Ajax pakt door en legt supertalent langer vast

Donderdag, 1 december 2016 om 16:08

Ajax en Mattijs de Ligt gaan langer met elkaar door, zo hebben de Amsterdammers donderdagmiddag via de officiële kanalen laten weten. De verdediger heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2019 in de Amsterdam ArenA zal houden.

/

De Ligt lag in eerste instantie nog vast tot 2018 en heeft er nu dus een jaar bij aan geplakt. De zeventienjarige verdediger beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax. Hij debuteerde op 21 september in de bekerwedstrijd tegen Willem II en maakte daarna nog vier keer zijn opwachting in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

"Het is tot nu een heel mooi jaar geweest. Het gaat erg snel. Het is nu hosannah, maar je moet uitkijken dat je niet naar beneden keldert. We zijn er hard mee bezig om dat te voorkomen", jubelt hij op de website van zijn club. "Ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken. Of dat nou bij Jong is of Ajax 1, dat maakt mij niet uit. Uiteraard is het doel om straks wekelijks in de Arena te spelen."


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt zijn nieuwe contract bij Ajax uit gaat dienen?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door appel1004)

Goed nieuws, lijkt me een zeer belangrijke schakel in het toekomstige Ajax te gaan worden.

1 december 2016 om 16:17

En als ie straks 18 jaar is verder verlengen met een paar jaar. Word echt een topper.

1 december 2016 om 16:53

Toen ik de titel las was ik blij, maar ik vind 2019 wel erg kort. Had hem graag tot 2021 zien verlengen. Nu kan hij over twee jaar gaan dreigen met een overstap indat hij anders gratis de deur uit loopt. Voor een top tallent van Ajax is altijd interesse, ook als hij zijn belofte tegen die tijd nog niet heeft ingelost.

1 december 2016 om 16:57

Spelers jonger dan 18 mogen niet een contract tekenen voor langer dan 3 jaar.

1 december 2016 om 16:59

Hij mag pas tot 2021 verlengen als hij 18 is.

1 december 2016 om 16:59

Ajax111

Volgens mij omdat hij nog minderjarig is, mag hij nog geen langdurig contract tekenen.

1 december 2016 om 17:14

Jullie hebben helemaal gelijk.

Soms vergeet je gewoon dat hij pas 17 jaar is

1 december 2016 om 17:49

Sterker nog. De volgende keer dst hij verlengt zit hij op een miljoen en dan moet het dus langer zijn, want dat is de max. Een half miljoen nu voor het zoveelste talent. Hopelijk voor Ajax volgt er snel opruiming anders wordt het salarisbudget wel heel krap. Gudelj, Nouri, Van Beek, Cerny, Muric, De Jong allemaal 5 ton. Bazoer een miljoen. Er moet snel ruimte voor deze jongens ingeruimd worden.

1 december 2016 om 17:58

Steef71, jij doet net of ajax krap bij kas zit?

Ajax heeft toch een beleid dat het de beste talenten wil, dan zal er heus wel rekening gehouden zijn met het salarishuis. Er gingen laatst ook al geluiden op over het verhogen van het salarisplafond, dus er is geen enkele aanwijzing op een vervelende financiele situatie.

1 december 2016 om 18:25

@steef71

Is dat bruto of netto? En waar haal je de cijfers vandaan? Want ik vind die bedragen vrij hoog.

1 december 2016 om 18:31

@steef71, Sure. Hij zat rond de 50.000, dan gaat hij echt niet meteen naar een half miljoen. Hij heeft gen basisplaatst in Ajax 1, he? 2 ton is echt the max. Dat is ongeveer wat Nouri en co ook verdienen. Jij gelooft echt in sprookjes. Hoewel, op je 19e 2 ton pakken met je hobby terwijl je nog niet eens een schooldiploma hebt, ìs een sprookje.

Bazoer is een heel ander verhaal, die verdiende buitensporig veel op zijn 16e, maar die kwam van buiten en Manchester City trok ook aan hem.

@xyzz, die zuigt hij uit zijn duim.

@ajax111, een krab is een schaaldier dat zijwaards loopt en scharen heeft

1 december 2016 om 18:03

En ook voor Oranje gaat hij dat worden.

2019 is niet eens zo lang, maar goed. Fijn nieuws, want dit is een geweldig talent. Ik zie de toekomst van Ajax heel positief tegemoet. Natuurlijk is het afwachten of je jongens als Nunnely, Nouri etc. allemaal tevreden kunt houden en kunt behouden, maar ik heb hier wel vertrouwen in. Het barst van het talent in Jong Ajax en daarachter. Hopen dat er een groot aantal kan doorbreken de komende jaren.

