Tegenstander schrapt competitieduel: ‘Chapecoense tijd geven om te rouwen’

Donderdag, 1 december 2016 om 21:59

De voetbalwereld leeft intens mee met Chapecoense. De Braziliaanse club verloor vrijwel de gehele selectie en technische staf door een vliegtuigcrash en iedereen beseft dat men momenteel niet al te veel aan voetbal wil denken. Atlético Mineiro heeft zodoende besloten het competitietreffen tegen Chapecoense te cancelen.

/

Het duel tussen de beide verenigingen stond gepland voor 11 december, maar uit respect voor de slachtoffers van de ramp zal de wedstrijd niet doorgaan. Tijdens een persconferentie bracht Atlético-voorzitter Daniel Nepomuceno het nieuws naar buiten: “We geloven in sport en respecteren de pijn. Het is niet het moment om te eisen dat de wedstrijd gespeeld wordt.”

Eerder deze week had voorzitter Marco Polo Del Nero van de Braziliaanse bond nog geëist dat Chapecoense het laatste duel zou spelen. Nepomuceno gaf aan met Del Nero te hebben gesproken en liet weten dat de bondsvoorzitter dit niet meer eist van de rouwende club.Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door kidoncoke)

Ik weet niet of ik hier uberhaupt iets van geloof? De competitie is toch ook een wedstrijd eerder geeindigd??

Ik las ergens dat Ronaldinho voor Chapecoense gaat spelen!? Iemand die weet of dit klopt?

1 december 2016 om 22:32

Staat in de wandelgangen vanavond..

1 december 2016 om 23:10

Sorry, lees niet altijd de wandelgangen maar had het daarna gezien. Wat zou dit prachtig zijn van Dinho!

1 december 2016 om 22:41

Ja en riquelme

1 december 2016 om 23:39

Het verhaal gaat rond dat hij heeft aangeboden om aankomend seizoen voor Chapecoense te gaan spelen. Of dit gerucht op waarheid berust zullen we gauw genoeg te weten komen.

2 december 2016 om 14:15

Ze Roberto (42) zou ook gratis voor de club willen spelen.

dan krijgt Chapecoense toch die 3 punten cadeau uit respect?

2 december 2016 om 06:52

Inderdaad

Wat is die Del Nero een ongelooflijk botte schoft zeg.

Als Het door zou gaan, wie zou er dan spelen??? Zover ik weet zat de gehele selectie in dat vliegtuig dus kan zo een wedstrijd sowieso niet doorgaan lijkt mij???

2 december 2016 om 07:43

Ondanks de ramp is gelukkig nog wel een deel van de selectie in leven. Ongeveer tien man nog. Niet dat je daarmee een wedstrijd kan spelen, maar ze hebben dus nog namen over gelukkig.

2 december 2016 om 08:35

En ze zullen nog wel wat jeugdspelers hebben. In theorie zouden ze dus kunnen voetballen... lijkt me echter niet meer dan normaal dat ze dat uiteindelijk niet doen.

Wat een ongelooflijk sneue vent is die del nero wel. Denkt even overal boven te staan. Gelukkig is een voetbalbond helemaal niks zonder de clubs en geven de clubs zelf het goede voorbeeld. Bovendien, hoe wil je in hemelsnaam en wedstrijd spelen als het team niet meer bestaat? Alleen jeugd is ook niet uit te houden voor te lang.

Wat een koekwous van een bondsvoorzitter! Zoveelste voorbeeld van een idiote bobo die de link met de realiteit is verloren!
Chapecoense moet je gewoon uit de competitie halen, alle uitslagen schrappen en volgend jaar weer gewoon laten deelnemen op het hoogste niveau.
Voor dit soort omstandigheden is geen beleid geschreven, hier past alleen maatwerk vanuit een begripvol hart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atletico Mineiro

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren