‘Ik heb koning Willem-Alexander maar niet gevraagd of hij voor Ajax is’

Vrijdag, 2 december 2016 om 07:30

Davy Klaassen mocht donderdag op bezoek komen bij de koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op Paleis Noordeinde prikte de aanvoerder van Ajax een vorkje mee tijdens de lunch. Anderhalve maand geleden kwam er bij Ajax een brief binnen met de vraag of Klaassen, net als een aantal andere prominente Nederlanders, langs wilde komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door [email protected])

Klaassen snapt natuurlijk ook wel dat de koning voor de club is die naar een van zijn voorvaderen vernoemd is

2 december 2016 om 07:45

Ja idd hij is sowieso voor PEC

2 december 2016 om 07:53

Als alle kinderen van prins Bernhard fan van een club zouden zijn, had die club meteen al de grootste achterban van Nederland.

Edit: spelfout

3 december 2016 om 00:19

Football club ss?

Schijnbaar heeft de Koningin een voorkeur voor Feyenoord. Als de Koning een voorkeur heeft voor Ajax is het vast vaak erg gezellig aan de keukentafel. ;-)

2 december 2016 om 09:10

Kan je helaas geen foto sturen hier. Algemeen bekend ajax

De koning is tegenwoordig voor FcTwente. Een beetje fraude, belasting ontwijken en er toch mee weg komen, sprak hem enorm aan.

2 december 2016 om 10:06

@fron010 En al die voetballers maar dure auto's kopen, terwijl er in Afrika honger is.... De redenatie van jouw eerste reactie is werkelijk waar zo kort door de bocht dat alleen max verstappen het begrijpt. Over jouw 2de reactie, ik ben zelf ook geen voorstander van het koningshuis, maar om nou te zeggendat Fussballin alles gelooft. Jij bent volgens mij degene die geen onderzoek heeft gedaan en alles maar aanneemt. Zeker, samen met de buurvrouw lekker een bakkie gedaan over hoe slecht het gaat in Nederland, terwijl die Oranje's alles maar krijgen. Misschien had je vroeger wat beter je best moeten doen op school, dan had je het nu ook beter gehad en had je je maatschappelijke kritiek niet hoeven te uiten op een voetbalsite.

2 december 2016 om 10:14

Goeie woorden Spartaaan. Ben zelf voorstander van het koningshuis, wat ons land nog enige stabiliteit brengt. Fijn dat je er nuchter naar kunt kijken. Er zijn voor- en nadelen te bedenken, maar alle onzin die FRon010 uitkraamt... Heb liever jouw reactie :-)

2 december 2016 om 10:18

Nou wtk_nl leg geef mij nu eens echte voordelen tegenover de nadelen waarom jij ervoor bent? Ze brengen het land stabiliteit bijvoorbeeld..... meen je dat!? Heb die van mij even verwijderd zodat je echt even neutraal kan uitleggen waarom ze zo geweldig zijn? Voor de handel? dat is nooit bewezen met harde cijfers... dus aub leg het me uit.

2 december 2016 om 10:23

Het koningshuis is nog altijd zeer belangrijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. Export is gewoon de back-bone van onze economie en handelsmissies, zoals die door het koningshuis in combinatie met ministeries worden uitgevoerd, dragen daar gewoon aan bij. In vele landen worden de koning, en het koningshuis nog gezien als instituut dat ertoe doet. Het bezoek van de koning in andere landen, met in zijn kielzog ondernemers en bedrijven, opent nou eenmaal deuren die anders gesloten zouden zijn gebleven. Ik durft gerust te stellen dat het koningshuis meer oplevert dan het kost.

2 december 2016 om 10:27

Beter mijn best op school moeten doen? Knulletje ik heb het prima met prima papiertjes dus ga verder.

En leg jij het eens uit dan? Grootste nadeel is gewoon wat het kost. Dan zeggen ze wel ja ze leveren veel op maar nergens zie je harde cijfers ervan.

2 december 2016 om 10:31

@gbeg Eens, ik ben ideologisch gewoon geen voorstander van het koningshuis, maar snap het economisch belang zeer zeker. Ik houd me voor de rest liever bezig met belangrijkere zaken zoals het aantal doelpunten wat Michel Breuer aankomende zondag gaat scoren tegen die club van Zuid. Ik denk 3.

2 december 2016 om 10:31

Het koningshuis is echter wel nog goedkoper dan een republiek. In Frankrijk krijgt elke ex-president nog een vorstelijk salaris, ook zonder maar iets te doen. Kan er gekort worden op het koningshuis, zeker! Moet het verdwijnen, gekeken naar eerdere argumenten van voor-en tegenstanders, zeker niet!

2 december 2016 om 11:23

Rare discussie hier op Voetbalzone, maar goed.

Een republiek is helemaal niet duurder dan een monarchie. Dat is je reinste kolder. We hebben in Nederland een bestuursvorm waar al riant aan salaris wordt betaald. Daar zal aan het weghalen van het koningshuis niet veel aan veranderen.

Het koningshuis kost jaarlijks ongeveer 110 miljoen euro. '

2 december 2016 om 12:39

Inderdaad, de kosten voor het koningshuis zijn bekend. Maar hoeveel kost een republiek dan? De kosten in de eerste paar jaren zullen enorm zijn omdat er een overgang plaats vindt en er van alles nieuw moet worden gecreã«erd en gefaciliteerd. Daarna zullen de kosten ook niet veel lager liggen, zoals Mrcools al aangeeft krijgt elke ex-president geld, zo is dat in de meeste landen in ieder geval geregeld. Stel je voor dat wij ook om de 4 jaren een president kiezen dan zou het theoretisch mogelijk zijn dat er over 20 jaren een 5-tal ex-presidenten een uitkering ontvangen in plaats van 1 koning.

Daarnaast is een argument voor het koningshuis dat er in ieder geval consistentie is: deze koning kent een groot deel van zijn ambgenoten en langzittende presidenten en heeft er een band mee op kunnen bouwen. Vele aspecten van het koningshuis zijn niet in cijfertjes uit drukken maar hebben wel degelijk waarde.

2 december 2016 om 16:12

Dan moet dat nieuwe stadion van Feyenoord ook maar niet worden gebouwd. Met de laatste plannen gaat dat de samenleving ook ruim 100 miljoen kosten. Dan is het salaris van de koning peanuts. Man man wat een onzin.

Zins waneer is klaasen een prominente Nederlander ?

2 december 2016 om 08:42

Sinds hij international en aanvoerder van de grootste club van Nederland is? Prominent, aanzienlijk, befaamd, op de voorgrond tredend... Dat is Klaassen toch?

2 december 2016 om 08:51

Sinds hij de gouden schoen heeft gekregen voor 'beste speler van het seizoen'.

Was vorig jaar toch al bekend gemaakt dat de koning voor Ajax is?

2 december 2016 om 08:52

Klopt. Ron Jans had toen een gesprek met het Koningspaar en daarin heeft de Koning toegegeven fan te zijn van Ajax. De Koningin heeft een voorkeur voor Feyenoord.

2 december 2016 om 09:02

Haha alsof ze echt voor feyenoord dan is. Dat is dan puur op aanraden van de pr afdeling, wimlex is al voor ajax dus weet je wat max als jij nou voor feyenoord bent is het een beetje gelijk, vind het volk vast mooi.

2 december 2016 om 09:03

En Zanger Rinus is weer voor Psv.

Dan heb je alle drie de mensen die ik van koninklijk statuur vind gehad.

2 december 2016 om 10:28

Bea die is voor pSV en Claus en Bernhard waren voor Twente, bijna duitsland

Hij is/was voor ADO Zie hier: http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/265035_student-willem-alexander-was-fan-van-ado-den-haag

Ik heb een keer gelezen dat Willem-Alexander voor Ajax is en Maxima is voor Feyenoord. Ik weet niet of het echt waar is maar dat heb ik gelezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

326 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
2017/2018 Everton 7 0 0 0
2016/2017 Ajax 33 14 6 0
2015/2016 Ajax 31 13 4 0
2014/2015 Ajax 30 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Vlaar tipt: ‘Duidelijk dat hij zijn lichaam moet wapenen tegen het PL-geweld’

Davy Klaassen toog vorig jaar zomer als aanvoerder van Ajax met hoge verwachtingen naar Everton. Hoewel the Toffees 27 miljoen euro betaalden voor de middenvelder, raakte hij onder Ronald Koeman en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren