‘Als Manchester United vierde wordt, hebben ze het heel goed gedaan’

Donderdag, 1 december 2016 om 19:40

Manchester United kent een stroef seizoen in de Premier League. De Engelse topclub staat sinds afgelopen zomer onder leiding van manager José Mourinho en de resultaten vallen vooralsnog tegen. Harry Redknapp verwacht niet dat de club zich gaat kwalificeren voor de Champions League.

/

Om volgend jaar aan het miljoenenbal mee te doen, moeten the Red Devils dit seizoen bij de eerste vier eindigen. “Maar ik denk niet dat ze dat gaan redden. Bij de beste zes gaat ze wel lukken, maar hoger verwacht ik niet”, vertelt de voormalig manager van onder meer Tottenham Hotspur aan Betsafe.

“Ik word niet blij van het voetbal wat ze laten zien. Als ze het wél voor elkaar krijgen om Champions League-voetbal af te dwingen, hebben ze het echt heel goed gedaan”, besluit Redknapp.


Poll

Haalt Manchester United de top vier?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door jmadp)

Ze hebben het alleen goed gedaan als ze eerste worden alles eronder is matig tot enorm slecht ze hebben podverdomme gewoon meer dan een 500 miljoen uitgegeven in 3 jaar als het al niet meer is wat v.Gaal presteerde was al heel erg slecht maar Mourinho krijgt het voorelkaar om het nog slechter te doen.

1 december 2016 om 19:51

Hahahahahahahaha Mourinho krijgt het voor elkaar om het nog slechter te doen?? Meen je dat serieus? Hahahaha praat niet over United als je nooit naar United kijkt en er geen verstand van hebt. Heeft Mourinho die 500 miljoen in z'n eentje opgemaakt en waren het überhaupt wel goede/manchester united waardige spelers die werden aangetrokken? Ik weet niet eens of ik deze coment serieus kan nemen

1 december 2016 om 20:00

Uhm ja v.Gaal heeft tenminste voor de winterstop nog eerste gestaan nen wat Mourinho uitgegeven heeft is ookal heel erg veel geld Pogba, Bailly,Mhiki. Zit het je hoog jongen hahaha? Ik kijk trouwens wekelijks United aangezien ik Memphis blijf supporten al zit hij in een moeilijke periode.

1 december 2016 om 20:05

Misschien wordt het eens tijd om de prestaties van Ed Woodward onder de loep te nemen. Hij is belangrijk geweest bij sponsor contracten, maar als CEO is niet veel soeps.

1 december 2016 om 20:12

Edit: Pogba Mhiki Bailly kostte bij elkaar al 187 miljoen dat is al meer dan 1/3 van het hele bedrag dat zou betekenen als er volgend jaar even veel uitgeld als dit seizoen uitgegeven wordt er zelfs meer uitgegeven is dan in v.Gaal zijn periode. Volgesmij overschat je jezelf een beetje al zogenaamd Manchester United kenner.

1 december 2016 om 20:14

Mourinho heeft ook eerste gestaan voor wat weken... dus wat wil je zeggen? En slechter dan LvG doet hij het zeker niet. Ik kan me niet voorstellen dat jij wekelijks United kijkt.

1 december 2016 om 20:19

Mourinho moet simpelweg beoordeeld worden op de resultaten net als van Gaal. De resultaten zijn om te huilen dus als hij zo doorgaat kan hij reizen lijkt me zo. Niet zo heel moeilijk te begrijpen toch? Je moet gewoon voor Mourinho niet allerlei excuses bedenken die wel voor hem gelden maar niet voor van Gaal!

1 december 2016 om 20:25

Van Gaal heeft twee keer tot de winterstop 1e gedaan of tegen de eerste plek aangeschuurd wat je al zegt Mourinho heeft een paar weken eerste gedaan Mourinho staat nu al 6e waar v.Gaal 1 keer 4e en 1 keer 5e is geworden en City Arsenal Chelsea Liverpool Spurs schat ik allemaal hoger in dan United. United wordt volgend seizoen gewoon weer ingedeeld in de Europa League waarom? omdat het aankoop beleid heel erg slecht is. En ik kijk wel wekelijks naar United dat jij dat niet denkt door een stukje tekst zal mij een worst wezen fijne avond.

1 december 2016 om 20:47

Zo knap dat van Gaal eerste heeft gestaan, waar stond die aan de einde van de rit dan? En als je echt United kijkt zie je net als iedereen dat het spel beter is geworden, ze dreigender zijn en meer kansen creeëren. Als het geluk mee had gezeten in de wedstrijden tegen Stoke, Burnley, Arsenal en West Ham deden ze gewoon nog helemaal mee. Die wedstrijden hadden ze gewoon moeten winnen. En als je kijkt om Depay te supporten weet je ook dat die al tijd niet gespeeld heeft en waarschijnlijk ook niet veel meer aan bod komt

1 december 2016 om 21:03

ramesterio, het is de slechtste start sinds 1990/91, toen zat van Gaal er nog niet.

1 december 2016 om 22:06

United supporters maken elkaar op het moment wijs dat het eigenlijk heel goed loopt, en dat ze puur door pech staan waar ze staan. Het is echt heel schrijnend hoe laag de lat daar op het moment ligt. Vergelijk hun spel met dat van de andere Engelse ploegen... juist, het is heel erg slecht op het moment, en ze zijn er daar blij mee.

1 december 2016 om 22:18

Mourinho doet t met de kwaliteit van dit team slechter dan lvg met zijn team. Feit, de cijfers in de competitie zeggen t, terwijl mourinho een kwalitatief (op papier) veel beter team heeft. Ik denk dat t bestuur van mu zich achter hun oren krabt na t onslag van lvg

1 december 2016 om 23:18

Bullshit. Als je de wedstrijden kijkt zie je dat het veldspel beter is. Ja dit zijn ze ook verplicht met deze selectie en de aankopen die zijn gedaan. Maar als je 37 schoten tegen Burnley hebt, Arsenal, Stoke en West Ham bijna de hele wedstrijd wegspeelt mag je toch spreken van redelijk ongelukkig. En hoezo vergelijken met andere ploegen? Moet elk team zoals Barcelona spelen dan?

2 december 2016 om 09:54

@glory,

Dat maak jij er van. United supporters hier wekelijks kijken zien simpelweg dat ze steeds beter beginnen te spelen. Zoals gezegd hebben ze de vooral de laatste weken veel wedstrijden gedomineerd, enorm veel kansen gecreã«erd en missen ze nog iets te veel scherpte in de afronding.

Het is overduidelijk dat het spel veel beter (of op zijn minst aantrekkelijker) is dan onder van Gaal. Blijkbaar is dat voor veel Nederlanders moeilijk te verkroppen. Het komische is dat velen ook roepen dat United van Gaal aan zou hebben moeten laten blijven, want komend seizoen zou het dan toch echt oogsten worden. Diezelfde mensen schruiven Mourinho, ondanks de duidelijke stijgende lijn, al na 13 PL wedstrijden af.

Niemand beweert dat alles hosanna is en iedereen weet dat er nog een lange weg te gaan is. Iedereen weet dat de start qua resultaten zeker niet goed is, maar als je wekelijks het spel ziet dan is het duidelijk dat het geheel lang niet zo negatief is als menigeen hier doet voorkomen.

Met welke andere ploegen moet het spel vergeleken worden dan? Momenteel steken alleen Chelsea en in minder mate Liverpool er qua spel bovenuit. Ook een ploeg als City, dat meer uit heeft gegeven dan United, ploetert al enkele weken om resultaat te halen tegen laagvliegers.

1 december 2016 om 19:52

Ik weet niet wat er aan de hand is in Manchester maar dit gaat veel verder dan Louis van Gaal of een Mourinho. Er is gewoon een heel slecht beleid op dit moment. Zo ken ik deze club helemaal niet. Met het geld van Pogba had je 3 gerichte aankopen kunnen doen. Zlatan speelde al een paar jaar niet meer op topniveau en kon het dus laten zien in Frankrijk. Nu zit hij bij de top en laat gelijk niets meer zien. Er is gewoon geen chemie en het is allemaal los zand. Nu moet United gaan proberen om al deze spelers te verkopen en schoon schip te maken. De beste talenten behouden en de tijd geven om te groeien als club.

1 december 2016 om 20:25

Zelfs Moyes had meer punten op dit moment in de competitie!

1 december 2016 om 22:01

Achteraf hadden ze Moyes beter kunnen behouden. Het ligt niet aan de trainers maar aan het bestuur. Ik vraag me dan ook af of van Gaal en misschien ook wel Mourinho iets te zeggen hebben gehad qua transfers.

1 december 2016 om 23:21

Moyes? Laat me niet lachen. Ja ik denk dat zowel van Gaal als Mourinho ook iets te zeggen hebben over de transfers. Anders was een Blind, Depay, Schweinsteiger niet gekomen en ook acht ik de kans dat Pogba en Zlatan dan niet waren gekomen

Enige wat telt is een plek in de top 2. Alles daaronder is zwak tot zeer zwak!

1 december 2016 om 21:33

Denk ik ook niet dat ze binnen de top vier gaan eindigen

1 december 2016 om 21:39

Wie van de 4 moeten ze dan inhalen? Chelsea City Arsenal en Liverpool zijn beter, en zelfs spurs schat ik hoger in!

Haha..zo slecht deed van Gaal het niet eens. Pakte de FA cup en liet aardig wat talenten doorbreken.

Mourinho krijgt het zelfs voorelkaar om het nog slechter dan LvG te doen en dit ook nog eens met steraankopen als Zlatan en Pogba. Dan ben je toch een aardige mislukking. Bij Chelsea ging hij tenslotte weg toen ze diep in het rechterrijtje stonden.

Sorry van Gaal haters, maar jullie geliefde Mourinho bakt er volledig niets van en top-talenten als: Rasford, Martial en Fosu-Mensah staan nu allemaal stokstijf stil. Erg jammer!

2 december 2016 om 01:04

ik snap niet dat jullie zulke dingen durven schrijven ? keer op keer zijn er mensen die niet kijken naar man utd maar dan toch gaan zeggen dat het slecht is ... ze zijn gewoon ongelukkig in de afwerking. ze hebben 1 keer verdient verloren van chelsea en elke andere wedstrijd hadden ze moeten/kunnen winnen. ze creã«ren evenveel grote kansen als chelsea en die staan gewoon eerste. onder van gaal was het 90min wachten op 1 kans. nu spelen ze leuk en aanvallend. enkel de afwerking laat het afweten... van gaal heeft ook tijd gekregen en er niet uit gehaald. nu is het tijd dat je mourinho tijd geeft. van gaal deed het werkelijk slecht aangezien de speelstijl totaal niet man utd waardig was. nu is dat niet zo. misschien moet je de wedstrijden kijken in plaats van enkel de uitslagen te vergelijken

2 december 2016 om 10:17

Of hij het slechter heeft gedaan zullen we aan het eind van het seizoen zien. We zijn pas op 35% van de competitie en alles is nog mogelijk.

Van Gaal stond met zijn oersaaie en risicoloze voetbal enige tijd bovenaan, maar aan het einde van zijn tweede seizoen, na honderden miljoenen aan aankopen, wist hij niet eens Champions League te halen. Een seizoen bestaat uit 38 wedstrijden dus laten we maar gewoon zien waar United aan het eind van het seizoen staat.

Verder spelen Rashford en Martial gewoon regelmatig, dus waar baseer je in vredesnaam op dat ze stokstijf stil staan?

En het is spijtig voor van Gaal adepts als jij, maar Fosu-Mensah was eind vorig seizoen al keihard gedropt door van Gaal toen de ziekenboeg qua verdedigers leeg begon te lopen. In de laatste 6 PL wedstrijden mocht Fosu-Mensah 2x een minuut voor tijd in vallen om tijd te rekken. De laatste 2 wedstrijden zat hij niet eens meer bij de selectie. Vooralsnog is hij dit seizoen 2 Europese wedstrijden, een cupwedstrijd en PL wedstrijd binnen de lijnen gekomen.

Denk dat top 4 ook prima is dit seizoen. Het is een totaal nieuwe ploeg met een nieuwe trainer. Ze zijn in opbouw en de concurrentie wordt ook sterker en sterker. Natuurlijk hebben ze enorm enorm veel geld uit gegeven, maar dat wil niet zeggen dat je direct geweldig kan presteren. Vaak wordt dit wel ge-eist, terwijl het gewoon een tijdje kan duren.

2 december 2016 om 10:21

Top 4 is eigenlijk toch wel een must. Het puntverlies van de afgelopen weken, al dan niet ongelukkig, is natuurlijk wel relatief duur. Toch zie ik ze binnenkort ook wel ineens een serie van pakweg 6-8 wedstrijden neerzitten waarin ze nagenoeg alles winnen.

Gezien in de PL alle clubs met regelmaat punten laten liggen zou je met zo'n serie direct weer aansluiting hebben.

Alles kan nog dit seizoen. Ik kan alleen hopen dat ze deze stijgende lijn doorzetten en de scherpte voor het doel er komt. Dan komen de punten vanzelf.

2 december 2016 om 10:30

Het dubbeltje valt normaal gesproken wel een keer de goede kant op, dus die serie komt er wel aan. Daarnaast krijgen wel meer ploegen een dipje idd. Arsenal gaat punten verliezen de komende wedstrijden, Liverpool mist Coutinho, Lallana (?) en in januari Manã©, dus die gaan ook wel iets verliezen.

Er zal nog genoeg verschuiven.

Mourinho moet zo gauw mogelijk weg. Hij geeft Man U een hele slechte naam. Daarnaast is Mourinho de slechtste trainer van de top 7. Klopp, Koeman, Guardiola, Pochetino, Wenger en Conte zijn allemaal tactisch beter. Maar dan komt de vraag: Als je Mourinho weg doet, wie moet het dan doen?

1 december 2016 om 23:10

Ik ben een Arsenal fan, maar Mourinho is tactisch beter als Wenger hoor

1 december 2016 om 23:38

Wat heeft ie gedaan,dat united een slechte naam heeft gekregen door hem. Noem eens 1 ding..vooralsnog zit ik weer met emotie op de bank te kijken naar united en dat is mij heel veel waard. Er worden kansen gecreerd en snel gevoetbald en er is weer sfeer in het stadion. Je ziet ook dat de spelers dit leuker vinden. Laat Mourinho aub drie jaar zitten, dan pas oordelen.

Op een gegeven moment had van Gaal 10! geblesseerden in de selectie. Dat zal mede komen door zijn trainingsmethoden, maar ik vraag mij af hoe het was gelopen als hij de volledige selectie kon gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren