wk2018

Munsterman en FC Twente nog niet veilig: ‘Mogelijk een miljoenenclaim’

Donderdag, 1 december 2016 om 11:45

Het onderzoek van de FIOD naar de transfers van FC Twente loopt nog altijd. In mei werd bekend dat de opsporingsdienst van de belastingdienst de transferperikelen in Enschede onder de loep zou nemen, vanwege mogelijke fraude bij de verkoop van bijvoorbeeld Dusan Tadic. Voormalig directeur Onno Jacobs zegt dat er voldoende aanwijzingen waren voor wanbeleid in De Grolsch Veste.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht je door het onderzoek nog grote problemen voor FC Twente?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door raulduke)

Sensatie artikel voetbalzone. Een eventuele boete van de Fiod wordt betaald door enkele grote sponsoren.

1 december 2016 om 12:00

Hoe kun je dat zo stellig beweren? Staat dat zwart op wit? En door wie dan? Zouer zelf niet zo makkelijk over denken als supporter.

1 december 2016 om 12:15

Een bedrag tot 3,5 miljoen is voor rekening van de oud-bestuurders. Dat is te vinden in meerdere berichten en staat zwart op wit. De rest zal worden aangevuld door geldschieters (sponsoren), ik denk in vorm van een lening. Verder is het ook logisch. Na alle moeite van geldschieters, sponsoren en achterban, laat men de club niet meer failliet gaan op 2 miljoen euro. Ik verwacht niet dat de claim hoger dan 5,5 miljoen is.

1 december 2016 om 23:41

Thanks voor uw reactie Sirius. Heldert een boel op! Succes met deze nieuwe ontwikkeling, laten we hopen dat het meevalt voor Twente!

1 december 2016 om 12:12

En? Dat betekent dus toch dat Twente nog niet veilig is? Geen woord van gelogen lijkt me.

1 december 2016 om 12:17

Een boete tot 3,5 miljoen word betaald door de oud-bestuursleden en mocht het bedrag hoger worden, wordt dat aangevuld met geld van eventuele sponsoren al weet ik niet of dit in de vorm van een lening is.

Nou het bakje popcorn kan er weer bijgehaald worden.... Dit is dus het onderzoek van de Fiod, is dit het laatste lijk uit de kast of is dat onderzoek van de Fifa/uefa ofzo ook nog steeds bezig? In dat geval zou ik me flink zorgen gaan maken, nog 2x miljoenenclaims dan wordt het allemaal wel heel precair bij Twente.

We kunnen wel concluderen dat Twente nog steeds sjoemelt met allerlei gegevens. Ik blijf er een nare nasmaak aan overhouden, want degradatie naar de Jupiler League was toch wel de minst zware straf als je het mij vraagt. Toch mis het lid 'riche'' op dit forum. Jaren lang wist die zogenaamd alles over de financiã«n van Twente en ze stonden er prachtig voor, counterde altijd iedere realistische en kritische wangklank, maar nadat de aap uit de mouw kwam heb ik hem hier nooit meer gezien.

1 december 2016 om 12:10

Onzin dat Twente nog steeds sjoemelt met allerlei gegevens. Er staat letterlijk in de tekst dat het al gemeld was bij de Knvb.

Zover ik nu weet zit Twente weer in categorie 2, spelen ze redelijk voetbal en hebben ze de zaakjes weer redelijk op orde. Uiteraard moeten ze de komende tijd roeien met de riemen die ze hebben vanwege het wanbeleid dat gevoerd werd. Wie zijn gat brandt moet op de blaren zitten en dat doen ze de komende jaren.

1 december 2016 om 12:11

Riche is idd verdwenen, wist het ook altijd zo goed over Heerenveen en de financiã£â«le huishouding te hebben, niet dat hij daar altijd ongelijk over had maar dat hij dat dan niet bij Twente zag aankomen. Maar dat Twente nu nog steeds sjoemelt met gegevens dat durf ik niet te zeggen. Je zou toch zeggen dat het lesje wel geleerd is inmiddels.

1 december 2016 om 12:13

El Fenomeno

Je weet dat deze onderzoeken niet voor eventuele vergrijpen van tegenwoordig zijn?
Hoe kom je dan bij jouw conclusie dat Twente 'nog steeds' sjoemelt met allerlei gegevens?
Lekker stemming aan het maken?

1 december 2016 om 12:22

Het is onzin dat men nog steeds sjoemelt met gegevens. Als je de tekst goed leest, zegt Jacobs dat hij de informatie over Tadic direct heeft doorgespeeld naar de Knvb. Men was al op de hoogte van de Fiod en de claim die daar nog op gaat volgen. Tot 3,5 miljoen is voor rekening van de oud-bestuurders en de rest word eventueel aangevuld door sponsoren, ik denk in de vorm van een lening met een lage rente.

Naar mijn weten zal een deel van deze claim betaald woorden door geldschieters en de achterban en ik meende dat FC Twente dit allemaal al een beetje had ingecalculeerd. Ze mogen de geldschieters sowieso op blote handen en voeten bedanken hoeveel zij voor de club hebben gedaan.

Verder is het ergste nu wel geweest. Wat mij vreselijk irriteert, is dat Munsterman nu zegt nergens van af te weten en dat hij al weg was toen het jaaroverzicht werd ingeleverd en daarmee dus ook de facturen buiten de boeken zijn gehouden. Echter was hij er wel bij toen er afspraken werden gemaakt met Tadic en diens zaakwaarnemer. Met die afspraken ben je al strafbaar en weet je dus al dat je creatief moet zijn met de boekhouding als je afspraken maakt die strafbaar zijn.

1 december 2016 om 12:26

Sirius

De houding van Munsterman irriteert mij ook mateloos. Vooral de slachtofferrol waarin hij zichzelf probeert te drukken is hoogst ongepast. Hetzelfde als die wielrenners die doping gebruiken en dan vervolgens het slachtoffer gaan uithangen en gaan roepen "maar iedereen doet het". Heel slecht kan ik daar tegen.
Met het oog daarop krijg ik echt moordneigingen wanneer Joop voor sommige medesupporters nog steeds een held is. Dat zijn er gelukkig maar een paar, te dom om te poepen en die worden vaak ook terecht uitgelachen, maar die moeten ook eens flink door elkaar geschud worden.

Ik hoop dat het ergste nu ook is geweest, maar als ik iets heb geleerd van de afgelopen zwarte periode voor onze club dan is dat wel dat eventuele gevolgen na een onderzoek van welk instituut (knvb of in dit geval Fiod) niet te onderschatten zijn.

Misschien weet jij het, maar aan wat voor boetes moet ik denken bij de Fiod?

1 december 2016 om 12:32

Neig er naar de lezing van Jacobs toch iets eerder te geloven dan die van Munsterman. Dat de meeste mensen dat inmiddels gelukkig wel doen mag geen verbazing wekken.

1 december 2016 om 12:34

Wat ik alleen weet van de Fiod is dat de zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie wanneer het onderzoek is afgerond, die moet dan gaan bepalen of men over gaat tot vervolgen en dan komt het voor de strafrechter. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat het misschien bij voetbalclubs iets anders gaat, maar daar heb ik geen weet van. Als je iets meer erover wil weten moet je gewoon even hoe werkt de Fiod op google zoeken en dan naar de website van de belastingdienst gaan.

1 december 2016 om 12:35

Ondanks dat ik op zich je post wel onderschrijf, was je zonder munsterman we een kleurloos clubje die in de onderste regionen terug te vinden was. Die man heeft zoveel opgezet bij Twente. Heeft het daarna bijna ook allemaal weer afgebroken dat dan weer wel. Maar toch.

1 december 2016 om 12:50

@elsjorro

Die kans is inderdaad groot, maar de schade is groter dan het succes. Een moordenaar die 10 miljoen euro doneert aan een goed doel, blijft een moordenaar. Misschien een extreem voorbeeld, maar ik neem aan dat je begrijpt wat ik bedoel.

1 december 2016 om 14:55

Ajax heeft jaren terug ooit een naheffing gehad van 5,2 miljoen euro, dus het zijn geen misselijke bedragen die de Fiod als boete oplegt. De hoogte van de boete heeft er natuurlijk mee te maken voor hoeveel er gefraudeerd is en daar boven op volgt dan nog naheffingsrente en een fikse boete. Het kan dus bij elkaar nog wel eens behoorlijk hoog uitvallen.

Munsterman heeft Twente uit de shit en er weer in geholpen, kampioenschap van 2010 was het gevolg van goed beleid.
Hiermee hadden ze genoegen moeten nemen, maar in de seizoenen erna is de grootheidswaan begonnen en ging men geloven een topclub te zijn.

Het verwijt dat je Munsterman kunt maken is het feit dat hij als een zakenman heeft gedacht, dit ging tot seizoen 2009/2010 goed daarna heeft hij gewoon teveel risico genomen met als gevolg dat volgens hem en van der Laan damage control de enige optie was met alle gevolgen van dien.

Dus munsterman verdient in mijn ogen zowel een pluim als een schop, zakenmensen denken altijd op het randje en gaan hier wanneer het wordt toegelaten overheen, dus ik neig erna er precies tussen in te gaan zitten en te zeggen dat hij het met de mogelijkheden best goed gedaan heeft.

Vergeet niet dat Twente er toen Munsterman zijn verantwoordelijkheid nam en voorzitter werd, zo mogelijk financieel in verhouding nog slechter voor stond.

1 december 2016 om 15:46

In dit geval hebben de supporters hem jarenlang overeind gehouden. Van Halst en al die anderen die hem wilden stoppen konden moven en werden zwart grmaakt door Munsterman, waarna de supporters het gewoon klakkeloos overnamen en niet eens de moeite namen de acties van Joop kritisch te bekijken. Wat ik hier van supporters allemaal over Van Halst voorbij zag komen was gewoon belachelijk. Net zoals de adoratie van Joop (In Joop we trust)

1 december 2016 om 18:21

Vergeet niet Johan Plageman, een verstandige bestuurder en tevens oud-voetballer die al in een vroegtijdig stadium gewaarschuwd heeft.

1 december 2016 om 18:22

Supporters hebben nu eenmaal vertrouwen gehad in de man die Twente groot gemaakt had. Misschien naief dat kun je ons aanrekenen maar vlgns mij had niemand van welke supportersclub dan ook kunnen weten wat voor een puinhoop t bij Twente was. Ik hou t toenmalig bestuur verantwoordelijk. Die hadden Munsterman moeten terug fluiten. Dat waren toch allemaal zakenmensen met verstand van financielele zaken enz..t toenmalige bestuur heeft zelfs de financiele mensen van de Knvb een rad voor de ogen gedraaid. Hoe kun je dan van Jan met de supporterspet verwachten dat zij inzicht en inspraak hebben in t gevoerde beleid? Ik persoonlijk kreeg pas argwaan toe Twente met Doyen in zee ging.

Laten we hope dat dit hele verhaal nog een staartje krijgt. Ik gun de supporters dit niet, maar FC Twente en met name Munsterman gun ik alle mogelijke ellende. Hoe hard dat ook mag zijn voor publiek. Munsterman en FC Twente zijn in deze hele zaak zo gemakkelijk wegkomen, door wezelijk een vorm fout die het niet eens was en de lafheid van FC Twente of Munsterman aan te klagen. Ze hadden van alles kunnen doen maar kozen voor de weg van de minste weerstand. Twente had Munsterman keihard moeten aanpakken, maar hebben alle normen en waarde aan de kant geschoven zodat ze het zelf makkelijker hadden. Supporters kunnen hier helaas weinig aan doen. Misschien hadden ze iets moeten proberen, maar dat vergt meer dan ik zou durven vragen van een groep die WEL zwaar gestraft is. De club en bewindsvoerders echter.... Ik zou de supporters een nieuwe club gunnen. Éã©n die wel fatsoenlijk is, werkt vanuit normen en waarde die zelfs in het voetbal nog bestaan.

1 december 2016 om 18:16

Je praat hier over Munsterman en t toenmalige bestuur. Een klein groepje dat destijds de touwtjes in handen had. Ben met je eens dat dat destijds de club Fc Twente vertegenwoordigde.maar dat groepje is maar een klein percentage van alles wat je Fc Twente kunt noemen. Vind het dan ook niet terecht dat je de hele club Fc Twente onfatsoenlijk noemt. Dat is ook lekker makkelijkwie wil je naast Munsterman en t toenmalige bestuur nog meer alle ellende gunnen dan?
De meeste mensen die nu bij Twente rondlopen en die ooit bij Twente hebben gelopen of die Twente een warm hart toedragen zijn gewoon fatsoenlijke mensen die je moeilijk deze problemen kunt aanrekenen.
Dit probleem met de belasting was trouwens al lang bekend en is ook gelijk door t nieuwe bestuur op tafel gelegd.ook is er al financiele ruimte vrij gemaakt om deze boete te betalen. Dus oud nieuws.stemmingmakerij

2 december 2016 om 06:13

Ik denk dat het grootste verschil in onze visie hierin is of je kan spreken over een kleine groep. Jij noemt noemt Munsterman en het toenmalige bestuur, en ja natuurlijk hadden die de eindverantwoordelijkheid. Maar het is onmogelijk dat andere mensen niet wisten wat er speelde, misschien niet ieder detail, maar genoeg. En dan kiest men voor zwijgen. Net als dat FC Twente heeft gekozen om het op een akkoordje te gooien met Munsterman.
Ik besef dat hier natuurlijk makkelijk is om te reageren vanuit een bepaald moraal zonder enige consequentie. Aan de andere kant, ik geloof dat iedereen een keuze heeft. En naar mijn mening worden er in het voetbal veel te vaak keuzes gemaakt en de gok genomen waar men mee denkt weg te kunnen komen. Twente is hier een recent voorbeeld van.

Wat betreft de belastingen, ja oud maar nog steeds actueel nieuws. Logisch dat VZ dan af en toe een artikel plaatst. Zou alleen netjes zijn als ze ook de oplossing noemen. Maar VZ kennende wordt dat een tweede artikel.

2 december 2016 om 11:50

Makkelijk roepen dat FC Twente Munsterman aan had moeten klagen. Jij mag het laf vinden, maar dat had tot gevolg gehad dat er geen crediteurenakkoord was gekomen en dat Twente daarmee failliet was geweest. Kortom: of laf en de club laten voortbestaan of principieel zijn maar geen club meer overhouden om principieel te zijn. Heeft dus niets met makkelijk of laf zijn te maken, maar puur met overleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

197 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0
2013/2014 FC Twente 33 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajacied neemt voorschot op komst Tadic: ‘Hij brengt zeker kwaliteit mee’

Bij Ajax kijkt men reikhalzend uit naar de aanstaande komst van Dusan Tadic. De creatieveling van Southampton zal zich na het WK bij de Amsterdamse club voegen, verzekerde De Telegraaf deze...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren