‘Het doet pijn om Memphis Depay thuis te moeten laten’

Donderdag, 1 december 2016 om 12:30

Manchester United won woensdagavond met 4-1 van West Ham United in de EFL Cup en José Mourinho greep in die wedstrijd de kans om een aantal spelers die normaal gesproken niet zoveel spelen, waaronder Bastian Schweinsteiger, minuten te laten maken. Voor Memphis Depay was er echter nog steeds geen plek in de selectie, een keuze die Mourinho zwaar viel.

/

“Het doet pijn, het doet mij pijn. Het doet pijn om Memphis Depay en Ashley Young thuis te laten. Het doet mij veel pijn, net als vorige week. Toen moest ik Anthony Martial thuis laten, en volgende week is het weer iemand anders”, vertelde hij na de wedstrijd aan de Engelse pers. “We hebben zoveel spelers voor die posities en hoewel dat goed is voor mij, is het slecht voor hen.”

“Voetballers willen wedstrijden spelen en ik kan niet iedereen tegelijkertijd alles geven, dat doet pijn”, gaat hij verder. Mou was wel te spreken over Henrikh Mkhitaryan: “Tegen Feyenoord konden we vorige week nog denken: ‘Oké, dat is een heel ander soort team’, maar hij liet het nu ook zien tegen een typische Premier League-ploeg. We zijn erg blij. We weten waarom we hem gekocht hebben en het lijkt erop dat die vorm er nu aan zit te komen.”


Poll

Vind jij dat Memphis Depay uit moet kijken naar een andere club?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door nac72)

Hard leven heeft die Mourinho. Nachten heeft hij wakker gelegen en gehuild om Depay. Nu zal Depay zich wel terug beter voelen.

1 december 2016 om 12:37

Ja het is niet niks om over een grote selectie te beschikken.

1 december 2016 om 12:41

Wat hij eigenlijk gewoon zegt dat hij het voor iedereen net zo naar vind, ongeacht wie het is. niks mis mee, goed uitgangspunt

1 december 2016 om 12:55

Dat liedje kennen we al 15 jaar. Net zoals hij altijd van 70 spelers zegt dat hij ze als cruciale speler beschouwt voor de komende periode en dat absoluut niemand weg mag. En als dan een speler zoals De Bruyne hem helemaal belachelijk maakt, dan zegt hij: "ik zei toch dat ik hem niet wou laten gaan en dat ik nog op hem rekende voor de toekomst?".

Ik denk dat iedereen ondertussen al weet wat hij wanneer gaat zeggen, want het is elk jaar hetzelfde en ik denk dat al die voorspelbare interviews en voorspelbare motivatiezinnen wat uitgewerkt zijn in 2016.

1 december 2016 om 13:08

Precies Fiodor. Het is een manier die trainers gebruiken om spelers gemotiveerd te houden. Trainers moeten nou eenmaal de kikkers in de kruiwagen houden. Alle neuzen dezelfde richting uit laten wijzen. Geen onvrede in de kleedkamer creeeren en zo kun je nog 10 clichã©s aan het bovenstaande artikel wijden.

1 december 2016 om 14:11

Ik moest ook aan de situatie met De Bruyne denken. Ik begrijp wel dat het moeilijk is als trainer dat je een selectie van 25 spelers moet hebben en als er dan geen blessures zijn komen er enkele wel heel weinig aan spelen toe en dan moet je excuses verzinnen enzo, maar het was wel erg duidelijk dat Depay op basis van zijn prestaties vorig seizoen en het overtal aan spelers niet aan spelen zou toekomen.

ach, hij heeft hier wel een punt. maar hij weet ook wel dat de besten gewoon moeten spelen. daar zit Depay nu niet bij. een half jaar verhuur om veel te spelen is een goede optie voor Depay.

