VVV geeft overwinning weg, Kluivert maakt eerste goal voor Jong Ajax

Na vier opeenvolgende thuiszeges heeft VVV-Venlo in De Koel puntenverlies geleden in de Jupiler League. De koploper bleef vrijdag, ondanks dat het lange tijd met 1-0 voor stond, steken op een gelijkspel tegen Telstar. Toch profiteerde de lijstaanvoerder daarmee van de nederlaag van streekgenoot MVV. De beloftenelftallen van Ajax en PSV stapten als winnaars van het veld en liepen daarmee in op de nummer één.

/

VVV Venlo - Telstar 1-1
In een tumultueuze eerste helft legde VVV de basis voor de overwinning. Telstar stond na twintig minuten al met tien man, na een discutabele rode kaart voor Wesley Zonneveld. Een botsing met Vito van Crooy werd gezien als een overtreding van de keeper, die zich van geen kwaad bewust was. Op slag van rust was Johnatan Opuku trefzeker met een volley: 1-0. Telstar gaf echter niet op en kwam na dik tachtig minuten spelen zelfs op gelijke hoogte dankzij Crescendo van Berkel. In het vervolg zette VVV nog wel aan, maar was Telstar met een bal op de paal nog het dichtst bij de overwinning.

NAC Breda - Almere City FC 3-1
De ploeg van Marinus Dijkhuizen speelde in de eerste 45 minuten zeker niet slecht, maar een doelpunt was het enige wat eraan ontbrak. Chiel Kramer was voortdurend een sta-in-de-weg voor de spelers van NAC. Met name Giovanni Korte en Brandon Barker hadden het scorebord in beweging kunnen krijgen. Na rust trok NAC het duel naar zich toe. Barker benutte een penalty, na een charge op Cyriel Dessers, en een heerlijke knal van Robbie Haemhouts maakte de gelijkmaker van Sherjill MacDonald ongedaan. In de slotminuten maakte Thomas Agyepong er ook nog 3-1 van.

/

SC Cambuur - Jong Ajax 1-3
De eerste helft in Leeuwarden was niet heel erg verheffend. Tim Krul werd in de eerste 45 minuten op de proef gesteld door Jerge Hoefdraad en Gino Bosz, maar tot meer was Cambuur niet in staat. Ook Jong Ajax, met onder meer Justin Kluivert en Thulani Serero binnen de lijnen, was niet op dreef. Na een uur spelen sloeg Cambuur toe: een mooie combinatie door het centrum werd door Hoefdraad afgerond. In de laatste negen minuten sloeg Jong Ajax echter keihard toe. Frenkie de Jong kopte de 1-1 binnen, Pelle Clement schoot de 1-2 tegen de touwen en in de extra tijd maakte Kluivert zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, in tweede instantie na een gemiste penalty.

Jong PSV - Achilles'29 4-0
De ploegen van Pascal Jansen en Erick Meijers waren niet heel creatief in de eerste helft. Op slag van rust was het toch raak. Een hoekschop werd niet goed verwerkt door Robbert te Loeke, waardoor Beto da Silva de bal in de kruising kon werken én Achilles ongelukkig met een achterstand moest gaan rusten. In de tweede helft liep Jong PSV uit naar een dikke overwinning. Vlak na rust kopte Beto da Silva de 2-0 binnen en al snel nam Pablo Rosario de 3-0 voor zijn rekening. Sam Lammers schoot vanaf elf meter de 4-0 tegen de touwen. Bij Jong PSV maakte Joël Piroe kort voor tijd zijn debuut in het profvoetbal.

RKC Waalwijk - MVV Maastricht 2-0
De bezoekers uit Limburg moesten halverwege genoegen nemen met een doelpuntloze ruststand. Dat was te weinig gezien de kansen die het team van Ron Elsen in Waalwijk kreeg. Met name Thomas Verheijdt had in de eerste 45 minuten moeten scoren. RKC wist in de tweede helft het net wel te vinden. Johan Voskamp scoorde uit het niets de 1-0. MVV raakte daarna de grip op de wedstrijd kwijt en na de 2-0 van Moussa Sanoh was de wedstrijd gespeeld.