Juventus gaat hard onderuit tegen Genoa na dramatische eerste helft

Het doorgaans ongenaakbare Juventus heeft een zware nederlaag geleden op bezoek bij Genoa. De koploper van de Serie A keek na een half uur spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust probeerde de club uit Turijn de achterstand weg te werken, maar slaagde daar niet in. Juventus ging uiteindelijk met 3-1 ten onder.

/

De thuisploeg kwam geweldig uit de startblokken. Na een fout van Leonardo Bonucci in de derde minuut wist Luca Rigoni het strafschopgebied in te dringen. Zijn inzet werd gekeerd door Gianluigi Buffon, waarna het schot van Lucas Ocampos van de lijn werd gehaald door Dani Alves. Uiteindelijk was het Pablo Simeone die de bal tegen de touwen werkte. Tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld door opnieuw Simeone. Hij maakte de 0-2 op aangeven van Darko Lazovic.

Het zou nog erger worden voor de ploeg van Massimiliano Allegri. In de 29ste minuut werkte Luca Rigoni de bal vanuit een hoekschop richting het doel. Via de onderkant van de lat probeerde Alex Sandro de bal nog weg te halen, maar hij gaf onbedoeld het beslissende zetje: 0-3. Er was werk aan de winkel voor Juventus, dat nog een uur had om de ruime achterstand weg te werken.

De bezoekers kregen mogelijkheden om wat terug te doen, vooral Sami Khedira was er voor rust nog dicht bij. Maar de bal wilde er niet in voor Juventus. Vlak na rust greep Allegri in. Verdediger Stephan Lichtsteiner werd vervangen door Gonzalo Higuaín. Met een extra aanvaller hoopte de trainer iets te forceren. Dat lukte, maar het doelpunt van Miralem Pjanic in de 82ste minuut kwam te laat om nog een punt te redden.

Wordt Juventus dit seizoen kampioen van de Serie A?