1 december 2016 om 14:13

Toen de beste er nog niet waren was het ook al zo dat Memphis weinig speelde onder bijvoorbeeld Louis Van Gaal. Deze jongen heeft zoals elk talent dat zich moet ontwikkelen tijd nodig en over tijd gesproken heb ik het dus over die speelminuten. Die krijgt hij niet. Het is ook pure logica dat Mourinho die hem niet geeft, omdat spelers op dezelfde positie als Memphis gewoon in een beter vorm keren en dan ga je uit van die spelers als coach. Als Memphis gewoon bij een club kan komen waar hij rustig een basis plaats kan nemen, zal hij nog heel goed gaan worden. Dus ik verwacht een transfer naar Everton in Januari en dan afwachten wat hij ons gaat laten zien, want het moet nu toch echt wel eens iets gaan worden.

Het is ook logisch dat hij dat moeilijk vindt, maar het hoort gewoon duidelijk te zijn. Young hoort gewoon als eerste thuis te blijven, en daarna Depay of Lingard. Mkhitaryan en Martial die zouden eigenlijk geen wedstrijd mogen missen, zijn gewoon een van de betere spelers van je ploeg en laten alles beter lopen, simpel maar waar.

1 december 2016 om 12:52

Lingard speelt dit seizoen veel beter dan Martial, waarom verdient Martial een voorkeursbehandeling?

1 december 2016 om 13:00

Zo goed doet Lingard het ook niet en qua rendement lopen beide spelers gelijk. Echter is Martial bijna 4 jaar jonger en heeft erg veel geld gekost. Bovendien zie ik Lingard niet meer beter worden, terwijl ik dat bij de concurrentie wel zie gebeuren.

1 december 2016 om 13:09

Daarentegen is Lingard een jongen van de club die je never hebt horen klagen over zijn gebrek aan speelminuten. Zulke jongens moet je koesteren.

1 december 2016 om 13:11

Hoewel ik het wel met je eens ben op de meeste punten, heeft Martial begin van het seizoen gewoon niets laten zien.

Dat hij dan jonger is of veel geld gekost heeft mag niet van invloed zijn op de keuze om hem wel of niet op te stellen ten opzichte van een speler die ogenschijnlijk beter in vorm was op dat moment.

Lingard zal in mijn ogen nooit United materiaal worden, maar Martial stond er gewoon terecht naast. Ook goed voor zo'n jongen. Een beetje tegenslag hier en daar kan geen kwaad voor een jonge speler.

1 december 2016 om 13:49

Martial niks laten zien begin van het seizoen? Het helpt ook niet mee als je kleine blessures meepak, zeker na het voor hem zeer zware seizoen van vorig jaar met het EK erbij. Martial is vorig jaar voor te veel leeuwen gegooid om het zo maar te zeggen, en had daar in mijn ogen nog wat last van. Martial hoort met zijn kwaliteiten en zijn potentie alles waar mogelijk te spelen, is degene die met onder andere Neymar en Pogba om de ballon dor moet gaan strijden na het tijdperk Ronaldo Messi.

1 december 2016 om 13:49

Martial is 3 jaar jonger, maar Lingard nooit Man U kwaliteit? Die jongen is pas 23 en speelt dit seizoen gewoon beter dan Martial. Dat Martial een groter talent is is zeker alleen op dit moment doet Lingard het beter dan Martial dus speelt Lingard, veel simpeler kan het niet toch?

1 december 2016 om 14:53

@BR-7,

Nee, hij liet gewoon te weinig zien. Enkele enorm povere wedstrijden, al voordat hij hier en daar wat lichte blessures had.

Dat er oorzaken zijn voor zijn matige spel aan het begin van het seizoen is natuurlijk heel goed mogelijk. Dat doet er nog steeds niets aan af dat je hem niet omwille van leeftijd of transferbedrag moet selecteren boven een ander die beter in vorm steekt. En dat is wat wel gezegd wordt.

Als je aangeeft dat hij vorig seizoen een zwaar seizoen heeft gehad en te veel voor de leeuwen is gegooid, dan is het juist zaak om zo'n speler in bescherming te nemen en er even naast te zitten en rust te gunnen.