1 december 2016 om 16:19

Heeft ermee te maken dat hij u18 is en dus niet langdurig kan tekenen, Augustus zal hij dus een langdurig kunnen tekenen. Ben het niet met je eens dat het barst van het talent maar dat is niet van belang in dit artikel.

1 december 2016 om 17:16

Oh oke thnx, wist ik niet. Zit een beetje in mn hoofd dat het vanaf 16 mag zoals in Engeland..

A1 was een foutje trouwens, dat moet Jong Ajax zijn.

1 december 2016 om 16:21

Volgens mij mag je, als je jonger dan 18 bent, niet een langere contract dan 3 jaar hebben, dus vandaar waarschijnlijk dat hij tot 'maar' 2019 vastligt. Zodra hij 18 of ouder is verwacht ik wel dat hij meer dan drie jaar zal (bij)tekenen.

1 december 2016 om 17:00

De A1 valt qua talent best tegen vind ik, Sierhuis verbloemt heel veel maar zonder Kaj is het vind ik een middelmatig team

1 december 2016 om 17:10

Antonucci en Justin Kluivert zijn ook goede talenten in de A1. Ajax zal ook nog wel wat buitenlandse aankopen gaan doen in de 16/17 jarige categorie. Dan ziet het er al wat rooskleuriger uit voor de A1.

1 december 2016 om 17:16

Was ook een foutje. Ik bedoelde Jong Ajax en dan eventueel een paar jongens van de A1.

1 december 2016 om 17:58

Het is jammer dat Castillo weg is, want wat een heerlijke speler is dat zeg. Fluwelen techniek, prachtig linkerbeen.

1 december 2016 om 18:07

Denk dat alleen de Lange, Doekhi, Bakker (eigenlijk nog B-jeugd, lCV of Linksback) en dan Antonucci en Sierhuis nu goed op weg zijn naar Eredivisievoetbal al vind ik niemand van hun echt een talent dat ik verder als Nederlandse top zie komen. Lang, Nunnely ( heeft wel het talent maar stagneert teveel, ondanks zijn 3 Assists dit weekend ) en de Wit zullen wel de Eredivisie halen, rest is opvulling. Hopen dat Pasquali een kwaliteitsinjectie kan geven, terwijl alleen Eiting en deze De Ligt en eventueel Kluivert Jr op de goede weg naar een grotere competitie zijn.

1 december 2016 om 18:12

Wat een onzin, even op basis van jeugdwedstrijden beweren wie er later in de Premier League, Bundesliga of Primera Division terecht gaan komen. Er zijn zoveel voorbeelden op te noemen van gigantische jeugd talenten die gigantisch gefaald hebben toen zij de stap hadden gezet naar het Eredivisie voetbal. Ook omgekeerd zijn er spelers die lange tijd niet goed genoeg leken maar uiteindlijk door hard werken, zich naar de top werken (bergkamp, Muller, Kuyt etc.)

1 december 2016 om 18:21

@materrazzi
Laatst ergens een stuk gelezen dat in de A-jeugd het verschil het verschil tussen Ajax / PSV / AZ / Feyenoord en de rest zo groot is. Maar als je ziet dat o.a. Ajax voor grote bedragen spelers haalt (o.a. ruim 3ton voor Dolberg en 5ton voor Sam Hendriks) dan is het een wereld van verschil met andere clubs. Ajax koopt meer voor de jeugd en het 2de elftal dan welke andere club (met uitzondering van PSV en Feyenoord) koopt voor het 1ste elftal.
Daarbij zijn ook een groot aantal bij Ajax doorgebroken jeugdspelers afkomstig van de jeugdopleiding van andere clubs.

1 december 2016 om 18:23

Ik zeg toch datze op de goede weg naar een grotere competitie zijn, je kan zeker in de U19 al zien wie meer talent heeft als de ander. Tuurlijk zijn er altijd spelers die het niet waarmaken of juist zonder een van de grootste talenten te zijn geweest het wel halen. Zie alleen niet in waarom dat een reden zou zijn om niet al verder te kijken dan de u19, Eiting en de Ligt zijn jeugdspelers die al gewoon in het eerste hebben gespeeld terwijl Kluivert Jr met 17 in de JL minuten heeft gemaakt, de reden hierachter is dat ze voorlopen op schema waarin ook meehelpt dat ze bovenmatig getalenteerde spelers zijn. Deze 3 steken er altijd wel bovenuit en op basis daarvan geef ik hun meer kans verder te komen als bijvoorbeeld Boy Kemper of de broertjes de Wit.

1 december 2016 om 18:51

Castillo zou dan nu in de B1 zitten denk ik, is nu u17 en op basis van vorig jaar zie ik weinig reden om hem vervroegd die stap te laten maken. Op zijn positie spelen Lang of Antonucci ( LCM ) en op linksbuiten kunnen Kluivert Jr, Nunnely en Mees de Wit. Was niet zonder reden dat hij vorig jaar veel op linksback speelde IPV linksvoor, lijkt er net dat beetje extra voor te missen terwijl hij als hij nu begint te werken eraan een hele degelijke linksback zou kunnen worden, persoonlijk zou ik hem op LCM gebruiken maar of hij het daar uiteindelijk gaat redden is de vraag. Vind zowel de A1 als B1 maar matig dit jaar, de B2 en vooral C1 lopen dan wel weer over van het talent, bizarre groep is dat. Zamani en Brobbey spelen vaak in de B1 mee ( zijn C-junioren ) terwijl Gravenberch, Unuvar ( eigenlijk u14 ) , Aksit, Taylor, Scholten en Bonnah ook al met de B mee waren. De C1 groep is nu al bijna 2 seizoenen (!) zonder puntverlies na een volledig seizoen in de C2 zonder enig puntverlies. B2 gaat als een speer, C1 staat nog zonder puntverlies aan kop net als de A1. De B1 valt gewoon erg tegen en de A1 kan nu nog vasthouden aan resultaten want het spel is niet leuk om te kijken, B2 en C1 daarintegen zijn geweldig leuke teams.

1 december 2016 om 17:02

Mag niet langer omdat hij nog geen 18 is, zou iedereen graag willen ook de Ligt zelf verwacht ik, maar volgend jaar naar tot 2022 vastleggen.

Jammer dat ze hem nog niet langer kunnen vastleggen is een zeer goede verdediger voor zijn leeftijd.
Daar gaan ze nog veel plezier van hebben.

Echt een speler met potentie!

2019 is niet lang, heeft dit te maken met het feit dat hij nog geen 18 is?

Heerlijke speler trouwens, heeft alles in zich om de absolute top te halen. Natuurlijk niet te vroeg juichen de komende 4-5 jaar zijn heel erg bepalend voor zijn ontwikkeling.

1 december 2016 om 16:18

Hij zit nu aan zijn maximale contractsduur voor een u18 speler, met 18 kan hij dus een langdurig contract tekenen.

Goed teken. Hij kan doorgroeien tot een volwaardig basisspeler bij Ajax. Hij moet de plek van Viergever op korte termijn gaan over nemen.

1 december 2016 om 16:53

Ik zie dat helaas niet zo snel gebeuren. Veel trainers hebben toch graan een linkspoot links in het centrum en een rechtspoot rechts in het centrum. Toch zal Bosz, wanneer De Ligt zich zo doorontwikkelt als nu, niet om hem heen kunnen en op den duur een plekje voor hem moeten vrijmaken. Ik kan niet wachten! Prachtig, jonge kerel met een enorm goede lichaamsbouw. Wie had vooraf gedacht dat Dolberg en hij zo snel zouden doorbreken? Heerlijk om te zien natuurlijk!

1 december 2016 om 17:02

De ligt is prima tweebenig, en heeft bovendien in de jeugd al links centraal gespeeld. Van mij mag hij nu al de plek van Viergever overnemen, hij doet het aardig maar ik zie liever een talentvolle speler.

Duidelijk teken van vertrouwen, met 18 zullen ze om de tafel gaan voor een 5-jarig contract verwacht ik. Zal dan op 2 verlengingen staan dus zal waarschijnlijk al voor zijn 21 ste aan salarisplafond zitten, goed dat hij nu verlengt word maar hierdoor is het al zeker dat hij niet al te lang meer hier zal spelen vrees ik. Matthijs zelf is een geweldige speler, enorme fan van. Zet immense stappen en als hij aan zijn wendbaarheid en startsnelheid werkt heeft hij alles om een topverdediger voor Ajax te worden.

1 december 2016 om 17:56

Ik denk dat daar wel met De Ligt over is gesproken. Men verlengt nu zijn contract waarschijnlijk voor 3 jaar met iets minder dan de 2e stap en bij zijn 18e zal hij een verlenging krijgen met de volledige 2e stap. Die 3e stap kan dus wel komen en wie weet heeft Overmars tegen die tijd wel het salarishuis verhoogd.

1 december 2016 om 18:26

Dat zou mij zeker niet verbazen al kan het ook zomaar zo zijn dat ze dit doen omdat hij nu vast bij het eerste zit en daar hoort dan ook een upgrade bij, ik heb geen idee over welke bedragen we praten maar denk dat hij nu qua salarispost bij vd Beek, Nouri en Cerny zal zitten wat dus wel ruimte laat voor verbetering maar die zal dus op 18 komen en daarna zal hij toch tegen het miljoen aangaan als hij een dragende speler voor Ajax zal worden.

Veel talent momenteel bij Ajax. Ben echt benieuwd hoe alle talenten speeltijd moeten gaan krijgen bij Ajax. Als Sanchez nog niet vertrekt na dit jaar ben ik benieuwd of Bosz dr Ligt veel kansen gaat geven, hetzelfe geldt voor Riedewald en ook Veltman is meer een CV dan een rechtsback. Tete lijkt ook te willen spelen en Viergever doet het gewoon zeer goed. Op alle posities is het nu sowieso lastig om iedereen de gewenste minuten te geven. Van de Beel, Frenkie de Jong en inderdaad ook Nouri en Cerny. Ziet er rooskleurig uit maar sommige spelers moeten worden teleurgesteld

1 december 2016 om 16:47

Overmars gaat wel de kam door de selectie halen in de winterstop en na dit seizoen. Grote kans dat Krul, Veltman, Tete, Westermann, Bazoer, Serrero, Klaassen, Gudelj, Traore, El Ghazi, Zivkovic, El Azzouzi, Menig, Muric niet meer voor Ajax spelen na dit seizoen. Dan komen er weer plekken vrij voor de aanstormende talenten.

1 december 2016 om 16:50

is het dan zo erg drama dat een talent wat langer rijpt bij jong Ajax voor ze definitief doorstromen naar Ajax 1?? Ik snap niet helemaal waarom wij hier de zieke behoefte hebben om alle talenten onder 23 al zo veel tijd in 1 te willen laten spelen.. Ik snap dat die jongens dit willen echter is het allang aangetoond dat dit niet altijd verstandig is.

1 december 2016 om 18:24

Is het verkeerd dat jonge spelers veel spelen ? Ik heb altijd begrepen dat je van veel spelen beter wordt. Daarnaast zie je bij de kleinere clubs dat de talenten wel steeds vaker een kans krijgen en doorbreken. Ik besef dat deze niet internationaal spelen en dat er minder op het spel staat.

Heel goed dat zo'n groot talent behouden blijft voor de eredivisie. Prima zaken gedaan door Ajax.

Ik hoop dat De Ligt zo snel mogelijk een duo gaat vormen met Sanchez. Dan staat er gewoon een beer en een beest in de verdediging. Dan Tete er nog bij als ijzersterke rechtsback en Haps erbij als linksback en dan moet de verdediging helemaal staan als een huis.
Als De Ligt straks 18 is hem gelijk voor nog 3 jaar extra laten verlengen zodat er een absurd bedrag voor hem gevraagd kan worden als clubs hem willen hebben.

1 december 2016 om 17:04

Materrazi, helemaal mee eens!

Haps op linksback, Tete rechtsback waar hij hoort te staan. Viergever doet het aardig, maar ik heb nooit achter de aankoop van Viergever gestaan.

Zie deze extra jaar verlenging + de salarisverhoging maar als blijk van waardering en er zullen wel afspraken gemaakt zijn zodra hij 18 is geworden.

Deze jongen is echt heel goed. Ik vind het eigenlijk ook wel grappig dat Nouri en Van de Beek al zolang echt worden geroemd en iedereen al jaren wacht op hun komst, maar deze jongen gaat denk ik nog veel sneller komen dan die twee en dan ook echt komen met een vaste basisplaats bedoel ik!

Een heel groot talent hoe hey er nu naar uit ziet haalt het de wereldtop Hopen dat hij geen terugval krijgt zoals veel andere talenten

Grote potentie! Slimme zet om hem langer vast te leggen. Hij komt er wel denk ik

Ik zie zijn potentie en nu ook de lengte van zijn nieuwe contract...daar word ik niet vrolijk van. Ik weet ook wel dat men tegenwoordig niet lang bij Ajax blijft, maar de lengte van zijn contract kan de eventuele transferwaarde flink naar beneden halen. Ik hoop en verwacht eigenlijk dat als deze jongen zich zo door blijft ontwikkelen dat hij minimaal tot na 2020 gaat bijtekenen.

2 december 2016 om 00:16

Zoals hierboven ook al een paar keer staat, moet hij dan eerst 18 worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Overmars mag dat zeggen, niet aan mij om daar mening over te geven’

Matthijs de Ligt beleefde vorig seizoen zijn doorbraak bij Ajax en was in deze voetbaljaargang een onbetwiste basisspeler en ook gelegenheidsaanvoerder van de Amsterdammers. De afgelopen maanden gonst het echter van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren