Chelsea al zeven wedstrijden op rij onverslaanbaar: ‘Komt door het systeem’

Vrijdag, 2 december 2016 om 11:24

Na een dramatisch voetbaljaar kende Chelsea ook onder Antonio Conte wat opstartproblemen, maar de laatste weken is de Londense formatie niet te stoppen: in de Premier League won Chelsea zeven wedstrijden op rij. Keeper Thibaut Courtois weet waarom dat is. “Het systeem”, zegt Courtois tegen Sky Sports.

/

Conte koos er na een paar wedstrijden voor om in een 3-4-3-systeem te gaan spelen. Sindsdien is Chelsea schier onverslaanbaar. “Het is fijn voor een keeper, maar ook voor de rest van het team is het een goed systeem. Vanuit het middenveld kan iemand naar achteren zakken, zodat je met vier achterin staat. Ook kan iemand druk naar voren zetten, maar dan nog blijft de balans bewaard.”

“We hebben met België ook een paar keer 3-4-3 gespeeld. Het is een lastig systeem om tegen te spelen. In de zomer oefenden we nog op een ander systeem, maar na de wedstrijd tegen Arsenal (3-0 verlies, red.) stapten we over op een achterhoede met drie man. Daar hebben we sindsdien altijd op getraind.”Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door sjoerdcfc)

Chelsea swingt de laatste tijd, raken niet van slag door een tegendoelpunt kijk afgelopen wedstrijd tegen de Spurs. Vind ze de laatste echt ijzersterk spelen met een geweldige Moses en Hazard op de flanken waar ik echt van onder de indruk ben. Ook die 3 mans verdediging is echt iets van Conte en wat super werkt ook in Engeland tot mijn verbazing. Wat een geweldig team is het geworden zeg, de laatste weken echt een plezier voor het oog. Was altijd een hater en ja haha..... misschien een succesfan maar van dit chelsea ben ik inderdaad fan geworden onder conte

Word een heerlijke Zaterdag met eerst City - Chelsea waar ik denk dat Chelsea toch met de winst er vandoor gaat omdat City toch af en toe moeilijkheden kent in de wedstrijd en toch nog niet swingend loopt.

En dan daarna Barca -Real ...... de zaterdagen waar een liefhebber het voor doet !!

2 december 2016 om 11:38

Succes fan en hater zijn een beetje sneue begrippen. Ik ben een liefhebber van mooi, spectaculair en aanvallend voetbal. Dus zie ik veel liever het Chelsea van Conte dan het Chelsea van Mourinho.

Ik had echt nooit verwacht dat het opeens zo goed zou gaan met Chelsea. In het begin ging het zo slecht dat ik serieus dacht dat Conte wel is vervroegd ontslagen kon worden ook al zou dat natuurlijk best snel zijn. Zo zie je maar dat je coaches en spelers de tijd moet geven. Ze zijn iedere geval nu een grote kanshebber op de titel.

ben benieuwd hoelang de selectie dit volhoud. dit systeem vergt erg veel energie. misschien is het verstandig als er wat aankopen voor op de vleugels worden gedaan

2 december 2016 om 12:47

Chelsea speelt geen CL dus kwa energie zitten ze wel goed. Op Liverpool na hebben ze dus een flinke voordeel op de top.

Opportunistisch gepraat weer.. Chelsea was zogenaamd nergens in het begin van het seizoen en nu zijn ze opeens titelkandidaat nummer 1. Veel te makkelijk gedacht in mijn opinie. Pas in maart kun je wat zinnigs zeggen over het kampioenschap. De top 4 staat maar 2-3 punten uit elkaar, en ook Spurs zit maar 4 punten achter Arsenal (de nummer 4). United zit 8 punten achter Arsenal en kan alsnog top 4 halen natuurlijk, al is dat gat wel wat groter. Chelsea kan ook zomaar verliezen van City zaterdag, en dan staan ze misschien wel weer opeens 4e. Het zegt dus allemaal niks op dit moment. Het 343 systeem lijkt goed te werken op dit moment, maar buiten Spurs hebben ze daarin ook geen sterke tegenstanders ontmoet. Ik wacht het allemaal af in ieder geval

2 december 2016 om 12:14

Dan adviseer ik je wedstrijden te gaan kijken van Chelsea, je zult er dan snel achterkomen dat dit niet oppurtunistisch is of de waan van de dag. Als je namelijk 1 tegengoal krijgt in 7 wedstrijden vanaf het moment dat je een nieuw systeem doorvoert dan is dat benoemenswaardig en word je automatisch als grote kans hebber gezien. De BPL staat erom bekend dat elke wedstrijd moeilijk is, en dat jij teams als Man-United & everton schaart onder geen moeilijke tegenstanders dat geeft eigenlijk al aan dat je er geen verstand van hebt. Ondanks dat Man-united geen goede vorm heeft, is er geen enkele ploeg die er moeiteloos overheen loopt en is united een zware tegenstander.

2 december 2016 om 12:28

Allereerst: voel je niet meteen aangevallen alsjeblieft. Ten tweede: waarom ga je mij ervan beschuldigen dat ik geen verstand ervan heb? Onnodig op de man spelen, wat niks toevoegd aan je punt.. Ja ze doen het goed en ja ze hebben maar 1 tegengoal gehad. Ik ontken dat ook nergens. Mijn punt is dat mensen nu al weten te melden dat Chelsea, dankzij de magische 343, kampioen gaat worden. Dat is in mijn ogen gewoon incorrect om dat nu al te zeggen, en dan dat ook nog eenste poneren als een feit. Ja ze zijn kanshebber, dat zijn ze namelijk elk seizoen. En ja op dit moment doen ze het goed, maar als ze zaterdag verliezen van City dan kunnen ze zomaar 4e staan. Zijn ze dan nog steeds een grote kanshebber? Volgens velen dan natuurlijk niet, terwijl dat onzin is. Dat is mijn hele punt. Nergens val ik Chelsea af dat ze het helemaal niet goed doen of iets dergelijks. En Man United en Everton zijn geen makkelijke tegenstanders nee, maar beide wedstrijden waren wel thuis bij Chelsea he. Daar is Chelsea al ontzettend land heel erg moeilijkk te verslaan. En Everton zat op dat moment al in een aardige dip he, al 9 (?) wedstrijden op rij niet meer gewonnen volgens mij? Chelsea is een kanshebber, maar op dit moment gewoon nog niet een grotere kanshebber dan City, Liverpool of Arsenal. Daar gaat het mij om.

2 december 2016 om 13:15

Ten eerste, ik voel me niet aangevallen. Tweede ik ontkracht jou statements waar ik maar 1 uitkomst uit zag komen is dat je er niks van snapt. Er staat hier nergens in het artikel dat chelsea favoriet is of gemakkelijk kampioen gaat worden. Daar kom je uit het niets zelf mee, dat is opzich niet erg maar onderbouw het dan sterk. Dan bedoel ik niet tottenham als enige sterke kandidaat noemen want dat slaat als een lul op een drumstel. Notabene Arsenal weinig in te brengen had tegen Man united en dan is Man united opeens een makkie? Er is ook niemand die zegt dat als Chelsea verliest zaterdag ze geen kampioenskandidaat zouden zijn. Supporters/fans/neutrale toeschouwers beoordelen dit Chelsea nu vanaf het moment dat ze 3-4-3 zijn gaan spelen en constateren: goed vezorgt voetbal, 1 tegengoal uit 7 wedstrijden en een hoog scorend gemiddelde. Nu probeer jij makkelijk te scoren door het opportunistisch te noemen....

2 december 2016 om 14:35

@SjoerdCFC. Oké my bad. Dat je dan gelijk tot de conclusie komt dat ik er niks van snap vind ik nogal overtrokken en vrij makkelijk geconcludeerd van jou.. Dat ik iets anders zie dan jij betekent nog niet gelijk dat ik er 0,0 verstand van heb.. Arsenal is toch een ander team dan Chelsea? Dat ik met dat punt kom is omdat er genoeg supporters/voetbalfans zijn op VZ en andere fora die dit wel zeggen. Dat het niet uit dit artikel komt klopt. Ik insinueer ook nergens dat jij die mening bent toegedaan.. Ik constateer simpelweg dat er ook genoeg supporters/fans/neutrale toeschouwers zijn die eerst Conté ontslagen zagen worden en nu Chelsea kampioen zien worden. En dat is gewoon een feit. Net zoals dat er genoeg supporters/fans/neutrale toeschouwers zijn (zoals jij bijvoorbeeld) die dit niet zeggen en simpelweg constateren dat Chelsea goed speelt sinds ze 343 spelen. Het een sluit het ander toch niet uit? Ik probeer nergens makkelijk te scoren. Ik constateer ook dat Chelsea het erg goed doet sinds ze 343 spelen, en daar ben ik ook zeker van onder de indruk. Ik ben alleen gematigder in de positiviteit, daar is toch niks mis mee? En Arsenal had inderdaad weinig in te brengen tegen United, maar dat komt door de mentale zwakheid van onze selectie vol spelers die mentaal 8 jaar oud zijn.. Bovendien was het uit, daar waar Chelsea thuis speelde. Misschien wint Arsenal thuis ook wel makkelijk van United, dat kun je nu nog niet zeggen. Daarom heeft het geen zin om United vs Arsenal te vergelijken met Chelsea vs United. Dat Chelsea een sterker programma had dan dat ik vermeldde klopt, mijn excuses daarvoor.

2 december 2016 om 15:12

Je schetst de situatie al heel anders dan in je eerste comment. Ik begrijp je boodschap een stuk beter nu.

2 december 2016 om 12:33Kijk voor de grap eens een wedstrijd van Chelsea (terug). Met dit systeem hadden we toen in de Emirates ook Arsenal opzij gezet.

Geen sterke tegenstanders? Arsenal kon thuis(!) niet eens winnen van Boro en wat heeft Chelsea 2 weken terug nog gedaan? juist. En Man United dan? I rest my case.

2 december 2016 om 14:26

Ik heb zeker wel wedstrijden van Chelsea gezien, en ik ben ook echt wel onder de indruk van ze. Over de wedstrijd tegen Arsenal kun je alleen maar speculeren, zoals jij nu ook doet.. En mijn uitspraak over geen sterke tegenstanders was niet geheel gegrond inderdaad, maar Arsenal tegen Boro en United vergelijken met Chelsea tegen Boro en United slaat kan nog wal.. De reden dat Arsenal die wedstrijden namelijk niet won is de mentale zwakte van Arsenal. Dat Chelsea wel van die ploegen wint is natuurlijk goed, maar dat heeft niks te maken met het feit dat Arsenal tegen die teams gelijk speelt..

2 december 2016 om 12:51

Ja maandje of 2 geleden werd er nog gesproken over een eventueel ontslag van Antonio Conte en nu zijn ze weer de gedoodverfde titelkandidaat. Dat we nu goed spelen staat er even buiten. Alles zit zo dicht op elkaar een keer verliezen en we staan weer derde. Als we een voorsprong hebben van 11+ punten in Januari of Februari dan mag je van mij opportunistisch worden maar nu is het daar veel te vroeg voor.

2 december 2016 om 13:17

Waar staat dat ze titelkandidaat nummer 1 zijn? Dit bericht gaat over het nieuwe systeem en dat werkt tot nu toe erg goed. Nergens staat dat ze kampioen worden of weet ik het.

En tja, de voetbalwereld is puur opportunisme. De waan van de dag regeert.

2 december 2016 om 14:35

@Gooner4. Mijn reactie ging dan ook niet puur over dit bericht. Dat leek mij wel duidelijk..

2 december 2016 om 15:05

Snap ik, maar daarom krijg je zo'n negatieve reacties. Komt zo meer geã¯rriteerd of jaloers over, ook al is dat niet zo.

Maar goed, als City morgen overtuigend zou winnen, zijn zij weer de favoriet. Zo gaat het.

2 december 2016 om 15:06

Sinds Conte het 3-4-3 systeem heeft doorgevoerd hebben we nog geen wedstrijd verloren. De verdediging was zo lek als een mandje, maar sinds de tactische wijziging van Conte heeft Courtois nog maar 1 keer gevist. Spurs was zeker niet de enige moeilijke tegenstander. Everton is ook altijd lastig en als je wint ook niet zomaar met 4-0 van United.

Chelsea speelt echt veel verzorgder voetbal dan onder die gek die zich "the special one" noemt. Hazard speelt fantastisch in dit systeem en is een genot om naar te kijken. Off: ben benieuwd waar Fabregas naar toe gaat, want ik denk niet dat hij bij Chelsea blijft

2 december 2016 om 13:06

Toch wel zonde eigenlijk, van Cesc. Ik weet nog dat hij met assists strooide in 2014/2015. Helaas heeft cesc niet het beste uithoudingsvermogen en dat is een must have bij conte

Ben toch bang dat morgen de eerste verliespartij zal gaan worden. Schat City net wat hoger in helaas.

Ze doen het erg goed. Ze krijgen amper iets tegen en scoren genoeg. Het lijkt wel alsof dit systeem helemaal nieuw is, want er zijn toch erg weinig ploegen in de Pl die hiermee om kunnen gaan. Natuurlijk zijn ze dit niet gewend, maar na éã©n wedstrijd zag je al dat het enorm belangrijk is om die flanken lam te leggen. Ik heb 3/4 wedstrijden gezien en 3/4 wedstrijden krijgen Moses en Alonso zeeã«n van ruimte. Natuurlijk is dit vooral het verdienste van Chelsea, maar ik vind het opvallend. Dit onderstreept voor mij toch ook wel dat het tactische gedeelte in Engeland vaak ondermaats is.

Ben benieuwd hoelang zit dit volhouden. Ze hebben geen Europese verplichtingen en dat scheelt enorm. Daarnaast lijken zowat alle spelers te floreren in dit systeem, erg knap van Conte.

Leicester werd kampioen met een systeem waar bijna geen enkele ploeg fatsoenlijk mee om kon gaan. Misschien geldt het voor Chelsea ook dit jaar, ook al zijn ze qua kwaliteit niet te vergelijken.

2 december 2016 om 13:33

Klopt wat je zegt, of dit aan het engelse voetbal ligt durf ik niet te zeggen. Kijk naar Juventus die doet het al jaren goed europees. Ik denk dat het te vergelijken is met het 4-2-3-1 systeem van o.a. Mourinho 10 jaar terug. Toen wisten teams zich er nauwlijks raad mee en tegenwoordig is het totaal niet verassend. Sterker nog, bijna elk engels team speelt 4-2-3-1 (of een net andere variatie hier op.). Daarom is Mourinho ook niet the special one want hij heeft zich rijk gerekend met een systeem wat achterhaalt is. Tuurlijk is Chelsea 2 seizoenen geleden kampioen geworden met dit systeem maar dit kwam puur door de individuele klasse van o.a. fabregas - costa- hazard en een solide defensie. Het was geen tactische kampioensoverwinning van dhr Mourinho.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

255 fans
Keeper, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
2016/2017 Chelsea 36 0 1 0
2015/2016 Chelsea 23 0 1 2
2014/2015 Chelsea 32 0 1 0
2013/2014 Atlético Madrid 37 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Hazard bezorgt Chelsea FA Cup ten koste van Manchester United

Chelsea heeft zaterdagavond beslag weten te leggen op de FA Cup. De ploeg van manager Antonio Conte won dankzij een benutte strafschop van Eden Hazard op Wembley met minimaal verschil van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren