Hiddink treurt om ‘zijn’ club: ‘Dit doet pijn, het moet niet te lang duren’

Vrijdag, 2 december 2016 om 08:50

De Graafschap degradeerde vorig seizoen, na een slepend conflict met de KNVB en FC Twente, uit de Eredivisie. De Superboeren dachten dit seizoen mee te kunnen doen om de titel, maar de kwakkelende ploeg van trainer Jan Vreman bivakkeert in de onderste regionen van de Jupiler League. Clubicoon Guus Hiddink is geraakt door de magere prestaties van ‘zijn’ De Graafschap.

/

“Ik reis nogal veel, maar overal waar ik ben kijk ik op vrijdagavond naar de ranglijst. Dat doet me pijn”, zegt Hiddink tegen REGIO8. “De Graafschap moet altijd minimaal bij de top drie zitten.” Hiddink vindt het lastig om op afstand advies te geven.

“Ik hoor wel dat ze een behoorlijke groep hebben, alleen moet het nu waargemaakt worden. Ze zitten even in een dip, dat moet niet te lang duren.” Hiddink zelf is niet van plan een officiële functie te gaan bekleden bij De Graafschap. “Geen officiële functie, maar met een paar mensen zitten we wel achter de coulissen te helpen.”


Poll

Guus Hiddink moet eindelijk eens een officiële functie gaan bekleden bij De Graafschap


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door woezel)

Het is inderdaad onbegrijpelijk hoe slecht De Graafschap het doet. Ik snap dat Jan Vreman veel krediet heeft gezien zijn clubverleden, maar het houdt een keer op. Met dit spelersmateriaal en deze spelersbegroting moet je idd top drie spelen. Als De Graafschap onderuit gaat tegen FC Oss, dan is het wel over voor Vreman.

2 december 2016 om 09:06

Ja het is echt onbegrijpelijk, al moet ik zeggen dat de Jupiler League vaak onvoorspelbaar is (in mijn ogen).
In de Eredivisie kan je ze vaak wel ongeveer invullen, vaak met 1 verrassing naar boven en 1 naar beneden, maar in de Juup heb ik het toch altijd fout.

Vreman gaat het einde van het seizoen niet halen denk ik.

Zogenaamd zijn club... Maar wat doet hij ervoor ?

Als echte Achterhoeker en ambassadeur zou je van Hiddink meer mogen verwachten. Zeker nu ze het zo hard nodig hebben....

2 december 2016 om 09:40

Ach hetzelfde straatje als Advocaat uiteindelijk, allemaal het beste voor hebben maar iets daadwerkelijk doen, ho maar! Ik vind het bijvoorbeeld ongelooflijk dat ADO geen 15 miljoen kan ophoesten om hun club te bevrijden van de Chinezen. Schreeuwen vanaf de kant heet dat.

2 december 2016 om 10:00

Anders druk jij toch even 10 procent van je spaargeld in die club? Altijd dat gezeik van supporters. Waarom zou Hiddink geld steken in een bodemloze put? Puur en alleen omdat het zijn club is? Belachelijk. Zelfde geld voor ADO.

2 december 2016 om 10:33

Advocaat heeft anders vorig seizoen wel Gio geholpen, gratis en voor niets.

2 december 2016 om 11:59

Gozer, als ik het geld van Hiddink had, had ik er al lang geld ingepompt, al is het 1-malig en toon alleen je goodwill aan. Nu lees ik net dat hij dat dus ook heeft gedaan (door het inkopen van aandelen), vandaar ik mn bericht heb gewijzigd. Maar goed, blijkens het aandelenverhaal is Hiddink het dus ook niet met je eens.

Betreffende ADO loopt er ook nog die knakker genaamd van Zweden, een schreeuwende supporter. Als die supporters de koppen eens bij elkaar zouden steken zijn de Chinezen te overbruggen (vermogende heren zat; Jol, Advocaat, Van Zweden etc). Nu doen ze allemaal niks, maar ze vinden het o zo erg. Ik dacht dat Hiddink hetzelfde deed, maar dat is dus niet zo.


2 december 2016 om 13:54

Geld steken in zowel ADO als De Graafschap is gewoon je geld weggooien. Die clubs laten zien op bestuurlijkniveaue en op het veld gewoon een zooitje te zijn.
Die clubs moeten met goed bestuur geholpen worden, iets anders kan je niet voor ze doen.

2 december 2016 om 10:10

Elsjorro heeft helemaal gelijk. Wat verwacht je van Hiddink? Dat 'ie de trainer wordt? Een paar miljoen in de club steekt? Kom op zeg! De Graafschap is meer dan Hiddink, je mag niet verwachten dat hij ze hoogstpersoonlijk even omhoog gaat trekken.

2 december 2016 om 12:22

Hij hoeft zeker geen 10 miljoen op tafel te leggen. Maar met alleen koketteren als 'mijn club' en 'ik kijk altijd als eerste naar wat ze gedaan hebben en naar de stand' heb je als club met sportieve problemen niet zoveel.

Hij zou kennis kunnen overdragen of zijn contacten kunnen aanspreken. Dit is toch treurig een gedegradeerd De Graafschap wat nu onderin bungelt in de Jupiler...

2 december 2016 om 13:29

Hiddink helpt waar nodig achter de schermen bij de Graafschap, dit heeft hij diverse malen verteld. Daarnaast is hij aandeelhouder. Ik vraag me af wat mensen van hem verwachten. Natuurlijk heeft hij een dikke bankrekening, maar niemand anders dan hij heeft zicht op zijn inkomsten en uitgaven. Het is dus te makkelijk om hem als 'gierig' oid neer te zetten (niet dat jij dat doet Nufc_u2, maar heb het meer over de algemene tendens) terwijl we helemaal niet weten wat hij er al in heeft gestoken.

2 december 2016 om 13:53

Je hebt gelijk Quincybrada, ik zat fout betreffende Hiddink. Ik las net dat hij inderdaad zich heeft ingekocht middels aandelen, my bad.

2 december 2016 om 11:49

Wat zou hij kunnen doen dan?

Volgens mij is Hiddink altijd een goede people manager geweest, maar het is echt niet zo dat hij nou hã©t strijdplan / de tactiek kan verzinnen waarmee de Graafschap de Eredivisie bestormt.

Het is inderdaad wel de ondergrens waar de graafschap doorheen zakt.

Beste Guus. Je bent een ouwe multimulti miljonair die zijn geld van zijn langzalzijnleven niet meer op krijgt. Alsjeblieft. Doneer een miljoen of 5 aan jouw geliefde club. Jij zal het niet missen en je club is gered. Tot die tijd ophouden met dat pretentieuze gejammer en actually Help!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
EtemadiKeeper00
Myenty AbenaVerdediger00
Lars NieuwpoortVerdediger00
Jordi TutuarimaVerdediger00
Sven NieuwpoortVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

104 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
2015-2016 Chelsea
2014-2015 Nederland
2012-2013 Anzhi
2010-2011 Turkije
2009-2009 Chelsea

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren