Robben en Lewandowski schitteren in belangrijke zege van Bayern

Bayern München heeft vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt. Het team van Carlo Ancelotti boekte op bezoek bij FSV Mainz 05 een degelijke zege en evenaart daarmee het puntenaantal van RB Leipzig, dat zaterdagavond nog wel in actie komt tegen Schalke 04: 1-3. Arjen Robben was goed voor een doelpunt en een assist en maakte voor het eerst deze voetbaljaargang de negentig minuten vol.

/

Bayern keek na vier minuten al tegen een achterstand aan. Jhon Cordoba was slimmer dan Javi Martinez en werkte het leer achter Manuel Neuer. Vier minuten later verscheen al de gelijkmaker op het scorebord: Robert Lewandowski hield zijn zenuwen in bedwang toen hij de bal van Robben kreeg. De Nederlander nam zelf de 1-2 voor zijn rekening, door in de 21e minuut een voorzet van Thomas Müller binnen te koppen.

Na de 1-2 speelde Bayern minder aanvallend, maar Mainz had weinig in te brengen tegen der Rekordmeister. In de tweede helft bleef een derde treffer van de bezoekers lange tijd uit, waardoor het toch spannend bleef in de Opel Arena. In de extra tijd schoot Lewandowski uit een vrije trap echter de 1-3 tegen de touwen.

Prolongeert Bayern München de landstitel?