Dwarrelbal en flitsende counter bezorgen Heracles zege op tandeloos NEC

Heracles Almelo heeft met veel moeite NEC verslagen. Beide ploegen waren vrijdagavond aan elkaar gewaagd, maar de Almeloërs waren in eigen stadion het meest gelukkig. Een afgeweken dwarrelbal en een flitsende counter zorgden voor het verschil in het Polman stadion: 2-0.

/

De openingsfase was voor de thuisploeg. Met fris en aanvallend voetbal werd een weg naar het doel van NEC gezocht en regelmatig gevonden, maar gescoord werd er niet. Robin Gosens zag zijn kopbal knap gekeerd worden door Joris Delle en Samuel Armenteros verloor de controle over de bal nadat hij alleen voor de goalie opdook. Aan de andere kant had Bram Castro lang niks te doen. Op een paar zwakke afstandsschoten na, keek de doelman gedurende de eerste helft vooral veel toe. Heracles bleef de eerste helft domineren en dit leverde tien minuten voor rust de 1-0 op.

Lerin Duarte besloot het maar eens van afstand te proberen en zag zijn schot via het lichaam van Gregor Breinburg in het doel belanden. De tegentreffer was het signaal voor NEC om wat meer initiatief te tonen en hier ontstond al heel snel een enorme kans uit: Kévin Mayi kopte echter op de paal na een uitstekende voorzet van André Fomitschow. Door de misser zochten beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamer op. NEC was duidelijk van zins de opgelopen schade uit de eerste helft te herstellen en begon het tweede deel van de wedstrijd vol overtuiging. De aanval werd gezocht en kansen werden gecreëerd. Julian von Haacke had echter de pech dat zijn geweldige volley op de paal uiteenspatte en een schitterende actie van hem eindigde in een hoekschop.

Nadat Ferdi Kadioglu het veld had betreden, kwam er nog meer schwung in het spel van trainer Peter Hyballa. Ondanks het veldoverwicht en de kansen, kon NEC het Castro nauwelijks moeilijk maken. Schotkansen waren er nauwelijks en als het doel al eens onder vuur werd genomen door een NEC’er, stond Castro paraat. Heracles liet in het tweede bedrijf vrijwel niets meer zien. Tot frustratie van trainer John Stegeman lukte er weinig meer bij de Heraclieden, die het allemaal wel prima leken te vinden.

De schitterende counter waarmee Heracles tien minuten voor tijd het duel besliste, kwam zodoende uit de lucht vallen. Uiteindelijk was het Armenteros die de 2-0 liet aantekenen, nadat Delle in eerste instantie nog knap redding had gebracht. Hierna was het duel gespeeld en kon Stegeman opgelucht ademhalen.