Rode lantaarn blijft ondanks flitsende start in handen van Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is er zaterdagavond niet in geslaagd om na twee nederlagen op rij weer eens drie punten te pakken. De Deventenaren kwamen in de Adelaarshorst nog wel op een vroege voorsprong tegen sc Heerenveen, maar Reza Ghoochannejhad en Yuki Kobayashi bogen die achterstand uiteindelijk om in een 1-3 overwinning voor de Friezen. Go Ahead blijft zodoende steken op de laatste plaats in de Eredivisie, terwijl Heerenveen zich weer in de top vier meldt.

/

Heerenveen zakte na een geweldige start van het seizoen steeds verder weg en de laatste vier duels leverden de Friezen maar vier punten op. Op bezoek in Deventer leek het door een snelle treffer van Darren Maatsen weer de verkeerde kant op te gaan voor de bezoekers. De middenvelder ontving de bal van Marcel Ritzmaier, verschafte zichzelf net genoeg ruimte om uit te halen en krulde de bal daarna langs Erwin Mulder.

Go Ahead bleef daarna goed druk houden op de Friese verdediging en zag dat de bezoekers duidelijk moeite hadden om onder de pressie uit te voetballen. Na twintig minuten spelen zette Sam Larsson Reza echter uit het niets vrij voor de keeper, waarna de Iraniër voor de 1-1 tekende. Die opsteker gaf Heerenveen weer wat lucht en zeven minuten later pakte de ploeg van Jurgen Streppel zelfs de voorsprong. Rochdi Achenteh kopte een corner ongelukkig door, waarna Reza op de goede plek stond om de 1-2 binnen te prikken.

/

De Deventenaren dachten de schade daarna voor rust beperkt te houden, maar Theo Zwarthoed moest de bal in de blessuretijd toch nog een keer uit het net halen. Een van richting veranderd schot van Arber Zeneli belandde in de voeten van Yuki Kobayashi, waarna de Japanner de bal voor het intikken had. Na rust had Heerenveen weinig moeite om overeind te blijven, al verraste Ritzmaier Mulder bijna na een flitsende aanval.

Reza liet even later na om zijn derde van de avond te maken, terwijl de thuisploeg hier en daar een speldenprikje uitdeelde in de jacht op de aansluitingstreffer. Sander Fischer mocht met nog een dik kwartier te gaan aanleggen voor een vrije trap, maar zag zijn poging in de handen van Mulder belanden. Ritzmaier kreeg vlak daarna nog de beste kans van het tweede bedrijf. De middenvelder zag zijn schot echter uiteenspatten op de paal, waardoor Go Ahead er niet in slaagde dichterbij te komen.

Denk jij dat Go Ahead Eagles dit seizoen gaat degraderen?