wk2018

Update: Wang Hui moet zich verantwoorden en kan aandelen kwijtraken

Zaterdag, 3 december 2016 om 18:15

Het is een gigantische chaos bij ADO Den Haag. De club vindt dat eigenaar Hui Wang nog drie miljoen euro moet betalen en is daarom zelfs naar de rechter gestapt. Het bedrijf van Wang, United Vansen, komt volgens Voetbal International nu met een persverklaring waarin hard wordt uitgehaald naar ADO.

/

“De directie van ADO Den Haag heeft twee jaar lang in alle vrijheid ieder besluit kunnen nemen. Vanzelfsprekend had United Vansen een aantal zakelijke strategieën toen het de aandelen van ADO overnam”, schrijft Terry Wang, de zoon van. United Vansen wilde de Chinese invloed bij ADO vergroten door jeugdspelers naar de club te halen of Gao Hongbo aan te stellen als assistent. Volgens Terry Wang werden de voorstellen tegengehouden door de directie van ADO.

Hij wijst naar Vitesse, waar Yuning Zhang onder contract staat. ADO Den Haag had ook een Chinees moeten halen. “Waarom het management van ADO dergelijke winstgevende projecten voortdurend heeft geblokkeerd, kunnen we met geen mogelijkheid begrijpen.” Ook wilde United Vansen een Chinese speler naar ADO halen om hem een jaar lang te laten volgen door een televisiestation. Volgens Terry Wang zette ADO vijf minuten voor de deadline een streep door de transfer.

“Mogen wij ons zo langzamerhand afvragen of het managementteam van de club wel capabel is? Door het gebrek aan initiatief en visie is het management van ADO er de oorzaak van dat de afgelopen twee jaar United Vansen een aantal zakelijke doelen niet heeft kunnen verwezenlijken en ADO daardoor veel geld is misgelopen.”

Update 3 december 18.15 uur - Wang Hui moet zich verantwoorden en kan aandelen kwijtraken
Wang Hui raakt zijn aandelen mogelijk kwijt, zo meldt het Algemeen Dagblad. De grootaandeelhouder van ADO Den Haag moet zich op 15 december voor de ondernemingskamer in Amsterdam verantwoorden en als de directie kan aantonen dat de Chinees wanbeleid heeft gepleegd, kan hij zijn aandelen kwijtraken.


Poll

Hui Wang is een goede eigenaar voor ADO Den Haag


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door wimklz)

Ik denk eerlijk gezegd dat Wang deze rechtszaak gaat winnen, hij heeft 98% van Ado tot zijn bezit en Ado werkt gewoon niet mee aan de plannen van Wang en verwachten wel dat hij er geld in pompt.

1 december 2016 om 23:51

ja dat klopt maar HFC Ado heeft de licentie in handen als HFC die terug trekt heeft wang niks meer

1 december 2016 om 23:52

Dan hebben ze allebei verloren, en ik denk dat dat bij Wang toch een stuk minder hard aankomt want hij heeft geld genoeg

2 december 2016 om 10:05

Als die licentie terug wordt getrokken dan geef je die Wang helemaal vrij spel. Dan koopt hij gewoon weer een licentie en kan hij zelfs de club helemaal veranderen, kleuren, naam, etc... Dhfc Storks met rode tenues

3 december 2016 om 10:45

Lijkt mij niet. Den Haag huurt 't stadion van de gemeente. Hij heeft dan niks meer in handen.

3 december 2016 om 18:28

Jawel, Wang heeft de spelers en de ADO naam / beeldrechten nog. HFC heeft alleen een licentie, verder geen elftal.

3 december 2016 om 19:42

Precies, Wang kom zijn zaakjes niet na en laat Ado in de steek
Een kort geding volg nog dat verlies meneer Wang.

1 december 2016 om 23:56

Ik ga er ook vanuit dat Wang gaat winnen. Ik snap echt niet dat ado gewoon even zo'n Chinees spelertje liet komen. Zolang de trainer niet verplicht is om die op te stellen is dat alleen maar winstgevend voor ado.

2 december 2016 om 00:08

Dat kan dus niet, die Chinees moet dus hebben gespeeld voor het Nationale elftal van China en hij krijgt een hoog salaris omdat hij buiten Europa komt. Dat gaat ons teveel geld kosten. We hebben vorig seizoen Derijck moeten weglaten gaan omdat wij ons dat niet kunnen permitteren. Geld van Wang kunnen we ook niet op bouwen. Ze snappen er zelf ook niks van in China.

2 december 2016 om 00:18

Even ter verduidelijking: als een speler die niet over een EU paspoort beschikt een contract tekent voor zijn 21e heeft hij recht op een minimum salaris van ongeveer 2.2 ton, als hij een contract tekent na zijn 21e is dat het dubbele. Tenminste, dat was 2 jaar geleden zo, maar het lijkt me sterk dat dit heel erg veranderd is.

2 december 2016 om 01:03

ADO heeft wel degelijk geprobeerd om geld uit China te genereren.

Zo wilde de clubleiding afgelopen zomer daadwerkelijk een Chinese speler aantrekken voor een real life soap in zijn thuisland. De speler zou qua niveau nooit een wedstrijd in het eerste spelen, maar ADO wilde het toch proberen.

Een commerciã«le partij zou zijn salaris betalen, maar dat bedrijf veranderde plots van naam en maakte geen cent over. Ook Wang Hui beloofde geld, maar ADO wilde de poen eerst op de eigen bankrekening zien. De club had geleerd van eerdere ervaringen.

Het geld kwam niet, de transferdeadline verstreek en het feest ging niet door. Wang voelde zich vervolgens in zijn hemd gezet.

Ook zette ADO een stichting op om samen met United Vansen geld te verdienen. Dat zou gebeuren met behulp van de China Lounge in het stadion, een Chinese website en Chinese led-boarding.

De stichting ging echter als snel ter ziele omdat de beloftes van Wang en co nooit concreet werden. ADO kan zich daarom niet vinden in de kritiek van Wang Terry dat ADO Den Haag deals met China heeft afgeslagen.

2 december 2016 om 07:18

Luister. Jullie hebben het allemaal over kosten. Maar wie weet iets over wat het zou opbrengen? Met een chinese markt van 1.5 miljard mensen? En nu doen jullie ook nog of vansen daar helemaal niet over nagedacht heeft. Elk verhaal heeft 2 kanten en we krijgen ook nooit het complete verhaal te horen dus ook niet doen alsof je dat wel weet.

2 december 2016 om 13:50

Een speler van buiten de EU, die 20 jaar of ouder is, moet minimaal 1,5 keer het gemiddelde salaris van de Eredivisie verdienen. Dat gemiddelde ligt op dit moment op 266.000 euro. Dat betekent dus dat een speler buiten de EU die 20 jaar of ouder is 400.000 moet gaan verdienen. Bij een speler van buiten de EU onder de 20 jaar "maar de helft van te verdienen, dus zo'n 200.000 euro.

2 december 2016 om 00:06

Nee hoor. Ado heeft het op zwart wit staan en Wang heeft getekend. Ze zijn echt niet zo dom om een rechtszaak te beginnen tegen de eigenaar als ze niks sterks hebben in hun handen.

3 december 2016 om 10:47

Hij zegt nu dat het zijn handtekening niet is..

3 december 2016 om 18:33

Dat zijn twee verschillende dingen, ADO meent een verklaring te hebben dat Wang geld zou pompen in Ado. Daar kan de rechter zich over uit spreken of dat wel of niet bindend / geldig is. In het beste geval zal Wang geld over moeten maken naar Ado. Dat zal vervolgens direct de laatste keer zijn, want daarna zal Wang nimmer meer iets tekenen en zal ADO alsnog moeten bezuinigen om weer zwarte cijfers te schrijven.

De ondernemerskamer gaat over wanbeleid van de grootste aandeelhouder. Een zeer bijzondere zaak, aangezien de aandeelhouder niet de dagelijkse gang van zaken aanstuurt maar alleen betrokken is tijdens de aandeelhouders vergadering en de benoemingen tijdens deze vergaderingen. In het ergste geval kan de ondernemerskamer een veiling eisen van de aandelen. De koper zouden dan de aandelen moeten kopen van Wang. Maar wie koopt die aandelen en wat gaan die kopers vervolgens met ADO doen?

3 december 2016 om 18:36

Moet hij wel 15 december erbij zijn. Die Wang moet gewoon lekker opdonderen, Ado heeft niks aan die vent! Hij liegt en bedriegt alles bij elkaar.

Wat een kansloze persverklaring. Ik heb zojuist op adofans een stukje gelezen wat ook op vi stond. Blijkt eigenlijk dat de Chinezen zelf ook erg weinig geduld hebben en eigenlijk weinig verstand hebben van zaken in Europa. Klein voorbeeldje: stel dat een Chinese speler naar Ado kan komen. Dan moet Ado een salaris betalen wat wij ons niet kunnen permiteren, moet die Chinees wel in het Internationale team hebben gespeeld van China. Zo niet, dan moet Ado werkvergunning aanvragen en dat duurt weer een aantal maanden. Het zelfde geldt voor die Hongbo: als hij assistent wilde worden moest Ado een vacature doorgeven bij de Uwv en dus wordt er gekeken naar de mogelijkheden in Nederland en dan naar Europa en bij gebrek pas buiten Europa. Dat duurt ook weer maanden voordat hij hier kon werken. (Verbeter mij als ik er naast zit). Ik denk dat het een vies spelletje is vanuit China om ons bestuur eruit te gooien en hiermee het complete beleid in eigen handen te nemen. Dan kan ik jullie vertellen, dan is de club compleet naar de klote. Die Chinezen gaan in 100 jaar geen Nederlandse club kunnen leiden. Echt niet!

2 december 2016 om 07:13

Volgens mij kan het an sich niet heel veel slechter dan het huidige bestuur van ADO. Geef het eens de kans om zijn strategie uit te voeren voordat het afgebrand wordt.

2 december 2016 om 08:29

Wat een denigrerende houding naar die 'chinezen'. Wat een onzin ook. Een Chinese speler zou geen geld kosten, maar zou geld opleveren. En dat een werkvergunning maanden zal duren is ook een onzin redenatie. Ook al zou het jaren duren, wat is daar het probleem van? Die Chinezen kunnen geen Nederlandse club leiden? Het huidige bestuur kan het ook niet. Ik denk dat Wang het wel degelijk beter kan.

2 december 2016 om 11:39

Vind het ook een erg denigrerende houding richting de chinezen. Die gasten hebben hun miljoenen niet verdiend door domme dingen te doen. In een ander artikel geen Wang aan dat Vitesse wel goede dingen doet in China waar Vitesse veel geld meer verdiend. Bovendien lijkt mij het zeer onwaarschijnlijk dat de uwv gaat over het aanstellen van een buitenlandse trainer. In de rest van Europa is het toch ook geen probleem om een buitenlandse trainer aan te stellen?

2 december 2016 om 13:22

Het is voor United Vansen bijna onmogelijk om Chinese spelers en directeuren naar ADO te halen.

Je kan hier als Chinees niet zomaar komen werken. Dat bleek vorig jaar al toen ADO een Chinese assistent-trainer wilde aantrekken.

Je kan drie maanden in Nederland rondlopen op basis van een visum, maar mag dan niet werken. Daarvoor moet je een werkvergunning hebben en die procedure is voor Chinezen ingewikkeld en tijdrovend.

Ook voor spelers gelden zware regels. Spelers van buiten de EU die in Nederland komen voetballen, moeten een achtergrond hebben als jeugdinternational of international.

Ook spelers uit landen in de top 40 van de FIFA-ranglijst mogen in Nederland voetballen. China staat echter 83e. De vijver is voor ADO dus maar klein.

Wang heeft grote plannen, maar deze zijn niet realistisch. Misschien verdiept United Vansen zich wel te weinig in de Nederlandse regelgeving.

3 december 2016 om 18:40

Er zijn genoeg Chinezen met een Nederlands paspoort. Daar zitten vast wel geschikte kandidaten tussen die Wang wel vertrouwd.

China is dik aan het investeren in het voetbal. De komende jaren zullen ze gaan stijgen op de Fifa lijst. Ook dat moet vanzelf wel goed komen.

Iedereen wijst nu graag naar Wang echter het is een feit dat het in 2008 al goed mis was. Uiteindelijk heeft van de Kallen de club gered echter die heeft er wel 98 procent van de aandelen voor gehad. Toen van de Kallen zijn geld terug wilde, bleek niemand bereid die aandelen te kopen. Denk niet dat de investeerders nu staan te springen om Wang uit te kopen.

We zullen het volgend jaar wel zien, als Wang voor het laatst dit jaar bij stort, zullen we zien hoe goed ADO zijn broek op kan houden. Want de kans dat Wang in de toekomst nog tekent om eventjes bij te storten, die kans acht ik nihil.

ADO wil ADO blijven, maar dan had je de boel niet moeten verkopen aan die exoten en zelf met elkaar het geld in moeten zamelen.

2 december 2016 om 00:37

Wat een kansloze opmerking. Als je er niks over weet reageer dan ook gewoon niet zo raar. Denk je dat wij naar hem hebben gebeld met de vraag of die ons wilt overnemen van van der Kallen. Hij wilde gewoon zijn aandelen verkopen en deed dat door het meteen te verkopen aan de eerste beste en dat was Wang. Denk je dat de supporters hierop inspraak hebben ?! Als mensen die een echt Ado hart hadden samen waren gekomen dan hadden we nu niet deze problemen.

2 december 2016 om 07:37

"Als" dus eigenlijk hadden de supporters wel iets te zeggen ? Meneer hier boven heeft gewoon gelijk van der Kallen verkoopt het aan een buitenlander, dan heeft het bestuur het te accepteren. Ado bestuur verwacht dat Wang een soort sugardaddy is.

2 december 2016 om 12:40

Dan hebben jullie er daar met elkaar voor gezorgd dat Van der Kallen statutair veel te veel macht had, anders had hij met een enkele handeling niet de hele club op stelten kunnen zetten. Net zoals Twente met Munsterman / Van der Laan en Vitesse met die Maasbrecht Schouten. Maar in de euforie en clubblindheid vinden jullie elke investeerder prima en kijken niet verder dan je neus lang is. Al heet ie bij wijze van spreken Pablo Escobar. In Duitsland zijn ze verstandiger en geldt in elk geval de 49-51 regeling nog.

3 december 2016 om 10:50

Dan moet je bij de gemeente zijn. Den Haag stond op de afgrond. Niemand wilde instappen, alleen van der Kallen. Misschien was er helemaal geen Ado meer, zonder hem.

3 december 2016 om 18:49

Wat een onzin, van de Kallen heeft heel lang moeten leuren met zijn aandelen, niemand maar dan ook werkelijk niemand wilde die aandelen kopen. Hij heeft ook nog de gemeente benaderd om via een lening aan ADO de aandelen aan ADO zelf terug te verkopen. Maar niemand was daartoe bereid.

Je kan me niet vertellen dat directeur op directeur , management op management niet naar de plannen van UVS heeft geluisterd. Ze doen allebei het nietes welles spelletje. Je weet niet meer wie je moet geloven. Maar ik zou eerder zeggen het huidige bestuur van Ado gelijk heeft. UVS riep ook nog kortgeleden waar zijn de investeringen gebleven? Die hoor je nu ook niet terug in deze statement. Dus zeer ongeloofwaardig allemaal.

2 december 2016 om 09:40

Waarom ervanuit gaan dat ado gelijk heeft? Enige wat ik die mensen heb zien doen is roepen om meer geld van wang omdat ze zelf niet kunnen zorgen voor een fatsoenlijk beleid waarin er geen verliezen worden geleden... dit doen ze al vanaf het begin zonder enige verbetering te tonen terwijl ze er zelf voor zorgen dat er op financiele hulp na niks door de eigenaar gedaan kan worden binnen de club. Jij en ik zouden ook niet blij zijn als wij eigenaar zouden zijn bij een bedrijf dat van binnen uit zou worden vernield door een stel parasieten die constant om meer geld zouden vragen aan ons om het draaiende te houden.

3 december 2016 om 10:58

En wat nou als de baas zegt, jullie moeten investeren in 't stadion, betere stoelen, schermen, investeren in de jeugdopleiding en -complex. De beste spelers aan je binden en een beter contract geven. Je faxt de investeringen naar wang, zodat je goedkeuring en toezegging krijgt tot investeren. Hij faxt terug dat de investeringen oké zijn, het geld eraan komt. Ondertussen wacht je nog steeds op die extra investeringen uit China, die maar niet komen. De uitgave zijn wel gedaan maar Wang ontkent nu dat 't zijn handtekening is. En dan zeg jij dat Ado als een stel parasieten om geld vraagt? Belachelijk..

Maar wat is dan eigenlijk de bedoeling van die rijke Wang , als je ergens geld inpomp wil je ook resultaat of wat terug verdienen , geld verdienen met een voetbalclub als ADO dat lukt niet , kijk maar bij Vitesse want daar vullen de russen elk jaar de tekorten aan met miljoenen .
Dan is er maar 1 oplossing zoveel poen er in stoppen en proberen resultaat en succes behalen en als doel voor het kampioenschap te gaan . Met successen komt er wat geld terug .
Maar om als doel 7 of nummer 8 te worden in de eredivisie is lariekoek , als je rijke eigenaren hebt .
Deze clubs worden gebruikt zodat die rijke lui een aftrekpost hebben op zakelijk gebied .

2 december 2016 om 08:43

Lees ff op VI wang wilt alleen heerschappij en een handels huis maken van ado. Maar geloof me ik weet nu al dat de rechter 28 december Ado gelijk gaat geven. En dat we wang lkkr kunnen uitzwaaien. Anders lekker failliet laten verklaren en jaar erop via een andere naam door laten gaan. Is dan niet anders.

3 december 2016 om 18:51

Welnee, failliet betekend opnieuw beginnen in de onderste klasse. Ook zijn alle spelers dan weg, zijn alle werknemers contracten ontbonden, alles is weg.

Als de rechter ADO gelijk geeft en Wang stort de laatste miljoenen, dan is dat ook meteen de laatste bijstorting geweest. ADO zal daarna dik moeten bezuinigen om in 2017 uit de orde cijfers te komen. En dat gaat onherroepelijk ten kostte van de prestaties en die zijn al niet zo best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 juni
Andriy Yarmolenko is opnieuw op de radar van Everton verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren