er niet kort genoeg op zat.