@ Zwadian,

Ik ben van mening dat Lingard op de lange termijn niet dusdanig kan groeien dat hij het niveau zal behalen waar United qua basis spelers naar moet streven. Dat hij momenteel mee kan is naar mijn mening juist een bevestiging dat United nog een weg te gaan heeft voordat ze weer top zijn. Dat wil zeker niet zeggen dat Lingard een slechte speler is, maar ik zie er simpelweg geen topper in. Ook niet in de toekomst.

1 december 2016 om 15:20

Tsja, da's altijd moeilijk te beoordelen. Van Gaal (en Woodward natuurlijk) schoven ook Chicharito om die reden voor een appel en een ei de deur uit, en die scoorde er in de Bundesliga direct erop los alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.

United heeft ook erg veel jonge spelers (zeker vergeleken met andere topclubs), je kan ze niet allemaal opstellen en van bankzitten worden ze niet beter. Er komen ook steeds nieuwe bij, met dit jaar weer Pogba en Bailly.

- Tegen Feyenoord konden we vorige week nog denken: Ok dat is een heel ander soort team -

Komt op mij over als; Feyenoord heeft een slechte verdediging en daarom liepen we daar zo makkelijk doorheen. Westham is van een hoger niveau waar hij (miki) echt getest werd..

1 december 2016 om 13:12

Dat is toch ook zo? West Ham heeft simpelweg wat meer kwaliteit rondlopen dan Feyenoord.

1 december 2016 om 13:54

@ Sammerens & Freshzone, Westham is ook beter.

Mourinho pakt het belediging alleen heel mooi in. Lijkt me pijnlijk als iemand dat zo zegt over je club.

1 december 2016 om 15:05

Maar het is helemaal geen mooi ingepakte belediging. Hij geeft simpelweg aan dat men bij de vorige wedstrijd nog kon zeggen dat hij goed kon presteren omdat het een minder sterke tegenstander betrof, maar het nu ook tegen een PL ploeg heeft laten zien. Je geeft zelf al aan dat het klopt, dus waarom zou Mourinho het beledigend richting Feyenoord bedoelen?

Het is wel een beetje vergelijkbaar met Depay vorig seizoen tegen Midtjyland en Brugge. Vooral tegen eerstgenoemde speelde Depay de sterren van de hemel, maar tegen clubs in de Premier League kreeg hij vervolgens niets gedaan.

1 december 2016 om 13:13

Is toch ook gewoon zo?

1 december 2016 om 13:26

Dat is ook de waarheid en tevens wat hij bedoelde.

Stormvogels telstar is ook een ''ander soort team''
Ik ga voortaan die term voor hele slechte teams gebruiken.

Gewoon wegwezen bij die club. Sportief is het een puinhoop daar. Verder mogen er dan veel spelers zijn voor die posities, maar geen van hen brengt wat ze moeten brengen. In dat rijtje hoort Memphis ook zeker thuis. Ik snap wel wat Mourinho hier doet, maar ik neem aan dat Memphis zelf ook wel weet dat er voor hem geen toekomst meer is bij Manchester United momenteel. Als je een speler maar 79 minuten laat spelen, verdeeld over 7 invalbeurten in 16 gespeelde wedstrijden, laat je als coach niet zien veel vertrouwen in een speler te hebben.

1 december 2016 om 13:15

Alsof hij weg moet wezen omdat het 'sportief een puinhoop' zou zijn bij United.
Hij heeft in het shirt van United gewoon helemaal niets laten zien, behoudens wat EL wedstrijden tegen beduidend zwakkere tegenstanders.

Wellicht brengt geen van die spelers wat ze moeten brengen, maar blijkbaar altijd nog een stuk meer dan Memhis Depay.

Op basis van wat zou Mourinho vertrouwen in Depay moeten hebben? In het geval van Martial zou je kunnen zeggen dat hij vorig seizoen uitstekend gepresteerd heeft en dat je daar als nieuwe coach in ieder geval weet wat voor een niveau hij in de Premier League kan halen. Depay heeft dat niet en zal het dus op trainingen en dergelijke af moeten dwingen. Blijkbaar slaagt hij daar niet in.

1 december 2016 om 15:59

Het is voor Memphis gewoon geen ideale club om zijn vorm weer terug te pakken. Memphis is absoluut een miskoop gebleken, dat zie je mij ook niet ontkennen. Bovendien zeg ik ook helemaal niet dat Memphis de kans moet krijgen, want momenteel is het misschien wel de slechtste speler in de selectie. Ik bedoel er alleen mee aan te geven dat het voor geen enkele speler makkelijk is om in dit United constant goed te spelen.

Verder zeg ik ook niet dat Mourinho vertrouwen in Memphis moet hebben. Ik geef met zijn speelminuten juist aan dat de coach geen vertrouwen in hem heeft, terwijl hij in het artikel iets anders doet suggereren. Natuurlijk is het goed dat een coach zijn speler in bescherming neemt, maar dit is mij te overdreven. Memphis weet zelf vast wel dat er voor hem nauwelijks plek is. Ik probeer er dus mee aan te geven dat het voor Mourinho geen pijn doet om hem te passeren.

Menphis heeft een te grote stap genomen naar de subtop van de Epl. Daarbij heeft hij niet de juiste mentaliteit en is die verre van intelligent. Ik denk dat zijn carriã¨re volledig in de vergetelheid raakt. Dat mensen in hem de nieuwe Robben zagen was ook lachwekkend. Robben is in alles zoveel beter.

1 december 2016 om 14:05

Haha gewoon letterlijk elke zin uit jouw stukje is iets tegenin te brengen. De stap naar United was verkeerd, omdat United een gevallen topclub was (en is) terwijl de druk nog steeds gigantisch hoog is. Hij werd daar binnengehaald als de nieuwe Ronaldo. Als hij naar Everton, Spurs of Liverpool was gegaan, had hij zich veel rustiger kunnen ontwikkelen en doordat hij in beter draaiende teams terechtkwam. Zijn keuze voor de (sub)top lijkt me niet verkeerd, maar zijn keuze voor United wel. Daarnaast heeft Memphis juist een goede mentaliteit, want zijn probleem is dat hij teveel van zichzelf eist. Hij wil het zo graag laten zien en doet zo hard zijn best dat het frivole uit zijn spel gaat. Dat Memphis een slechte mentaliteit zou hebben heeft hij echt nog nooit laten zien. Ook dat gezeik met die hoeden of dat hij wel eens ging stappen. Dat doen zoveel spelers. Ik vind het knap dat je van een jongen van 22 die bij United traint, maar waar de trainer geen vertrouwen in heeft dus die straks zal vertrekken naar een andere grote club, kan zeggen dat je denkt dat zijn carriere in de vergetelheid raakt. Kijk naar jongens als Payet, Strootman, zelfs Marten de Roon. Jongens van wie je niet zo snel zou verwachten dat ze de top zouden halen en zelfs De Roon speelt nu PL. Memphis is nog jong en kan makkelijk nog slagen. En dan dat mensen in hem de nieuwe Robben zagen...volgens mij wist iedereen wel dat het vrij uniek zou zijn geweest als een van de beste Nederlanders ooit meteen opgevolgd zou worden door iemand die dat niveau ook zou bereiken. Vrij weinig mensen zagen in hem een nieuwe Robben hoor, dus om dat nou te gebruiken om je stukje kracht bij te zetten? Memphis is een talentvolle jongen, ging toen hij 20/21 was naar een van de grootste en bekendste clubs van de wereld. Dat hij daar niet meteen slaagt kan. Maar als je hem dan nu al wil afschrijven ben je net zo dom bezig als al die mensen die jongens van 18 en 19 gaan vergelijk met Ronaldo, Messi, Robben of Ibra.

Voor op de flanken heeft United het nu ook goed genoeg voor elkaar. Ik ga ervan uit dat Mhikitaryan zich nu in de basis heeft gespeeld. Dus hij op rechts, op links heb je bv Martial en dan heb je Rashford en Lingard nog. Daarnaast kan Mata ook nog op de flank. Dus tja, Vol genoeg denk ik. Ben wel van mening dat ze een topper moeten halen in de zomer, aangezien Martial en Rashford toch eigenlijk moeten gaan vechten om de spitspositie na Zlatan. Daarnaast is Lingard back-up materiaal, niet meer.

Depay wordt verhuurd in de winter, hopen dat hij een goede ploeg kiest.

1 december 2016 om 13:20

Gezien het huidige spel van Rooney zal hij toch ook weer in de basis terugkeren. Dan kan je Mata wel weer als flankspeler gaan rekenen, of Rooney zal hangend op links spelen zoals tegen Swansea. Dan is er voor Depay en Lingard voorlopig weinig ruimte, aangezien Martial wat mij betreft toch nog wat hoger in de pikorde staat.

1 december 2016 om 13:24

Die komt er ook weer bij idd. Kortom: onmogelijke missie.

Snap niet dat hij Memphis niet gewoon in de zomer heeft verteld dat hij niet in de plannen voorkomt. Nu zit hij een half jaar weg te rotten op de tribune. Wordt ie echt niet meer van waard. Memphis heeft geen toekomst bij United, gewoon een stapje terug doen nu.

Ik geloof nooit dat niemand deze zomer heeft gezegd tegen Depay dat hij beter verhuurd moest worden. Geloofde hij dat zelf echt dat hij zou spelen na zo'n dramaseizoen? Waarin hij alles verkeerd deed en met moeite de bal naar iemand van z'n eigen kleurtje speelde? Plan B was volgens mij hem verhuren aan een club uit de Championship, dat kan buiten de transferperiode. Dat had al lang moeten gebeuren. Effe twee maanden bij Bristol of Barnsley laten spelen en dan kan hij het niveau oppikken en scoren en dan terugkeren bij Man U met vertrouwen.

Wat is dit toch een zielige ongeloofwaardige man aan t worden. Snap het niet dat clubs deze man nog als trainer willen straks, verkloot zijn spelers, lult maar wat aan en heeft na een halve competitie nog steeds geen idee en vast team. Oke oke deze wedstrijd was niet slecht, ze (de spelers, want het team heeft ie echt wel) speelden leuk bij vlagen.

Het doet pijn om Depay te zien spelen. Man U. Het voorbeeld van hun ziel te hebben verkocht. Slecht aankoopbeleid.

Kom op Koeman, je wil toch niet aangeven dat Depay een begerenswaardige speler is? Wel is hij de speler met een verrotte mentaliteit en geen, of zeer weinig zelfkennis.

Iedereen in Nederland waarschuwt spelers, die in Nederland opvallen door aardige acties, niet naar Engeland te gaan omdat in de meeste gevallen dit te hoog gegrepen is.
Ditzelfde heb ik altijd ook gedacht bij het functioneren van Depay in de NL-competitie. Aardige acties in onze Mickey Mouse-competitie, maar absoluut ongeschikt voor de veel grotere, zwaardere en belangrijkere competitie 'aan de overkant.' En dit kwam uit. Depay is in Engeland afgegaan als een gieter en de aardige invalbeurt in het B-elftal van het NL-elftal tegen Luxemburg zorgde eveneens voor weinig complimenten bij de werkelijke voetbalkenners. Wel bij Depay zelf, die zich weer enorm in zijn element voelde.

En nu geeft Koeman aan dat hij, als trainer van Everton, nog steeds geã¯nteresseerd is in de voetballer Depay. Ik geloof daar niets van. Een uitstekende trainer als Koeman, is geã¯nteresseerd in Depay, die al onder Van Gaal bij MU niet veel presteerde en onder Mourinho nog minder. Ja, zelfs totaal niets. 0,0!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool7143
5.Chelsea6325
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

788 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Olympique Lyon 32 15 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0
2014/2015 PSV 30 22 2 0
Laatste voetbalnieuws

VIDEO’S - Depay scoort in doelpuntenfestijn; kampioen PSG wint moeizaam

Memphis Depay tekende vrijdagavond voor zijn zestiende treffer van het seizoen in de Ligue 1 en droeg zodoende zijn steentje bij aan de 2-5 overwinning van Olympique Lyon op Dijon. Les...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren